ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شاعران برگزیده دومین دوره جشنواره «زن، زندگی، آزادی» اعلام شدند

هئیت داوران دومین جشنواره «زن، زندگی، آزادی» (یادمان بكتاش آبتین) با انتشار بیانیه‌ای شاعران برگزیده خود را اعلام کردند. بر این اساس هیئت داوران، حجت بداغی، سمیه جلالی، فروغ سجادی و نیما صفار را به عنوان شاعران برگزیده در این دوره از جشنواره «زن، زندگی، آزادی» شناخت و از آزیتا قهرمان، ساجد فضل‌زاده و فرشته اقبالی هم تقدیر کرد. علاوه بر این لوح تقدیر «یادمان بکتاش آبتین» به مریم حسین‌زاده شاعر و نقاش برای یک عمر فعالیت هنری، ادبی و مدنی تعلق گرفت. دومین دوره جشنواره هنری بین‌المللی «زن، زندگی، آزادی» که در ونکوور کانادا آغاز به کار کرده بود تا ۵ دسامبر ادامه داشت. در فراخوانی که دبیرخانه این جشنواره منتشر کرده، آمده بود که این جشنواره «کاملاً مستقل و آزاد» با «هدف ارج‌نهادن به آرمان‌های انسانیِ جنبش «زن، زندگی، آزادی» و ایجاد انگیزه برای تداوم راهِ جان‌باختگان در راه آزادی اندیشه در سراسر جهان به فعالیت مشغول است.» هئیت داوران دومین جشنواره «زن، زندگی، آزادی» (یادمان بكتاش آبتین) در بیانیه خود یادآوری کرده‌‌اند که در گزینش شاعران برگزیده به ارتباط شعرها به‌لحاظ مضمونی با درونمایه‌های جنبش «زن، زندگی، آزادی»، توان رتوریک، اندیشمندانه و بارور عناصر شعری در تصویر و بسط آنچه بر منِ جمعی‌ گذشت و توان تعمیق ادراک مخاطب از پدیدارها و ناپدیدارهای جنبش، گسترش امکان‌های معنایی و دلالت‌ها به انضمام چگونگی ساختار و سامان کلام توجه کرده‌اند. فرهاد اکبرزاده (نویسنده و مترجم)، آتفه چهارمحالیان (شاعر و فعال حقوق بشر) و بیتا ملکوتی (شاعر و نویسنده) عضو هیأت داوران این جشنواره بودند. شوکا حسینی نیز که خود از شاعران شناخته شده ایران است دبیری بخش شعر ‌جشنواره‌ «زن، زندگی، آزادی» را به عهده داشت.

نخستین موزه کوییرها در لهستان افتتاح شد

اولین موزه کوییرهای لهستان در ورشو پایتخت این کشور افتتاح شد. این موزه قصد دارد فرهنگ و تاریخ کوییرهای لهستان از سال ۱۹۴۵ به بعد را ارائه کند. موزه دائمی خواهد بود تا آیینه‌ای برای عموم مردم لهستان باشد. شمار مخالفان جامعه کوییر در این کشور زیاد است. در تظاهرات کوییرها در لهستان، شرکت‌کنندگان اغلب مورد حمله قرار می‌گیرند و به‌ندرت فرصتی دست داده که حقوق سیاسی برابری به‌دست آورند. پیام این موزه چنین است: زندگی کوییرها قرن‌ها بخشی از این جامعه بوده است، حتی اگر آن‌ها هنوز هم طرد شوند و با خصومت با آن‌ها رفتار شود. این موزه غیرانتفاعی است و توسط شهر پشتیبانی می‌شود. حزب راست‌گرای پوپولیست «قانون و عدالت» سال‌ها در لهستان قدرت داشت، با این حال تأسیس این موزه امکان‌پذیر شد زیرا شهردار ورشو یک فرد لیبرال است.

یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: بیش از ۱۰ هزار ایرانی در سوریه هستند

یعقوب رضازاده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی شنبه ۱۷ آذر اظهار امیدواری کرد که حملات شورشیان سوریه پایان یابد. او با بیان این‌که «اقدامات دیپلماتیک و سیاسی در حال انجام است»، گفت: «ایرانی در سوریه زیاد داریم، در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار ایرانی در سوریه هستند.» او گفت از آن‌جا که اماکن مذهبی متعلق به شیعیان در سوریه قرار دارند «به‌نوعی سرنوشت این کشور برای ما مهم است». این نماینده مجلس افزود باید منتظر ماند و دید که اقدامات روسیه، جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، قطر و عراق در مورد سوریه نتیجه خواهد داد یا خیر. رضازاده درباره این‌که سوریه به ایران ۳۰ میلیارد دلار بدهی دارد، گفت: «بنده در مورد آن ۳۰ میلیارد بدهی که گفته شده، اطلاعات خاصی ندارم، احتمالاً صحت نداشته باشد.»

عراقچی می گوید در نشست مشترک با وزیران خارجه روسیه و ترکیه بر آغاز گفت‌وگو‌های دمشق و شورشیان سوریه تأکید شد

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران بعدازظهر شنبه ۱۷ آذر / ۷ دسامبر، پس از پایان نشست وزیران خارجه سه کشور ایران، روسیه و ترکیه بر پایان فوری درگیری‌ها در سوریه تأکید کرد. عراقچی این نشست را مثبت خواند و گفت: «در این جلسه بر این موضوع تأکید شد که درگیری‌ها در سوریه باید فوراً خاتمه پیدا کند، تمامیت و حاکمیت ارضی سوریه محترم شناخته شود و در این زمینه به قطعنامه سازمان ملل در این‌باره مراجعه شود و گفت‌وگوهای سیاسی بین دولت سوریه وگروه‌های معارض مشروع سوریه شروع شود.» عراقچی افزود قرار شد که او و نماینده روسیه با دولت سوریه در این زمینه صحبت کنند.

احمد حسن‌زاده، پدر محمد حسن‌زاده از جان‌باختگان قیام ژینا را به سه ماه حبس تعزیری محکوم کردند

شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو در بوکان احمد حسن‌زاده پدر محمد حسن‌زاده از جان‌باختگان خیزش ژینا را به سه ماه حبس تعزیری محکوم کرد. خبرگزاری کُردپا به نقل از یک منبع آگاه نوشت که دادگاه، احمد حسن‌زاده را به «تبلیغ علیه نظام» متهم کرده و این حکم روز پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ به او ابلاغ شده است. احمد حسن‌زاده ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ با تودیع قرار وثیقه از زندان بوکان آزاد شد. نیروهای لباس شخصی ۲۵ شهریور ۱۴۰۳، همزمان با دومین سالگرد اعتراضات سراسری زن، زندگی، آزادی، احمد حسن‌زاده را در یکی از خیابان‌های بوکان بازداشت و به زندان بوکان منتقل کردند. محمد حسن‌زاده ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری در شهر بوکان، با ضرب گلوله مأموران امنیتی جان باخت.

پزشکیان: بدجوری با مشکل مواجهیم، در برق، آب، نفت و بنزین مشکل داریم

مسعود پزشکیان شنبه ۱۷ آذر در دانشگاه صنعتی شریف سخنرانی کرد. او با بیان این‌که «امروز بدجوری با مشکل مواجه هستیم»، گفت: «به هر چه دست می‌زنیم می‌گویند دست نزن. خب به چه دست بزنیم؟ در برق و آب و نفت و بنزین مشکل داریم به هر جا دست بزنیم یکی دردش می‌آید.» او بدون اشاره به مشکلات زیرساختی، مشکل برق در کشور را مصرف بیش از حد برق توسط ثروتمندان دانست و افزود: «وقتی می‌گوییم باید تعدیل کنیم، می‌گویند نه. چه کسی بیشتر از یارانه برق و انرژی استفاده می‌کند ثروتمند یا فقیر؟ چرا من باید ۱۰ برابر استفاده کنم، اما آدم فقیر خیلی کمتر بهره‌مند شود.» پزشکیان از سیاست‌های رهبر جمهوری اسلامی حمایت کرد و گفت: «از ابتدا گفتم سیاست‌های کلی رهبری نقشه راه ما است. چشم‌انداز زیبایی است.»

