ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دست‌کم ۴۳۵ دانشجو پس از اعتراضات سراسری اخیر تعلیق و اخراج شده‌‌اند

«شوراهای صنفی دانشجویان کشور» از تعلیق و اخراج دست‌کم ۴۳۵ نفر از دانشجویان سراسر ایران خبر داد. کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز سه‌شنبه ۲۲ فروردین با اعلام خبر اخراج و تعلیق گسترده دانشجویان از سوی کمیته‌ انضباطی دانشگاه‌ها نوشت: «در پی اعتراضات اخیر در سراسر کشور و همراهی همه‌جانبه‌ دانشگاهیان با اعتراضات مردمی، تعداد قابل توجهی از دانشجویان طی روندی غیرقانونی، فرمایشی و امنیتی احکام تعلیق و اخراج دریافت کرده‌اند و بنا بر این احکام بخش قابل توجهی از دانشجویان از حق تحصیل محروم گشته‌اند.» طبق این گزارش، شوراهای صنفی دانشجویان از این تعداد، گزارش حداقل ۴۳۵ نفر از دانشجویان محکوم‌شده در کمیته‌ انضباطی را دریافت کرده است. اعتراضات سراسری دانشجویان ایران در پی کشته‌شدن ژینا (مهسا) امینی در بازداشتگاه ارشاد، از ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ آغاز شد. دانشجویان با راهپیمایی، تجمع، تحصن، خودداری از حضور در کلاس‌های درس و سر دادن شعارهای اعتراضی در انقلاب نوین مردم ایران حضوری فعال داشتند. تعداد زیادی از دانشجویان در درگیری‌ها مجروح و یا بازداشت و یا ممنوع‌الورود شدند. با این حال اعتراضات دانشجویی با روش‌های خلاق و شعارهای رادیکال ادامه پیدا کرد. صدها دانشجو در جریان این اعتراضات دستگیر شدند. شورای انقلاب فرهنگی پیشتر برای تسهیل سرکوب دانشجویان، با تصویب یک شیوه‌نامه اجرایی موسوم به «آیین‌نامه انضباطی دانشجویان ایران» و ابلاغ آن به وزارت علوم و دانشگاه‌های کشور، قدرت عمل و اختیار کمیته‌های انضباطی را برای جرم‌انگاری فعالیت دانشجویان و اخراج و تعلیق آن‌ها گسترش داده بود. در یکی از آخرین موارد تشدید فشارها علیه دانشجویان معترض، کمیته انضباطی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۴۰ دانشجوی این دانشگاه را چند روز پس از برگزاری یک تجمع اعتراضی در واکنش به مسموم‌سازی دانش‌آموزان در شانزدهم اسفند، احضار کرد.

ادامه حمله شیمیایی به مدارس در نقاط مختلف ایران:‌ مسموم‌سازی دختران دانش‌آموز در شاهین‌شهر، مشهد، کرمانشاه، تبریز، گناوه، کامیاران و بروجرد

