اخبار روز
نیروهای امنیتی هفت وکیل و فعال مدنی را در تهران دستگیر کردند
نیروهای امنیتی عصر ۲۳ مرداد / ۱۴ اوت، هفت وکیل دادگستری و فعال مدنی را همزمان در تهران دستگیر کردند. وکلای دادگستری که دستگیر شدهاند ازجمله وکلای مدافع زندانیان سیاسی و فعالان مدنی هستند. به گزارش هرانا، آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، محمدرضا فقیهی، محمدهادی عرفانیان کاسب، و لیلا حیدری به همراه فعالان مدنی مهدی محمودیان و مریم فراافراز بازداشت شدند. نیروهای امنیتی در جریان بازداشت، لوازم شخصی الکترونیکی این افراد ازجمله تلفنهای همراهشان را ضبط کردند. همسر مهدی محمودیان خبر دستگیری همسرش را در توییتر تأیید کرد و نوشت: «احتمالاً همسر اینجانب مهدی محمودیان فعال حقوق بشر و مصطفی نیلی وکیل دادگستری عصر امروز در دفتر کارشان در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و تا این لحظه خبری از آنان نیست.» دلیل بازداشت این وکلا و فعالان مدنی، محل نگهداری و نهادی که آنها را بازداشت کرده هنوز مشخص نیست. در میان بازداشتیها، آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، محمدرضا فقیهی، محمدهادی عرفانیان کاسب و لیلا حیدری وکلای دادگستری هستند؛ مهدی محمودیان روزنامهنگار و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت است و مریم افرافراز فعال مدنی و از اعضای جمعیت امام علی است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
کانادا اسکان مجدد ۲۰ هزار آواره افغان را برعهده میگیرد؛ مدافعان حقوق بشر، روزنامهنگاران و اقلیتهای جنسی و مذهبی در اولویتند
اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا با انتشار اطلاعیهای اعلام کرده است که دولت این کشور ضمن ابراز نگرانی از وخامت اوضاع جنگ در افغانستان و خطرات ناشی از آن برای بسیاری از افغانها، مسئولیت باز اسکان دستکم ۲۰ هزار نفر از پناهجویانی که از خطرات ناشی از جنگ، آواره شدهاند را بر عهده میگیرد. در این اطلاعیه آمده است: »با ادامه تسلط بیشتر طالبان بر افغانستان، جان افغانها در معرض تهدید قرار گرفته است و بسیاری قبلاً از این کشور فرار کردهاند. برای کمک به مقابله با بحران انسانی فزاینده، مارکو مندیچینو، وزیر مهاجرت، پناهندگان و شهروندی، هارگیت سینگ ساجان، وزیر دفاع ملی و مارک گارنو، وزیر امور خارجه، [روز شنبه ۱۴ اوت/ ۲۳ مردادماه] اعلام کردند که کانادا اسکان ۲۰ هزار افغان بیپناه و آواره که توسط طالبان تهدید شده و مجبور به فرار از افغانستان شدهاند را بر عهده میگیرد.» برپایه اطلاعیه صادر شده، این مقامات، برنامه ویژهای برای تمرکز بر گروههای بسیار آسیب پذیر از جمله مدافعان حقوق زنان، فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران، اقلیتهای مذهبیِ تحت تعقیب، شهروندان LGBTQ و اعضای خانواده مترجمان را در اولویت قرار دادهاند. شبه نظامیان طالبان از ماه آوریل۲۰۲۱/ فروردینماه ۱۴۰۰، پس از آن که آمریکا و دیگر کشورهای عضو ائتلاف بین المللی اعلام کردند نیروهای خود را افغانستان خارج میکنند، عملیات خود را برای سرنگونی دولت قانونی در افغانستان تشدید کرده و تاکنون توانسته بیش از ۷۰ درصد خاک این کشور را به اشغال خود درآورد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
اعزام نیروهای نظامی آمریکا به کابل برای خروج افرادی که در خطر هستند
