ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بی‌خبری از رشاد محمدی، روزنامه‌نگار پناهجوی کُرد پس از انتقال به پلیس اینترپل ترکیه و خطر دیپورت او به ایران

بر اساس اطلاعات رسیده به «زمانه» مقام‌های ترکیه رشاد محمدی، روزنامه‌نگار و پناهجوی سیاسی کُرد را روز دوشنبه ۱۹ شهریور/۹ سپتامبر به بخش اینترپل منتقل کرده ‌اند. این اقدام خطر تحویل او به مقام‌های جمهوری اسلامی را افزایش می‌دهد. فهمیده (اژین) حسینی، فعال حقوق بشری و فعال رسانه که به همراه همسرش رشاد محمدی سوم فروردین سال جاری از سوی پلیس ترکیه بازداشت شدند و از آن زمان تاکنون در کمپ کرکلاری به‌سر می‌برند ضمن اعلام نگرانی از وضعیت همسرش گفته که از او هیچ خبری ندارد. او همچنین با تأکید بر این‌که در ترکیه هیچ جرمی مرتکب نشده‌ اند می‌گوید که در شش ماه گذشته از وضعیت پرونده‌شان به آن‌ها هیچ اطلاعی داده نشده است. فهمیده حسینی همچنین می‌افزاید مقام‌های ترکیه در جواب پیگیری وضعیت و محل نگهداری همسرش، با او بدرفتاری کرده‌ اند و به او اجازه دیدن رشاد محمدی را نداده اند. طبق اطلاعاتی که در اختیار «زمانه» قرار گرفته برای این زوج پناهجوی کُرد حکم دیپورت به ایران صادر شده است. منبع آگاه زمانه می‌گوید که رشاد محمدی و همسرش، فهمیده در سال‌های اخیر مطالب و مقاله‌های بسیاری علیه حکومت ایران منتشر کرده‌اند و این مقاله‌ها به صورت فایل ویدئویی در یک فلش دیسک ضمیمه پرونده شده است. به گفته این منبع آگاه، این پرونده حدود سه ماه دیگر به نتیجه خواهد رسید و تاکنون جلسه دادگاه تعیین نشده است: «برای هر دو نفر به اداره مهاجرت کرکلارلی درخواست حفاظت بین‌المللی داده شد. درخواست آنها دریافت شده است و شخصاً این را مطلع شدم. این فرآیند در حال پیگیری است.» جان فعالان سیاسی مخالف ایران در ترکیه بیش از پیش در خطر است. فعالان و نهادهای حقوق بشری هر از گاهی از احتمال بازگرداندن پناهجویان ایرانی که به دلایل فعالیت‌های سیاسی مجبور به ترک کشور شده‌ و برای رسیدن به کشوری امن به ترکیه مهاجرت کرده‌اند، خبر می‌دهند. بر اساس آمار گردآوری شده از سوی شبکه حقوق بشر کُردستان، در یک سال گذشته بیش از ۱۰ پناهجوی سیاسی کُرد از سوی دولت ترکیه بازداشت شدند که هم اکنون در کمپ‌های مختلف این کشور به سر می‌برند و در خطر بازگرداندن اجباری به ایران قرار دارند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: ۳۸۰ شهر و ۹ هزار روستای ایران درگیر فرونشست هستند

شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست سه‌شنبه ۲۰ شهریور در مراسم تجلیل و معارفه معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این‌که «در مواجهه با وضعیت بحرانی محیط زیست کشورمان باید درک ابر چالش‌ها پذیرفته شود»، گفت: «فرونشست زمین یک ابر چالش است که ۳۸۰ شهر و ۹ هزار روستا دچار این فرو نشست هستند و وسعت آن ۱۸۵ هزار کیلومتر مربع است.» او افزود: «ما باید بپذیریم که برای حفظ محیط زیست نیاز به زمان نداریم. باید محدودیت‌ها را عمیقاً درک کنیم.» شینا انصاری در همین حال حل مسائل محیط زیست را به اجرای سیاست‌های علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ملزم کرد و در این‌باره گفت: «در سطح حاکمیت بر سر سیاست‌های مقام معظم رهبری توافق نشود، همگی ما شکست می‌خوریم.» در خردادماه سال جاری، معصومه آمیغ، از مسئولان سازمان نقشه‌برداری کشور گفته بود دامنه فرونشست زمین به ۱۶ کلانشهر کشور نفوذ کرده است و ۸۰۰ شهر ایران نیز در پهنه فرونشست زمین قرار دارند. فرونشست خاک به دلیل تراز منفی برداشت آب در مناطق مختلف برای مصارف خانگی و کشاورزی، ‌همراه با گرمایش زمین و کاهش بارندگی‌ها امنیت غذایی در ایران را بیش از پپش به مخاطره می‌اندازد. علی جاویدانه، رئیس سازمان نقشه‌برداری پیش از این گفته بود «نرخ فرونشست زمین در کشور با بیشینه بالای ۲۰ سانتی‌متر پنج برابر متوسط دنیا است».

