ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بیانیه هفت انجمن علمی ایران در رابطه با اخراج گسترده استادان و برخورد امنیتی با دانشجویان

هفت انجمن علمی شامل «انجمن انسان‌شناسی ایران»، «انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری»، «انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات»، «انجمن جامعه‌شناسی ایران»، «انجمن جمعیت‌شناسی ایران» و «انجمن حقوق‌شناسی ایران» در بیانیه‌ای در اعتراض به اخراج گسترده استادان دانشگاه‌ها و برخوردهای امنیتی با دانشجویان، نسبت به ناامنی حاصل از این برخوردها، فرار متخصصان و دانشگاهیان از کشور و سرنوشت ایران ابراز نگرانی کردند. آن‌ها از همه استادها و شخصیت‌های علمی و فرهنگی خواسته‌ اند به سرکوب دانشگاه‌ها واکنش نشان دهند و «در بیان اهمیت نهاد علم و دفاع از حریم دانشگاه به مردم و مسئولان فروگذار نکنند» این انجمن‌ها در بیانیه خود هشدار دادند که «لغو و عدم تمدید قراردادها، بازنشستگی اجباری استادان برجسته و منتقد و اعمال فشار و محدودیت بر دانشجویان و اخراج آن‌ها، در کنار سیاستگذاری‌ و برنامه‌ریزی برای وارد کردن افراد خاص به دانشگاه‌ها»، «استقلال و توانمندی نهاد دانشگاه و نهایتاً امکان توسعه علمی کشور را به مخاطره انداخته است» و افزودند: «این اقدام، اتفاقی منفرد و مقطعی نیست بلکه به نظر می‌رسد در تکمیل فرایندی است که هدف آن کنترل تام و تمام نهاد علم از سوی مراکز قدرت و تغییر ساختار و نقش دانشگاه و مولفه‌های آموزشی و پژوهشی و مدنی آن نهاد است». بیانیه مذکور تأکید کرده که اعمال کنترل بر علم و استحاله آن، از رشته‌های علوم انسانی به رشته‌های فنی و پزشکی گسترش پیدا کرده و فشار بر انجمن‌ها و نظام‌های صنفی علمی از جمله نظام روانشناسی و همچنین تبلیغ و رواج شبه‌علم در دولت کنونی ابعاد جدید پیدا کرده است. این بیانیه می‌افزاید:‌ «با دستور و حکم و تهدید نمی‌توان مرزهای حقیقت را تعیین و دانشمندان را به انکار "گرد بودن زمین" وادار کرد. اگر خرافات، باورهای شبه علمی رواج یابند، و دانشگاه به باشگاه سیاسی تبدیل شود و یا به چشم محلی برای توزیع امتیاز برای وفاداران به نظام سیاسی نگاه شود، حاصلی جز تشدید ناامیدی و نابرابری، خالی شدن ظرفیت انسانی جامعه و در نهایت ضعیف شدن کشور نخواهد داشت.»

بهاره هدایت در سیزدهمین روز اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شد

زهرا مینویی، وکیل مدافع بهاره هدایت، فعال سیاسی زندانی در اوین، در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) خبر داده که موکلش در سیزدهمین روز اعتصاب غذا و به دنبال وخامت حالش از زندان اوین به بیمارستان منتقل شده است. او دو روز قبل نوشته بود که در ملاقات خانواده بهاره هدایت با او مشخص شد که بعد از ۱۰ روز اعتصاب غذا هشت کیلو وزن کم کرده و دچار ضعف شدید و تپش قلب است به گونه‌ای که با کمک یک مامور زندان توانسته به محل ملاقات بیاید. بهاره هدایت عصر روز ۹ شهریور در اعتراض به مرگ مشکوک جواد روحی در زندان، درخواست آزادی الهه محمدی و نیلوفر حامدی، دو خبرنگار زندانی و نیز حمایت از یک ‌سال «مقاومت بی‌امان زنان آزادی‌خواه» ایران اعتصاب غذای خود را آغاز کرد. امروز سه‌شنبه ۲۱ شهریور بیش از ۲۰۰ روزنامه‌نگار و فعال مدنی در نامه‌ای از بهاره هدایت خواسته‌اند که به اعتصاب غذای خود پایان دهد. در روزهای گذشته ۷۰ فعال دانشجویی سابق و فعلی و خانواده روحی هم با انتشار متنی از او همین درخواست را مطرح کرده بودند. بهاره هدایت پیشتر در نامه‌ای اعتصاب غذای خود را «تجدید عهدی» با وجدان عمومی ایرانیان برای آزادی، خیزش انقلابی ایرانیان در پی کشته شدن مهسا ژینا امینی و نیز احترام به خانواده‌های دادخواه و رنجوری‌شان از سرکوب روزهای اخیر خواند. او اکنون برای تحمل چهارسال حبس به‌دلیل اعتراض به سرنگونی هواپیمای اوکراینی از سوی سپاه پاسداران زندانی است.

