اخبار روز
خبرنگار ایسنا کسب اطلاع کرد: «رهبر انقلاب توصیهای درباره انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال نداشتهاند»
دراگان اسکوچیچ، سرمربی کروات تیم ملی فوتبال مردان که موفق شد این تیم را با فقط یک شکست به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر برساند، با نظر آنچه که «کمیته فنی فدراسیون فوتبال» اعلام شد، برکنار شده است. برخی رسانهها پیش از برکناری او از تشکیل جلسه در دولت با حضور دو بازیکن تیم ملی خبر داده بودند تا شائبه دخالت دولت و نهادهای حکومتی در تعیین سرمربی تیم ملی فوتبال قوت بگیرد. خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در واکنش به این موضوع نوشته است: در پی برخی گمانهزنیها مبنی بر تمایل رهبر انقلاب اسلامی برای بهکارگیری مربی داخلی برای تیم ملی فوتبال کشورمان در مسابقات جام جهانی قطر خبرنگار ایسنا کسب اطلاع کرد که او «در این زمینه توصیه یا رهنمود جدیدی نداشته» است. این خبرگزاری ادعا کرده است که این گمانهزنیها به دلیل بازنشر سخنان علی خامنهای با اعضای تیم ملی والیبال جوانان در مرداد ۱۳۹۹ است. رهبر جمهوری اسلامی در آن دیدار گفته بود: «من همواره معتقد بودهام که مجموعههای ورزشی کشور شایسته است، سرمربی ایرانی داشته باشند.» ایسنا در حالی مداخله رهبر جمهوری اسلامی در تغییر مربی تیم ملی فوتبال مردان را غیرواقعی خوانده که سال ۱۹۹۸ تومیسلاو ایویچ، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در آستانه آغاز مسابقات جام جهانی پس از حمله مراجع مذهبی به او برکنار شد. در آن دوره که تیم ایران با حذف استرالیا به جام جهانی رسید، برخی از مراجع مذهبی گفته بودند که نباید اجازه داد یک خارجی نامسلمان در جام جهانی بر روی نیمکت تیم ایران بنشیند. به دنبال این موضعگیریها ایویچ برکنار شد و بیژن ذوالفقارنسب و جلال طالبی جایگزین او شدند. تیم ملی فوتبال ایران در آن دوره با نتیجه ۲ بر یک مقابل آمریکا به پیروزی رسید اما در دو بازی دیگر مقابل آلمان و یوگسلاوی شکست خورد و از صعود به مرحله بعد باز ماند. در جام جهانی ۲۰۲۰ قطر، تیم ایران با آمریکا، انگلیس و ولز در یک گروه قرار دارد و مقامهای حکومتی که از مسابقات ورزشی بهرهبرداری سیاسی میکنند، به دنبال انتصاب یک مربی داخلی هستند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
کانون نویسندگان ایران در اعتراض به سرکوبهای اخیر: بار دیگر فرمان سرکوب «دیگران» و دیگراندیشان صادر شده است
کانون نویسندگان ایران در بیانیهای بازداشتهای اخیر در ایران را «فرمان سرکوب دیگران و دگراندیشان» خواند و خواهان آزادی بدون قید و شرط بازداشتشدگان روزهای اخیر و تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی شد. کانون نویسندگان ایران در این بیانیه اعتراضی که بعدازظهر چهارشنبه ۲۲ تیر منتشر شد، بازداشت سه کارگردان سینِما و خانواده بازداشتشدگان آبان را «ادامه فشار سازمانیافتهی حاکمیت بر نویسندگان، هنرمندان و فعالان صنفی و مدنی» خواند و شیوه حکومت جمهوری اسلامی را «پوشاندن ستم با ستم» توصیف کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «در شرایط وخیم اقتصادی و معیشتی، در میان اخباری که هر دم از ویرانیهای حکومتساخته به گوش میرسد و در کوران اعتراضهای مردم، حاکمیت همچون گذشته، اینبار هم بنا را بر گسترش بیدادگری گذاشته است و فشار بر معترضان را افزوده است». در بخش دیگری از این بیانیه پس از اشاره به حمله به تجمعات معلمان، بازداشت خانوادههای دادخواها و یورش به تجمع معلمان و بازنشستگان سه ماه اخیر، از گشت ارشاد یا آنچه که حکومت ایران پلیس امنیت اخلاقی می خواند، به عنوان «نیروی سرکوب آزادی زنان» نام