ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زلنسکی در پارلمان بریتانیا وعده «پیروزی آزادی» را داد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین چهارشنبه ۱۹ بهمن / ۸ فوریه به بریتانیا سفر کرد و در سخنانی در پارلمان این کشور وعده «پیروزی آزادی» در جنگ با روسیه را داد. زلنسکی در سخنرانی خود در مجلس عوام بریتانیا گفت: «ما می‌دانیم که روسیه شکست خواهد خورد و جهان [با پیروزی ما] تغییر خواهد کرد و متجاوزان در آینده مهار خواهند شد.» بریتانیا در جنگ روسیه علیه اوکراین در کنار اوکراین قرار دارد و کمک‌های نظامی زیادی به این کشور کرده است. زلنسکی در سخنرانی خود از تحریم‌های بیشتر علیه مسکو حمایت کرد و گفت: «هدف باید محروم کردن روسیه از هر فرصتی برای تأمین مالی جنگ باشد.» رئیس جمهوری اوکراین همچنین خواستار ارسال تسلیحات بیشتر به کشورش شد. او گفت هر کاری خواهد کرد تا جهان را برای ارائه هواپیماهای جنگنده به اوکراین متقاعد کند. ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا پیش از سخنرانی زلنسکی در پارلمان، او را در اقامتگاه رسمی خود پذیرفت و پس از سخنرانی نیز، رئیس جمهوری اوکراین با چارلز سوم، پادشاه بریتانیا ملاقات کرد. زلنسکی شامگاه چهارشنبه عازم پاریس می‌شود و به‌گفته دولت فرانسه، او در آن‌جا با امانوئل مکرون، رئیس‌ جمهوری فرانسه و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان دیدار خواهد کرد. ولودیمیر زلنسکی قرار است فردا پنج‌شنبه ۲۰ بهمن / ۹ فوریه در نشست اتحادیه اروپا در بروکسل شرکت کند. او ماه گذشته نیز به آمریکا سفر کرده بود. این نخستین سفر خارجی زلنسکی پس از شروع تهاجم نظامی روسیه بود.

زلزله ترکیه ـ سوریه: شمار کشته‌شدگان به دست‌کم ۱۱ هزار نفر رسید؛ اردوغان به منطقه بحرانی رفت

بعد از ظهر چهارشنبه ۱۹ بهمن / ۸ فوریه، شمار قربانیان تأییدشده در مناطق زلزله‌زده ترکیه و سوریه به ۱۱ هزار و ۱۰۴ نفر افزایش یافت. بر اساس آخرین گزارش‌ها تنها در ترکیه بیش از هشت هزار و ۵۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند، ۱۳,۵ میلیون نفر آسیب دیده‌اند و هزاران نفر هنوز در زیر آوارند. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه پس از گذشت دو روز از زلزله به منطقه بحرانی رفت و در جریان دیدار از شهر زلزله‌زده قهرمان‌مرعش در جنوب آناتولی وعده داد که هیچ چیز نادیده گرفته نخواهد شد و «همه چیز بهتر خواهد شد». او در همین حال اعتراف کرد که در ابتدا مشکلاتی در برخورد با وضعیت جدید، از جمله در جاده‌ها و فرودگاه‌ها وجود داشت. اردوغان گفت: «در روز نخست مشکلاتی داشتیم اما در روز دوم و امروز اوضاع تحت کنترل است.» رئیس جمهوری ترکیه همچنین افزود دولت قصد دارد در مدت یک سال برای کسانی که در ۱۰ استان آسیب‌دیده بدون مسکن هستند، خانه بسازد و خانواده‌های آسیب‌دیده هر کدام معادل حدود ۵۰۰ یورو کمک اضطراری دریافت خواهند کرد. برخی از زلزله‌زدگان انتقاد کرده بودند که مقامات دولتی بسیار کُند عمل می‌کنند. کمال قیلیچ‌داراوغلو، رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق، بزرگترین حزب اپوزیسیون، اردوغان را به ناتوانی متهم کرد. او گفت اردوغان در طول ۲۰ سال حکومت خود نتوانسته است کشور را برای چنین زلزله‌ای آماده کند. در حال حاضر تیم‌های امدادی از حدود ۵۰ کشور در ترکیه مستقر هستند و انتظار می‌رود که بیشتر شوند. سوریه نیز رسماً درخواست کمک تحت سازوکار حفاظت مدنی اتحادیه اروپا کرده است. با گذشت دو روز از زلزله ویرانگر، بسیاری از زلزله‌زدگان در سوریه همچنان در انتظار کمک هستند. این مسئله به‌ویژه در مناطق تحت کنترل مخالفان حکومت بشار اسد مشهود است. سازمان ملل متحد نسبت به مشکلات در مراقبت از بازماندگان در شمال غرب سوریه هشدار داد. سخنگوی سازمان ملل در نیویورک گفت جاده منتهی به تنها گذرگاه مرزی برای کمک‌های بشردوستانه بین ترکیه و سوریه بر اثر زمین‌لرزه در منطقه مرزی آسیب دیده است و ارسال کمک به مردم شمال غرب سوریه به میزان محدودی امکان‌پذیر است. زمین لرزه‌ای به بزرگی ۷,۹ ریشتر بامداد دوشنبه منطقه مرزی ترکیه و سوریه را لرزاند. در ساعات بعد، همین منطقه بیش از ۵۰ پس‌لرزه را پشت سر گذاشت.

