ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترامپ و نتانیاهو در روزهای اخیر سه بار با هم صحبت کردند

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل روز یکشنبه گفت که در روزهای اخیر سه بار با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده درباره تقویت اتحاد دو طرف صحبت کرده‌ است. نتانیاهو در بیانیه‌ای گفته است که دو طرف درباره «تهدید ایران» در همه ابعادش «توافق کامل» دارند. او همچنین گفت که هر دو کشور توافق دارند که اسرائیل در زمینه «گسترش صلح» و سایر زمینه‌ها فرصت‌های زیادی پیش رویش دارد.

«سه نفر» در حمله ارتش اسرائیل به جنوب دمشق کشته شدند

سانا تلویزیون دولتی سوریه از حمله اسرائیل به محله جنوبی دمشق خبر داد. در ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، یک آپارتمان مسکونی در محله سیده زینب به شدت آسیب دیده و بخشی از آن فرو ریخته است. سانا هنوز آمار کشته‌ و زخمی‌شدگان را اعلام نکرده است اما به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه دست کم سه نفر در این حمله کشته شده‌اند. دیده‌بان حقوق بشر سوریه همچنین می‌گوید که آپارتمان به گروه حزب‌الله لبنان تعلق داشته است. ارتش اسرائیل در سکوت جامعه جهانی به حملات و عملیات خود علیه فلسطینی‌ها در غزه ادامه می‌دهد و در ماه‌های اخیر بارها حریم هوایی و قلمرویی کشورهای منطقه را نقض کرده و در خاک آنها عملیات انجام داده است.

وزارت بهداشت: تا دو دهه دیگر از هر سه نفر در ایران یک نفر سالمند است

معاون وزیر بهداشت ایران بر اساس پیش‌بینی‌ها از وضعیت سالمندی ایران می‌گوید تا دو دهه دیگر از هر سه نفر در ایران یک نفر سالمند خواهد بود. نرخ سالمندی جمعیت در ایران یکی از موضوعاتی است که در سال‌های اخیر همزمان با کاهش نرخ فرزند‌آوری مورد توجه قرار گرفته است. علیرضا رئیسی با اشاره به کاهش فرزندآوری در ایران گفته است که کاهش میانگین ۶ فرزند به یک فرزند در ظرف ۱۰ سال باعث شده که حال مسئله فرزندآوری به مسئله بقا برای ایران تبدیل شود. کاهش نرخ و افزایش سن ازدواج و مشکلات مالی از جمله دلایل کاهش فرزندآوری و افزایش سقط جنین در ایران است.

محسن عمرانی، معلم و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر روانه زندان شد

محسن عمرانی، معلم و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر، یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ برای سپری کردن محکومیت شش ماه خود روانه زندان بوشهر شد. این عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان پیش‌تر با دریافت ابلاغیه‌ای به شعبه اول اجرای احکام کیفری دادسرای بوشهر احضار شده بود. دادگاه انقلاب بوشهر پیشتر محسن عمرانی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به تحمل یک سال حبس محکوم کرده بود. انتشار مطالبی در فضای مجازی از مصادیق اتهام مطروحه علیه این قعال صنفی معلمان عنوان شده است. جلسه دادرسی پرونده این معلم ۱۲ تیرماه سال جاری برگزار شده بود. پیش از نیز جلسه دادگاه برای رسیدگی به محسن عمرانی برگزار شده بود که به دلیل وجود نقص، پرونده به دادسرا بازگردانده شده بود. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان این اقدام را به‌عنوان نمونه‌ای از فشارهای غیرقانونی و پرونده‌سازی‌های بی‌اساس علیه فعالان صنفی محکوم کرده و آن را تلاشی برای سرکوب فعالیت‌های صنفی و حق‌خواهی معلمان دانسته است.