انیسا فنائیان، شهروند بهائی را در دادگاه تجدیدنظر به ۸ سال حبس تعزیری محکوم کردند

بنا بر گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم حبس انیسا فنائیان، شهروند بهائی، توسط دادگاه تجدیدنظر استان سمنان به ۸ سال حبس تغییر کرد. فنائیان پیشتر در مرحله بدوی به ۱۶ سال حبس و دیگر مجازات‌ها محکوم شده بود. براساس حکمی که توسط شعبه هفتم دادگاه تجدیدنظر استان سمنان به ریاست قاضی جواد رئیسی و مستشار علی مؤمنی صادر و به این شهروند بهایی ابلاغ شده است، او از بابت اتهام «تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور» به هفت سال حبس و در خصوص اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شده است. انیسا فنائیان شهروند بهائی ساکن سمنان که سابقه تحمل حبس دارد، مرداد ۱۴۰۲ به دست نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چندی با تودیع وثیقه آزاد شد.

رئیس جمهوری کره جنوبی از اعلام حکومت نظامی عذرخواهی کرد

یون سوک یول، رئیس جمهوری کره جنوبی از مردم کشورش به دلیل اعلام حکومت نظامی کوتاه‌مدت عذرخواهی کرد. یون این اظهارات را اندکی پیش از جلسه پارلمان برای استیضاح او بیان کرد. یون سوک یول گفت: «متأسفم که باعث عدم اطمینان از طریق اقدامات خود شدم». او اطمینان داد که برای بار دوم حکومت نظامی اعمال نخواهد کرد. اکنون حزب او باید تصمیم بگیرد که چگونه ادامه دهد. این تصمیم‌گیری از جمله درباره دوره ریاست جمهوری او خواهد بود. هان دونگ هون، رهبر حزب حاکم، «حزب قدرت مردم» گفته است که استعفای یون اجتناب‌ناپذیر است. اپوزیسیون که طرح استیضاح یون را به پارلمان تقدیم کرده اگرچه اکثریت را در اختیار دارد، اما برای کسب دو سوم لازم، به آرای حزب حاکم نیز نیاز دارد. پلیس روز شنبه منتظر تظاهرات گسترده‌ای در سئول است.

علی‌رغم گذشت چهار روز از بازداشت حمید عزیزی، معلم کامیارانی، خبری از سرنوشت او در دست نیست

حمید عزیزی، معلم اهل کامیاران روز سه‌شنبه ۱۳ آذر پس از احضار به حراست اداره آموزش و پرورش بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان گزارش کرده که با گذشت چهار روز از بازداشت این معلم، همچنان هیچ اطلاعی از وضعیت و محل نگهداری او در دست نیست. این شورا با ابراز نگرانی از وضعیت این معلم، خواستار آزادی فوری او و دیگر فعالان بازداشت‌شده شده است. حمید عزیزی فارغ‌التحصیل دکترای علوم ارتباطات و رسانه دانشگاه علامه طباطبایی تهران است. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این معلم کُرد اطلاع دقیقی در دست نیست.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی خبر تخلیه سفارت ایران در دمشق را تکذیب کرد

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران شنبه ۱۷ آذر در مورد گزارش‌ منتشرشده در نیویورک تایمز مبنی بر تخلیه سفارت ایران در دمشق گفت: «خبر مربوط به تخلیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق صحت ندارد و [سفارت] همچنان به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد.» نیویورک تایمز نوشته بود که ایران از صبح جمعه تخلیه فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران، اعضای آن و نیروهای دیپلماتیک خود از سوریه را آغاز کرده و آن‌ها را به تهران، لبنان و عراق منتقل کرده است.