ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل: هرگونه پیامد منفی ممنوعیت کار زنان در نهادهای ملل متحد برعهده طالبان است

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد، در یک نشست خبری با اعلام این‌که نزدیک به ۲۴ میلیون نفر در افغانستان وابسته به کمک‌های بشری هستند، نسبت به پیامدهای منفی ممنوعیت کار زنان در نهادهای سازمان ملل در افغانستان، هشدار داد و گفت: «به کارکنان زن و مرد سازمان ملل دستور داده شده است که به دفاتر سازمان ملل گزارش ندهند، تنها استثنا در وظایف حیاتی است اما آن‌ها از خانه کار کرده و همچنان حقوق دریافت خواهند کرد. هرگونه پیامد منفی این بحران برای مردم افغانستان برعهده مقام‌های کنونی طالبان خواهد بود.» همزمان روبرتا متسولا رئیس پارلمان اروپا، سیما باهوس مدیر اجرایی بخش زنان سازمان ملل و هیدر بار معاون دیده‌بان حقوق بشر خواهان لغو تصمیم ممنوعیت کار زنان در نهادهای سازمان ملل در افغانستان شدند. دولت طالبان می‌گوید که خواهان ایجاد مانع در برابر فعالیت‌های سازمان ملل نیست و با درنظر گرفتن «مصالح دینی، فرهنگی و مذهبی» متعهد به حقوق تمامی شهروندان کشور است. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در این‌باره گفت: «مسایلی را که امارت اسلامی مطرح کرده بنا به احکام و اصول شریعت اسلامی است و ما همچنان خواهان این هستیم که سازمان ملل موضوعات بزرگ خود را که اهداف‌شان است، به مسایل کوچک و ریز و مسایل داخلی افغانستان وابسته نکنند.» سازمان ملل متحد پیش از این گفته بود که ممنوعیت کار زنان در برخی از نهادهای این سازمان غیرقانونی است و این سازمان نمی‌تواند چنین دستوری را عملی کند. گروهی از فعالان زن افغانستان نیز پیش از این در بیانیه‌ای از سازمان ملل خواسته بودند که اگر طالبان در تصمیم خود تغییری ندادند سازمان ملل به‌دفاع از حقوق زنان فعالیت‌های خود را تعطیل کند.

فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن برای گفت‌وگو درباره «فرصت بی‌سابقه» صلح در یمن به منطقه رفت

وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که تیم لِندِرکینگ، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور یمن، به منطقه سفر کرد تا درباره صلح در این کشور عربی گفت‌وگو کند. لندرکینگ با مقام‌های یمنی، سعودی و بین‌المللی درباره اقداماتی برای تضمین آتش‌بس دائمی در یمن گفت‌وگو خواهد کرد. وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود آورده است: «پس از یک سال تلاش دیپلماتیک ایالات متحده و سازمان ملل متحد و پشتیبانی شرکای منطقه‌ای مانند عربستان سعودی و عمان، یمن شاهد فرصت بی‌سابقه‌ای برای صلح است.» یکشنبه گذشته، هیئت‌هایی از عربستان سعودی و عمان با رهبران حوثی‌های یمن در صنعا درباره تمدید آتش‌بس و دستیابی به توافق جامع آتش‌بس گفت‌وگو کردند. جنگ یمن به‌عنوان یکی از چندین نبرد نیابتی ایران و عربستان سعودی در منطقه شناخته می‌شود. حوثی‌های همسو با ایران در اواخر سال ۲۰۱۴ دولت تحت حمایت عربستان سعودی را از صنعا بیرون راندند و عملاً کنترل شمال یمن را در اختیار گرفتند. کاخ سفید اعلام کرد که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا روز سه‌شنبه با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی تماس گرفت و درباره ایران و گام‌هایی برای پایان دادن به جنگ یمن گفت‌وگو کرد. این تماس پس از آن صورت می‌گیرد که پکن اخیراً برای ازسرگیری روابط عربستان سعودی و ایران، میانجی‌گری کرد؛ روندی که ایالات متحده از آن کنار گذاشته شد. وزیران خارجه ایران و عربستان سعودی در پی سال‌ها خصومت که به درگیری‌ها در سراسر خاورمیانه دامن زد، هفته گذشته برای پایان دادن به شکاف دیپلماتیک خود در پکن دیدار کردند. در پی توافق ایران و عربستان سعودی بر سر بازسازی روابط خود، روند صلح در یمن نیز تشدید شده است.