برده شده و آمده است: «اینچنین حلقهی ۴ دهه اختناق را بیش از پیش تنگ میکنند، به گونهای که حتی کارگزاران پیشین خود را نیز بینصیب نمیگذارند. شیوهی حاکمیت پوشاندن ستم با ستم است و بر فشار این اختناقِ افسارگسیخته در حالی افزوده میشود که فساد سازمانیافته، سایهی شوم فلاکت و نیستی را بر زندگی مردم گسترده است». این بیانیه سخنان اخیر معاون اول رئیس دولت سیزدهم را که گفته بود «اگر به خواست بازنشستگان تن بدهیم، دیگران هم مدعی میشوند» را مصداق «اختناق روزافزون» و «هراس حاکمیت» خوانده و گفته است: «بار دیگر فرمان سرکوب «دیگران» و دیگراندیشان صادر شده است؛ فرمان سرکوب مردمی که در اعتراض به فقر، تورم و گرانیِ کمرشکن همصدا شدهاند؛ مردمی همبستهی دردهای مشترک که دوشادوش هم ایستادهاند و حقشان را میخواهند». کانون نویسندگان ایران همچنین افزایش اعتراض های «مردمِ بهجانآمده از تباهی» را مصداق مستحکمتر شدن «پایههای پایداری» دانسته و نوشته است: «هر روز صدای اعتراض نویسندگان و هنرمندان معترض بلندتر میشود و صفی به صفوف ایستادگیِ کارگران و معلمان میپیوندد. هر روز زنان بیشتری همپیمان میشوند، فریاد آزادیخواهی سر میدهند و سد استبداد و ارتجاع را در هم میشکنند. اکنون دیگر مردمان دادخواه، مردمان این ماه و آن ماه نیستند، مردمان همصدا و خروشانِ سالیاناند. در این سالیان، گرچه سرکوب حکومت بیوقفه در کار بوده است، اما همواره بودهاند آزادیخواهانی که دم فرونبستهاند، پا پس نکشیدهاند و دریچههایی رو به آزادی گشودهاند.» در بخش پایانی بیانیه «در اعتراض به موج سرکوب های اخیر»، کانون نویسندگان ضمن درخواست آزادی بدون قید و شرط همه بازداشت شدگان اخیر و زندانیان سیاسی و عقیدتی از «همه آزادی خواهان سراسر جهان» خواسته است «صدای رسای اعتراض به این سرکوبها باشند». نیروهای امنیتی ایران در روزهای پایانی هفته گذشته محمد رسولاف و مصطفیآل احمد دو کارگردان سینِما را بازداشت کردند. در روز ۲۰ تیر نیز جعفر پناهی که برای پیگیری وضعیت این دو فیلمساز به دادسرا رفته بود، بازداشت شد. در همان روز و روز ۲۱ تیر نیز شماری از اعضای خانواده جانباختگان اعتراضات آبان ماه بازداشت شدند. نیروهای امنیتی در اردیبهشت و خرداد امسال نیز بسیاری از اعضای تشکل های صنفی معلمان، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، فعالان کارگری مستقل و مدافعان حقوق کارگران را بازداشت کردند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
فراخوان تشکلهای معلمان: به «سناریوسازی امنیتی علیه فعالان کارگری و معلمی» اعتراض کنید
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران که برخی از اعضای آن بیشتر از دو ماه است در بازداشت نیروهای امنیتی هستند، کاربران شبکههای اجتماعی را به «توفان توییتری در اعتراض به سناریوسازی امنیتی برای فعالان کارگری و معلمی» فراخواندهاند. این توفان توییتری که در ادامه اعتراض دستهجمعی در شبکههای اجتماعی به پروندهسازی برای اعضای تشکلهای صنفی معلمان، سندیکای اتوبوسرانی و مدافعان حقوق کارگری است، شامگاه چهارشنبه ۲۲ تیر ماه در شبکه اجتماعی توییتر صورت میگیرد. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان در روز دوشنبه ۲۰ تیر ماه نیز در اعتراض به تداوم بازداشت محمدعلی زحمتکش، بازرس انجمن صنفی معلمان شیراز که ۱۶ روز اعتصاب غذا کرد، توفان توییتری به راه انداخت. در حال حاضر جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی، رسول بداقی، مسعود نیکخواه، شعبان محمدی، اسکندر لطفی، محمدعلی زحمتکش، غلامرضا غلامی کندازی، یوسف احسنی، هیوا قریشی، کاوه محمدزاده، امید شاهمحمدی از اعضای تشکلهای صنفی معلمان که در اردیبهشت و