ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران و ونزوئلا چند قرارداد نفتی امضا کردند

روابط عمومی وزارت نفت جمهوری اسلامی اعلام کرد که در جریان سفر ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم به ونزوئلا، ایران و ونزوئلا در زمینه توسعه میدان‌ها و پایانه‌های نفتی، احیای ظرفیت پالایشی و پتروشیمی چند قرارداد همکاری امضا کردند. ایران و ونزوئلا در مجموع حدود ۴۰ درصد از ذخایر نفت جهان را در اختیار دارند اما هر دو کشور با تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت خود روبه‌رو هستند. در جریان سفر رئیسی به ونزوئلا ۲۵ قرارداد همکاری میان دو کشور به امضا رسیده است. ابراهیم رئیسی روز دوشنبه ۲۲ خرداد / ۱۲ ژوئن در نخستین مرحله از یک سفر دوره‌ای کوتاه به آمریکای لاتین وارد کاراکاس، پایتخت ونزوئلا شد. او قرار است پس از ونزوئلا عازم کوبا و نیکاراگوئه شود.

کارگران متروی تهران حقوق معوقه و حق بیمه سال جاری را دریافت نکرده‌اند

در آستانه چهارمین ماه سال، جمعی از کارکنان پیمانکاری بخش فروش بلیط مترو تهران می‌گویند تازه حقوق فروردین را دریافت کرده‌اند و حقوق ماه دوم به آن‌ها پرداخت نشده است. طبق گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) کارگران مترو می‌گویند علاوه بر حقوق معوقه، کارفرما حق بیمه آن‌ها را هم از ابتدای امسال پرداخت نکرده است. یکی از آن‌ها به ایلنا گفت: «در مراجعه به مراکز درمانی، متوجه شده‌ایم که بیمه‌ی ما غیر فعال است و مجبوریم از جیبِ خودمان هزینه‌ی درمان را پرداخت کنیم.» کارگران بخش فروش بلیت مترو به افزایشِ ساعات کاری و نداشتنِ مرخصی هم معترض اند و می‌گویند: «تعطیلات و روزهای جمعه به اجبار باید سرکار باشیم و بابتِ کار در روزهای تعطیل، در طول هفته نمی‌توانیم از تعطیلاتِ قانونیِ خود استفاده کنیم. با تغییر پیمانکار نه تنها مشکلاتمان حل نشد، بلکه بیشتر شد. همین مشکلات را با پیمانکار قبلی داشتیم اما حداقل حقوق‌مان را سر وقت پرداخت می‌گرفتیم، پیمانکارِ جدید اما همین را هم از ما دریغ می‌کند.» به گفته کارگران آن‌ها فیش حقوق ندارند و به همین خاطر واریزی‌ها و محاسبه اضافه‌کاری‌ها نامشخص است. همچنین شرکت پیمانکار از دادن فوق‌العاده نوبت کاری و پایه سنوات به کارگران خودداری کرده و سابقه کاری آن‌ها را نادیده می‌گیرد.

زلزله‌ای به بزرگی بیش از پنج ریشتر بخش‌هایی از هند و پاکستان را لرزاند

مرکز ملی لرزه‌نگاری هند از وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵,۴ ریشتر در بخش‌هایی از هند و پاکستان خبر داد. طبق گزارش فوق مرکز زمین لرزه در منطقه دودا در جامو و کشمیر تحت کنترل هند واقع شده است. زمین لرزه ظهر سه‌شنبه به وقت محلی که در دهلی نو هم احساس شد، مردم وحشت زده را به خیابان ها فرستاد. در پاکستان هم زلزله اسلام آباد، شمال غربی استان خیبر پختونخوا و شمال گیلگیت بلتستان را لرزاند. مرجع نظارت لرزه‌نگاری این کشور بزرگی زمین‌لرزه را ۵,۶ ریشتر گزارش و کانون آن‌را در شرق کشمیر و عمق ۱۰ کیلومتری زمین اعلام کرد. تاکنون هیچ گزارشی از آسیب‌ها و خسارت‌های احتمالی در دوکشور منتشر نشده است.