تحولات خاورمیانه: سوریه و تونس پس از یک دهه سفارت‌های خود را بازگشایی می‌کنند ـ وزیر خارجه سوریه به عربستان سعودی رفت

سوریه و تونس چهارشنبه ۲۳ فروردین / ۱۲ آوریل اعلام کردند که پس از حدود یک دهه قطع رابطه سفارت‌های خود را بازگشایی خواهند کرد. دولت سوریه در بیانیه‌ای گفت انتصاب سفیر تونس در دمشق را پذیرفته و سفارت خود را در تونس با یک فرستاده جدید در آن‌جا بازگشایی خواهد کرد. تونس در سال ۲۰۱۷ یک دریچه دیپلماتیک محدود در دمشق را گشود تا به ردیابی بیش از سه‌هزار شبه‌نظامی اسلام‌گرای تونسی که در سوریه می‌جنگند، کمک کند. دو ماه پیش تونس هواپیماهایی را برای ارسال کمک به زلزله‌زدگان سوریه به این کشور اعزام کرد و قیس سعید، رئیس جمهوری تونس گفت که قصد دارد روابط با دمشق را بازسازی کند. وزارت امور خارجه عربستان سعودی نیز روز چهارشنبه در خبری فوری از سفر فیصل المقداد، وزیر امور خارجه سوریه به ریاض خبر داد. خبرگزاری رسمی عربستان سعودی بعدازظهر چهارشنبه اعلام کرد که المقداد وارد ریاض شد. بنا به این گزارش قرار است وزیر خارجه سوریه در دیدار با مقام‌های عربستان سعودی تلاش‌ها برای حل سیاسی بحران سوریه را بررسی کند. عربستان سعودی در جنگ سوریه از مخالفان رژیم بشار اسد حمایت می‌کرد. بشار اسد نیز به‌نوبه خود در روزهای گذشته برای مذاکره به امارات متحده عربی و عمان سفر کرده بود. منابع آگاه به رویترز گفته‌اند که اسد همچنین قرار است برای اولین بار از سال ۲۰۱۱ تاکنون از وزیر امور خارجه عربستان سعودی پذیرایی کند. ظاهراً قرار است وزیر خارجه عربستان سعودی از او برای شرکت در نشست اتحادیه عرب که در ریاض برگزار می‌شود دعوت به‌عمل آورد. بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نشان‌دهنده تغییر رویکرد منطقه‌ای در مورد این کشور است. ماه گذشته، رویترز به‌نقل از منابع آگاه نوشت عربستان سعودی و سوریه به توافقی برای بازگشایی سفارت‌های خود پس از ماه رمضان در اواخر آوریل دست یافته‌اند. وزارت امور خارجه عربستان سعودی دستیابی به توافق را تأیید نکرد اما گفت در حال مذاکره با وزارت خارجه سوریه برای از سرگیری خدمات کنسولی است.

