ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خزانه‌داری آمریکا ۹ شرکت مرتبط با صنایع نفت و پتروشیمی ایران را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا پنج‌شنبه ۲۰ بهمن / ۹ فوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد که شش شرکت تولیدکننده پتروشیمی مستقر در ایران شامل شرکت پتروشیمی امیرکبیر و شرکت پتروشیمی سیمرغ، به‌همراه چهار شرکت پتروشیمی لاله، افق سپهر مارون، تینا تدبیر مارون و صنایع تکمیلی مارون را که زیرمجموعه شرکت پتروشیمی مارون هستند تحریم کرده است. همچنین شرکت‌های سوخت آسیا و حمل‌ونقل و تجارت سنس مستقر در مالزی و شرکت انرژی یونیشس مستقر در سنگاپور که به‌نمایندگی از شرکت پتروشیمی تریلیانس در فروش و ارسال فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی شرکت ملی نفت ایران فعال بوده‌اند، به فهرست تحریم‌های آمریکا افزوده شدند. آمریکا پیش از این در ۲۳ ژانویه ۲۰۲۰ شرکت پتروشیمی تریلیانس را تحریم کرده بود. وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه خود گفته است شرکت‌های تحریم‌شده «در حمل یا فروش صدها میلیون دلار محصولات پتروشیمی و مواد نفتی ایران» دست داشته‌اند. برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی نیز گفت: «ایران با نقض تحریم‌های ایالات متحده، به‌شکل فزاینده‌ای به خریداران در شرق آسیا برای فروش پتروشیمی و نفتی خود روی می‌آورد. آمریکا همچنان بر هدف قرار دادن منابع درآمد غیرقانونی تهران تمرکز دارد و به اعمال تحریم‌های خود علیه کسانی که آگاهانه این تجارت را تسهیل می‌کنند، ادامه خواهد داد.»

زلنسکی در بروکسل: چندین کشور اتحادیه اروپا برای تحویل جت‌های جنگنده به اوکراین تمایل نشان دادند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین پس از دیدار از لندن و پاریس، پنج‌شنبه ۲۰ بهمن / ۹ فوریه در بروکسل اعلام کرد که چندین کشور اروپایی آماده تحویل جت‌های جنگنده به کشورش هستند. زلنسکی در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا و شارل میشل، رئیس شورای اروپا در بروکسل گفت برخی از سران دولت‌ها تمایل خود را برای ارائه تسلیحات و پشتیبانی لازم از جمله ارائه هواپیمای جنگنده اعلام کرده‌اند و اکنون مذاکرات دوجانبه‌ای در حال بررسی است که در آن‌ها به این موضوع پرداخته خواهد شد. او پیشتر در نشست اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که کشورش به مهمات، تانک‌های مدرن، موشک‌های دوربرد و هواپیماهای جنگی نیاز دارد. زلنسکی خطاب به کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفته بود «شما باید سریع‌تر از روسیه متجاوز باشید». اورزولا فون درلاین نیز ضمن بیان این‌که اتحادیه اروپا تا کنون ۶۷ میلیارد یورو برای حمایت از اوکراین و پناهجویان این کشور اهدا کرده است، بر لزوم فعالیت بیشتر این اتحادیه در حمایت از اوکراین تأکید کرد و افزود در چند روز آینده دهمین بسته تحریمی اروپا علیه روسیه به‌اجرا گذاشته خواهد شد. بسته‌ تحریمی جدید علاوه بر تحریم رهبران سیاسی، نظامی و عاملان دستگاه تبلیغاتی روسیه، شامل «ممنوعیت بیش‌تر صادرات به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد» می‌شود که «ایجاد تزلزل در پایه‌های اقتصادی این کشور» را هدف قرار خواهد داد. شارل میشل نیز در این نشست خبری مشترک وعده حمایت حداکثری نظامی و سیاسی اتحادیه اروپا از اوکراین را داد و روزهای آینده را تعیین‌کننده خواند. ولودیمیر زلنسکی شب گذشته در پاریس گفته بود: «هرچه زودتر خلبان‌های ما هواپیماهای مدرن دریافت کنند، تجاوز روسیه سریع‌تر پایان خواهد یافت.» رئیس جمهوری اوکراین روز گذشته چهارشنبه ۱۹ بهمن / ۸ فوریه وارد لندن شد و با مقامات بریتانیایی دیدار و در پارلمان این کشور سخنرانی کرد. او چهارشنبه شب به پاریس رفت و در آن‌جا با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان دیدار و گفت‌وگو کرد. زلنسکی گفت‌وگوهای پاریس را «مقتدرانه» و «مثبت» خواند و گفت به دلایل امنیتی نمی‌تواند برخی از نتایج این دیدارها را بیان کند.