وریشه مرادی، زندانی سیاسی کُرد را به اعدام محکوم کردند

وریشه مرادی، زندانی سیاسی کُرد از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد. شبکه حقوق بشر کردستان نوشت جلسات دادگاه این زندانی سیاسی ۲۷ خرداد و ۱۴ مهر ۱۴۰۳ برگزار و حکم اعدام امروز یکشنبه ۲۰ آبان، به وکلای او ابلاغ شده است. وریشه مرادی، عضو جامعه زنان آزاد شرق کردستان (کژار) در جلسات دادگاه اجازه دفاع از خود را نداشت و قاضی صلواتی حتی به وکلای او نیز اجازه دفاع نداد. این زندانی سیاسی کُرد از زمان بازداشت تا پایان مراحل بازپرسی از حق داشتن وکیل محروم بوده و تنها پس از صدور کیفرخواست موفق به تماس با وکیل شده است. وریشه مرادی، اهل سنندج، دهم مرداد ۱۴۰۲ به دست مأموران امنیتی بازداشت شد. او را از آن زمان بدون اینکه حق دسترسی به وکیل و ملاقات داشته باشد، در بازداشتگاه‌های دو زندان سنندج و اوین تهران حبس کرده‌اند.

زن‌کشی: منصوره قدیری جاوید، خبرنگار خبرگزاری ایرنا به دست همسرش به قتل رسید

منصوره قدیری جاوید، خبرنگار بخش پژوهش‌های خبرگزاری ایرنا، شنبه ۱۹ آبان، به دست همسرش با ضربات دمبل و چاقو به قتل رسید. بنا برگزارش خبرگزاری رکنا بررسی‌های تیم جنایی به‌محض ورود نشان داده که مقتول توسط همسرش که وکیل دادگستری است قربانی جنایت شده است، به این ترتیب مرد جوان توسط کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی بازداشت شد و مشخص شد که زن جوان از خبرنگاران خبرگزاری ایرنا است. متهم در اعترافات اولیه خود گفته که از سال‌های گذشته با همسرش اختلاف داشته است. در ایران سالانه دست‌کم ده‌ها زن به دست خویشاوندان نزدیک، به‌خصوص شوهر، برادر و پدرشان به قتل می‌رسند. مسئولان جمهوری اسلامی با تقلیل خشونت علیه زنان به «اختلاف خانوادگی» این واقعیت را انکار می‌کنند و مانع تصویب قوانینی که امنیت زنان را به صورت حداقلی تضمین و از خشونت مرگبار علیه آن‌ها پیشگیری کند، می‌شوند

حکومت ایران دو زندانی دیگر را در گرگان اعدام کرد

حکم اعدام دو زندانی به‌نام‌های ایرج شبدیز و علی احمدزاده که در پرونده‌های جداگانه با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بودند، سحرگاه چهارشنبه ۱۶ آبان، در زندان مرکزی گرگان به اجرا درآمد. سازمان حقوق بشر ایران به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «ایرج شبدیز اهل گنبدکاووس بود و از دو سال پیش با اتهام مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. او پیش از زندان لوله‌کش ساختمان بود. علی احمدزاده نیز اهل گرگان بود و سه سال پیش به اتهام حمل و نگهداری ۷۵ کیلو شیشه و ۲۰ کیلو هروئین بازداشت و به اعدام محکوم شد. علی پیش از زندان نقاش اتومبیل بود.« سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲ که ۲۵۶ نفر با اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر اعدام شده بودند، ۸۴ درصد افزایش را شاهد بوده و ۴۷۱ اعدام با این اتهام به ثبت رسیده است.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چهارشنبه وارد تهران می‌شود

رافائل گروسی، مدیرکل اژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دعوت ایران روز چهارشنبه ۲۳ آبان وارد تهران می‌شود. رسانه‌های داخلی ایران گزارش کرده‌اند که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شامگاه چهارشنبه به دعوت جمهوری اسلامی ایران به منظور دیدار با مقامات عالی‌رتبه وارد ایران می‌شود. گروسی قرار است روز پنجشنبه ۲۴ آبان ملاقات‌های رسمی با مقامات جمهوری اسلامی داشته باشد. گروسی در مصاحبه ویدئویی با «العربیه»، روز دوشنبه ۱۲ شهریور/ ۲ سپتامبر گفته بود که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران به درخواست او برای گفت‌وگو پاسخ مثبت داده است. پیش از این، عباس عراقچی، وزیر خارجه جدید جمهوری اسلامی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفته بود که وضعیت جهانی سبب شده تا توافق هسته‌ای برجام و احیای آن به شیوه سابق دشوار باشد و به همین دلیل نیاز به توافقی دیگر وجود دارد.