یک گروه از نیروهای نظامی آمریکا صبح روز شنبه ۲۳ مرداد وارد کابل، پایتخت افغانستان شدند تا خروج افرادی که در خطر طالبان قرار دارند را عملیاتی کنند. کفته شده است که آمریکا می تواند تا روزی هزار نفر را از کابل خارج کند و به نقطه امن برساند. همچنین به صورت غیررسمی گفته شده است که با کشورهای ازبکستان، ترکمنستان و ترکیه مذاکره شده تا افراد در خطر به آنجا منتقل شوند. هزاران شهروند افغانستانی که در ۲۰ سال گذشته به عنوان مترجم و کارشناس با سفارتخانههای غربی، نیروهای نظامی و امنیتی همکاری کردهاند در معرض خطر جدی قرار دارند و در صورت سقوط کابل ممکن است کشته شوند. وزارت دفاع آمریکا گفته است که حدود سه هزار نیروی نظامی آمریکایی تا روز یکشنبه وارد کابل خواهند شد. این نیروهای نظامی به جز اجرای برنامه خروج اظطراری برای شهروندان افغانستانی باید از سفارتخانه این کشور و دیپلماتهای آمریکایی حفاظت کنند و در صورت لزوم، اسناد و مدارک حساس و تجهیزات مهم این مرکز دیپلماتیک را از بین ببرند. کابل هماکنون از سه جهت تحت محاصره نیروهای طالبان است و شبهنظامیان این گروه آماده دستور رهبرانشان برای حمله به پایتخت افغانستان هستند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
سفر اردوغان به مناطق سیلزده ترکیه؛ شمار قربانیان به ۴۰ نفر رسید
فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه، شامگاه جمعه ۲۲ مردادماه/ ۱۳ اوت با انتشار یک توئیت در حساب کاربری خود در توئیتر از جان باختن دستکم ۳۸ نفر در مناطق مختلف کشور بهدلیل وقوع سیل خبر داده است. همزمان اداره کل مدیریت بحران و بلایای طبیعی ترکیه (آفاد) از افزایش شمار قربانیان به ۴۰ نفر در مناطق کاستامونو، سینوپ و بارتین خبر داده و اعلام کرده به دلیل جاری شدن سیل در کاستامونو ۳۴ نفر و در سینوپ شش نفر جان باختهاند. همچنین ۹ مصدوم دیگر در بیمارستانها تحت درمان قرار دارند. حسن بالتاجی، عضو ارشد حزب جمهوری خلق (CHP) که جدیترین حزبِ رقیب دولت در انتخابات آینده ریاست جمهوری در ترکیه محسوب میشود در یک برنامه تلویزیونی، از مفقود شدن تعداد نامعلومی از شهروندان بهدنبال جاری شدن سیل خبر داده است. او گفته در روزهای اخیر خانواده دستکم ۳۲۹ نفر از شهروندان مفقود شده در سیل، برای پیگیری وضعیت مفقود شدگان با مقامات دولتی تماس گرفتهاند. بهدنبال بالا گرفتن انتقادها از عملکرد دولت ترکیه در مدیریت بحران آتشسوزی و سیل در روزهای اخیر، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور به مناطق سیل زده سفر کرده است. او با شرکت در مراسم خاکسپاری تعدادی از قربانیان در شهر کاستومونو گفته: «ما هر کاری که بتوانیم به عنوان یک دولت به سرعت انجام میدهیم. ما نمیتوانیم شهروندانی را که از دست دادهایم بازگردانیم، اما دولت ما از امکانات و قدرت لازم برای جبران خسارتِ کسانی که عزیزان خود را از دست دادهاند برخوردار است. « وقوع سیل در ترکیه در طی روزهای اخیر به زیرساختهای برق آسیب رسانده و گفته میشود در حال حاضر حدود ۳۳۰ روستا در مناطق سیل زده در خاموشی به سر میبرند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
علی خامنهای به تنهایی عزاداری میکند، منعی برای هیاتهای عزاداری در کشور وجود ندارد