حمله به مدارس دخترانه و مسموم‌کردن دانش‌آموزان با گاز شیمیایی همچنان بدون برخورد مشخص یا واکنش پیشگیرانه‌ای از سوی مسئولان حکومت جمهوری اسلامی، ادامه دارد. طبق گزارش‌های منتشرشده و غیررسمی شهروندان و شاهدان در شبکه‌های اجتماعی، روز سه‌شنبه ۲۲ فروردین نزدیک به ۱۰ مدرسه غالباً دخترانه در شاهین شهر اصفهان از جمله مدارس دخترانه طلوع، آل یاسین، انصاری، مسعود باقری، محمد نصری، شایان و منوچهر انصاری هدف حمله با گاز شیمیایی ناشناخته قرار گرفتند. در بسیاری از مدارسی که به آن‌ها حمله شده، مسئولان مدرسه مانع تماس دانش‌آموزان با بیرون از مدرسه یا خروج آن‌ها شده‌اند. شاهدان عینی از مدرسه دخترانه انصاری گفته‌اند مسئولان مدرسه اجازه تماس دانش‌آموزان با بیرون از مدرسه را نداده‌اند. حساب کاربری «۱۵۰۰تصویر» در توییتر به نقل از شاهدان عینی نوشته است: «در مدرسه رو قفل کرده بودن نمیذاشتن بریم بیرون. نمیذاشتن زنگ بزنیم. چند نفر غش کردن. چند نفر بالا میاوردن. چند نفر چشماشون نمی‌دید.» در تصاویری که از مدرسه آل یاسین منتشر شده هم گروهی از خانواده‌های نگران و خشمگین دانش‌آموزان برای کمک به دخترانشان در مدرسه را به‌زور باز می‌کنند. در مدرسه شایان هم دانش‌آموزان گفته‌اند که با وجود این‌که چندین دانش‌آموز به خاطر استنشاق گاز از هوش رفته‌ بودند، هیچ‌یک از دو آمبولانس اعزامی ماسک اکسیژن به‌همراه نداشته‌اند. در دبیرستان طلوع هم دانش‌آموزان از ممانعت از خروج آن‌ها از مدرسه و بروز علائم شدید تنگی نفس، سرخی صورت و آبریزش خبر دادند. به گفته آن‌ها مدیر مدرسه مدعی شده که تمام کسانی که مسموم شده‌اند «مشکلات قبلی داشتند». طبق گزارش‌های منتشرشده روز سه‌شنبه علاوه بر شاهین‌شهر، دختران دانش‌آموز در مدارس دیگری در مشهد، کرمانشاه، تبریز، گناوه در استان بوشهر، کامیاران و بروجرد هدف حمله با گاز شیمیایی قرار گرفته‌اند. گفته می‌شود به برخی از این مدارس پیشتر نیز حمله شده بود. همزمان با ادامه حمله‌های شیمیایی و تهدید سلامت و امنیت دختران در مدارس، محمدحسن آصفری، عضو کمیته موسوم به «حقیقت‌یاب مسمومیت دانش‌آموزان» در مجلس گفت: «هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده‌ایم و بابت همین نمی‌توان گزارشی ارایه کرد». به نوشته روزنامه اعتماد آصفری درعین اذعان به بی‌نتیجه بودن جلسات این کمیته، مدعی شد این حملات به‌دست «جریاناتی که به دنبال ناکارآمد نشان دادن نظام هستند و همچنین می‌خواهند نارضایتی و اعتراض مردم را بالا ببرند» انجام شده است که به ادعای او «عوامل داخلی‌اند که نشات‌گرفته از خارج هستند». بنابر اعلام مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی از جمله سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، در ماه‌های گذشته دست‌کم ۱۳ هزار دانش‌آموز دختر در پی مسمومیت‌های مشکوک با گاز به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

فیلیپین و آمریکا بزرگترین مانور نظامی مشترک خود را آغاز کردند

فیلیپین و ایالات متحده آمریکا سه‌شنبه ۲۲ فروردین / ۱۱ آوریل بزرگترین مانور نظامی مشترک تاریخ خود را آغاز کردند. این دو متحد تاریخی در پی مقابله با نفوذ چین در منطقه اند. حدود ۱۸ هزار سرباز، تقریباً دو برابر سال گذشته، در این رزمایش سالانه‌ی دو هفته‌ای به نام «بالیکاتان» (به زبان فیلیپینی: «در کنار هم») شرکت می‌کنند. برای نخستین بار، این عملیات شامل شلیک گلوله‌های واقعی در دریای چین جنوبی خواهد بود که پکن مدعی الحاق آن است. چین روز دوشنبه رسماً به مانور نظامی خود در اطراف تایوان پایان داد اما تایوان روز سه‌شنبه بار دیگر اعلام کرد که چندین کشتی جنگی و هواپیمای چینی را در نزدیکی قلمرو خود شناسایی کرده است. در رزمایش «بالیکاتان» قرار است بالگردها در نزدیکی انتهای شمالی جزیره اصلی لوزون در حدود ۳۰۰ کیلومتری تایوان فرود آیند. در ماه‌های اخیر، مانیل و واشنگتن گشت‌زنی‌های دریایی مشترک خود را در دریای چین جنوبی آغاز کردند و به توافقی با هدف افزایش حضور نظامی آمریکا در فیلیپین دست یافتند. بر اساس این توافق، نیروهای آمریکایی مجاز به استفاده از چهار پایگاه نظامی دیگر فیلیپین، از جمله یک پایگاه دریایی نه چندان دور از تایوان خواهند بود.

