اخبار روز
باز هم مرگ معدنچیان؛ این بار در بجستان خراسان رضوی
چهارشنبه ۲۰ فروردین معدن روستای آهنگ در بجستان ریزش کرد و یک نفر از کارگران ایمنسازی معدن جان باخت و دو کارگر مصدوم شدند. حمیدرضا داورکیا، فرماندار بجستان گفت این حادثه حدود ساعت ۵:۳۰ صبح رخ داد. کارگروه ایمنسازی معدن در حال فعالیت در کارگاه بودند که برق قطع میشود. آنها میخواهند خود را به پناهگاهی برسانند که از طبقه بالا یک سنگ روی سر کارگر سقوط میکند و منجر به فوت او و مصدومیت دو نفر میشود. داورکیا گفت آنها لوازم ایمنی هم داشتند و معدن بجستان شرایط ایمنی نرمالی داشته است. او احتمال داد که این حادثه «بر اثر بیاحتیاطی» رخ داده است. یکشنبه و دوشنبه گذشته نیز بر اثر ریزش معدن سنگآهن در مهاباد و گازگرفتگی در معدن زغالسنگ دامغان، هشت کارگر جان خود را از دست دادند. مرگ معدنچیان در ایران به فاجعهای متداول تبدیل شده است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
شمار اعدامشدگان در زندان وکیلآباد مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت ـ سه زن اعدام شدند
براساس گزارشی که هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر چهارشنبه ۲۰ فروردین منتشر کرده سحرگاه روز گذشته دستکم ۱۰ زندانی، شامل پنج زندانی سیاسی-امنیتی و پنج زندانی دیگر (سه زن و دو مرد) با اتهامات مرتبط با مواد مخدر و قتل، اعدام شدند. پیش از این گفته شده بود که روز گذشته پنج زندانی سیاسی-امنیتی به نامهای فرهاد شاکری، عبدالحکیم عظیم گرگیج، عبدالرحمن گرگیج، تاجمحمد خرمالی و مالک علی فدایینسب که عمدتاً اهل سنت بودند، در این زندان اعدام شدند. سه نفر از آنها بلوچ بودند. سازمان عفو بینالملل در گزارش سالانه خود درباره مجازات اعدام در جهان که روز گذشته، سهشنبه ۱۹ فروردین / ۸ آوریل منتشر شد، اعلام کرد که ایران بهتنهایی مسئول ۶۴ درصد از کل اعدامهای گزارششده در سال ۲۰۲۴ است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: ابلاغ قانون عفاف و حجاب دیر و زود دارد؛ سوخت و سوز ندارد
امیرحسین بانکیپور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مورد ابلاغ لایحه عفاف و حجاب گفت: «اصلاً سابقه نداشته است در ۴۵ سالی از انقلاب میگذرد قانونی در مجلس تصویب شود و بعد شورای نگهبان آن را تأیید کند و ابلاغ نشود. خلاصه، دیر و زود دارد، ولی سوخت و سوز ندارد.» بانکیپور با بیان اینکه «معتقدیم که پیگیری ابلاغ قانون باید ادامهدار باشد» در مورد تحصن مدافعان حجاب اجباری مقابل مجلس گفت از «مطالبه نرم» حمایت میکند و نه تحصن. او افزود: «این افراد از روی خلوص نیتشان و دغدغههایی که داشتند آمدند اما هرکه از ما مشورت میگرفتند میگفتیم این کار خوب نیست.» او تأکید کرد که «قطعاً دیر یا زود این قانون را باید ابلاغ کنند». قانون حجاب اجباری پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی با مخالفتهای گستردهای روبهرو شد و مسئولان حکومتی بهدلیل همین اعتراضات هنور نتوانستهاند آن را به اجرا درآورند.