دفتر علیخامنهای، رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد که مراسم عزاداری ماه محرم در حسینیه شخصی او بدون حضور جمعیت و به صورت خصوصی برگزار خواهد شد. این مشابه مراسم عزاداریهای دو سال گذشته خامنهای و پس از شیوع کرونا است. در مقابل هیاتهای عزاداری در سراسر کشور با رعایت پروتکلهای سهلگیرانه و با حضور جمعیت فعالند. خامنهای در سخنرانی اخیر خود گفته بود که «مجالس عزای حسینی و عاشورا مایه توجه برکات الهی به کشور و ملّت است. ما به این مجالس احتیاج داریم.» او البته خواسته بود این مجالس با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شود. براساس پروتکل های ستاد ملی مقابله با کرونا عزاداری در دهه اول محرم در محیطهای سرباز با رعایت فاصله اجتماعی با حضور جمعیت آزاد است. ایران با موج گسترده شیوع کرونا دست و پنجه نرم میکند و رکورد ابتلا و مرگ در اثر کرونا در روزهای گذشته بارها شکسته شده است. پیشتر منصور ارضی از مداحان محبوب علی خامنهای گفته بود که امسال مراسم عزاداری محرم حتما به صورت حضوری برگزار خواهد شد و عدم برگزاری این مراسم سبب وقوع اعتراضات در شهرهای مختلف شده است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
یک نماینده مجلس: کار از کمبود تخت آیسییو، رمدسیویر و دارو گذشته، مردم بهدلیل نداشتن کپسول اکسیژن میمیرند
محمدعلی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روز شنبه ۲۳ مرداد ماه درباره وضعیت وخیم شیوع کرونا در کشور گفته: «کار از کمبود تخت آیسییو، کمبود رمدسیویر و داروهای مختلف کرونا گذشته است و افراد به خاطر نداشتن کپسول اکسیژن فوت میکنند.» او گفته: «امروز تمام تختهای بیمارستانی پر است، تختهای بخشهای تخصصیمان را به بیماران کرونایی اختصاص دادهایم، در اورژانس بیماران به وفور پیدا میشوند و هیچ چارهای نداریم جز اینکه ورودیهای بیمارستان را کم کنیم در غیر این صورت اگر به همین منوال پیش برود، هر گونه ابتلایی شانس احتمال مرگ را بالا میبرد زیرا سرویسی داده نمیشود.» نماینده چالوس و نوشهر در مجلس همچنین با اشاره به برگزاری یک جلسه مشترک میان نمایندگان مجلس و نمایندگان وزارتخانههای مختلف در همین ارتباط گفته: «روز سهشنبه یک جلسه سه ساعت و نیمه با حضور نمایندگان وزارتخانههای مختلف از جمله چهار معاونت وزارت بهداشت و وزارتخانههای صمت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نیروهای نظامی و انتظامی و روسای بیمارستانهای استان تهران و تقریباً همه اعضای کمیسیون برگزار شد و ما حداقل ۳۰ مهمان مختلف در کمیسیون داشتیم که به طور مفصل قضیه بیماری کرونا و راهحلها مورد بحث و بررسی قرار گرفت که ماحصل این جلسه آن شد که یک پیشنهاد ۲۰ مادهای به رئیس مجلس داده شود.» پیشتر علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا، از لاپوشانی آمارهای مرگ و میر و ممانعت از واردات واکسن پرده برداشته بود. او فاش کرد که ذخیره واکسن تنها برای پنج روز کفاف میدهد و برای همین نمیتوان سرعت واکسیناسیون را افزایش داد. محمدعلی محسنی بندپی، در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر راستی آزمایی گفتههای زالی، اعلام کرده است درباره صحت و سقم صحبتهای زالی نمیتواند اظهارنظر کند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
سخنگوی سازمان غذا و دارو: واردات فایزر و مدرنای غیرآمریکایی منعی ندارد