تهدید زنان خواهان پوشش اختیاری این‌بار از زبان سخنگوی قوه قضائیه: با هنجارشکنی‌ها برخورد شدید و قاطعی صورت خواهد گرفت

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی سه‌شنبه ۲۲ فروردین در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد قوه قضائیه مقابل «بی‌حجابی و بدحجابی» زنان گفت: «رویکرد قوه قضائیه تمسک به موازین قانونی است و بهترین راه تجلی عدالت، اجرای دقیق قانون است و با توجه به فرمایشات متعدد از ناحیه مقام معظم رهبری و ریاست محترم قوه قضائیه، قطعاً با برنامه دقیق و منطبق با موازین قانونی کار را در این زمینه پیگیری خواهیم کرد.» او تلویحاً مدعی شد زنانی که به‌ویژه پس از قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی، حق پوشش اختیاری را طلب کرده و در مکان‌های عمومی از پوشیدن روسری یا مانتو خودداری می‌کنند، عضو «باندها و شبکه‌های ایجاد و گسترش فساد در جامعه‌اند» و زنان را تهدید کرد که با «هنجارشکنی‌ها برخورد شدید و قاطعی صورت خواهد گرفت». سخنگوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در ادامه گفت: «برخی افراد به هر دلیلی نسبت به قانون بی‌توجه هستند، بدانند اگر مرتکب جرم شوند قطعاً برخورد قانونی صورت خواهد گرفت؛ البته مردم ما قدرشناس، مسلمان و متوجه نسبت به موازین هستند. انشالله کسانی که کشف حجاب می‌کنند با تذکرات ارائه شده دست از این اعمال بردارند.»

افشاگری واشنگتن پست: السیسی، رهبر مصر دستور ارسال محرمانه موشک به روسیه داده است

واشنگتن پست سه‌شنبه ۲۲ فروردین / ۱۱ آوریل سندی را به تاریخ ۱۷ فوریه ۲۰۲۳ منتشر کرده است که بر اساس آن عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر دستور تولید ۴۰ هزار موشک برای ارسال محرمانه به روسیه داده است. این سند که از شبکه اجتماعی «دیسکورد» به‌دست آمده مربوط به صورت جلسه گفت‌وگوهای السیسی با مقامات بلندپایه نظامی مصر است و در آن رئیس جمهوری مصر از طرح خود برای تأمین توپ جنگی و مهمات برای روسیه سخن می‌گوید و از مقامات می‌خواهد که این موضوع کاملاً محرمانه بماند «تا مشکلی با غرب پیش نیاید». احمد ابوزید، سخنگوی وزارت خارجه مصر در واکنش به مضمون این سند به واشنگتن پست گفت موضع مصر از آغاز بحران اوکراین عدم دخالت در بحران و پایبندی به حفظ روابط برابر با طرف‌های جنگ بوده است. او گفت مصر به میثاق سازمان ملل و قوانین بین‌المللی پایبند است و قاهره از همه طرف‌ها می‌خواهد که به اقدامات خصومت‌آمیز پایان دهند و مسائل را از طریق مذاکره حل کنند. یک مقام دولتی آمریکا که نخواست نامش فاش شود نیز گفت: «از اجرای این طرح اطلاع نداریم و بعید است که چنین چیزی رخ دهد.» سابرینا سینگ، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا گفته است تحقیقات درباره نحوه انتشار اسناد محرمانه در وزارت دادگستری این کشور آغاز شده است. کریس مورفی، سناتور دموکرات و عضو کمیسیون روابط خارجی مجلس سنای آمریکا هم در این‌باره گفت: «مصر یکی از قدیمی‌ترین متحدان ما در خاورمیانه است. اگر واقعاً السیسی در حال تولید محرمانه موشک و ارسال آن به روسیه برای استفاده در اوکراین است باید بازنگری جدی در چگونگی روابطمان با مصر داشته باشیم.» روسیه و مصر به‌تازگی قراردادهای مهمی امضا کرده‌اند؛ از جمله قرارداد ساخت کارخانه تولید تجهیزات راه‌آهن و نیز ساخت نیروگاه اتمی در مصر است. آمریکا در دهه‌های گذشته سالانه بیش از یک میلیارد دلار به مصر کمک‌ امنیتی کرده است.