کشته شدن پناهجویان در مکزیک: ۲۳ جسد به گواتمالا و هندوراس بازگردانده شدند

جسدهای ۱۷ پناهجوی گواتمالایی و شش هندوراسی که اواخر ماه مارس در آتش‌سوزی بازداشتگاهی در مکزیک جان باختند، با هواپیما به کشورشان بازگردانده شد. در هندوراس، جسدها پس از رها شدن در مقر نیروی هوایی در فرودگاه پالمرولا، توسط نمایندگان وزارت امور خارجه به خانواده‌ها تحویل داده شدند. سیوداد خوارز، وزیر امور خارجه هندوراس در بیانیه‌ای در مورد آتش‌سوزی ۲۷ مارس که ۴۰ کشته برجای گذاشت، گفت: «از دولت مکزیک خواسته است تا تحقیقات جامعی درباره این رویداد انجام دهد و عاملان این جنایت را محکوم کند.» جسدهای ۱۷ نفر از ۱۹ پناهجوی گواتمالایی که در همان آتش‌سوزی جان باختند نیز به این کشور بازگردانده شدند. بیشتر آن‌ها در مناطق بومی غرب گواتمالا خاکسپاری خواهند شد. به‌گفته مقام‌های مکزیکی، آتش توسط پناهجویی آغاز شد که در اعتراض به اخراج احتمالی، تشکی را در سلول مشترک خود با ۶۷ مرد دیگر آتش زد. در مجموع ۱۹ گواتمالایی، هفت سالوادورایی، هفت ونزوئلایی، شش هندوراسی و یک کلمبیایی جان خود را از دست دادند. فیلم‌های دوربین‌های امنیتی نشان می‌دهند که با آغاز آتش‌سوزی، کارکنان بخش پناهجویی و محافظان امنیتی هیچ‌کدام به کمک پناهجویانی که در سلول‌های خود محبوس بودند، نیامدند. در تحقیقات پنج نفر از جمله پناهجوی متهم به ایجاد آتش‌سوزی دستگیر شدند. چهار نفر بازداشت‌شده دیگر مسئولان مؤسسه ملی مهاجرت مکزیک (INM) و یک محافظ امنیتی هستند. یکی از نگهبان‌ها به‌عنوان مظنون ششم، همچنان فراری است.

نماینده خاش در مجلس: ۷۰ درصد خاش آب ندارد، ۳۰ درصد باقی هم آب غیرقابل آشامیدن است

اسماعیل حسین زهی، نماینده خاش در مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که تنها با گذشت ۲۰ روز از سال استان سیستان و بلوچستان با تنش آبی مواجه شده است. او گفت: «اکنون در برخی از شهرهای استان مانند شهرستان خاش، ۷۰ درصد شهر آب ندارد و آن ۳۰ درصد هم که آب دارند، آب غیرقابل شرب است.» اسماعیل حسین زهی افزود تنها شهری که در استان سیستان و بلوچستان از آب معدنی استفاده می‌کند خاش است. او از دولت خواست تا نسبت به وضعیت خاش «عنایت ویژه» بکند و با جدیت حق آبه این استان پیگری شود.

رئیس نهاد نماینده خامنه‌ای در دانشگاه‌ها می‌گوید «دشمنان» تلاش کردند دانشگاه‌ها را با موضوع حجاب ملتهب کنند

رواج روزافزون بی‌حجابی در بین زنان ایران همچنان مسئله مهم مسئولان حکومتی است. حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبر جمهوری اسلامی در دانشگاه‌ها با همان ادبیات همیشگی مسئولان حکومتی از «هجمه دشمنان انقلاب» در این‌باره سخن گفت و افزود: «حجاب به‌دلیل ریشه‌دار بودن در آموزه‌های دینی همیشه مورد هجمه دشمنان بوده تا جلوه متدینانه جامعه اسلامی ایران عزیز را زیر سئوال ببرند.» او گفت: «در این میان دانشگاه به دلیل حضور متراکم نسل جوان و آرمان‌گرا بیشتر مورد هجمه نظام سلطه برای تضعیف حجاب قرار دارد چنان که در اغتشاشات سال گذشته یکی از عرصه‌های مهم جنگ ترکیبی دشمن علیه ملت ایران، هجمه نسبت به حجاب و تلاش برای ملتهب کردن فضای دانشگاه از این بستر بود.» او ادعا کرد که دانشگاه‌ها نسبت به فضای عمومی «تأثیر چندانی» از این «هجمه» نپذیرفت و در همین حال افزود قرار شده است که در دانشگاه‌ها با برخی افراد «برخورد والدانه و همراه با تذکر شود؛ اما در صورت تکرار رفتارهای هنجارشکنانه شیوه‌ای دیگر در برخورد با آن‌ها اتخاذ می‌شود». جنبش دانشجویی همزمان با آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی» در سراسر کشور بار دیگر جانی تازه گرفت. شوراهای صنفی دانشجویان ایران روز سه‌شنبه ۲۲ فروردین در اطلاعیه‌ای از «تعلیق و اخراج ۴۳۵ دانشجو در پی اعتراضات اخیر در سراسر کشور» خبر داد. در این اطلاعیه گفته شد که «تعداد قابل توجهی از دانشجویان طی روندی غیرقانونی، فرمایشی و امنیتی احکام تعلیق و اخراج دریافت کرده‌اند».