فاجعه انسانی در لیبی: شمار کشته‌شدگان در سیل به ۵۲۰۰ نفر رسیده است

طوفان دانیل دوشنبه ۱۱ سپتامبر شرق لیبی را درنوردید و فاجعه‌ای انسانی رقم زد. دولت بنغازی (دولت تحت کنترل مخالفان) شمار کشته شده‌ها را تا عصر سه‌شنبه بیش از ۵۲۰۰ نفر برآورد کرده است. نزدیک به ۱۰هزار نفر مفقود شده اند و جسد بیش از هزار نفر در شهر دِرنه در ساحل دریای مدیترانه یافت شده‌ است. طبق گزارش شبکه الجزیره دولت به‌رسمیت شناخته‌شده بین‌المللی در طرابلس شرق لیبی را منطقه فاجعه اعلام کرده و بر همین اساس روز سه‌شنبه ۱۲ سپتامبر کاروان‌های امدادی از غرب به شرق لیبی اعزام شده اند. عبدالحمید دبیبه، نخست وزیر در طرابلس سه‌شنبه اعلام کرد که یک هواپیمای کمکی حامل ۱۴ تن دارو، تجهیزات و پرسنل پزشکی برای کمک به بنغازی در حرکت است. طوفان دانیل دوشنبه شرق این کشور را در نوردید و سبب شد دو سدی که روی رودخانه وادی قرار داشتند تخریب شوند. پس از تخریب سدها، میلیون‌ها مترمکعب آب به پایین‌دست رود تا دشت رودخانه ریخته شد و شهر درنه را در خود فرو برد. براساس گزارش الجزیره هنوز مشخص نیست چند نفر در این بلای طبیعی از بین رفته‌اند و تخمین زده می‌شود که تا ۱۰ هزار نفر مفقود شده‌اند. از بین‌رفتن جاده‌های منتهی به درنه تلاش مقام‌ها برای رفتن به این منطقه را با مشکل مواجه کرده است. عملیات امدادرسانی اما در حال انجام است و کمک‌ها به حومه شهر رسیده اند. وزیر هوانوردی بنغازی پس از بازدید از شهر سیل‌زده درنه به خبرگزاری رویترز گفت: «همه جا جسد غرق‌شدگان افتاده؛ در دریا، در دره‌ها، زیر ساختمان‌ها. اگر بگویم ۲۵ درصد شهر کاملاً ازبین رفته اغراق نکرده‌ام.»

سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی اتهام مهدی یراحی را «تشویش اذهان عمومی» و «ساخت و انتشار فیلم برخلاف عفت عمومی» اعلام کرد

