ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت‌خانه صمت: در سه ماه اخیر بیش از ۱۴ میلیون دلار تجارت فولاد میان ایران و عربستان سعودی انجام شده است

سیدروح‌الله لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت‌خانه وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) جمعه ۲۵ فروردین به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: «وقتی روابط سیاسی [ایران و عربستان سعودی] قطع شد، عملاً دو کشور دیگر رابطه اقتصادی مستقیمی نیز نداشتند اما از ماه‌های گذشته ما شاهد آن بودیم که با از سرگیری مذاکرات سیاسی، اقتصاد نیز بار دیگر فعال شد.» لطیفی با اشاره به آمارهای گمرک افزود: «از سه ماه گذشته تاکنون بیش از ۱۴ میلیون دلار تجارت فولاد میان دو کشور انجام شده است.» به‌گفته سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت‌خانه صمت «با بهبود روابط سیاسی میان ایران و عربستان سعودی، می‌توان چشم‌انداز جدیدی از روابط اقتصادی میان دو کشور را نیز متصور بود» و اتاق‌های بازرگانی مشترک را فعال و همکاری‌های اقتصادی در سایر سطوح را گسترش داد. ایران و عربستان سعودی ۱۹ اسفند/ ۱۰ مارس با میانجی‌گری چین در پکن بر سر برقراری دوباره روابط، توافق کردند. روند نزدیکی دو کشور همچنان ادامه دارد.

رادان: طرح حجاب و عفاف از فردا شروع می‌شود و دوربین‌ها هیچ خطایی نخواهند داشت

احمدرضا رادان، فرمانده انتظامی کل کشور در مراسم راهپیمایی روز قدس در گفتگو با ایسنا درباره اجرای طرح عفاف و حجاب گفت طرح «حجاب و عفاف» از فردا شنبه ۲۶ فروردین آغاز می‌شود. رادان در پاسخ به سوالی مبنی بر این که درصد خطای دوربین هایی که قرار است در طرح عفاف و حجاب استفاده شود تا چه اندازه است؟ گفت: «مطمئن باشید که هیچ خطایی نخواهد داشت.» رادان پیش‌تر هم در ارتباط با این طرح گفته بود که پلیس در سه حوزه معابر عمومی، خودرو و اماکن از شنبه ۲۶ فروردین وارد موضوع بی‌حجابی می‌شود به صورتی که در معابر با استفاده از فناوری و تجهیزات پیشرفته فرد شناسایی می‌شود؛ به فرد توجه و تذکر داده می‌شود و بعد از آن فرد با مدارک به دستگاه قضایی معرفی می‌شود. او درباره اجرای این طرح درمورد خودروها هم گفته بود بار اول به فرد تذکر و توجه داده می‌شود و بار دوم خودرو توقیف می‌شود به سه نحو ممکن: توقیف الکترونیکی یا توقیف در محل یا توقیف در پارکینگ هرکدام که عملی باشد. رادان همچنین اعلام کرده بود صنوفی که متصدیانش کشف حجاب می‌کنند به آن‌ها تذکر داده می‌شود، اخطار پلمب گرفته و پلمب می‌شوند و این موضوع شامل باغ تالار‌ها و رستوران‌ها و مراکز بزرگ از این دست هم می‌شود. او درباره وجود مستندات و احتمال خطا در تشخیص گفته بود: «ما بار اول تذکر می‌دهیم. اگر اعلام کردیم و نظری بود که اشتباهی رخ داده به ما اعلام کند و حرف ایشان را می‌پذیریم؛ اما اگر دو بار تکرار شد نشان می‌دهد شاید اشتباهی صورت نگرفته.» بحث استفاده از فناوری‌های هوشمند شناسایی و تشخیص چهره از طریق دوربین‌های شهری پیشتر هم درباره معترضان جنبش «زن، زندگی، آزادی» مطرح شده بود. گفته می‌شود که جمهوری اسلامی فن‌آوری‌های تشحیص چهره را از چین وارد کرده است. کارشناسان فن‌آوری می‌گویند این ابزارها عاری از خطا نیستند. به علاوه ابزارهایی وجود دارد که می‌تواند این تکنولوژی‌ها را به خطا بیندازد. در ماه‌های اخیر تعداد زنانی که بدون حجاب در شهرها تردد می‌کنند افزایش یافته و در مقابل مقامات جمهوری اسلامی بر تهدیدات و برخورد با این زنان از طریق محروم کردن آنها از حقوق شهروندی افزوده‌اند.

