ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دو انجمن «نویسندگان کودک و نوجوان» و «تصویرگران ایران» در بیانیه‌ای خواستار جلوگیری از ابلاغ و اجرای قانون عفاف و حجاب شدند

انجمن‌ نویسندگان کودک و نوجوان و انجمن تصویرگران ایران دربیانیه‌ای تحت عنوان «کودکان مجرم نیستند،‌ به آن‌ها آسیب نزنیم!» صادر شده است، از مسئولان جمهوری اسلامی خواستند « از ابلاغ و اجرای قانون مذکور خودداری کنند و به جای مجازات و جریمه و زندان، زبان دوستی و محبت و مدارا با مردم و کودکان و نوجوانان بگشایند». در این بیانیه آمده است: «هیچ قانونی نمی‌تواند کودکان را مجرم به شمار بیاورد. جرم‌‏انگاری رفتار کودکان عواقب تلخ و ناگوار برای کودک، خانواده و جامعه  در پی دارد. آیا مدافعان قانون مدعی حمایت از خانواده، می‌دانند انتشار اخبار اجرای چنین قانونی و اعمال این مجازات‌‏های عجیب به روحیه‌‏ی بسیاری از کودکان و خانواده‏‌های آنان چه آسیبی خواهد زد؟» انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و انجمن تصویرگران ایران ضمن ابراز نگرانی از افزایش آمار خودکشی در میان کودکان و نوجوانان نوشتند: «در این قانون با نام ترویج و فرهنگ، بیشتر شاهد مجازات و داغ و درفشیم و مردم به گزارش‌دهی علیه یکدیگر تشویق و موظف می‏‌شوند، اما نگران کننده‏‌تر این است که با صراحت، از شمول مجازات‏‌ها بر کودکان و نوجوانان می‌گوید و علاوه بر جریمه‏‌های نقدی سنگین و محرومیت از حقوق انسانی و شهروندی، مجازات زندان در کانون‌‏های اصلاح و تربیت نیز برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفته است». این بیانیه تأکید می‌کند: «کودکان و نوجوانان طبق پیمان‌نامه حقوق کودکان باید در آرامش مشغول درس و تحصیل یا سرگرم بازی و فعالیت‏‌های آزاد و داوطلبانه باشند تا به سلامتی رشد کنند و پرورش یابند، اما تلخ‌ترین خبرها مانند خبر خودکشی نوجوانی به‌‏خاطر نداشتن امکان تأمین لوازم اولیه‌‏ی تحصیل تن و جان مسئولان ما را به لرزه نمی‌‏اندازد تا به فکر حمایت از بالغ بر یک میلیون کودک و نوجوان بازمانده از تحصیل یا ترک تحصیل کرده بیفتند یا بیندیشند که وضعیت نابسامان اقتصادی و مشکلات معیشتی بیشتر از هر چیز دیگری آرامش خانواده را به هم می‌ریزد، بلکه در پی جرم‌انگاری رفتار کودکان و نوجوانان هستند که بیشتر آرامش خانواده و جامعه را به هم می‌ریزد».

مأموران امنیتی ارشیا بهین‌آئین‬⁩، شهروند بهایی را با خشونت بازداشت و به زندان مرکزی اصفهان منتقل کردند

بر اساس اطلاعات منابع زمانه نیروهای وزارت اطلاعات جمعه ۱۶ آذر ⁧‫ارشیا بهین‌آئین‬⁩، شهروند ۳۶ سالهٔ بهائی ساکن اصفهان را با خشونت بازداشت و به زندان مرکزی اصفهان منتقل کردند. به گفته منبع آگاه زمانه این بازداشت بدون ارائهٔ حکم و در حالی صورت گرفته که تعدادی از خانواده‌های بهائی در حومهٔ اصفهان برای یکی از مناسبت‌های بهائی گرد هم آمده بودند. این منبع آگاه هم‌چنین به زمانه گفته است که ماموران امنیتی که بالغ بر ۲۰ نفر بوده‌اند، مجهز به دوربین و‌ میکروفون بوده‌اند و ضمن برخورد فیزیکی و رفتار تهدیدآمیز با حاضران، حدود ۴۰ گوشی موبایل و دیگر اقلام الکترونیکی افراد حاضر در محل را ضبط کردند. گفته می‌شود که ماموران امنیتی تا قبل از انتقال ارشیا بهین‌آئین از محل، او را با اعمال خشونت به میله‌ای در فضای باز بسته بودند.