نگین باقری، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان به قید وثیقه آزاد شد

نگین باقری، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان پس از دریافت ابلاغیه‌ای مبنی بر حضور در دادسرای اوین، روز دوشنبه ۱۷ بهمن تفهیم اتهام شد و سپس به قید وثیقه یک میلیاردی به‌صورت موقت آزاد شد. نگین باقری، روز دوشنبه در دادسرای اوین به اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، متهم شد. از ابتدای اعتراضات اخیر، بیش از ۹۰ روزنامه‌نگار دیگر نیز احضار و بازداشت شده‌‌اند. از آغاز جنبش سراسری «زن، زندگی، آزادی» حدود ۲۰ هزار نفر زندانی شده‌اند. با وجود این، زندان‌های کشور گنجایش حجم زندانیان بی‌شماری که حاکمیت آنان را «مجرم» می‌شمارد، ندارند. دعوت به دادسرا، تفهیم اتهام و قرار وثیقه نگین باقری در یک روز نشانه‌ای از کمبود زیرساخت‌ها و همچنان پافشاری بر سرکوب روزنامه‌نگاران و کنشگران است.

علی خامنه‌ای نگران وحدت نیروهای خودی است؛ او می‌گوید «مهم‌ترین وظیفه حفظ راهبرد وحدت است»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی چهارشنبه ۱۹ بهمن در دیدار با فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش نگرانی خود از بروز اختلاف در صفوف نیروهای حکومتی را بروز داد و چندین بار خواهان «حفظ وحدت» شد و آن را موضوعی «راهبردی» خواند. خامنه‌ای گفت: «هدف اصلی دشمن برای به زانو درآوردن جمهوری اسلامی و از بین بردن آن از طریق ایجاد اختلاف و بی‌اعتمادی است» و «ایجاد بدبینی میان دسته‌جات سیاسی، بی‌اعتمادی مردم نسبت به یکدیگر و نسبت به حکومت، و ایجاد بدبینی بین سازمان‌ها، جزو راهبردهای تحقق اهداف بدخواهان ایران است». او با اشاره گذار به اختلاف‌های موجود در بین نیروهای حکومتی افزود: «اختلاف‌هایی قهراً وجود دارد اما نباید آن‌ها را به گسل تبدیل کرد؛ همچنان‌که یک وقت مسئله زن را مطرح می‌کنند یک وقت مسئله شیعه و سنی، و زمان دیگر مسئله اختلاف نسلی را.» رهبر جمهوری اسلامی با بیان این‌که «اختلاف نظر و اختلاف سیاسی به‌طور طبیعی اشکالی ندارد»، افزود: «اما این اختلاف‌ها نباید به زد و خورد و تهمت‌زنی و افترا به یکدیگر منتهی شود و در مقابل راهبرد دشمن، همه باید راهبرد وحدت را اتخاذ کنیم (...) مهم‌ترین وظیفه در مقابل این نقشه پلید، حفظ راهبرد وحدت است.» او به انقلاب‌های دیگر جهان هم اشاره کرد و علت «شکست» آن‌ها را «غفلت از نیازها و خطرات اصلی و مشغول شدن به مسائل و دعواهای شخصی» دانست. در شرایط کنونی که جنبش سراسری «زن، زندگی، آزادی» در ایران ادامه دارد، «حفط وحدت» چنان به مسئله اصلی علی خامنه‌ای تبدیل شده است که ۲۲ بهمن امسال را «مظهر اتحاد ملی» عنوان کرد و از طرفداران حکومت خواست در مراسم آن شرکت کنند.