محمدعلی (پیروز) منصوری پس از ۱۵ سال حبس آزاد شد

در ادامه آزادی شماری از زندانیان، محمدعلی (پیروز) منصوری، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج، پس از تحمل بیش از ۱۵ سال حبس، از این زندان آزاد شد. محمدعلی منصوری شهریورماه ۱۳۸۶ پس از حضور در مراسم یادمان اعدام‌شدگان دهه ۶۰ در خاوران بازداشت و به مدت ۷۷ روز در سلول انفرادی زندان اوین شکنجه و بازجویی شد. شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران اتهام او را «محاربه از طریق هواداری از سازمان مجاهدین خلق» اعلام و او را به ۱۵ سال حبس، ۱۵۰ هزار تومان جریمه نقدی و تبعید به زندان رجایی‌شهر محکوم کرد. محمدعلی منصوری شهریورماه سال گذشته در پی سکته قلبی از زندان رجایی‌شهرکرج به بیمارستان رجایی این شهرمنتقل شد.

تایید مرگ سه ملی‌پوش تیم فوتبال قطع عضو ایران در زلزله ترکیه

رئیس انجمن فوتبال قطع عضو ایران اعلام کرد که پیکر بی‌جان سه ملی‌پوش این رشته که در زلزله ترکیه زیر آوار مانده بودند،‌ پیدا شده است. این سه ورزشکار حامد مطرودی از شهرستان شادگان، مهدی سعیداوی از شهرستان سوسنگرد و محمدرضا میراحمدی از شهرستان رامهرمز هستند. این ورزشکاران عضو تیم فوتبال قطع عضو استان خوزستان و تیم ملی ایران بودند و به عنوان لژیونر در تیم‌های ترکیه حضور داشتند. در جریان عملیات آوار برداری «هتل کیرکبال» در شهر «مالاتیا» پیکر بی‌جان این سه ملی پوش فوتبال قطع عضو ایران پیدا شد. جعفر عسگری، رييس انجمن فوتبال قطع عضو ایران به سایت ورزش۳ گفت: «متاسفانه امروز با خبر شدیم با انجام عملیات آواربرداری هتل فروریخته در ترکیه پیکر سعیداوی، میراحمدی و مسعودی بی جان از زیر آوار بیرون آمده و آنها دار فانی را وداع گفته‌اند».

پاسخ فرهاد میثمی به درخواست شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان برای پایان اعتصاب غذا: بذر آن آینده‌ نزدیک در دل عمل «اکنون» ما نهفته است