وزارت دادگستری ایران: هر «تبعه بیگانه‌ای» که به زباله‌گردی مشغول باشد، بدون پرسش و پاسخ دستگیر می‌شود

عسکر جلالیان، معاون بین‌الملل و حقوق بشر وزارت دادگستری اعلام کرده که از ماموران شهرداری تهران خواسته شده هر «تبعه بیگانه‌ای» ‌را که به زباله‌گردی مشغول است، بدون پرسش و پاسخ دستگیر و به اردوگاه‌های ذی‌ربط معرفی کنند. او گفت اگر فرد دارای اسناد اقامتی مجاز بود، از او تعهد گرفته شود که وارد پدیده زباله‌گردی نشود، اما اگر اقامت قانونی نداشت، به کشورش بازگردانده می‌شود. به گفته معاوت وزارت دادگستری، مجوزی برای سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران اخذ شده تا افرادی که در پدیده زباله‌گردی فعالیت می‌کنند به‌عنوان نیروی خدماتی و فضای سبز یا راننده با حقوق مکفی در سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران به کار گرفته شوند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس در ایران: بدون مازوت‌سوزی راه دیگری جز قطعی برق نداریم

رضا سپه‌وند، عضو کمیسیون انرژی مجلس ایران گفته است که «اگر مازوت‌سوزی انجام نشود، تنها راه قطعی زمان‌بندی برق و گاز خانگی و صنعتی است.» این عضو کمیسیون انرژی گفت: قطع برق واحدهای صنعتی در تابستان به بخش صنعت و کشاورزی ضربه زده و قطعی‌های مکرر همچنین مشکلات زیادی برای بخش خانگی ایجاد کرده است. او با اشاره به این‌که در زمستان هم قطعی گاز اتفاق خواهد افتاد، گفت: «به دلیل نداشتن منبع دیگری برای تامین گاز در ماه‌های آینده، وزارت نفت و نیرو به مازوت‌سوزی روی آورده‌اند.» مازوت‌سوزی نیروگاه‌های تولید برق ایران یکی از عوامل مهم آلودگی هوا در شهرهای مختلف ایران عنوان شده است.

کشته و زخمی شدن دو سوختبر در شهرستان‌های خاش و راسک در پی تیراندازی نیروهای حکومتی

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، یک سوختبر بلوچ که نام او «علی‌مراد سندکزهی» عنوان شده است روز جمعه ۱۸ آبان در تعقیب و گریز نیروهای مرزبانی در بیابان‌های شهرستان خاش جان باخته است. بر اساس این گزارش، علی مراد سندکزهی پس از آنکه با تیراندازی نیروهای مرزبانی مواجه شد، خودروی خود را جا گذاشت و به سمت بیابان‌های مرزی فرار کرد اما در حال فرار بر اثر ایست قلبی جانش را از دست داد. دیروز جمعه ۱۸ آبان در رخدادی جداگانه در شهرستان راسک، یک سوختبر دیگر به نام «جواد پارسا» بلوچ با تیراندازی نیروهای امنیتی زخمی شد. بر اساس گزارش کانال‌های خبری بلوچستان، نیروهای لباس شخصی به این سوختبر بدون ایست و هشدار قبلی تیراندازی کردند. بر اساس گزارش‌های نهادهای حقوق‌بشری، در سال گذشته میلادی دست کم ۲۸ سوختبر بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای انتظامی و نظامی کشته و دست‌کم ۱۷ نفر زخمی شده‌اند.