دبیرکل حزب کارگزاران: کشور در حال آتش گرفتن است

حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، از احزاب اصلاح‌طلب، در گفت‌وگویی با «خبرآنلاین» درباره جنبش سراسری جاری در کشور گفت: «برداشت من از شرایط ایران این است که در حال حاضر کشور و مردم در یک شرایط بسیار سخت و بحرانی قرار دارند. به عبارت دیگر می‌توانم بگویم کشور در حال آتش گرفتن است.» او افزود: «این آتش مهار نمی‌شود جز این که نهاد‌های مختلف در سطوح مختلف حاکمیت و نهاد‌ها و طیف‌های مختلف گروه‌های منتقد امکان تحرک و عمل در جهت حل منافع ملی داشته باشند.» مرعشی همچنین با اشاره تلویحی به پیشنهاد اخیر میرحسین موسوی مبنی بر تدوین قانون اساسی جدید گفت: «گروه‌هایی که اعتقاد به اصلاح روش‌ها و منش‌های حکومت با همین قانون اساسی دارند، یا کسانی که گام بالاتری را هدف قرار داده‌اند، از جمله انجام اصلاحاتی در قانون اساسی با هدف حفظ جمهوری اسلامی مد نظرشان است، یا عده‌ای که از نظام جمهوری اسلامی عبور کرده‌اند. همه این‌ها اجزای یک ملت هستند و باید مورد احترام باشند.» دبیرکل حزب کارگزاران از حکم رهبر جمهوری اسلامی در مورد «عفو زندانیان» استقبال کرد و ضمن آن‌که آن را «گام مهم» خواند، در این‌باره گفت: «از مقام معظم رهبری بسیار سپاسگزارم، ایشان انتظار جامعه و ملت ایران و همچنین منتقدان و ناراضیان وضع موجود را در جهت حل و فصل مشکلات کشور برآورده ساختند.» او در جای دیگری از این گفت‌وگو ضمن انتقاد از تندروها در حکومت گفت: «کسی با جمهوری اسلامی دشمنی ندارد، و همه مایلند ایران با سربلندی کامل اداره شود.»

روزنامه دولت نگران «تداوم چرخه» اعتراضات است و پیش‌بینی می‌کند مسئله حجاب دوباره در فصل گرما مقاومت بر‌انگیزد

روزنامه «ایران»، ارگان دولت در مطلبی نوشت، «مسئله‌ای که موضوعیت دارد، بحث تداوم چرخه اغتشاش است». این روزنامه افزود: «بهانه حجاب بانوان همان‌طور که محمل نخست ایجاد آشوب ترکیبی اخیر بود، همچنان ظرفیت دارد تا در فصل گرما نیز به‌صورت دیگری بستر اغتشاش و سوءاستفاده از ظرفیت انسانی و مطالبات حقوقی بانوان را فراهم کند.» روزنامه ایران هدف «جنگ نرم دشمن» را «رودررو قرار دادن حاکمیت با بانوان و برساخت هویت و تصویر زن ایرانی» عنوان کرده است. این مطلب روزنامه ایران نشان‌دهنده آن است که جنبش سراسری «زن، زندگی، آزادی» همچنان زنده است و حکومت نیز همچنان نگران ادامه آن.