عربستان و حوثی‌ها اسیران یکدیگر را آزاد می‌کنند؛ گفت‌وگوهای صلح ادامه خواهد یافت

مرحله نخست از گفت‌وگوهای صلح گروهی از نمایندگان عربستان سعودی و نمایندگان جنبش حوثی در صنعا پایتخت یمن پایان یافت. مقامات حوثی ضمن اشاره به پیشرفت در گفت‌وگوها اعلام کردند که به بحث‌ها و جلسات بیشتری نیاز است. در پایان این دور از گفت‌وگوها کمیته بین‌المللی صلیب سرخ روز جمعه ۱۴ آوریل / ۲۵ فروردین در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که روند آزادی و تبادل حدود ۹۰۰ اسیری که طرفین تاکنون در اختیار داشته‌اند آغاز شده است. عربستان سعودی که رهبری ائتلافی را بر عهده داشته که از سال ۲۰۱۵ علیه حوثی‌های متحد ایران در یمن می‌جنگیده است، به دنبال توافق‌نامه آتش‌بس دائمی است تا به حضور نظامی خود در جنگی که ده‌ها هزار کشته و میلیون‌ها گرسنه و آواره بر جای گذاشته پایان دهد. دو مقام یمنی اعلام کردند که تیم سعودی روز پنج‌شنبه ۱۳ آوریل / ۲۴ فروردین در پی دیداری که حاکی از اقدام برای ترک مخاصمه و حاصل توافق‌نامه ماه گذشته عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران بود، صنعا را ترک کردند. محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی جنبش حوثی، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرد. یک مقام دیگر حوثی‌ها به نام عبدالملک العجری در حساب توییتری خود نوشت که «با عزم و نیات صادقانه، مشکلات باقی‌مانده نیز حل خواهد شد.» به گزارش رویترز، گفت‌وگوهای سعودی-حوثی به ابتکار عمان و با تمرکز بر رسیدن به آتش‌بس، بازگشایی کامل بنادر تحت کنترل حوثی‌ها و فرودگاه صنعا، پرداخت مزد کارگران بخش دولتی، اقدامات بازسازی و خروج نیروهای نظامی از یمن آغاز شده است.

ترکیه و مصر می‌خواهند در لیبی همکاری کنند

مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه شامگاه پنج‌شنبه ۲۴ فروردین / ۱۳ آوریل پس از دیدار با سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر در آنکارا اعلام کرد که کشورش فصل جدیدی از روابط با مصر را با برنامه‌ها و همکاری‌های مشترک از جمله در لیبی خواهد گشود. چاووش اوغلو ضمن ابراز خرسندی از تحولات جدید در روابط ترکیه و مصر پس از دیدار رجب طیب اردوغان و عبدالفتاح السیسی، رؤسای جمهوری دو کشور در دوحه، گفت: «از این پس برای تقویت همکاری‌ها در لیبی تلاش خواهیم کرد. ما معتقدیم که دیدگاه‌های‌مان کاملاً متفاوت نیست و ممکن است در مورد برخی رویکردها متفاوت فکر کنیم اما باید روی نقشه راه کار کنیم و همکاری نزدیکتری داشته باشیم و در دوره آینده به همکاری ادامه دهیم.» او با تأکید بر این‌که امنیت منطقه برای ترکیه مهم است، افزود با سامح شکری در مورد لیبی گفت‌وگو کرده و گفته است که باید انتخاباتی عادلانه، آزاد و شفاف در این کشور برگزار شود. وزیر خارجه مصر نیز در این نشست خبری مشترک گفت: «با وزیر امور خارجه ترکیه در مورد چارچوب زمانی مشخص برای بهبود روابط با این کشور و آمادگی برای نشست سران توافق کردیم.» چاووش اوغلو همچنین اطلاعاتی درباره نشست چهارجانبه وزیران خارجه ترکیه، روسیه، سوریه و ایران درباره وضعیت سوریه به شکری ارائه کرد و گفت: «صلح و ثبات پایدار در سوریه برای همه ما مهم است.» مسئله تنش‌های جدید میان اسرائیل و فلسطین نیز از دیگر مسائل مورد مذاکره دو طرف بود.

رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح سیستان و بلوچستان: برای متهمان حوادث هشتم مهر زاهدان کیفرخواست صادر شده است

