ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ابراهیم رئیسی سفر خود به آفریقا را بدون توضیح به تعویق انداخت

رسانه‌های حکومتی ایران صبح سه‌شنبه ۲۰ تیر بدون ذکر جزئیات گزارش دادند که سفر سه روزه ابراهیم رئیسی، رئیس‌ دولت سیزدهم به سه کشور آفریقایی کنیا، اوگاندا و زیمبابوه به تعویق افتاد. رئیسی قرار بود صبح سه‌شنبه تهران را به مقصد کنیا ترک کند اما هیچ خبرگزاری داخلی از خروج او خبر نداد و دلیلی هم برای این تعویق منتشر نکرد. وزارت امور خارجه کنیا در بیانیه‌ای کوتاه گفت این سفر تا صبح چهارشنبه به تعویق افتاده است تا توافق‌نامه‌های کلیدی «که برای پیشبرد روابط مهم هستند» نهایی شوند. در این بیانیه آمده است که رئیسان جمهوری دو کشور پس از ورود رئیسی دیداری دوجانبه خواهند داشت. واشنگتن پست نوشته است که برای رئیس جمهوری ایران غیرعادی است که یک سفر خارجی را لغو کند، هرچند سفرهای داخلی گاهی لغو می‌شوند. «ایست آفریکن» نوشته است: «کنیایی‌ها برای اطلاع از سرنوشت سفر برنامه‌ریزی‌شده ابراهیم رئیسی، رئیس‌ جمهوری ایران به نایروبی، پس از لغو نشست خبری که قرار بود در ساعت ۹ صبح سه‌شنبه در آخرین لحظه برگزار شود، باید کمی بیشتر صبر کنند.» این نشریه افزوده است به خبرنگارانی که به محل برگزاری نشست خبری آمده بودند، اطلاع داده شد که جلسه به تعویق افتاده است.

زن‌کشی: پدری در تهران دخترش را به‌خاطر «ناموس» کشت و آن‌ را خودکشی جلوه داد

براساس گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از محمد گودرزی، رئیس پلیش پیشگیری تهران یک مرد روز دوشنبه ۱۹ تیرماه دختر ۱۹ ساله‌اش را به جرم ارتباط با یک مرد قتل رساند و تلاش کرد آن‌را خودکشی جلوه دهد. محمد گودرزی در این رابطه گفت: «در پی اعلام خبر مبنی بر مرگ مشکوک دختری ۱۹ ساله که علت مرگ نیز خودکشی اعلام شده بود، تیم تخصصی از ماموران کلانتری ۱۵۳ شهرک ولی‌عصر پلیس پیشگیری تهران به محل اعزام شدند.» او افزود:‌ «ماموران کلانتری با حضور در صحنه متوجه آثار کبودی بر روی سر و گردن دختر شدند. بعد از تحقیقات پلیسی و پی‌جویی‌های انتظامی و همچنین بررسی صحنه جرم مشخص شد پدر پس از متوجه شدن روابط غیرمتعارف دخترش با فرد مذکر، وی را با ضربات به سر و خفه کردن به قتل رسانده است.» به گفته رئیس پلیس پیشگیری تهران متهم بازداشت شده، در بازجویی های پلیس به ارتکاب قتل دخترش اعتراف کرده است. سالانه تعداد نامعلومی از زنان در ایران و در سراسر جهان به‌دست مردان نزدیک، به‌ویژه پدر، برادر، شریک زندگی و شریک زندگی سابقشان کشته می‌شوند. در دو سال گذشته فقط رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی هر چهار روز یک مورد زن‌کشی به‌دست مردان را گزارش کرده اند. غالب این قتل‌ها با محوریت آبرو و حیثیت مردانه یا خانوادگی، صورت می‌گیرند. در بسیاری از موارد، قتل زنان به خاطر ناموس گزارش نمی‌شود یا با صحنه‌سازی خودکشی اعلام می‌شود. درصد بالایی از قاتلان هرگز تحت تعقیب قضایی قرار نمی‌گیرند و حتی با تشکیل پرونده، دادگاه‌ها غالباً با صدور احکام حبس‌های کوتاه مدت، پرونده‌های قتل زنان به‌دست مردان نزدیکشان را می‌بندند. قوانین ایران و مقام‌های مسئول در هیچ سطحی نقش زن‌ستیزی را به‌عنوان محرک خشونت علیه زنان و زن‌کشی به‌رسمیت نمی‌شناسند. در ادبیات رسمی مقام‌ها و رسانه‌های جمهوری اسلامی از موارد زن‌کشی و خشونت علیه زنان، از جمله کشتن زنان به‌ نام «ناموس» با طرح دلیل«اختلافات خانوادگی» و تحت عنوان «قتل خانوادگی» چشم‌پوشی می‌شود. مجازات‌های سبک و نادیده‌گرفتن نقش زن‌بیزاری در خشونت علیه زنان، به بستری برای افزایش موارد زن‌کشی در ایران بدل شده‌اند.