با رونمایی از پایگاه زیرزمینی «عقاب ۴۴» ارتش، می‌گویند معادلات جنگی تغییر کرد

ارتش جمهوری اسلامی چهارشنبه ۱۹ بهمن به‌مناسبت روز نیروی هوایی از پایگاه هوایی زیرزمینی جدیدی به نام «عقاب ۴۴» رونمایی کرد. خبرگزاری مهر در گزارشی نوشته است این پایگاه زیرزمینی «قابلیت پذیرش و عملیاتی کردن انواع جنگنده‌های شکاری و بمب‌افکن و همچنین پرنده‌های بدون سرنشین را دارد» و «اماکنی چون آلرت، پست فرماندهی، آشیانه‌های نگهداری جنگنده، مراکز تعمیر و نگهداری هواپیما، تجهیزات ناوبری و فرودگاهی، مخازن سوخت و …» را در اختیار دارد. پایگاه «عقاب ۴۴» یکی از چندین پایگاه هوایی زیرزمینی نیروی هوایی ارتش است که طی سال‌های گذشته در مناطق مختلف ایران احداث شده است. پیش از این نیروی هوایی ارتش از «پایگاه پهپادی ۳۱۳» که آن‌هم یک پایگاه زیرزمینی بود و انواع پهپادهای رزمی، شناسایی و انتحاری در آن مستقر شد، رونمایی کرده بود. نخستین پایگاه موشکی زیرزمینی جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۲ همزمان با آغاز برنامه موشکی آن ساخته شد. در مهرماه ۱۳۹۴ نیز سپاه پاسداران نخستین پایگاه زیرزمینی موشکی خود را ساخت. خبرگزاری مهر نوشته است رونمایی از پایگاه پایگاه زیرزمینی «عقاب ۴۴» یک «اقدام راهبردی است که می‌تواند معادلات جنگ‌های آینده را تغییر دهد».

آلمان، دانمارک و هلند ۱۰۰ فروند تانک لئوپارد ۱ در اختیار اوکراین می‌گذارند

آلمان، دانمارک و هلند اعلام کردند قصد دارند در ماه‌های آینده حداقل ۱۰۰ فروند تانک لئوپارد ۱ بازسازی‌شده را در اختیار اوکراین قرار دهند. ماه گذشته آلمان مجوز صدور تانک‌های پیشرفته لئوپارد ۲ به اوکراین را صادر کرد. وزیران دفاع دانمارک، آلمان و هلند در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که ارسال تانک‌های قدیمی‌تر لئوپارد ۱ بخشی از تلاش‌ها برای حمایت از اوکراین در برابر تجاوز نظامی روسیه است. وزیران دفاع سه کشور در این بیانیه مشترک نوشته‌اند: «ارسال این تانک‌ها ظرفیت نظامی اوکراین برای احیای تمامیت ارضی نقض شده‌اش را به طور قابل توجهی افزایش خواهد داد» و در ادامه افزوده‌اند که «در ماه‌های آینده» همراه با تحویل این تانک‌ها به اوکراین حمایت لجستیکی و آموزشی نیز انجام خواهد شد. مقامات اوکراینی می‌گویند انتظار دارند نیروهای روسیه در شرق و جنوب این کشور دست به حمله تازه‌ای بزنند. کرملین در تلاش است حضور نظامی‌اش در مناطق اشغال شده را که به طور غیرقانونی ضمیمه خاک روسیه کرده تحکیم ببخشد.