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران شنبه ۱۵ بهمن در نامه‌ای به فرهاد میثمی، زندانی سیاسی که در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد ضمن ابراز «نگرانی عمیق میلیون‌ها ایرانی از موقعیت خطرناک وضعیت کنونی» فرهاد میثمی از او خواست تا به اعتصاب غذای خود پایان دهید. این شورا خطاب به این زندانی سیاسی نوشت: «بی‌تردید وجود شریف و نجیب شما برای روزهای آینده ایران بسیار حیاتی و ضروری است.» فرهاد میثمی به این نامه واکنش نشان داده و در پاسخ نوشته است که شوق آن دارد در آن آینده به عنوان عضو کوچکی در صف این فعالان صنفی باشد تا به‌گفته او «قدرت بی‌قدرتان» را در برابر «استبداد» طی «راه باریک آزادی» به ظهور برسانند. او افزوده است: اما بذر آن آینده‌ی نزدیک در دل عمل «اکنون» ما نهفته است. فرهاد میثمی در نامه خود نوشته است که دستیابی به این آینده «نه از طریق پایان اجتناب من از غذا، بلکه از طریق آغاز کنش‌های ایستادگی به صورت جمعی» و «ایستادن پای خواسته‌های برحق و همچنان معلق مانده‌ی همگان بر زندگی»، عملی خواهد شد. این زندانی سیاسی افزوده است: «اجتناب از غذای اینجانب از نوع امساکی طولانی‌مدت است که از خطرات اعتصاب غذاهای فوق حاد و یا حتی حاد کاملاً به دور است. به هیچ‌وجه شبیه روشن کردن فتیله‌ یک دینامیت با احتمال انفجار هر لحظه نیست، بلکه شبیه آرام سوختن یک شمع است.» او با این اطمینان که «از هرگونه خطر جانی عاجل» به‌دور است، گفته است: «مطمئن باشید من زندگی را بسیار دوست می‌دارم و از زمانی زودتر که فرصت کافی باشد در باره احتمال خطر جدی برای سلامتی‌ام هشدار خواهم داد.» فرهاد میثمی پیش از این نیز در برابر درخواست‌های مکرر فعالان مدنی و سیاسی برای قطع اعتصاب او بر ادامه اعتصاب غذای خود پافشاری کرده بود. این کنشگر مدنی ۵۳ ساله که از سال ۱۳۹۷ به‌دلیل حمایت از زنان فعال معترض به حجاب اجباری در زندان به‌سر می‌برد، اعتصاب غذای خود را از مهرماه در اعتراض به کشتار اخیر تظاهرکنندگان آغاز و سه خواسته را برای پایان اعتصاب غذای خود مطرح کرد: «پایان اعدام، آزادی زندانیان سیاسی - مدنی و پایان دادن به آزار و اذیت با حجاب اجباری». او ماه گذشته در پیامی ضمن مخالفت با اعدام معترضان، خواهان آزادی فوری محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان، ناهید شیربیشه، از مادران دادخواه آبان، رضا شهابی، از اعضای سندیکان کارگران اتوبوس‌رانی تهران، بهاره هدایت، فعال دانشجویی، مصطفی نیلی، وکیل دادگستری و نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار شده بود.

امام جمعه اهل سنت زاهدان از بیانیه میرحسین موسوی حمایت کرد

عبدالحمید اسماعیل‌زهی (مولوی عبدالحمید)، امام جمعه اهل سنت زاهدان پنج‌شنبه ۲۰ بهمن با انتشار توئیتی از بیانیه اخیر میرحسین موسوی، نخست‌وزیر سابق جمهوری اسلامی و کاندیدای اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، حمایت کرد. مولوی عبدالحمید در این توئیت با اشاره به حصر خانگی میرحسین موسوی نوشت: «تحمیل بیش از یک دهه حصر خانگی بر آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد، از نمونه‌های بی‌عدالتی است. آقای موسوی با بیانیه اخیر خود نشان داد که واقعیت‌های جامعه را درک کرده است. وقت آن است که سایر سیاستمداران و علما به نجات کشور بیندیشند و واقعیت‌ها را ببینند.» میرحسین موسوی در بیانیه‌ای که شنبه ۱۵ بهمن منتشر شد، خواهان برگزاری همه‌پرسی و ایجاد سازوکاری برای تغییر قانون اساسی و تشکیل مجلس مؤسسان شده و گفته بود: «اجرای بدون تنازل قانون اساسی، به‌عنوان شعاری که ۱۳ سال پیش بدان امید می‌رفت، دیگر کارساز نیست و باید گامی فراتر از آن گذاشت.»

یک مدیر مسئول در شرکت آب منطقه‌ای تهران می‌گوید سدهای این استان فقط ۱۲,۵ درصد آب دارند