صدف حیدری و شقایق اکبری به محرومیت از تحصیل محکوم شدند

مسئولان انضباطی دانشگاه‌های تبریز و تربیت مدرس تهران دو دانشجوی این دانشگاه‌ها به نام‌های صدف حیدری و شقایق اکبری را به ترتیب به دو و چهار نیمسال محرومیت از تحصیل محکوم کردند. به گزارش کانال «دانشجویان متحد» صدف حیدری، دانشجوی ورودی ١۴٠٠ دانشگاه تبریز به اتهام نشر یک شعر در استوری اینستاگرام همزمان با روز مرگ ابراهیم رئیسی به دو نیمسال محرومیت از تحصیل محکوم شد. بر اساس این گزارش، روز پس از مرگ رئیسی، ساعت ۹ شب با خانواده‌ی او تماس گرفتند و اعلام کردند که به دستور رئیس دانشگاه تبریز حیدری را از خوابگاه و دانشگاه اخراج کرده و او همان ساعت باید خوابگاه را تخلیه کند. این اقدام‌ها درحالی بود که هنوز هیچ پرونده‌ای در کمیته انضباطی برای این دانشجو تشکیل نشده و حکمی نیز صادر نشده بود. نیرو‌های حراست دانشگاه تبریز با تهدید و توهین و ضبط کارت دانشجویی به او اعلام کرده بودند نهایتا تا صبح خوابگاه را تخلیه کند. شقایق اکبری، دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی سیاسی دانشگاه تربیت مدرس و دبیر اسبق انجمن علمی دانشجویی جامعه‌شناسی این دانشگاه نیز با اتهام «ارتکاب اعمالی بر ضد نظام جمهوری اسلامی در فضای مجازی» به چهار ترم محرومیت از تحصیل با احتساب سنوات محکوم شد. به گزارش شبکه شرق، مستندات این حکم تصاویری از یک پست و چند استوری اینستاگرام منتسب به او بوده است. در این پرونده همچنین به مصاحبه‌ی این دانشجو با روزنامه‌ هم‌میهن‌ اشاره شده که در گزارشی با عنوان «دادگاه‌های دانشگاهی» در ۲۰ آذر ۱۴۰۲ به چاپ رسیده است و در آن از وضعیت امنیتی حاکم بر دانشگاه‌ و برخوردهای نیروهای حراست با دانشجویان و رویه‌های کمیته‌های انضباطی انتقاد شده است. این دانشجو پیشتر هم در پرونده‌ دیگری بنا به رأی کمیته‌ی انضباطی دانشگاه، در سال آموزشی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ به مدت ۱۲ ماه از تحصیل محروم شده بود.

احضار تعدادی از پرستاران معترض استان البرز به «واحد تخلفات اداری» به اتهام «تخلف از قوانین و تحریک به کارشکنی»

مقام‌های دانشگاه علوم پزشکی البرز تعدادی از پرستاران معترض در این استان را احضار کرده اند. بر مبنای گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، تعدادی از پرستاران به این خبرگزاری گفته‌اند واحد تخلفات اداری همکارانی را که در اعتراضات اخیر شرکت داشته‌ اند احضار کرده اند. به گفته آن‌ها مقام‌های دانشگاه پرستاران معترض را در این احضاریه‌ها به «تخلف از قوانین و تحریک دیگران به کارشکنی و کم‌کاری» متهم کرده اند. پرستاران با بیان اینکه «اعتراض صنفی حق قانونی ماست» گفته اند دانشگاه علوم پزشکی قصد دارد با این اقدام، این حق قانونی را از پرستاران بگیرد و این در حالیست که خواسته‌های کادر درمان کشور، همه قانونی و بر مبنای عدالت است. در این گزارش به تعداد پرستارانی که احضاریه دریافت کرده اند و هویت آن‌ها اشاره‌ای نشده است. محمد شریفی‌نیا، دبیرکل خانه پرستار پیشتر در مصاحبه‌ای با روزنامه «شرق» از تهدید پرستاران معترض خبر داد و گفت: «پرستاران را تهدید می‌کنند که اگر سر کار نیایید حقوق‌تان کم می‌شود. اگر نیایید معرفی می‌کنیم به هیئت تخلفات. اگر نیایید برخورد فلان می‌شود. برخوردهای تهدیدآمیز زیاد است.» به گفته او نهادهای امنیتی در روزهای اخیر برخی از «ادمین گروه‌های فضاهای مجازی» را احضار کرده‌ اند و «پلیس امنیت یکی از همکاران را خواستند و به او گفتند چرا این خبرها گذاشته می‌شود». دبیرکل خانه پرستار ضمن اشاره فشار نهادهای مختلف، بازداشت حداقل یک پرستار بیمارستان مسیح دانشوری تهران را تأیید کرد. اعتراض پرستاران از روزهای نخست مرداد در استان البرز آغاز و به سرعت به بسیاری از استان‌های ایران گسترش یافت. پرستاران خواهان اجرای عادلانه تعرفه‌بندی، افزایش دستمزد، کاهش ساعت کار اجباری، حذف شرکت‌های پیمانکاری و پرداخت مطالبات مزدی معوقه هستند.