ابوالفضل ماهگلی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح سیستان و بلوچستان در یک نشست خبری که جمعه ۲۵ فروردین برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: «حسب بررسی‌های به عمل آمده ما در دادسرا و کارشناسی‌هایی که انجام گرفت، مشخص شد برخی از افرادی که در حوادث ۸ مهر در زاهدان اقدام به تیراندازی کردند در این زمینه دچار افراط و تفریط شدند.» جمعه خونین زاهدان به درگیری‌های ۸ مهر ۱۴۰۱ بین معترضان زاهدان و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در جریان خیزش ۱۴۰۱ ایران و به‌دنبال تجاوز فرمانده انتظامی به دختری بلوچ، گفته می‌شود. فعالان بلوچ حدود ۱۰۰ نفر از قربانیان را شناسایی کرده‌اند. برخی از کشته‌شدگان کودکانی بودند که به نماز جمعه در مسجد مکی رفته بودند. ماهگلی افزود: «در این راستا پرونده‌ای در همان مراحل اولیه تشکیل شد و به افرادی که در این خصوص آسیب دیده و خانواده‌ها و اولیای دم اشخاصی که در این حادثه جان خود را از دست داده بودند اعلام شد که برای تکمیل پرونده مراجعه کنند و در این راستا دادسرا وظایفی را که بر عهده داشته داشته انجام داده.» مقامات جمهوری اسلامی مبنا را آمار شورای تأمین سیستان و بلوچستان می‌گذارند که شمار کشته‌شدگان را فقط ۳۵ نفر اعلام کرده است. چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱ در چهلم قربانیان جمعه خونین زاهدان، در بسیاری نقاط ایران شهروندان با اعتصاب و اعتراض با مردم سیستان و بلوچستان همدردی کردند. در طول روز مردم در زاهدان و بسیاری از شهرهای کردستان و تهران اعتصاب کردند. گسترده‌ترین اعتصاب‌ها در شهرهای کردستان از جمله مهاباد، بوکان، سقز، سنندج و بانه انجام شد. رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح سیستان و بلوچستان گفت: «اظهارات شکات و متهمان اخذ و در ادامه قرار و کیفرخواست صادر و در نهایت پرونده برای رسیدگی به دادگاه ارسال که با توجه به وقت رسیدگی تعیین شده در نیمه اردیبهشت‌ سال جاری، دادگاه اولیه با حضور شکات و متهمان برگزار می‌شود.»

سید مقتدی صدر جریان صدر را به حالت تعلیق درآورد

سید مقتدی صدر، روحانی پرنفوذ شیعه و رهبر جریان صدر عراق با انگیزه مبارزه با فساد، این جریان را برای مدت حداقل یک سال به حالت تعلیق درآورد. او در پیامی در توییتر نوشت: «اینکه اصلاح‌گر عراق باشم اما نتوانم جریان صدر را اصلاح کنم، اشتباه است.» صدر در ادامه با اشاره به فساد برخی از افراد در جریان صدر نوشت: «مصلحت می‌بینم که کل جریان صدر به جز بخش نماز جمعه، هیات میراث و "برانی سید الشهید" (دفتر ارباب رجوع) را برای حداقل یک سال به حالت تعلیق درآورم.» او سپس در پیام جداگانه دیگری اعلام کرد حساب کاربری او تا اطلاع ثانوی بسته است. سایر صفحات او نیز در شبکه‌های اجتماعی بسته شد.

تأکید قوه قضاییه بر حجاب اجباری در خودرو: فضای داخل خودرو، حریم شخصی محسوب نمی‌شود

قوه قصاییه اعلام کرد: طبق تبصره ماده ۵ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، فضای داخل خودرو، حریم شخصی محسوب نمی‌شود و فضایی «مَرئی و در منظر عموم مردم است» و طبق ماده ۴۵ قانون آیین دادرسی کیفری، «جرم مشهود تعریف و تبیین شده و وظایف و اختیارات ضابطان مقرر گردیده است». در پی بالا گرفتن مخالفت‌ها با حجاب اجباری و مقاومت مدنی زنان و دختران ایرانی در برابر حجاب تحمیلی فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ۱۹ فروردین اعلام کرده بود که این نیرو از ۲۶ فروردین با استفاده از فناوری و تجهیزات پیشرفته اقدام به شناسایی افرادی خواهد کرد که در معابر عمومی حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند. کامبیز نوروزی، حقوقدان، پنج‌شنبه ۲۴ فروردین در کانال تلگرامی خود نوشت که برای «اعمال زور به عنوان امر به معروف در موضوع حجاب» فتوای فقهی وجود ندارد و از نظر حقوقی نیز موردی «جز تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، حکمی وجود ندارد.» نوروزی یادآوری کرده بود که هیچ‌ کدام از کسانی که «اصرار» به اعمال زور در زمینه رعایت حجاب اجباری دارند، «نتوانسته‌اند دلیل شرعی برای چنین اقداماتی اقامه کنند». این وکیل دادگستری به زنانی که به‌دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری مورد «حمله یا توهین» قرار می‌گیرند، توصیه کرده است با استناد به ماده ۵۷۰ قانون مجازات اسلامی «به مراجع قضایی شکایت برند، و با اقدامات غیرقانونی مقابله قانونی کنند».

شناسایی ۸۸۸ مبتلای جدید کرونا در ایران، ۲۸ تن دیگر جان دادند

وزارت بهداشت جمهوری اسلامی اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸۸۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در ایران شناسایی شدند که از آن میان ۴۶۹ نفر از آنها به سبب ابتلا به موارد حاد بیماری در مراکز درمانی بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران کووید۱۹ در ایران به ۷ میلیون و ۶۰۲ هزار و ۴۰۹ نفر رسید. در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۸ نفر از بیماران کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۵ هزار و ۷۴۷ رسید. بر همین اساس در حال حاضر ۱۸ شهرستان در وضعیت قرمز، ۷۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۷ شهر در وضعیت زرد و ۱۲۷ شهر کشور نیز در وضعیت آبی قرار دارند.