علیرضا ارسطویی، مدیر دفتر بهره‌برداری از تأسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه‌ای تهران، گفت: «از مجموع ظرفیت یک‌هزار و ۸۸۸ میلیون مترمکعبی پنج سد تأمین‌کننده آب شرب استان تهران؛ ۲۳۶ میلیون مترمکعب آب پشت سدها ذخیره شده که بیانگر این است تنها حدود ۱۲,۵ درصد از ظرفیت کلی سدهای پنج‌گانه تأمین‌کننده آب استان تهران پُر است.» سال گذشته در همین زمان بیش از ۳۱۷ میلیون مترمکعب آب پشت سدهای تهران ذخیره شده بود بنابراین، در طول یک سال حجم آب سدهای استان تهران ۲۶ درصد کاهش یافته است. به‌گفته ارسطویی حجم آب موجود در مخزن سد امیرکبیر در حال حاضر حدود ۲۳ میلیون مترمکعب است در حالی‌که این میزان در روز مشابه سال گذشته ۳۹ میلیون مترمکعب بود. همچنین حجم ذخیره آب سد طالقان از ۱۷۸ میلیون مترمکعب سال گذشته به ۱۴۴ میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است. حجم ذخیره آب سد لار نیز سال گذشته ۱۳ میلیون مترمکعب بود اما در حال حاضر ۱۲ میلیون مترمکعب است. سد ماملو نیز سال گذشته ۷۰ میلیون مترمکعب آب داشت اما اکنون ۴۴ میلیون مترمکعب آب ذخیره دارد. حجم ذخیره آب سد لتیان نیز در مقایسه با روز مشابه سال گذشته با پنج میلیون مترمکعب کاهش به ۱۲ میلیون مترمکعب رسیده است. از سوی دیگر به‌گفته علیرضا ارسطویی بارش‌ها نسبت به سال آبی گذشته ۱۶ درصد و نسبت به بلندمدت ۳۶ درصد کاهش یافته است. این مقام مسئول از مردم خواست تا در مصرف آب صرفه‌جویی کنند در غیر این صورت تأمین آب با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

نماینده خامنه‌ای: حتی اگر تکه‌تکه شویم هم باید در مقابل «پلشتی بی‌حجابی» بایستیم

محمدنبی موسوی‌فرد، نماینده علی خامنه‌ای در خوزستان در همایش «علمی، ترویجی و تکریمی زکات» که روز ۱۹ بهمن‌ماه در اهواز برگزار شد، گفت اگر مؤمنان تکه‌تکه شوند هم باید در مقابل «پلشتی‌هایی همچون بی‌حجابی» بایستند. او گفت: «مقصر برخی از نابه‌سامانی‌های اخیر و پلشتی‌های حجاب، جامعه ایمانی است زیرا حتی اگر فردی تکه‌تکه شود نباید ترک تکلیف کند؛ در برابر دشمنی که جنگ نرم علیه کشور راه انداخته باید سینه سپر کنیم.» امام جمعه اهواز دلیل بحران‌هایی که در وضعیت کشاورزی در ایران پیش آمده را هم نپرداختن زکات دانست: «عمده آسیب‌ها به‌ویژه در مباحث کشاورزی به دلیل پرداخت نکردن زکات است.» موسوی‌فرد گفت بحران اقتصادی هم به این دلیل وجود دارد که مردم و دولت‌ها به اوامر علی خامنه‌ای بی‌توجهی کرده‌اند: «در عرصه اقتصاد مقاومتی به دلیل عمل نکردن به فرمایش حضرت آقا چنین مصیبتی می‌بینیم بنابراین باید دولت انقلابی توجه ویژه‌ای به معیشت مردم داشته باشد و این موضوع جزو برنامه‌های دولت است.»

آیت‌الله‌ها هم منتقد شده‌اند ـ دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی: فکر نمی‌کنم امروز مرجع تقلیدی باشد که جزء معترضان به سیاست‌های فعلی نباشد

حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا، دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی به جرگه منتقدان از وضع موجود پیوست و مراجع دینی را هم به این دسته پیوند زد و گفت: «امروز که فریاد مردم بلند است، مراجع که همراه مردم هستند و مرجع مردم هستند، فریاد‌های مردم را می‌شنوند و گرانی و نابه‌سامانی و حق‌کشی و... را می‌بینند و نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند. (...) فکر نمی‌کنم امروز مرجع تقلیدی باشد که جزء معترضان به سیاست‌های فعلی نباشد.» منتجب‌نیا به سیاق مخالفان جناحی در حکومت، تنها دولت ابراهیم رئیسی را مسئول وضعیت کشور دانست و گفت: «حرف‌ها و شعار‌های ایشان حتی پس از پیروزی در انتخابات هم بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و جنبه عملی ندارد.» او با بیان این‌که «نمی‌توان مراجع را به این متهم کرد که در انتخابات از رئیسی حمایت کرده‌اند»، افزود: «دولت توان اداره کشور را ندارد. این دولت در یک سال‌ونیم گذشته نشان داده است که ناتوان است.» این روحانی که در جبهه اصلاح‌طلبان قرار دارد، راه چاره مشکلات کشور را ایجاد «تحول در دولت» عنوان کرد.