به گزارش خبرگزاری میزان مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه سه‌‌شنبه ۲۱ تیر در کنفرانس خبری اعلام کرد تشکیل پرونده قضایی برای مهدی یراحی، خواننده بازداشتی در دادسرای تهران بر مبنای اتهام «تشویش اذهان عمومی و ساخت و انتشار فیلم‌های برخلاف عفت عمومی» انجام شده است. مسعود ستایشی درباره پرونده این خواننده و آهنگساز موسیقی پاپ گفت: «پرونده نامبرده پس از تفهیم اتهام و تحقیقات مقدماتی با صدور قرار جلب دادرسی و متضمن کیفرخواست به دادگاه صالح ارسال شده است.» مهدی یراحی در حال حاضر بر اساس قرار تامین بازداشت موقت در زندان اوین به سر می‌برد. نیروهای امنیتی او را دوشنبه ششم شهریورماه با دستور دادستان بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند. یک روز پیش از بازداشت مرکز رسانه‌ای قوه قضائیه جمهوری اسلامی از «تشکیل پرونده قضایی» برای این خواننده خبر داده بود. این مرکز گفته بود به‌دلیل «انتشار ترانه‌ای غیرقانونی» که «خلاف اخلاق و خلاف عرف اسلامی است» برای یراحی پرونده قضایی تشکیل شده است. دادستانی عمومی تهران هم پیش از این مهدی یراحی را «ممنوع المعامله» کرده بود. مهدی یراحی به‌تازگی موزیک ویدئوی «روسریتو» را منتشر و آن را به «زنان آزاده‌ای» که «در خط اول جنبش زن، زندگی، آزادی دلیرانه می‌درخشند»، تقدیم کرد. یراحی پیش از این نیز در سال گذشته دو ترانه در همبستگی با جنبش «زن، زندگی، آزادی» منتشر کرده بود. او در سال ۹۷ نیز در همبستگی با کارگران معترض نیشکر هفت‌تپه و فولاد اهواز با لباس کارگران در یکی از کنسرت‌هایش حاضر شد. یراحی از دی ماه ۹۷ تا امروز، جز مقطعی چند ماهه در سال ۹۸، از سوی دستگاه‌های حکومتی همچون وزارت ارشاد و صداوسیما ممنوع الکار و ممنوع التصویر بود.

ادعای وزیر خارجه جمهوری اسلامی: «دوتابعیتی‌ها را تهدید نمی‌دانیم و ایران متعلق به همه ایرانیان است»

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی نوشت دولت ایران «لایحه جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور» را به مجلس فرستاده است. طبق این گزارش امیرعبداللهیان سه‌شنبه ۲۱ شهریور/۱۲ سپتامبر در نشست «کارگروه کنسولی شورای عالی امور ایرانیان خارج کشور» گفت: «لایحه جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور برای تصویب در دستور کار صحن مجلس شورای اسلامی قرار دارد، در این لایحه نگاه ویژه‌ای به ایرانیان دو تابعیتی وجود دارد که در چارچوب قانون مدنی بتوانیم تسهیلاتی را برای آنها فراهم کنیم.» او افزود وزارت کشور هشت کارگروه را در دبیرخانه شورای عالی ایرانیان خارج کشور برای «ارائه خدمات کنسولی مطلوب و با کیفیت»‌ ایجاد کرده است. وزیر خارجه جمهوری اسلامی آمار ایرانی‌های مهاجر را بر اساس دست‌کم یک‌بار مراجعه برای دریافت خدمات کنسولی به سفارتخانه‌های ایران در کشورهای مختلف، ۵.۲ میلیون نفر اعلام کرد. او به دیدگاه علی خامنه‌ای و ابراهیم رئيسی (عضو هیئت مرگ در کشتار ۶۷) نسبت به لزوم توجه به ایرانی‌های خارج از کشور و تسهیل رابطه و سفر آن‌ها به ایران اشاره کرد و گفت وزارت کشور با سامانه «پرسمان تردد» به وضعیت ایرانیان رسیدگی می‌کند. این مقام جمهوری اسلامی در ادامه خبرهای بازجویی از دوتابعیتی‌ها از جمله در فرودگاه و دستگیری و استفاده از آن‌ها به‌عنوان اهرم فشار علیه کشورهای دیگر را «تبلیغات کاذب ایران هراسانه»‌ خواند. امیر عبداللهیان درباره دوتابعیتی‌ها مدعی شد:‌ «این دسته از ایرانیان را ما هرگز آنها را تهدید نمی‌دانیم بلکه فرصتی برای ایران، جمهوری اسلامی ایران و همه جهان می‌دانیم. ایران متعلق به همه ایرانیان است و آنها از سراسر جهان می‌توانند بدون دغدغه به کشور سفر کنند.» به تأیید سازمان‌های حقوق بشری، دستگاه اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته برای پیشبرد منافع حکومت ایران دست به آزار و بازداشت خودسرانه و پرونده‌سازی برای ایرانیان دوتابعیتی زده و به‌طور علنی از آن‌ها به‌عنوان اهرم فشار در مذاکرات خود استفاده کرده است. در یک‌سال گذشته با برگزاری تجمع‌های اعتراضی بزرگ خارج از کشور در همبستگی با قیام ژینا در ایران، مسئولان و مقام‌های رسمی بارها ایرانی‌های خارج از کشور را تهدید کردند.