ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

با وجود اعتراض‌ها و انتقادها، جام جهانی ۲۰۳۴ در عربستان سعودی برگزار خواهد شد

فیفا به‌رغم همه انتقادها به عربستان سعودی برگزاری جام جهانی ۲۰۳۴ را به این کشور واگذار کرد. این تصمیم در کنگره مجازی فیفا گرفته شد. همچنین همان‌طور که انتظار می‌رفت جام جهانی ۲۰۳۰ نیز در اسپانیا، مراکش و پرتغال برگزار خواهد شد و آرژانتین، پاراگوئه و اروگوئه هر کدام یک بازی از این جام جهانی را برگزار خواهند کرد. هر دو تصمیم در واقع مدت‌ها پیش از این گرفته شده بود و مخالفتی با این دو جام جهانی نشد. دو سال پیش در جام جهانی قطر، به‌دلیل نقض حقوق بشر در این کشور انتقادهای زیادی از فیفا شد. نقض حقوق بشر در عربستان بسیار جدی‌تر است. عفو بین‌الملل گفت تصمیم فیفا برای برگزاری جام جهانی ۲۰۳۴ در عربستان سعودی بدون تضمین حمایت از حقوق بشر، جان بسیاری از افراد را به خطر می‌اندازد.

ظریف علت سقوط اسد را «غرور از پیروزی نظامی» و «عدم تلاش برای ایجاد حکومت فراگیر» دانست

محمدجواد ظریف، معاون راهبری رئیس‌جمهوری ایران از علت‌های سقوط دولت بشار اسد در سوریه را «غرور او از پیروزی نظامی» و «عدم تلاش برای ایجاد یک توافق سیاسی برد برد و ایجاد حکومت فراگیر» دانست. در پی سقوط بشار اسد، تحلیل‌گران و حامیان حکومت ایران در پی فهمیدن اوضاع هستند. برخی حامیان محور مقاومت که وفادارانه از رهبر جمهوری اسلامی حمایت می‌کردند اکنون بابت عدم حمایت‌ کافی ایران برای حفظ حکومت اسد، از علی خامنه‌ای انتقاد می‌کنند. تعدادی از نیروهای اصلاح‌طلب در ایران نیز از این فرصت برای انتقاد از دکترین سیاست خارجه رهبر ایران استفاده کرده‌اند. بخشی از یادداشت ظریف در راستای سخنان امروز علی خامنه‌ای است که بر ادامه مقاومت با وجود شکست جبهه مقاومت تأکید می‌کرد. او گفت «کسانی که تصور می‌کنند با سقوط اسد ایران ضعیف شده است، بر این پیش‌فرض غلط تکیه می‌کنند که مقاومت نیروی نیابتی ایران است.» اما ظریف برخلاف رهبر جمهوری اسلامی بر مرزهای ملی مقاومت تأکید کرد و فعالیت‌های ایران در منطقه را «دفاع از خود» و «حفظ تمامیت ارضی» دانست. او در بخشی دیگر از صحبت‌هایش تلویحا به هزینه‌هایی نیز اشاره کرد که ایران در این راستا خرج کرده و گفت «بی‌گمان همه آن ضروری نبوده و می‌شد با هزینه کمتری به دست بیاید». محمد جواد ظریف، چهره اصلاح‌طلب در نهایت شکست بشار اسد را به عنوان نقطه عطفی برای عبور از «نگرش تهدیدمحور» به «نگاه فرصت‌محور» دانست.

خلیل‌الرحمان حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان کشته شد

خلیل‌الرحمان حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان در انفجاری که روز چهارشنبه ۲۱ آذر / ۱۱ دسامبر در مسجد این وزارتخانه رخ داد کشته شد. این انفجار حدود ساعت ۱۴ چهارشنبه روی داد و گفته می‌شود ناشی از مین کارگذاری‌شده در داخل مسجد بود. منابع طالبان نیز وقوع این انفجار در وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان را تأیید کرده‌ و آن را حمله‌ انتحاری دانسته‌اند. یکی از این منابع به روزنامه «اطلاعات روز» افغانستان گفت که در این انفجار چهار نفر دیگر کشته و چهار نفر نیز زخمی شده‌اند. خلیل‌الرحمان حقانی برادر سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت کشور طالبان و از چهره‌های مهم شبکه‌ حقانی بود. او ارشدترین مقام این گروه است که در طول سه سال حکومت طالبان کشته می‌شود.

تجمع اعتراضی فرهنگیان بازنشسته مقابل نهاد ریاست جمهوری: ۱۵ ماه انتظار کافی‌ست

جمعی از فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۲ بار دیگر روز چهارشنبه ۲۱ آذر در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. آن‌ها ابتدا مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند و سپس به مقابل نهاد ریاست جمهوری رفتند تا به‌گفته خودشان صدای دادخواهی خود را به گوش رئیس‌جمهوری برسانند. فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۲ هنوز ۶۰ درصد پاداش پایان خدمت خود را دریافت نکرده‌اند. آن‌ها می‌گویند ۱۵ ماه انتظار کافی است و پس از گذشت این مدت طولانی، معوقاتشات بی‌ارزش شده است. فرهنگیان بازنشسته بارها برای دستیابی به خواسته‌های خود دست به تجمع اعتراضی زده‌اند اما مسئولان توجهی به این اعتراضات نکرده‌اند.

عزت‌الله ضرغامی اعتراف کرد که اکثریت مردم قانون حجاب اجباری را قبول ندارند و به آن عمل نمی‌کنند

عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی دولت سیزدهم که ۱۰ سال نیز ریاست سازمان صداوسیما را برعهده داشت، در یک برنامه تلویزیونی درباره قانون حجاب اجباری چنین اعتراف کرد: «اکثریت مردم، غالب مردم این قانون را قبول ندارند و عملاً هم اجرا نمی‌کنند. یعنی راه می‌روید می‌بینید که اجرا نمی‌کنند حکومت هم به هر دلیل دیگر نمی‌تواند برخورد کند.» او با بیان این‌که این قانون «دو سال ـ پنج سال منتفی می‌شود»، افزود: «ما خیلی داخل جمهوری اسلامی قانون متروک داریم.» لایحه «حجاب و عفاف» که در آن با تدابیر سخت‌گیرانه و به‌شدت ارتجاعی تلاش شده تا حجاب اجباری حفظ شود، به‌تازگی در مجلس تصویب شد و اعتراضات گسترده‌ای برانگیخت.