وزیر خارجه دولت راست‌گویان: بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران را تأیید نمی‌کنیم؛ هیچ دانشجویی در دانشگاه بازداشت نشد

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با «رادیو ملی آمریکا» (ان‌پی‌آر) رسماً دروغ گفت و هر آن‌چه نهادهای حقوق بشری درباره سرکوب و بازداشت‌های گسترده در اعتراضات جاری گفته‌اند رد کرد. امیرعبداللهیان در پاسخ به پرسش خبرنگار درباره بازداشت هزاران نفر، از جمله دانشجویان و کشته شدن صدها نفر در ایران گفت: «وقتی می‌گویید ده‌ها هزار نفر بازداشت شده‌اند، خُب این دقیقاً درست نیست و این را قاطعانه می‌گویم. اولاً در جریان آشوب‌ها، هیچ دانشجویی در دانشگاه‌ها یا محوطه دانشگاه‌ها بازداشت نشد. در واقع کسانی که بازداشت شدند افرادی بودند که در اغتشاشات خیابانی نقش داشتند. همان‌طور که گفته شد، صدها نفر هیجان‌زده شدند و کنترل خود را از دست دادند و بر همین اساس دست به شورش زدند.» براساس آمار فعالان حقوق بشر در ایران، در جریان جنبش سراسری زن، زندگی، آزادی نزدیک به ۲۰ هزار نفر بازداشت و ۵۲۷ نفر کشته شدند. حسین امیرعبداللهیان در این‌باره افزود: «حدس می‌زنم که ما شاهد نوعی اغراق در این ارقام هستیم، حتی اگر توسط گروه‌های حقوق بشری گفته شده باشد. شمار کشته‌شدگان در جریان اغتشاشات نیز درست بیان نشده است می‌بینید که در جریان اغتشاشات اتفاق مهمی رخ داده است. با وجود تنش شدید در جریان اغتشاشات، پلیس اجازه حمل سلاح گرم را نداشت.» وزیر خارجه جمهوری اسلامی اما آمار حکومت در این زمینه را ارائه نداد. در حالی‌که فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در آذر / دسامبر گذشته اعلام کرده بود که از شروع اعتراضات در ۲۶ شهریور بیش از ۵۷ روزنامه‌نگار بازداشت شده‌اند و تاکنون تنها ۳۰ نفر آن‌ها با قید وثیقه از زندان بیرون آمده‌اند، امیرعبداللهیان در مصاحبه خود گفت: «ما نمی‌توانیم بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران را تأیید کنیم. برچسب زدن به فردی که بازداشت شده کار بسیار ساده‌ای است. شما می‌توانید در هر لحظه از زمان، فرد مورد نظر را مدافع حقوق بشر، یک خبرنگار و چنین چیزهایی بنامید.» وزیر خارجه جمهوری اسلامی برای توجیه سرکوب‌های گسترده حکومت بدون ارائه سند و مدرک همچون دیگر مسئولان حکومتی ادعا کرد که در طول اعتراضات «تسلیحات آمریکایی و اسرائیلی از طریق برخی از کشورهای همسایه ما وارد شد». امیرعبداللهیان در مورد وضعیت معیشتی مردم در ایران نیز فرافکنی کرد و با بیان این‌که «در ایران هم مثل همه جای دنیا مشکلاتی وجود دارد»، وضعیت در آمریکا را بدتر توصیف کرد. این نخستین بار نیست که یک وزیر خارجه جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با رسانه‌های خارجی و در مجامع بین‌المللی هرگونه نقض حقوق بشر در ایران را کتمان می‌کنند. تقریباً در هر دولتی که در جمهوری اسلامی بر سر کار آمده است چنین رویکردی مشهود بوده است.