احمد رضا احمدی، از شاعران شاخص موج نو درگذشت

شبکه شرق گزارش داد که سه‌شنبه ۲۰ تیر احمدرضا احمدی شاعر، نویسنده و نقاش سرشناس پس از ماه‌ها تحمل بیماری درگذشت. احمدی ۳۰ اردیبهشت ۱۳۱۹ در کرمان متولد شد و سال‌ها در عرصه‌های متنوع ادبیات خلاق، اعم از شعرف ادبیات کودک و نوجوان و همچنین در سینما نیز در کار آفرینش هنری بود. احمدرضا احمدی‌ از برجسته‌ترین شاعران «موج نو» در شعر معاصر فارسی به شمار می‌آمد. ترکیب‌ها و تصاویر در ساختار و بافت شعر او تصاویری بدیع رقم می‌زدند. شعر «طرح‌» احمدی از مهم‌ترین اشعار موج نو در شعر فارسی‌ست. «سفر در شب» نیز از آثار برجسته اوست. هم در فرم و هم در مضمون جامعه‌گرا که به همزیستی و صلح و رواداری اشاره دارد. او جوایز زیادی را از آن خود کرده؛ از جمله جایزه ملی، فرهنگی و هنری بیژن جلالی برای مجموعه اشعارش در سال ۱۳۸۵. اشعار او به عربی، ارمنی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی، ژاپنی و کره‌ای ترجمه شده است. «از بارانی که دیر بارید»، «میوه‌ها طعم تکراری دارند»، «هزار اقاقیا در چشمان تو هیچ بود»، «روزی برای تو خواهم گفت» و «هزار پله به دریا مانده‌ است» از آثار این شاعر است. نخستین نمایشگاه انفرادی نقاشی‌های احمدی با عنوان «هزار اقاقیا در چشم تو هیچ بود»، اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ در گالری کاما برگزار شد. او همچنین در نمایشگاه‌های گروهی «۹۷+» (اسفندماه ۱۳۹۷- گالری افرند)، «دو از هزاران» (آبان ماه ۱۳۹۸- گالری الهی)، «گلگشت» (آذرماه ۱۳۹۸- گالری سروناز) و «کلکسیونر ۵» (بهمن ماه ۱۳۹۸- گالری آرتیبیشن) شرکت کرده است. دومین نمایشگاه انفرادی آثار نقاشی احمدی با عنوان «لکه‌ای از عمر بر دیوار بود» شهریور سال گذشته در گالری اُ برپا شد.

صدور حکم قطعی دو سال زندان و «مجازات‌های تکمیلی» برای سپیده قلیان

شبکه خبری امتداد سه‌شنبه ۲۰ تیر/۱۱ ژوئیه اعلام کرد سپیده قلیان، فعال مدنی زندانی،‌ به دو سال زندان و مجازات‌های تکمیلی شامل منع عضویت در گروه‌های سیاسی-اجتماعی، ممنوعیت استفاده از تلفن هوشمند و منع اقامت در تهران و استان‌های همسایه به مدت دو سال محکوم شده است. به نوشته امتداد این حکم قطعی‌ست. مهدی قلیان، برادر سپیده قلیان پیشتر از محکومیت مجدد خواهرش به دو سال زندان به اتهام «توهین به رهبری» خبر داده بود. سپیده قلیان، کنش‌گر سیاسی و حامی حقوق کارگران، بعد از تحمل چهار سال و هفت ماه حبس در زندان‌های مختلف مانند اوین، زندان بوشهر و زندان سپیدار اهواز ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ از زندان اوین آزاد شد. او پس از آزادی در حالی‌که لباس بلوچی بر تن داشت، مقابل زندان اوین فریاد زد: «خامنه‌ای ضحاک، می‌کِشیمت زیر خاک». ماموران امنیتی سپیده قلیان را چند ساعت بعد در همان روز در جاده قم-اراک، وقتی به اتفاق خانواده‌اش به سمت شهرش دزفول می‌رفت، بازداشت کردند. پیشتر روزنامه آلمانی تاز نامه‌ای را از این زندانی سیاسی منتشر کرد که در آن از ۴۰۰ کفیل سیاسی در پارلمان و ایالت‌های آلمان - نمایندگانی که کفالت سیاسی زندانی در ایران را به عهده گرفتند - خواسته بود «دسته‌جمعی جلوی ماشین کشتار جمهوری اسلامی بایستند».