سخنگوی خانه سینما اعلام کرد دست‌کم ۳۰۰ سینماگر از جمله به‌دلایل امنیتی پرونده باز قضایی دارند

رسول صدرعاملی سخنگوی خانه سینما تأیید کرد نزدیک به ۳۰۰ سینماگر در ایران به‌دلایل مختلف از جمله فشارهای نهادهای امنیتی پرونده باز قضایی دارند. سخنگوی خانه سینما در نشست خبری روز ملی سینما که دوشنبه برگزار شد، ضمن اشاره به عدم برگزاری مراسم «جشن روز ملی سینما» از سال ۱۳۹۸ تاکنون و تبدیل آن به مراسم «پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما» گفت:‌ «حدود ۳۰۰ تن از همکاران ما به دلایل شرایط سیاسی و اجتماعی و امنیتی پرونده باز قضایی دارند و امکان بازی و فیلمسازی ندارند و همچنان گرفتار هستند. در جلسه با وزیر ارشاد مهمترین مسئله ما اشاره به پروندهای باز سینماگران بود، ایشان وعده داد به سرعت با کمک تیم حقوقی وکلای خانه سینما به موضوع رسیدگی کند. لذا تصمیم گرفتیم تا زمانی که شرایط همکارانمان این‌گونه است  این ماراتن را برگزار نکنیم.» پس از اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» و سرکوب خونین معترضان، بخشی از زنان بازیگر با اعلام همبستگی با معترضان حجاب از سر برداشتند. دست‌کم ۲۰ زن سینماگر در شرایط کنونی به‌دلیل سرپیچی از حجاب اجباری یا همراهی با معترضان ممنوع‌الکار شده ‌اند.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس واکنش نشان داد

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه ۲۰ شهریور/۱۰ سپتامبر در واکنش به بیانیه پایانی نشست وزاری خارجه شورای همکاری خلیج فارس، مواضع این شورا محکوم کرد و آن‌‌را «تکراری، غیرسازنده و بی‌حاصل» خواند. ناصر کنعانی گفت: «مواضع غیرسازنده شورای همکاری خلیج فارس، کمکی به فرآیند تعامل و همکاری منطقه‌ای نمی‌کند». او بند مربوط به جزایر سه‌گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را «مطلقاً مردود» دانست و گفت این جزایز «جزء لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران» است و حکومت ایران «هرگونه اظهارنظر در خصوص مسکونی‌سازی، سفر مقامات کشوری و لشکری به جزایر متعلق به ایران و همچنین برگزاری رزمایش نظامی در مرزهای سرزمینی خود را دخالت در امور حاکمیتی خود تلقی نموده و آن را محکوم می‌کند». او همچنین با اشاره‌ به بند موضوعات مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران گفت: «جمهوری اسلامی ایران همواره به قوانین و تعهدات بین‌المللی خود پای‌بند بوده، فلذا اظهارات بی‌اساس در ارتباط با برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را فاقد ارزش می‌داند». سخنگوی وزارت خارجه در ادامه ادعای کویت درباره میدان گازی آرش را نیز رد کرد و گفت این ادعا ارزش حقوقی ندارد. در بیانیه پایانی پایانی یکصد و شصت و یکمین نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس که در ریاض برگزار شد و بر لزوم آتش‌بس در غزه و حمایت از کشور فلسطین متمرکز بود، وزاری خارجه این شورا پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ایران را تبریک گفتند اما در عین‌حال بر نگرانی از تحولات پرونده هسته‌ای ایران تأکید کرده و خواهان حضور در کلیه مذاکرات، گفت‌گوها و نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در این زمینه شده‌اند. در این بیانیه همچنین گفته شده این مذاکرات باید علاوه بر برنامه هسته‌ای ایران، «همه موارد» از جمله مسائل امنیتی و نگرانی‌های کشورهای عربی خلیج فارس مانند موشک‌های بالستیک، موشک‌های کروز، هواپیماهای بدون سرنشین و ایمنی ناوبری بین‌المللی و تأسیسات نفتی [ایران] را هم دربر بگیرد. وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس علاوه بر تکرار مواضع قبلی خود در خصوص حاکمیت امارات بر جزایر سه گانه (تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی)، ساخت و سازهای مسکونی و سکونت ایرانیان در این جزیره‌ها، رفت و آمد مقام‌های ایرانی به این جزیره‌ها و مانورهای نظامی در این منطقه را محکوم کرده‌اند و از ایران خواسته‌اند به تلاش‌های امارات برای حل این موضوع از طریق مذاکره مستقیم یا توسل به دیوان بین‌المللی دادگستری پاسخ دهد.