دفاع نماینده اصلاح‌طلب سابق مجلس از بیانیه خاتمی: آشتی ملی؟ امیدوار نیستم، ولی آرزو بر جوانان عیب نیست

محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس دهم در گفت‌وگو با وب‌سایت «انتخاب» گفت: «من چندان به آشتی ملی امیدوار نیستم و بعید می‌دانم که این برنامه بتواند زمینه‌ای برای آشتی ملی باشد ولی آرزو بر جوانان عیب نیست.» صادقی از محمد خاتمی، رئیس جمهوری دوران اصلاحات و پیام اخیر او دفاع کرد و موضع خاتمی در این پیام را «صریح‌تر» دانست و افزود: «به نظر من این رفتار برای حرکت اصلاح‌طلبی تحول‌خواه افق جدیدی را باز می‌کند.» محمد خاتمی یکشنبه ۱۶ بهمن با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت چهل‌وچهارمین سالگرد انقلاب از «نارضایتی گسترده» در کشور سخن گفت و جامعه ایران را «بحرانی» خواند اما «براندازی» جمهوری اسلامی را رد کرد و مدعی شد که «به لحاظ توازن قوا و امکانات و توانی که حکومت دارد براندازی مکانیکی آن ممکن نیست». محمود صادقی درباره این بیانیه افزود: «باتوجه به این‌که ایشان به اصل نظام وفادار است، ممکن است از طرف برانداز‌ها مورد هجمه قرار گیرد. از سویی امثال [حسین] شریعتمداری (مدیر مسئول روزنامه کیهان) نیز به ایشان می‌تازند که این تازگی ندارد و اساساً جای پاسخ‌گویی وجود ندارد؛ این طیف سال‌ها است که این حرف‌ها را می‌زنند.» صادقی ویژگی محمد خاتمی را «اصلاح‌طلبی میانه‌رو» دانست و گفت «در شرایط امروز باید از شخصیت‌هایی مثل خاتمی برای آشتی با مردم استفاده شود. آقای خاتمی این ظرفیت را دارند که بین گروه‌های مختلف اجتماعی پیوند برقرار کنند.» محمود صادقی همچنین از فرمان «عفو» علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تمجید کرد و غلامحسین محسنی اژه‌ای را هم ستود و گفت: «اگر باید از کسی تقدیر کرد یکی از این افراد آقای محسنی اژه‌ای است.» صادقی در حالی از بیانیه محمد خاتمی دفاع می‌کند که همزمان با خاتمی، میرحسین موسوی، نخست‌وزیر سال‌های نخست انقلاب و کاندیدای اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ که در حصر خانگی به‌سر می‌برد در بیانیه‌ای خواهان برگزاری همه‌پرسی و ایجاد سازوکاری برای تغییر قانون اساسی و مجلس مؤسسان شده و گفته بود: «اجرای بدون تنازل قانون اساسی، به‌عنوان شعاری که ۱۳ سال پیش بدان امید می‌رفت، دیگر کارساز نیست و باید گامی فراتر از آن گذاشت.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بدون نام بردن از اسرائیل، آژانس را متهم کرد که اطلاعات برنامه هسته‌ای ایران را در اختیار مخالفان برجام قرار می‌دهد

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را متهم کرد که اطلاعات برنامه هسته‌ای ایران را در اختیار مخالفان مذاکرات برای ازسرگیری برجام قرار می‌دهد. اسلامی گفت: «ما از رفتار سیاسی و غیرحرفه‌ای آژانس در ارتباط با افشای گزارش‌های محرمانه برجام به مخالفان این مذاکرات متاسف هستیم. رابطه سازمان انرژی اتمی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر مبنای پادمان است.» رافائل گروسی، مدیرکل آژانس سه‌شنبه گذشته گفته بود که اقدامات او سیاسی نیست و تنها برای شفاف‌سازی برنامه هسته‌ای ایران است. اسلامی در ادامه اظهاراتش افزود: «تلاش دشمنان برای نشان دادن عدم نیاز ایران به فناوری هسته‌ای و ادعای تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات نظامی و بمب اتم کذب است.» پیش از این حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس تلویحا گفته بود که چنانچه پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع یا مکانیسم ماشه فعال شود، گام بعدی ایران غنی‌سازی در سطح ۹۰ درصد به بالا برای تولید بمب اتم در چهارچوب «دفاع هسته‌ای» است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته گذشته در گزارشی به شورای حکام اعلام کرد که بازرسان در بازدید از تاسیسات فردو، متوجه اتصال دو زنجیره از سانتریفیوژهای غنی‌سازی ۶۰ درصدی شدند که ایران قبل از آن٬ آژانس را درباره آن مطلع نکرده بود. ایران اصرار دارد موضوع دستکاری اتصال دو زنجیره از سانتریفیوژهای غنی‌سازی ۶۰ درصدی «خطای» انسانی بوده است. پیتر استانو، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا چهارشنبه ۸ فوریه/۱۹ بهمن در یک نشست خبری در بروکسل گفت: «هدف ما این است که تمام تلاش‌ها را برای یافتن راه حلی به منظور اجرای صد درصدی توافق برجام انجام دهیم. بنابراین ما سعی می‌کنیم در این رابطه راه حلی پیدا کنیم.» سخنگوی جوزپ بورل خاطر نشان کرد: «ما تمام تلاش خود را برای تکمیل مذاکراتی که به طور رسمی تکمیل نشده است، انجام خواهیم داد. ما روی نتیجه‌گیری مذاکرات با نگاه به احیای توافق هسته‌ای متمرکز هستیم. یکی از موانع ابهامات در تعهدات پادمانی ایران است.