چین خواهان حل بحران میدان نفتی و گازی آرش/الدره از طریق مذاکره شد ـ ایران: از مذاکره استقبال می‌کنیم

چانگ جیان وی، سفیر چین در کویت سه‌شنبه ۲۰ تیر / ۱۱ ژوئیه تأکید کرد که حل بحران میدان نفتی و گازی آرش/الدره میان کویت و عربستان سعودی در یک سو و ایران در سوی دیگر، باید با مذاکره و رایزنی دوستانه انجام شود. چانگ جیان با بیان این‌که سران کویت و عربستان سعودی توانایی حل این مشکل با رایزنی و مذاکره را دارند، در پاسخ به پرسشی درباره احتمال میانجی‌گری چین در این پرونده گفت کشورش نقش سازنده‌ای در بهبود روابط ایران و عربستان سعودی داشته اما در رابطه با میدان آرش/الدره هنوز موضع رسمی پکن اعلام نشده است. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز روز سه‌شنبه در این‌باره گفت: «موضوعات مربوط به تحدید حدود دریایی و بهره‌برداری از منابع هیدروکربنی مشترک، با مدنظر قرار دادن منافع مشترک و اصل حسن همجواری با کلیه همسایگان از جمله کویت همواره مورد توجه جمهوری اسلامی ایران بوده است.» او افزود: «سیاست دولت سیزدهم مبتنی بر گفت‌وگو، همکاری و مشارکت است و مسائل فیمابین در این چارچوب دنبال خواهد شد.» به‌گفته کنعانی، آخرین دور مذاکرات حقوقی و فنی در این‌باره ۲۲ اسفند سال گذشته در تهران بین هیأت‌های ایرانی و کویتی در سطح مدیران ارشد وزارتخانه‌های خارجه دو طرف برگزار شده است. کویت و عربستان سعودی گفته‌اند که توسعه میدان گازی آرش/الدره در انحصار این دو کشور است و ایران حقی در این زمینه ندارد.

طالبان فعالیت‌های سوئد در افغانستان را ممنوع کرد

به‌گزارش روزنامه «اطلاعات روز» افغانستان، حکومت طالبان در واکنش به آتش زدن قرآن توسط یک پناهجوی عراقی در استکهلم دستور به توقف هرگونه فعالیت‌ سوئد در افغانستان داد. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان سه‌شنبه ۲۰ تیر / ۱۱ ژوئیه با انتشار بیانیه‌ای گفت تا زمانی که سوئد از مسلمانان «طلب عفو» نکند، طالبان تمامیِ فعالیت‌های سوئد را در افغانستان منع می‌کند. مجاهد تأکید کرد که نهادهای طالبان موظف‌اند برای اجرای این امر فوری دست به‌کار شوند. سخنگوی طالبان همچنین از دیگر کشورهای اسلامی خواست تا در روابط خود با سوئد تجدیدنظر کنند. سوئد در حال حاضر در افغانستان نمایندگی دیپلماتیک ندارد و حکومت طالبان را هم به‌رسمیت نمی‌شناسد، اما نهادهای سوئدی، از جمله «کمیته سوئدی» به نیازمندان در افغانستان کمک‌رسانی می‌کنند. با این دستور طالبان فعالیت‌ کمک‌رسانی نهادهای سوئدی متوقف خواهد شد.

کرملین دیدار پوتین با رهبر گروه واگنر را تأیید کرد

کرملین تأیید کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با یوگنی پریگوژین، رهبر گروه مزدور واگنر چند روز پس از شورش کوتاه مدت این گروه، به مدت سه ساعت گفت‌وگو کرده است. دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت دیدار پوتین و پریگوژین در ۸ تیر / ۲۹ ژوئن در کرملین برگزار شد و ۳۵ نفر از فرماندهان گروه واگنر در آن شرکت داشتند. به‌گفته پسکوف، در این دیدار پوتین ارزیابی خود را از اقدامات گروه واگنر در میدان نبرد در اوکراین و «رویدادهای ۲۴ ژوئن» (شورش مسلحانه این گروه) ارائه کرد و «توضیحات فرماندهان را شنید و گزینه‌هایی را برای اشتغال بیشتر و شرکت در عملیات بیشتر در جنگ به آن‌ها پیشنهاد کرد». پسکوف گفت: «فرماندهان نیز روایت خود را از آن‌چه رخ داد ارائه کردند. آن‌ها تأکید کردند که حامیان سرسخت و سربازان رئیس دولت و فرمانده کل قوا و همچنین آماده ادامه جنگ برای میهن خود هستند.» تأیید ملاقات حضوری پریگوژین با پوتین که او را خائن خطاب کرده بود به موضوع شورش گروه واگنر که به گفته بسیاری از ناظران به‌شدت اقتدار پوتین را تضعیف کرد، ابعاد تازه‌ای می‌بخشد. همزمان وزارت دفاع روسیه ویدئویی را منتشر کرد که در آن والری گراسیموف، فرمانده کل ارتش این کشور حضور داشت. این نخستین بار از زمان شورش واگنر بود که گراسیموف در انظار عمومی دیده می‌شد. یکی از اهداف شورش گروه واگنر برکناری والری گراسیموف بود. پس از یک دوره پرتلاطم به‌نظر می‌رسد که انتشار هر دو خبر توسط کرملین تلاشی از سوی مسکو برای کنترل روایت‌های پیرامون گروه واگنر باشد. در جریان شورش غیرمنتظره و کوتاه‌مدت گروه واگنر پریگوژین گراسیموف و سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه را محکوم و آن‌ها را به ندادن مهمات به نیروهایش در اوکراین متهم کرد.