هلند و کانادا از حکومت سوریه به دادگاه بین‌المللی لاهه شکایت کردند

هلند و کانادا بر اساس کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه شکنجه، علیه دولت سوریه به‌خاطر نقض جدی حقوق بشر به دادگاه بین‌المللی دادگستری شکایت کردند. طبق این دادخواست «سوریه مرتکب نقض بی‌شمار قوانین بین‌المللی شده است». این اقدامات در سال ۲۰۱۱ با سرکوب خشونت‌آمیز تظاهرات آغاز شد و در آخرین درگیری‌های مسلحانه ادامه یافت. هلند و کانادا همچنین گفته‌اند رژیم دمشق در طول جنگ از سلاح شیمیایی استفاده کرده و این «یک رویه وحشتناک برای ارعاب و مجازات غیرنظامیان» است. آن‌ها خواستار اقدامات فوری علیه سوریه برای توقف شیوه‌های شکنجه و در نتیجه محافظت از شهروندان شدند. این دو کشور سوریه را به شکنجه، رفتار غیرانسانی با زندانیان، خشونت جنسی و آدم‌ربایی متهم کرده‌اند. اگر دادگاه بین‌المللی لاهه تشخیص دهد صلاحیت رسیدگی به شکایت هلند و کانادا را دارد، این نخستین دادگاه بین‌المللی خواهد بود که استفاده حکومت بشار اسد از شکنجه را مورد بررسی قرار خواهد داد.

عباس علی‌آبادی با رأی اعتماد مجلس وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

مجلس شورای اسلامی سه‌شنبه ۲۳ خرداد به عباس علی‌آبادی، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت (صمت) با ۱۸۷ رأی موافق، ۵۸ رأی مخالف، ۸ رأی ممتنع، ۲ رأی باطله از ۲۵۵ نماینده حاضر، رأی اعتماد داد. دولت روز یکشنبه ۲۱ خردادماه علی‌آبادی را به‌عنوان وزیر پیشنهادی صمت به مجلس معرفی کرد. عباس علی‌آبادی، فعالیت‌های خود را با جهاد سازندگی شروع کرده و مدیریت چندین پروژه‌ سدسازی جمهوری اسلامی را برعهده داشته و مدتی نیز رئیس دانشگاه صنعتی مالک‌اشتر بوده است. او در بسیاری از طرح‌های جمهوری اسلامی در زمینه‌های نیرو، معادن، فلزات، نفت، گاز و پتروشیمی، ریلی، هوایی نقش داشته و رئیس هیأت‌ مدیره و مدیرعامل گروه بزرگ صنعتی «مپنا» (مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران) بوده است. ۸۵ درصد شبکه برق ایران در اختیار مپناست.

شوراهای صنفی دانشجویان: ۴۰ دانشجوی دانشگاه هنر «تعلیق مشروط» شدند

شوراهای صنفی دانشجویان گزارش داد که حراست دانشگاه هنر ۴۰ تن از دانشجویان را به بهانه پوشش نامناسب «تعلیق مشروط» کرده است در این معنا که چنانچه دانشجویان یک بار دیگر بدون پوشش مقنعه در دانشگاه حضور یابند، حکم تعلیق آنها اجرا می‌شود. همچنین دانشگاه هنر در پیامکی به دانشجویان اعلام کرده است پوشش «مقنعه» از این پس اجباری است. در شبکه‌های اجتماعی تصویری از این پیامک منتشر شده با این مضمون: «دانشجوی گرامی، از روز شنبه ۲۷ خرداد ماه ۱۴۰۲ حضور در دانشگاه صرفاً در چارچوب آداب حضور و برای خواهران با پوشش مقنعه امکان‌پذیر است.» در ۱۰ سال گذشته بارها مسئولان دانشگاه هنر تلاش کرده‌اند پوشش مقنعه را به دانشجویان تحمیل کنند اما مقاومت دانشجویان تلاش آن‌ها را بی‌اثر کرده است. پیش از این نیز دست‌کم ۴۰‌ دانشجو و استاد دانشگاه هنر به دلیل حمایت از اعتراضات در جریان قیام ژینا «ممنوع الورود» یا از تحصیل و تدریس «تعلیق» شده‌ بودند که جدیدترین نمونه آن صدور حکم دو ترم تعلیق از تحصیل برای محمدجواد توازنی‌زاده، دانشجوی ارشد آهنگسازی دانشگاه هنر است. هفته گذشته تشکل‌های مستقل دانشجویی همراه با ۲۰۰ دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در نامه‌ای به «سلب حق تحصیل و ممنوع‌الورودی» دانشجویان معترض و بازداشت برخی از دانشجویان بیرون از دانشگاه توسط نهادهای امنیتی اعتراض کردند.