شمار قربانیان زلزله ترکیه ـ سوریه به بیش از ۸۵۰۰ نفر رسید

با گذشت دو روز از زمین‌لرزه‌ در ترکیه و سوریه، شمار قربانیان مدام در حال افزایش است. تاکنون مرگ ۸۵۰۰ نفر ثبت شده است و بیش از ۴۰ هزار نفر نیز مجروح شده‌اند. در سرمای سرد، نیروهای امدادگر، داوطلبان و بستگان مردم آسیب‌دیده در مناطق زلزله‌زده در جنوب ترکیه و شمال سوریه به تلاش خود برای نجات مردم زیر آوار ادامه می‌دهند، با این حال، امید برای یافتن بازماندگان از زیر آوار ساختمان‌های فروریخته به‌مرور محو می‌شود. فواد اوکتای، معاون رئیس جمهوری ترکیه شامگاه سه‌شنبه ۱۸ بهمن / ۷ فوریه اعلام کرد که «عملیات امداد و نجات در مناطق زلزله‌زده در حال انجام است و تا رسیدن به آخرین شهروند زیر آوار ادامه خواهد داشت». به‌گفته اوکتای، حدود ۱۶ هزار و ۱۵۰ تیم نجات و جست‌وجو به تمام استان‌ها و شهرهای آسیب‌دیده اعزام شده‌اند. در مجموع حدود ۶۰ هزار امدادگر در محل حضور دارند. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در ۱۰ استان زلزله‌زده وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده است. بر اساس برآوردهای صلیب سرخ جهانی و هلال احمر، تنها در ترکیه حدود ۱۵۰ هزار نفر بی‌خانمان شده‌اند. در برخی مناطق، مردم محل دولت را به کم‌کاری متهم می‌کنند. فواد اوکتای اعلام کرد که تیم‌های بین‌المللی و محلی، در طول سه‌شنبه شب و بامداد چهارشنبه ۱۹ بهمن / ۸ فوریه به استان‌های آدیامان، هاتای و قهرمان‌مرعش اعزام شدند. با بهتر شدن شرایط آب و هوایی آن‌ها توانستند با هواپیما خود را به منطقه برسانند. با این حال، برای بسیاری از مردم، ارسال کمک‌ها با تأخیر صورت می‌گیرد. در حالی که کمک‌ها در بسیاری از مناطق ترکیه آغاز شده است، هزاران نفر در سوریه جنگ‌زده همچنان در انتظار کمک هستند. امدادگران آن‌جا گمان می‌کنند که صدها خانواده هنوز در زیر آوار مدفون هستند. به‌گفته وزارت بهداشت محلی سوریه و سازمان امداد و نجات کلاه سفیدها در این کشور، دو هزار و ۲۷۰ نفر نیز در سوریه جان خود را از دست دادند. خالد حبوباتی، رئیس هلال احمر سوریه از اتحادیه اروپا خواست تحریم‌ها علیه سوریه را لغو و کمک‌های خود را ارسال کند. دولت سوریه اطمینان داد که کمک‌ها به مناطقی از این کشور که تحت کنترل دمشق نیست ارسال خواهد شد. مرکز فجایع طبیعی اقیانوس آرام، نهاد آمریکایی برای امدادرسانی در زمینه فجایع طبیعی، تخمین می‌زند که در مجموع زندگی حدود ۲۳ میلیون نفر در ترکیه و سوریه تحت تأثیر این زلزله قرار گرفته است.

کمیسیون تلفیق راه را برای واردات خودروهای دست دوم هموار کرد

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی مرودشت در توییتر نوشت: «دقایقی قبل در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ اجازه واردات انواع خودروهای دست دوم سواری، کشنده، کامیون، ون، اتوبوس و مینی‌بوس تا ۵ سال کارکرد به دولت داده شد.» پس از اتمام بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، مواد لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور باید به تصویب نمایندگان در صحن مجلس شورای اسلامی برسد. امید قالیباف، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: «باید منتظر ماند تا لایحه بودجه سال آتی در قالب قانون در وهله اول تصویب شود. تا مصوب شدن بودجه سال آینده، کار بسیار است و پس از آن نیز اجرا و ابلاغ آیین‌نامه مصوب به این زودی‌ها نخواهد بود و طول خواهد کشید؛ بنابراین موردی را تا نمایندگان مجلس در صحن علنی تصویب نکنند، قطعی نیست.» سخنگوی وزارت صمت گفت: «اما فعلا واردات خودروهای دست دوم از مناطق آزاد انجام می‌شود.» آذر سال گذشته پس از چندین بار لغو طرح آزادسازی واردات خودرو، سرانجام این طرح با رای موافق ۱۲۱ نماینده در صحن علنی مجلس تصویب شد اما شامل خودروهای دست دوم نمی‌شد. اکنون چنانچه واردات انواع خودروهای دست دوم در صحن علنی مجلس به تصویب برسد، افراد حقیقی و حقوقی به طور غیر رسمی و با روش‌های غیرقانونی خارج از نظارت بانک مرکزی و تنها با پرداخت ریالی در داخل کشور، می‌توانند ارز را از خارج از کشور خریداری کرده و بدون انتقال ارز، می‌توانند خودروهای دست دوم و قطعات آن را از کشورهای خلیج فارس، ترکیه و عراق وارد ایران کنند.

رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران: یک زلزله بالای ۷ ریشتر در تهران، بدترین زلزله تاریخ جهان با مهلک‌ترین آمار مرگ‌ومیر خواهد بود

فریبرز ناطقی الهی، رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران و بنیان‌گذار مقاوم‌سازی و مدیریت بحران زلزله در ایران درباره ارتباط زلزله خوی با زمین‌لرزه‌ ترکیه و سوریه گفت: «تاکنون هیچ رابطه منطقی بین دو گسل مختلف که به‌روی هم اثر بگذارند در دنیا تعریف نشده است اما مطالعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد ممکن است یک گسل، گسل دیگری را فعال کند.» ناطقی الهی با اشاره به پیش‌بینی زلزله در تهران هشدار داد: «حدود ۴۰ سال است که دانشمندان خطر زلزله تهران را گوشزد می‌کنند و می‌گویند که این اتفاق دیر یا زود خواهد افتاد. آماری وجود دارد که در تهران در هر ۱۵۸ سال یک زلزله بالای ۷ ریشتر رخ می‌دهد، زمانی که زلزله تهران رخ دهد بدترین زلزله تاریخ جهان را خواهیم دید و مهلک‌ترین آمار مرگ‌ومیر و تخریب ثبت خواهد شد. متأسفانه برنامه‌های مدیریت بحران ما در این خصوص بسیار ضعیف است.» رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران در ادامه افزود: «مردم باید بدانند که کشور ما به‌شدت زلزله‌خیز است و ما هر لحظه منتظر زلزله هستیم.»

نخست‌وزیر سوئد خواهان از سرگیری مذاکرات با ترکیه درباره پیوستن به ناتو شد

اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد برای از سرگیری مذاکرات متوقف شده با ترکیه اعلام آمادگی کرد. فنلاند و سوئد اندکی پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در سال گذشته به دنبال عضویت در ناتو بودند. در حالی که کشورهای عضو ناتو این درخواست‌ها را تایید کرده‌اند، ترکیه هنوز موافقت خود را اعلام نکرده است. سه کشور سال گذشته بر سر نقشه راه پیش رو به توافق رسیدند، اما آنکارا ماه گذشته مذاکرات را به دلیل افزایش تنش‌ها در پی تجمعات اسلام‌ستیزانه در استکهلم به حالت تعلیق درآورد. کریسترسسون در جریان بازدید از پایتخت استونی در یک نشست خبری گفت: «اولین کاری که باید انجام دهیم این است که اوضاع را آرام کنیم. زمانی که همه چیز به معنای واقعی کلمه در اطراف شما شعله‌ور است، انجام گفت‌وگوهای خوب و سازنده دشوار است.» نخست‌وزیر سوئد گفت: «پیش‌شرط‌ها برای از سرگیری مذاکرات خوب است، اما با توجه به برگزاری انتخابات ترکیه در ماه مه، قابل درک است که ترکیه بر سیاست داخلی خود متمرکز شده است.» کریسترسون خاطرنشان کرد: «به محض اینکه آنها (برای گفت‌وگو) آماده باشند، ما هم آماده‌ایم.»