حمله هوایی دولت نظامی میانمار به یک روستا بیش از ۱۰۰ کشته برجای گذاشت

نیروهای دولت نظامی میانمار به یک روستا به نام پازیگی که گفته می‌شود نیروهای مخالف در آن گرد آمده بودند، حمله هوایی کردند و بیش از ۱۰۰ نفر، از جمله حداقل ۲۰ کودک را کشتند. یکی از شاهدان عینی گفت دست‌کم ۵۰ نفر دیگر به‌شدت مجروح شده‌اند و در بیمارستان تحت مداوا قرار دارند. به‌گفته این شاهد، به‌دلیل شدت جراحات این افراد ممکن است بر شمار قربانیان افزوده شود. این حمله زمانی انجام شد که مراسم افتتاحیه دفتر جدید نیروهای دفاع مردمی ضد حکومت نظامی در منطقه مرکزی سایگانگ در این روستا برگزار می‌شد و شرکت‌کنندگان در آن در حال خوردن غذا بودند. یک سخنگوی دولت چهارشنبه ۲۳ فروردین / ۱۲ آوریل در گفت‌وگو با رادیو تلویزیون نظامی «میاوادی» میانمار این حمله را تأیید کرد و گفت یک انبار تسلیحات متعلق به گروه‌های شورشی بمباران شده است. او در مورد ادعای تلفات غیرنظامیان گفت برخی از افرادی که توسط شورشیان مجبور به حمایت از این گردهمایی شده بودند نیز کشته شدند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، این حمله هوایی را محکوم کرد و خواستار پاسخگویی مسئولان آن شد. گوترش در نیویورک گفت رهبری نظامی میانمار باید سرانجام به کارزار خشونت علیه مردم پایان دهد. ارتش میانمار دو سال پیش قدرت را در این کشور دوباره به‌دست گرفت. به‌گفته سازمان‌های مدافع حقوق بشر، از آن زمان تاکنون هزاران نفر کشته، بیش از ۲۰ هزار نفر زندانی و حدود ۱,۵ میلیون نفر آواره شده‌اند.

هیأت دولت عربستان سعودی بر اهمیت اجرای توافق با ایران تأکید کرد

هیأت دولت عربستان سعودی روز چهارشنبه ۲۳ فروردین/ ۱۲ آوریل، در نشستی به ریاست سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه این کشور، آخرین تحولات توافق از سر گیری روابط بین ریاض و تهران از جمله مذاکرات بین دو دولت در پکن و هماهنگی در مورد گام‌های لازم برای ازسرگیری فعالیت دیپلماتیک و کنسولی را بررسی و بر اهمیت پیگیری اجرای توافق با جمهوری اسلامی در راستای تقویت اعتماد متقابل و گسترش دامنه همکاری و کمک به تحقق امنیت، ثبات و شکوفایی در منطقه تأکید کرد. ایران و عربستان سعودی ۱۹ اسفند/ ۱۰ مارس با میانجی‌گری چین در پکن بر سر برقراری دوباره روابط، توافق و مدتی بعد وزیران امور خارجه دو کشور بیانیه مشترکی امضا کردند. روند نزدیک دو کشور برای برقرار کردن دوباره روابط دوجانبه ادامه دارد.

وزیر کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه تغییر کردند

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، از تغییرات در دولت سیزدهم خبر داد. بر این اساس، سیدمحمد آقامیری، رئیس سازمان نظام دامپزشکی، جایگزین سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر کشاورزی شد. داوود منظور، رئیس پیشین سازمان امور مالیاتی به‌عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه، جایگزین مسعود میرکاظمی شد و محمدصادق خیاطیان، عضو هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی از سازمان‌های وابسته به نهاد ریاست‌ جمهوری، جایگزین علی وحدت، رئیس این صندوق شد. بهادری جهرمی گفت: «برنامه دولت از آغاز فعالیت این بوده که مدیران‌ مستمر مورد ارزیابی قرار گیرند.» برخی رسانه‌های جمهوری اسلامی نوشته‌اند مسعود میرکاظمی به دلیل ارائه نکردن برنامه هفتم توسعه و بحران پرداخت حقوق معلمان در آخر سال گذشته برکنار شده است. محمد مهاجری، از فعالان اصولگرا، درباره تغییرات جدید در مسئولان دولتی به وب‌سایت «انتخاب» گفت: «مشکل دولت این است که افراد نخبه اقتصادی و سیاسی و فرهنگی حاضر به همکاری با او نیستند.» او افزود: «رئیس جمهوری از بین همه پیامبران جرجیس را انتخاب کرده و از یک حلقه کوچک نیرو انتخاب می‌کند.»