شبکه حقوق بشر کردستان: توپ‌باران کوهستان کوسالان و اعزام گسترده نیروهای سپاه پاسداران به این منطقه

شبکه حقوق بشر کردستان از توپ‌باران ارتفاعات کوهستان کوسالان در نزدیکی شهر سروآباد و اعزام کاروان نیروهای سپاه به این منطقه خبر داد. چند نفر از روستاییان ساکن اطراف کوهستان «کوسالان» شهر سروآباد استان کردستان در گفت‌وگو با شبکه حقوق بشر کردستان گفته‌اند نیروهای سپاه پاسداران صبح ۲۲ خرداد، بخشی از کوهستان کوسالان در ارتفاعات روستای «رزاب» را توپ‌باران کرده و چند ساعت بعد نیز نیز یک کاروان نظامی از نیروهای سپاه پاسداران همراه با چندین دستگاه بولدوزر برای ساخت جاده و استقرار در ارتفاعات استراتژیک مشهور به «هه‌واری راسه بان» اعزام شده است. این منابع در ادامه از شنیدن چندین انفجار شدید در محل استقرار این نیروها در شامگاه دوشنبه ۲۳ خرداد خبر داده‌اند. شبکه حقوق بشر کردستان نوشته است: تاکنون مشخص نشده که آیا در این منطقه درگیری نظامی روی داده یا سپاه پاسداران مناطق اطراف محل اسقرار نیروهای خود را توپ‌باران کرده است.بر اساس همین گزارش هفته گذشته نیز نیروهای سپاه پاسداران در اطراف کوهستان شاهو در شهرهای روانسر، پاوه و سروآباد در استان‌های کرمانشاه و کردستان مستقر شدند و این ارتفاعات را با پهباد گلوله‌باران کردند. منطقه حفاظت‌شده کوسالان و شاهو (به کردی: کۆساڵان و شاهۆ) منطقه‌ای حفاظت‌شده در حد فاصل شهرهای سروآباد، مریوان و کامیاران در استان کردستان است که هم‌مرز با کردستان عراق است. بخشی از این منطقه حفاظت‌شده در محدوده استان کرمانشاه قرار دارد. در این منطقه تاکنون ۱۱۷ گونه پرنده، ۲۳ گونه پستاندار، ۱۷ گونه خزنده و ۲۴۲ گونه گیاهی شناسایی شده است.

شرق: فاطمه روحانی، عضوپیشین تیم ملی تکواندو ایران به آلمان پناهنده شد

روزنامه شرق نوشت فاطمه روحانی، عضو سابق تیم ملی تکواندو ایران به آلمان پناهنده شده است. از موفقیت‌های او می‌توان به کسب مدال نقره وزن ۶۳ کیلوگرم در مسابقات نوجوانان غرب آسیا ۲۰۰۹،مدال طلا ۶۳ کیلوگرم در مسابقات نوجوانان تکواندو آسیا ۲۰۰۹، مدال برنز ۷۳ کیلوگرم در مسابقات تکواندو آسیا ۲۰۱۲ ویتنام و مدال طلای وزن ۷۳ کیلوگرم در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی ۲۰۱۳ اندونزی اشاره کرد. شرق در گزارشی که در این‌باره منتشر کرده می‌نویسد: «فاطمه روحانی هم ظاهرا به دلیل موضوعات سیاسی از ایران رفته و درخواست پناهندگی داده است. او یکی از ورزشکارانی بود که در طول اعتراضات نیمه دوم سال گذشته، پست‌های خبرسازی در فضای مجازی منتشر کرد. خودش گفته که قصد بازگشت به تیم ملی ایران را داشته؛ ولی به دلیل همان فعالیت‌ها و البته انتشار یکی، دو عکس بدون حجاب مناسب، مانعش شده‌اند. ملی‌پوش سابق ایران به طور کلی از ایجاد مشکل بر سر مسیرش صحبت کرده؛ ولی چندان وارد جزئیات نشده است.» در سال‌های اخیر بیش از ۷۶ ورزشکار ایرانی در کشورهای فرانسه، آلمان، بریتانیا، استرالیا، نروژ، کانادا، ایتالیا، سوئیس، مجارستان و جمهوری آذربایجان درخواست پناهندگی داده‌اند. در جریان قیام ژینا، سارا خادم‌الشریعه عضوی تیم شطرنج اعزامی به قزاقستان، در این مسابقات بدون حجاب اجباری شرکت کرد، و در ادامه اعلام کرد از بیم انتقام‌جوئی حکومت جمهوری اسلامی به ایران بازنمی‌گردد و به اسپانیا پناهنده شد. اردیبهشت سال گذشته یکتا جمالی، پس از کسب نقره یک‌ضرب در دسته ۸۷ کیلوگرم رقابت‌های قهرمانی وزنه‌برداری دختران جوانان جهان در آتن با برنامه قبلی و با هدف مهاجرت به کشوری دیگر هتل محل اقامت تیم ملی را در یونان ترک کرد.