جمهوری آذربایجان گفت‌وگو‌ها با ایران را مثبت ارزیابی کرد

به‌گزارش «آذرنیوز»، آیهان حاجی‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان درباره گفت‌وگوهای تلفنی حسین امیرعبداللهیان و جیحون بایرامف، وزیران خارجه ایران و جمهوری آذربایجان در روزهای ۷ و ۸ آوریل (۱۸ و ۱۹ فروردین)، گفت: «طرف آذربایجانی این مذاکرات را مثبت ارزیابی می‌کند و ادامه رایزنی‌ها را مهم می‌داند.» حاجی‌زاده افزود وزیران خارجه دو کشور به‌طور تفصیلی درباره وضعیت دو کشور تبادل نظر کردند. او افزود: «آذربایجان همواره علاقه‌مند به توسعه روابط با همه کشورهای همسایه از جمله ایران بوده است. احترام متقابل به تمامیت ارضی و حاکمیت دولت‌ها اولویت تغییرناپذیر سیاست خارجی آذربایجان است. در این راستا، طرف آذربایجانی به تلاش‌های خود برای تأمین منافع و امنیت ملی کشورمان ادامه می‌دهد.» پیش از این رسانه‌های جمهوری اسلامی گفته بودند که حسین امیرعبداللهیان در این گفت‌وگوها به همتای آذربایجانی خود اعلام کرده که اسرائیل در پی «توطئه علیه انسجام، امنیت و پیشرفت کشورهای منطقه» است و «از وجود اختلاف بین کشورهای منطقه، صرفاً دشمنان سود می‌برند.» وزارت خارجه جمهوری آذربایجان نیز گفته بود که جیحون بایرامف به امیرعبداللهیان اعلام کرده که باید سیاست خارجی مستقل کشورش، در چهارچوب منافع ملی این کشور و روابط دوجانبه‌اش با دیگر کشورها، مورد احترام قرار بگیرد. تنش میان ایران و جمهوری اسلامی از زمان جنگ سه سال پیش میان آذربایجان و ارمنستان در قره‌باغ تشدید شد. حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران و گشایش سفارت آذربایجان در اسرائیل این روابط را تیره‌تر کرد. مقام‌های جمهوری اسلامی از افتتاح سفارت جمهوری آذربایجان در اسرائیل به‌شدت انتقاد کرده‌ و گفته بودند که «توطئه» اسرائیل از خاک آذربایجان علیه خود را تحمل نخواهند کرد.

رئیس قوه قضائیه دستور داد زندان رجایی‌شهر تعطیل و به مکان دیگری منتقل شود

غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئيس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت ساماندهی زندان‌های مستقر در استان البرز به به رئیس سازمان زندان‌ها دستور داد تا «تمهیدات و مقدمات لازم» برای تعطیلی زندان رجایی‌شهر و انتقال این زندان به خارج از شهر فراهم شود. غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، در نشست شورای عالی قوه قضاییه گفت: «موضوع انتقال زندان‌ها از مناطق شهری باید پس از مصوب‌شدن در بخش‌های مربوطه و فراهم آمدن مقدمات لازم، در اسرع وقت اجرایی شود و نباید در این زمینه تاخیر و اتلاف وقتی صورت گیرد.» رئیس قوه قضاییه پنجشنبه ۱۷ فروردین در نشست شورای اداری البرز گفته بود: «زندان رجایی‌شهر که در داخل شهر کرج است باید هر چه زودتر به خارج شهر منتقل شود و محل فعلی آن از وضعیت زندان بودن خارج و اقدامات متعاقب بعدی در قبال آن صورت گیرد.» زندان رجایی‌شهر با نام قبلی زندان گوهردشت در گوهردشت واقع در شمال شهر کرج در استان البرز قرار دارد. ظرفیت این زندان سه هزار نفر است اما تا ۱۱ هزار زندانی در آن حبس شده‌اند. علی حاج کاظم، رئیس زندان رجایی‌شهر و ولی علی‌محمدی مدیر داخلی و رئیس بند چهار زندان رجایی‌شهر است. یکی از عمده وظایف او جابه‌جایی زندانی‌ها است. به او لقب «کارتل مواد مخدر» را داده‌اند. حمید نوری از نزدیکان سید ابراهیم رئیسی به‌عنوان یکی از مسئولان هیئت اعدام در زندان‌های اوین و رجایی‌شهر فعالیت می‌کرده است. بنابر شهادت‌ها و کتاب‌های منتشر شده از خاطرات زندانیان سیاسی، حمید نوری با نام مستعار «عباسی» در زمان اعدام‌ها دادیار زندان رجایی‌شهر بوده ‌است. او هم‌اکنون به دلیل دست‌داشتن در اعدام دسته‌جمعی زندانیان عقیدتی سیاسی ایران در تابستان ۱۳۶۷ و فعالیت در زندان رجایی‌شهر در یکی از زندان‌های سوئد درحال سپری کردن حبس است.

