ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل: ۱,۴ میلیون نفر در سودان جنوبی تحت تأثیر سیل قرار دارند - هشدار درباره افزایش مالاریا

دفتر سازمان ملل برای هماهنگی امور بشردوستانه می‌گوید شمار مبتلایان به مالاریا در سودان جنوبی به دلیل سیل‌های مکرر در حال افزایش است و شیوع این بیماری بر نظام بهداشتی این کشور غالب شده است. براساس این گزارش، در حال حاضر حدود ۱,۴ میلیون نفر تحت تأثیر سیلاب‌ها قرار دارند و حدود ۳۸۰ هزار نفر از آن‌ها مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند. سازمان ملل می‌گوید مناطق شمالی این کشور با بدترین سیل در دهه‌های اخیر روبه‌رو شده‌اند. سودان جنوبی با وجود ذخایر بزرگ نفتی خود یکی از فقیرترین کشورهای جهان است. این کشور از زمان استقلال خود در سال ۲۰۱۱ از بحران‌های سیاسی، اقتصادی، درگیری‌های خشونت‌آمیز و فجایع اقلیمی رنج برده است. برنامه جهانی غذا می‌گوید بیش از نیمی از جمعیت کشور از قحطی رنج می‌برند.

حکم احمدرضا حائری، زندانی سیاسی به شش سال و سه ماه افزایش یافت

حساب اینستاگرام احمدرضا حائری، از افزایش حکم حبس این زندانی سیاسی به شش سال و سه ماه خبر داد و نوشت پنهان‌سازی این حکم از سوی دادگاه انقلاب به مدت یک‌ سال در راستای ایجاد اخلال در روند اعاده دادرسی و جلوگیری از آزادی احتمالی این فعال حقوق بشر صورت گرفته است. پس از صدور حکم تازه شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران علیه احمدرضا حائری، سازمان اطلاعات سپاه در نامه‌ای به قوه قضائیه، نامه‌ها و بیانیه‌های احمدرضا حائری درباره شکنجه، اعدام مصنوعی و افشای جزئیاتی از نقض حقوق زندانیان اعدام‌شده را در تداوم و افزایش تحریم‌های حقوق ‌بشری علیه جمهوری اسلامی مؤثر دانسته است. حائری یکم شهریور ۱۴۰۱، به سه سال و هشت ماه حبس محکوم و اردیبهشت ۱۴۰۲ جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد. او شهریور همان سال به زندان قزلحصار منتقل شد.

سه زندانی سیاسی عرب که در خطر اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام قرار دارند، دست به اعتصاب غذا زدند

سه زندانی سیاسی عرب محکوم به اعدام به نام‌های علی مجدم، معین خنفری و محمدرضا مقدم که هم‌اکنون در سلول‌های انفرادی زندان سپیدار اهواز به سر می‌برند، در اعتراض به وضعیت خود دست به اعتصاب غذا زدند. سازمان حقوق بشر کارون وضعیت جسمانی این زندانیان را وخیم گزارش کرده است. بر مبنای این گزارش، خانواده‌های این سه زندانی عرب تاکنون موفق به ملاقات با فرزندان خود نشده‌اند. سه‌شنبه ۲۴ مهر، این سه زندانی سیاسی عرب اهوازی به منظور اجرای حکم به سلول‌های انفرادی زندان سپیدار منتقل شدند. دادگاه انقلاب اهواز پیش‌تر این سه نفر را به همراه دو تن دیگر به نام‌های حبیب دریس و سالم موسوی، به اتهام مشارکت در قتل دو بسیجی، یک مأمور نیروی انتظامی و یک سرباز به اعدام محکوم کرده بود.

دست‌کم ۷۰ دانشجوی خوابگاهی دانشگاه تربیت دبیر رجایی دچار مسمومیت غذایی شدند

۷۰ نفر از دانشجویان خوابگاهی پردیس «شهدای مکه» دانشگاه فرهنگیان جمعه شب ۱۸ آبان دچار مسمومیت شده و به مراکز درمانی منتقل شدند. خبرگزاری دانشجو که این خبر را منتشر کرده نوشته است شام شب گذشته این خوابگاه دانشجویی «تن ماهی و پوره سیب‌زمینی» بوده و دانشجویان با خوردن این غذا از ساعت چهار صبح با مسمومیت غذایی مواجه شدند و به سرپرست خوابگاه مراجعه کردند. به‌گفته بابک یکتاپرست، سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت همه دانشجویان مسموم برای طی کردن مراحل درمانی به مراکز درمانی منتقل شدند. پیش از این دانشجویان دانشگاه صنعتی همدان دچار مسمومیت غذایی شده بودند که با اعتراض دانشجویان همراه شد. در روزهای اخیر نیز خبر پایین بودن کیفیت غذایی دانشجویان دانشگاه الزهرا رسانه‌ای شده بود.

مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری تهران: «۹۳۰ کودک کار اتباع خارجی به همراه خانواده ردمرز شدند»

احسان حیدری، مدیرکل امور اتباع استانداری تهران از بازگشت کودکان کار اتباع خارجی به‌همراه خانواده خبر داد و گفت: «از ابتدای شروع طرح ساماندهی کودکان کار تاکنون ۱۵۸۰ کودک کار به همراه خانواده (۹۳۰ کودک و ۶۵۰ خانواده) شناسایی و جهت بازگشت به کشورشان به مراجع ذیربط تحویل داده شده‌اند.» حیدری بدون اشاره‌ به این‌که این کودکان کار در چه زمانی و به کدام یک از کشورهای همسایه رد مرز شده‌اند، گفت: «در راستای اجرای طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی مقرر شد آن‌ دسته از کودکان کار اتباع که جمع‌آوری شده‌اند، جهت سیر مراحل قانونی برای بازگشت کرامت‌مندانه به‌همراه خانواده تحویل مرکزی که در این خصوص راه‌اندازی شده، شوند.» ایران در دو سال اخیر صدها هزار افغانستانی را اخراج کرده است. مقام‌های دولتی ادعا می‌کنند تمام «اتباع» اخراج‌شده غیرمجاز بودند، با این حال مهاجران دارای کارت اقامت نیز همواره با خطر اخراج روبه‌رو هستند.

یوسف کاری، کارگر دستفروش را به «تشویش اذهان عمومی» متهم کردند

یوسف کاری، کارگر دستفروش ساکن اردبیل پس از گذشت ۱۲ روز از زمان بازداشتش به «تشویش اذهان عمومی» متهم شده است. نیروهای انتظامی ۷ آبان‌ماه یوسف کاری را هنگام دستفروشی با خشونت بازداشت کردند. هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به نقل از یک منبع آگاه در مورد وضعیت این کارگر دستفروش نوشت یوسف کاری با وجود تعیین وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی، همچنان در زندان اردبیل بلاتکلیف بوده و قاضی پرونده با آزادی او موافقت نمی‌کند. این منبع آگاه همچنین افزود یوسف کاری که هنگام دستگیری مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته بود، به این اقدام اعتراض کرده و نیروهای امنیتی او را به پزشکی قانونی منتقل کرده و از روان‌پزشک خواسته‌اند تأیید کند که او مشکل روانی دارد.

از سرنوشت دو شهروند بازداشت‌شده کُرد در سقز و مهاباد خبری در دست نیست

از سرنوشت میلاد رشیدی و علی معروفی، دو شهروند کُرد که در هفته‌های گذشته به دست نیروهای امنیتی بازداشت شدند، کماکان خبری در دست نیست. بنا بر گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، مأموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران علی معروفی را هفتم آبان در مهاباد بازداشت و به مکانی نامعلومی منتقل کردند. میلاد رشیدی هم هشتم آبان، هنگام رفتن به محل کار در سقز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. مأموران امنیتی همچنین به منزل خانوادگی او یورش برده و شماری از وسایل شخصی خانواده را ضبط کردند. دلیل بازداشت او انتشار مطلبی در حساب شخصی‌اش در اینستاگرام درباره «حمله اسرائیل به ایران» بود. این دو شهروند کُرد از زمان بازداشت از حق ملاقات با خانواده و دسترسی به وکیل محروم بوده‌اند و به‌رغم پیگیری‌های خانواده‌های آن‌ها، نهادهای امنیتی و قضایی از ارائه هرگونه توضیحی درباره وضعیت آن‌ها خودداری کرده‌اند.

رفع فیلتر اینستاگرام و تلگرام در ایران تکذیب شد

در چند روز اخیر در فضای مجازی خبر رفع فیلتر اینستاگرام و تلگرام منتشر شد اما بهزاد اکبری، رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت جمعه شب ۱۸ آبان این موضوع را تکذیب کرد و گفت: «برداشتن فیلتر این پلتفرم‌ها صحت ندارد.» اکبری در مورد توافق بر سر بازنگری در فیلترینگ، گفت: «این موارد را از وزارت ارتباطات پیگیری کنید.» ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات پیش از این گفته بود رفع فیلترینگ را دنبال خواهد کرد. وب‌سایت سیتنا که خبرهای فن‌آوری اطلاعات را منتشر می‌کند نیز نوشت: «دسترسی کاربران برخی اپراتورها به اینستاگرام به دلیل اختلال فنی رخ داده بود و همچنان این پلتفرم فیلتر است.» احمد نیرومند، عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور نیز گفت اگر رفع فیلترینگی اعمال شود، رسماً اطلاع‌رسانی می‌شود. مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران در کارزار انتخاباتی‌اش رفع فیلترینگ را وعده داده بود.