وضع بزرگ‌ترین سد مازندران بحرانی‌ست، تأمین آب چندین شهر در خطر است و امکان برداشت از شالیزارها هم وجود ندارد

حجم آب ذخیره شده در سد شهید رجایی ساری، بزرگ‌ترین سد استان مازندران در وضعیت «بحرانی» قرار گرفته است. ‌ سد شهید رجایی به عنوان اصلی‌ترین تأمین‌کننده آب شرب و کشاورزی شهرهای ساری‌، نکا، جویبار‌، میاندورود‌، ارطه و... نقش مهمی در اقتصاد آب‌محور مازندران دارد. میزان حجم آب ذخیره شده در مخزن این سد، در این ایام هم‌اکنون می‌بایست ‌۱۲۰ میلیون مترمکعب باشد ولی به دلیل بارش کم باران و از بین رفتن برخی منابع آبی تأمین‌کننده این سد‌، هم‌اکنون میزان حجم آب ذخیره شده در این سد به ‌کمتر از ۳۵ میلیون متر مکعب رسیده است. در چنین روزی در سال ۱۴۰۰ نیز میزان حجم آب ذخیره شده در سد شهید رجایی ساری حدود ۶۵ میلیون متر مکعب بود و شالیزارهای زیادی در بخش کشاورزی با بحران بی‌آبی مواجه‌ بودند و امکان برداشت برنج را نداشتند. طبق قوانین زیست محیطی‌، آب منطقه‌ای برای از بین نرفتن حیات موجودات آبزی می‌بایست بخشی از آب را در رودخانه رها‌سازی کند و از طرفی برای از بین نرفتن ایمنی سازه سد ‌‌باید‌ بخشی از آب در پشت سد ذخیره بماند تا سازه سد با خطر ترک‌خوردگی مواجه نشود. میزان ‌بارش‌ها در مازندران هر ساله کاهش یافته است. خشکسالی ‌در درجه اول کشاورزی و باغداری استان را تهدید می‌کند‌.

امیرحسین بریمانی شاعر، نویسنده و کارگردان تئاتر آزاد شد

امیرحسین بریمانی شاعر، نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر که مهر سال جاری توسط نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت شده بود، شامگاه چهارشنبه ۱۹ بهمن از زندان فشافویه آزاد شد. پیش از این، خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه از صدور حکم ۵ تا ۱۰ سال زندان برای پنج تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری خبر داده بود. بریمانی نیز یکی از این بازداشت‌شدگان بود که دادگاه انقلاب او را به تحمل ۵ سال زندان محکوم کرده بود اما بعدا اعلام شد که ۲ سال از حکم قابل اجراست. امیرحسین بریمانی، نویسنده، شاعر و دانشجوی رشته ادبیات نمایشی دانشگاه آزاد تهران واحد سوهانک است. او نمایش‌های «به هوای پاک پرید» و «شب شک» را روی صحنه برده است. بستگان امیرحسین بریمانی تا چند هفته از محل نگهداری او بی‌اطلاع بودند و مقام‌های قضائی و سازمان زندان‌ها پس از سه هفته اعلام کردند که او در زندان فشافویه نگهداری می‌شود.