مختار آلبوشوکه، زندانی سیاسی عرب را به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل کردند

مختار آلبوشوکه، زندانی سیاسی عرب محکوم به حبس ابد، پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ از زندان شیبان اهواز به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شده است. سازمان حقوق بشر کارون که این خبر را منتشر کرده، نوشته است که این زندانی سیاسی از سال ۲۰۱۱ بدون یک‌روز مرخصی، در زندان‌های شیبان و کارون سابق به‌سر می‌برد. بر مبنای این گزارش، مختار آلبوشوکه مدت‌هاست از بیماری فتق رنج می‌برد و وضعیت جسمانی او «به شدت وخیم» است. به نوشته سازمان حقوق بشر کارون انتقال این زندانی به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز، آن هم در شرایطی که از بیماری فتق رنج می‌برد و نیاز مبرم به درمان دارد، احتمال تشدید فشارها و نقض حقوق انسانی او را افزایش داده است.

امید حامدی، معلم کُرد را در کامیاران بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل کردند

امید حامدی، معلم کُرد اهل کامیاران به دست نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد. بنا بر گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ امید حامدی، معلم دبیرستان شاهد کامیاران بدون ارائه حکم قضایی از سوی نیروهای وزارت اطلاعات در محل کارش بازداشت شد. بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی پس از بازداشت، او را به منزل خانوادگی‌اش منتقل و ضمن بازرسی، تعدادی از وسایل شخصی‌ او را با خود برده‌اند. هم‌چنین در روزهای اخیر سه معلم دیگر کُرد، آزاد خادم، عبدالله کریم‌گولان و حمید عزیزی در شهرهای سقز و کامیاران به دست نیروهای امنیتی بازداشت و به یکی از بازداشت‌گاه‌های امنیتی در سنندج منتقل شدند.

یک زن زندانی را در زندان مرکزی زنجان اعدام کردند

سحرگاه شنبه ۱۷ آذر ماه، حکم اعدام یک زن در زندان مرکزی زنجان به اجرا درآمد. سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ هویت این اعدامی را آمنه علیپور ۳۷ ساله اعلام کرده و نوشته است که آمنه با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود. بر مبنای این گزارش، آمنه علیپور از سه سال پیش به اتهام قتل همسرش بازداشت و به قصاص محکوم شده بود. سازمان حقوق بشر ایران در گزارش تازه‌ای گفته است جمهوری‌اسلامی گسترده‌ترین موج اعدام دو دهه اخیر را در زندان‌های ایران آغاز کرده‌ است و در ماه نوامبر گذشته دست‌کم ۱۴۴ نفر در زندان‌ها اعدام شده‌اند. در میان اعدام‌های انجام‌شده در ماه نوامبر، چهار نفر زن بودند و اتهام ۶۶ نفر قتل عمد، ۷۲ نفر مربوط به مواد مخدر و شش نفر تجاوز به عنف بوده است.

آتنا فرقدانی، کارتونیست زندانی در دادگاه تجدیدنظر به ۸ ماه حبس محکوم شد

دادگاه تجدید نظر حکم شش سال حبس آتنا فرقدانی، کارتونیست و فعال مدنی محبوس در زندان اوین را به هشت ماه حبس کاهش داد. این خبر که در صفحه منتسب به این زندانی سیاسی منتشر شده، آمده است که آتنا فرقدانی از اتهام توهین به مقدسات تبرئه شده، اما بابت طراحی کاریکاتوری با عنوان «اختلافات طبقاتی» به هشت ماه حبس محکوم شده است. آتنا فرقدانی پیشتر از سوی شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام توهین به مقدسات به پنج سال حبس و از بابت تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده بود. آتنا فرقدانی تاکنون بارها در قالب مصاحبه، فیلم مستند و هنر تصویری به شرایط زندان و همچنین محدودیت‌های آزادی بیان و خشونت علیه زنان اعتراض کرده است. او در مردادماه ۱۳۹۴ جایزه‌ شجاعت در کشیدن کاریکاتور را از سوی شبکه بین‌المللی مدافع حقوق کاریکاتوریست‌ها دریافت کرد.