بررسی کیفیت اجرای مصوبات عفاف و حجاب در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) عصر سه‌شنبه ۲۲ فروردین، شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی برگزار شد. دو موضوع در دستور کار قرار داشت: تبیین شعار «مهار تورم، رشد تولید» که خامنه‌ای برای سال ۱۴۰۲ تعیین کرده و موضوع «حجاب و عفاف» که حاکمیت جمهوری اسلامی ایران را با مقاومت مدنی و یکپارچه زنان ایرانی در برابر حجاب تحمیلی به چالش کشیده است. بر اساس گزارش ایسنا وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان صدا و سیما و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامه‌های سال ۱۴۰۲ دستگاه‌های متبوع خود ارائه کردند و مقرر شد در جلسه بعد چهار دستگاه دیگر نیز گزارش خود را ارائه کنند تا اعضا به بحث بگذارند. همچنین مقرر شد شورای‌عالی انقلاب فرهنگی هفته آینده جلسه فوق‌العاده‌ای برای ادامه بررسی موضوع حجاب و عفاف برگزار کند تا در راستای تصویب و ابلاغ سیاست‌های راهبردی در این زمینه و مشخص کردن تکلیف دستگاه‌های مختلف، وظیفه راهبری، نظارت و سنجش اثربخشی این سیاست‌ها و نیز کیفیت اجرای آنها از سوی دستگاه‌های مسئول مورد بررسی قرار گیرد.

معاون سیاسی سپاه: انتخابات ۱۴۰۲، انتخاباتی تعیین‌‌کننده است

سردار یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران در یادداشتی نوشت: «انتخابات اسفند ۱۴۰۲ را با توجه به جنگ ترکیبی دشمن، حوادث سال ۱۴۰۱، ‌روند تحولات مثبت منطقه‌ای و جهانی به نفع ایران و به ضرر دشمنان، می‌توان انتخاباتی مهم و تعیین‌‌کننده ارزیابی کرد. به‌طور قطع دشمنان و عوامل‌شان برای این انتخابات برنامه دارند.» جوانی در ادامه این یادداشت نوشته است: «حل مشکلات اقتصادی کشور و ایجاد گشایش در معیشت مردم و بالا بردن سطح رفاه عمومی،‌ اولویت اصلی و اول کشور است و هیچ چیزی نباید این اولویت را تحت‌الشعاع قرار دهد.» بر اساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در دولتی که با شعار ایجاد یک میلیون شغل بر سر کار آمد، به بالاترین حد در سه سال گذشته رسیده. نرخ تورم نیز بر اساس آمارهای رسمی به بالاتر از ۴۰ درصد رسیده است. پیش از این برخی رسانه‌های داخلی به نقل از محسن هاشمی گزارش داده بودند که کاهش ارزش پول ایران از دوران قاجار تا ابتدای دولت سیزدهم کمتر از دو سال اخیر بوده است. جوانی بدون در نظر گرفتن این واقعیت‌ها در ادامه با تکرار شعار سال خامنه‌ای نوشته است: برای تحقق «شعار «مهار تورم، رشد تولید» باید همه ظرفیت‌های کشور را به کار گرفت. قوای سه‌گانه،‌ دستگاه‌ها،‌ سازمان‌ها، ‌نیروهای مسلح و تمامی ظرفیت‌های مردمی، باید برای تحقق این شعار بسیج و هم‌افزا شوند.» معاون سیاسی سپاه همچنین از نیروهای حکومتی خواسته است «به صورت منطقی و باورپذیر، با بیان پیشرفت‌ها،‌ موفقیت‌ها و دستاوردها،‌ آینده روشن و پرافتخار کشور و ایرانیان» را برای مردم و به‌ویژه برای جوانان تشریح کنند. در قیام ژینا بارها مسئولان تاکید کرده بودند که ارتباط آنان با جوانان و نوجوانان از دست رفته و حاکمیت از درک خواسته‌های آنان ناتوان و درمانده است. انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی اسفند سال جاری برگزار می‌شود.