خرداد امسال بازداشت شدند، همچنان در بند نیروهای امنیتی هستند. رضا شهابی و حسن سعیدی، دو عضو هیئت مدیره سندیکا کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران نیز از اردیبهشت ماه در زندان نگهداری میشوند. هر دو این فعال کارگری در اعتصاب غذا هستند. کیوان مهتدی و آنیشا اسداللهی، پژوهشگر و مترجم و مدافع حقوق کارگران هم که در ارتباط با پرونده اتهامی علیه فعالان کارگری بازداشت شدند، همچنان در سلول انفرادی هستند. ریحانه انصارینژاد و واله زمانی دو فعال کارگری از دیگر فعالان کارگری هستند که در ماههای گذشته بازداشت شدند و هنوز در زندان تحت فشار بازجویان قرار دارند. نهادهای امنیتی و قضایی ایران معلمان و کارگران بازداشت شده را به دلیل ملاقات برخی از آنها با سیسل کولر و ژاک پاریس، دو فعال اتحادیه آموزشی و تحصیلی فرانسه، به «ارتباط با نیروی خارجی با هدف براندازی نظام» متهم کردهاند. تشکلهای صنفی معلمان و کارگران این اتهام را «سناریو نخ نما شده امنیتی که مرغ پخته را به خنده وا می دارد» توصیف کرده و گفتهاند که دیدار برخی از اعضا با فعالان کارگری در دیگر کشورها «شخصی» و «امری مرسوم» است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
وزارت خارجه: در حال مذاکره با بلژیک برای آزادی اسدالله اسدی هستیم
ناصر کنعانی، سخنگوی جدید وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۲۲ تیرماه در نخستین نشست خبریاش گفت که «ایران خواهان آزادی بی قید و شرط آقای اسدالله اسدی است و در این ارتباط گفتوگوها و مشورتهای سیاسی با مقامات کشور بلژیک برقرار است و مشورت های نزدیکی در حوزه قضایی با بلژیک برقرار است و امیدواریم در بستر اقدامات انجام شده و پیگیریهای صورت گرفته به زودی شاهد آزادی این دیپلمات باشیم.» اسدالله اسدی، دبیر سوم سفارت ایران در اتریش به اتهام تلاش برای بمبگذاری در نشست سالانه سازمان مجاهدین به ۲۰ سال زندان محکوم شده است. دولت ایران و بلژیک در ماههای گذشته عهدنامهای برای انتقال زندانیان دو کشور امضا کردهاند. این عهدنامه هفته گذشته در کمیته روابط خارجی مجلس بلژیک تایید شد. این عهدنامه همچنان باید در مجلس عوام این کشور هم تایید شود. گفته میشود که بلژیک به دنبال مبادله اسدالله اسدی با اولیویه فانده کاستیل، یک امدادگر بلژیکی است که پنجماه پیش در ایران بازداشت شده است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
نخستین دور انتخابات برای تعیین جانشین بوریس جانسون برگزار میشود، هشت نفر کاندیدای نخستوزیری بریتانیا
نخستین دور انتخابات برای تعیین جانشین بوریس جانسون، نخستوزیر مستعفی بریتانیا چهارشنبه ۱۳ ژوئیه/۲۲ تیر برگزار میشود. روند تعیین جانشین تا هفته آینده ادامه خواهد داشت تا تعداد نامزدها به دو نفر برسد. «گراهام بردی» رئیس کمیته ۱۹۲۲ اعلام کرد نخست وزیر جدید بریتانیا ۵ سپتامبر/ ۱۴ شهریور معرفی و مستقر خواهد شد. به گزارش رویترز هشت چهره کلیدی حزب محافظهکار موفق شدند با حمایت دستکم ۲۰ تن از اعضای حزب، به فهرست نامزدهای انتخاباتی بریتانیا راه پیدا کنند. فراکسیون حزب محافظهکار اعلام کرد، ریشی سوناک وزیر پیشین دارایی، پنی موردانت وزیر اسبق دفاع، تام توگندهات رئیس کمیته پارلمانی امور خارجی، لیز تراس وزیر امور خارجه، سوئلا بریورمن دادستان پیشین، جرمی هانت رئیس کمیته پارلمانی بهداشت، کامی بادنوچ معاون پیشین نخست وزیر در امور زنان و ندیم زهاوی وزیر دارایی بریتانیا در فهرست این افراد هستند. ساجد جاوید وزیر مستعفی بهداشت و رحمان چشیتی معاون وزیر امور خارجه بریتانیا از شرکت در انتخابات کنار کشیدند. پیشتر پریتی پتل وزیر کشور و گرنت شپس وزیر حملونقل نیز انصراف خود را از