آموزش و پرورش مرگ کارو پشابادی دانش‌آموز ۱۶ ساله در اثر پیامدهای حمله شیمیایی را تکذیب و ادعا کرد که او به عارضه روده مبتلا بوده است

اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران در اطلاعیه‌ای ادعا کرد که کارو پشابادی نه در اثر پیامدهای حمله شیمیایی به مدرسه، بلکه در اثر پیامدهای عارضه روده جان خود را در بیمارستان میلاد تهران از دست داده است. منابع حقوق بشری یکشنبه ۲۰ فروردین از جان باختن یک کودک ۱۶ ساله اهل کامیاران در پی بروز مسمومیت‌های مشکوک با گاز در یکی از مدارس تهران خبر دادند. نام او کارو پشابادی اعلام شد و گفته شد که او اواخر اسفند گذشته در مدرسه‌ای در تهران مسموم شده بود. اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران سه‌شنبه ۲۱ فروردین در اطلاعیه خود ضمن تکذیب این خبر نوشته است «در روز ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ کارو پشابادی دانش‌آموز اصالتاً کردستانی ساکن شهرستان قدس به علت کسالت و دل‌درد با مراجعه به بیمارستان میلاد تهران توسط پزشکان معاینه و به علت عارضه روده بستری می‌شود. پس از بستری شدن در بیمارستان، نارسایی کلیوی هم مزید بر عوارص بیماری کارو می‌شود و پس از گذشت حدود ۲۰ روز، متأسفانه در تاریخ ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۲ کارو عزیز در بیمارستان از دنیا می‌رود.» پیکر این کودک جان‌باخته روز شنبه در روستای پشاباد از توابع کامیاران در استان کردستان به خاک سپرده شد. با وجود آنکه دست‌کم چهار ماه از حملات شیمیایی به مدارس ایران می‌گذرد، عامل یا عواملی که در بروز این مسمومیت‌ها نقش دارند، ماهیت آن‌ها و نیز روشی که عاملان برای مسموم‌سازی از آن استفاده می‌کنند هنوز نامشخص مانده است. مسئولان جمهوری اسلامی تاکنون از ارائه پاسخ شفاف و قانع‌کننده به والدین دانش‌آموزان خودداری کرده‌اند. روز گذشته فداحسین مالکی، نماینده زاهدان در مجلس گفته بود «افرادی که مشکوک بودند هم شناسایی و دستگیر شدند اما هنوز سرنخ و عامل اصلی این موضوع پیدا نشده است.» بنابر اعلام مقامات رسمی جمهوری اسلامی از جمله به گفته سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، در طول این مدت دست‌کم ۱۳ هزار دانش‌آموز دختر در پی مسمومیت‌های مشکوک با گاز به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی منتقل شدند.

کشف جسد یک جوان ۱۹ ساله اهل ایرانشهر پس از ۸ روز در اطراف شهر بزمان

حال‌وش از کشف جسد یک شهروند ساکن ایرانشهر به نام علی سهراب‌زهی ۱۹ ساله، در دشت آبگرم شهر بزمان خبر داد. بر اساس این گزارش، اهالی محل جسد او را یافته‌‌اند. طبق این گزارش، علی سهراب‌زهی شامگاه ۱۰ فروردین بعد از اینکه برای ادای نماز عشاء به مسجدی در خیابان طالقانی رفته بود، ناپدید شده بود. حال‌وش نوشت از جزییات و علت مرگ این شهروند تاکنون اطلاعی به دست نیامده است.

درگیری در زندان قزلحصار کرج منجر به قتل شد

حکمت‌الله شجاعی، سرپرست پلیس آگاهی البرز، از وقوع یک قتل در زندان قزلحصار خبر داد. به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، شجاعی گفت دو نفر با استفاده از سلاح سرد دست‌ساز با یکدیگر درگیر شده و در پی این درگیری یکی از آن‌ها مجروح و پس از انتقال به بیمارستان، به علت شدت جراحات وارده فوت می‌کند. به گفته سرپرست آگاهی البرز، متهم به قتل اعتراف کرده، پرونده او در دستور کار دایره جنایی پلیس آگاهی استان البرز قرار گرفته و برای طی مراحل قانونی به مراجع قضایی ارسال شده است. سرپرست پلیس آگاهی البرز در مصاحبه با ایلنا گفت علت درگیری «مهار و خشم و عصبانیت هنگام نزاع» بوده است. پیش از این در ۲۵ مهر سال گذشته در یک درگیری بزرگ در زندان قزل‌حصار کرج صدای آژیر خطر و تیراندازی شنیده شده بود.