تسنیم: روحانی وارد رقابت انتخاباتی جدید می‌شود

انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی ۱۲ اسفند سال جاری برگزار می‌شود. خبرگزاری امنیتی تسنیم نوشت حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی سابق فعالیت‌های انتخاباتی خود را از هم‌اکنون آغاز کرده است. بر اساس این گزارش روحانی قصد دارد در نخستین گام خاطرات دوران ریاست‌جمهوری خود را در ماه‌های منتهی به انتخابات مجلس شورای اسلامی منتشر کند. علاوه بر این او در نظر دارد به همراه برخی مشاوران و نزدیکان خود در کلاب‌هاوس حضور یافته و به صورت احتمالاً برنامه‌ریزی‌شده به سؤالات مخاطبان پیرامون «سیاست خارجی» جمهوری اسلامی پاسخ دهد. تسنیم نوشته است روحانی که جلسات انتخاباتی خود را از چند ماه پیش آغاز کرده به تازگی جلسات خود را به صورت هفتگی برگزار می‌کند. برخی از نزدیکان او نیز خواهان ارائه یک لیست واحد انتخاباتی با محوریت و حمایت روحانی‌اند. روحانی هفته گذشته در دیدار نوروزی با مدیرات ارشد دولت خود خواهان برگزاری «انتخابات آزاد» شده، راه حل اصلی مشکلات با هدف تحول را اجرای اصل ۵۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (برگزاری همه‌پرسی و مراجعه به آرای عمومی) دانسته و گفته بود: «هر چند سؤالات مردم متعدد است، اما در این همه‌پرسی می‌توان سه پرسش اساسی در سه زمینه سیاست خارجی، سیاست داخلی و اقتصاد را با مردم در میان نهاد.» روحانی در ادامه این دیدار با اشاره به روزنامه کیهان، یکی از رسانه‌های ولی فقیه گفته بود: «حفظ جمهوریت نظام در گرو برگزاری انتخابات آزاد است و هر چند اصول و فروع دین همه مهم و محترم است، اما حفظ اسلامیت نظام در گرو اخلاق است حال آن‌که می‌بینیم روزنامه‌ای اگر هر روز توهین نکند و تهمت وارد نسازد شب سر بر بالین نمی‌گذارد.»

مطابق آمار رسمی: نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۱ در اوج سه ساله ایستاد

به گزارش مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در زمستان ۱۴۰۱ به بالاترین حد در سه سال گذشته رسید. یکی از شعارهای دولت سیزدهم ایجاد یک میلیون شغل در هر سال است. با این حال شمار بیکاران در پایان ۱۴۰۱، ۲ میلیون و ۵۲۶ هزار نفر گزارش شده و به این ترتیب بر اساس گزارش مرکز آمار نرخ بیکاری در پایان سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۹,۷ درصد است. بر اساس این گزارش در تابستان و پاییز سال ۱۴۰۱ نرخ بیکاری کاهش یافت و در کانال ۸ درصد قرار گرفت، اما در زمستان نرخ بیکاری به مرز ۱۰ درصد رسید. داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد جمعیت فعال ۱۵ ساله و بیشتر ایران در سال گذشته برابر با ۲۵ میلیون و ۹۶۲ هزار نفر بوده که از این میزان حدود ۲ میلیون و ۵۲۶ هزار نفر بیکار بوده‌اند. در کنار افزایش بیکاری در کشور، اما میزان مشارکت در اقتصاد نیز کاهش پیدا کرده است. بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران نرخ مشارکت اقتصادی در زمستان سال قبل برابر با ۴۰,۵ درصد بوده که کمترین سطح را در سال گذشته داشته است. افزایش نرخ بیکاری همزمان با کاهش نرخ مشارکت اقتصادی نشانه بحرانی شدن وضعیت اشتغال در ایران است.