رقابت اعلام کرده بودند. «بوریس جانسون» نخست وزیر بریتانیا هفته پیش در واکنش به موج استعفای اعضای کابینه و در پی برخی رسواییها از مقام خود کنارهگیری کرد. نامنویسی برای تعیین جانشین او روز گذشته انجام شد. فراکسیون حزب حاکم محافظهکار (کمیته ۱۹۲۲) بر روند انتخابات نظارت دارد. «گراهام بردی» رئیس کمیته ۱۹۲۲ اعلام کرد که طبق رویه جدید نامزدهایی که برای شرکت در انتخابات اعلام آمادگی کردهاند به حمایت ۲۰ تن از نمایندگان حزب نیاز دارند. این رقم در گذشته ۸ تن بود. هر کدام از نامزدها برای راه یافتن به دور بعدی انتخابات به ۳۰ رای نیاز دارند. طبق رویه حزب محافظهکار انتخابات در چندین مرحله توسط نمایندگان حزب انجام و سرانجام دو نامزد باقیمانده به رای اعضای عمومی حزب گذاشته خواهند شد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
سفارت ایران در چین مدعی شد: عضویت کامل ایران در سازمان همکاریهای شانگهای تا سال ۲۰۲۳ نهایی میشود
سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین اعلام کرد که پس از امضای اولین تفاهمنامه تعهدات در ازبکستان در اجلاس سال جاری «سازمان همکاری شانگهای» الحاق ایران نهایی میشود. سفارت ایران در چین در بیانیهای اعلام کرد بر اساس تصمیم شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در «سمرقند» در تاریخ ۱۵ تا ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۲۴ و ۲۵ شهریور) در این زمینه تصمیم گرفته خواهد شد. در بیانیه سفارت ایران آمده است: «تصویب تصمیم شورای سران کشورهای سازمان همکاری شانگهای مبنی بر اعطای وضعیت عضویت جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۲۳ نهایی خواهد شد.» جمهوری اسلامی ایران امیدوار است با الحاق به سازمان همکاری شانگهای سیاست «نگاه به شرق» خود را تحقق بخشد، همکاری این کشور با اعضای سازمان همکاری شانگهای از جمله چین و روسیه تسهیل شود و سرانجام نفوذ خود را در آسیای مرکزی و جنوبی افزایش دهد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
با حمله پهپادی آمریکا یک رهبر داعش در سوریه کشته شد
«ماهر العقال» سرکرده داعش در حمله هوایی آمریکا در سوریه کشته شد. فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در بیانیهای اعلام کرد ماهر العقال در حمله پهپادی در شمال غرب سوریه کشته شده و یکی از نزدیکان او نیز به شدت مجروح شده است. به گزارش رویترز این بیانیه افزود: «برنامهریزی گستردهای برای اطمینان از اجرای موفقیتآمیز این عملیات انجام شد. بررسی اولیه نشان میدهد که در این عملیات تلفات غیرنظامی وجود نداشته است.» در این بیانیه همچنین آمده است که العاقل مسئول توسعه شبکههای داعش در خارج از عراق و سوریه بود. رویترز نوشته است دفاع مدنی سوریه، یک سازمان بشردوستانه که در مناطق تحت کنترل معارضان مسلح مخالف بشار اسد فعالیت میکند،اعلام کرد یک پهپاد ناشناس یک موتورسیکلت را در روستای خلتان در حومه شمالی حلب هدف قرار داد که در نتیجه آن دو نفر کشته شدند. جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفت عملیات کشتن موفق رهبر داعش در سوریه که محصول تلاش دقیق اطلاعاتی بود نشان داد که آمریکا برای شناسایی و حذف تهدیدها علیه خود، نیازی به استقرار هزاران نیرو ندارد. ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا که گروه دولت اسلامی (داعش) مبارزه میکند، در اواسط سال ۲۰۱۹، پس از شکست این گروه اعلام کرد که داعش ۱۴ تا ۱۸ هزار عضو دارد که سه هزار نفر آنان خارجی هستند. سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا در بیانیهای درباره این حمله پهپادی گفت: داعش همچنان تهدیدی برای آمریکا و شرکای خود در منطقه است.