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه واردات ۴۰ میلیون دوز واکسن به کشور تا پایان تابستان و ابتدای پاییز قطعی شده، گفته است واردات واکسنهای فایزر و مدرنای غیرآمریکایی هم منعی ندارد. به نوشته خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، جهانپور همچنین وعده داده که دست کم ۱۲۰ میلیون دوز واکسن تا ماههای آینده وارد کشور خواهد شد. او گفته: «واکسن آسترازنکا تاکنون مورد مصرف در کشور است و فایزر و مدرنا هم تاکنون واردات آن محقق نشده اما منعی برای ورود نیز نداشته است و در صورت امکان وارد خواهد شد.» این وعدههای سخنگوی سازمان غذا و دارو در حالی است که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۹ دیماه ۱۳۹۹ در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که «ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور ممنوع است». او همچنین گفت: «آمریکاییها اگر توانسته بودند واکسن تولید کنند این افتضاح کرونایی در کشورشان بهوجود نمیآمد که در یک روز حدود ۴ هزار نفر تلفات داشته باشند. ضمن اینکه اساساً به آنها اعتمادی نیست و گاهی این واکسنها برای آزمایش بر روی ملتهاست.» عدم تامین بهموقع واکسن توسط دولت ایران در طی ماههای اخیر سبب شده تا شیوع کرونا در کشور دستکم در یک هفته اخیر، روزانه حدود ۶۰۰ قربانی گرفته و در حال حاضر وضعیت بهگونهای است که ظرفیت بیمارستانها پر شده و مراکز درمانی در سراسر ایران به شدت با مشکل روبهرو هستند. ایران با وجود رونمایی از واکسنهای متعدد داخلی، یکی از پایین ترین آمار جهانی واکسیناسیون در برابر ویروس کرونا را دارد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
قالیباف: واکسیناسیون عمومی باید ظرف ۸۰ روز به سرانجام برسد
رییس مجلس ایران گفته طبق گفته رهبر جمهوری اسلامی واکسیناسیون کرونا اولویت اول کشور است و باید با بسیج عمومی در مدت زمان ۷۵ تا ۸۰ روز واکسیناسیون عمومی به سرانجام برسد. «محمدباقر قالیباف» در جلسه علنی روز شنبه مجلس در نطق پیش از دستور خود گفته موج پنجم کرونا از موضوعات بسیار جدی و بحرانهای امروز کشور است. او با ابراز امیداوری از اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات لازم و خوبی را اتخاذ کند، گفته: «اگر لازم است محدودیتهای قائل شوند، حتماً محدودیتها بررسی شده و تصمیم قاطعانهای در این باره گرفته شود و همه نیز این محدودیتها را پیگیری و اجرا کنند» قالبیباف گفته تهیه و توزیع واکسن و زدن واکسن را باید در یک حلقه ۷۵ تا ۸۰ روزه انجام شود تا زنجیره انتقال قطع شود و این موضوع در اولویت قرار بگیرد. حتی اعتبارات ریالی و ارزی نیز باید اختصاص داده شود. او تاکید کرده که اکر برای قطع زنجیره کرونا دولت نیازمند اصلاحیه ای در بودجه است، مجلس میتواند به صورت فوری و حتی دوفوریتی به پیشنهاد دولت توجه کند. قالیباف دو موضوع دارو و رسیدگی به کادر درمان را به عنوان دو اولویت مهم دیگر مطرح کرده و گفته رسیدگی به کادر درمان و اعزام نیروهای کمکی به آنها و توجه به نیازهای معیشتی کادر درمان نیز باید در اولویت قرار بگیرد. همچنین در بیشتر مراکز کمبود دارو احساس میشود. موج پنجم کرونا در ایران روزانه جان بیش از ۵۰۰ نفر را طبق آمارهای رسمی میگیرد در حالی که به گفته مسوولان آمار واقعی بسیار بیشتر از این رقم است، به رغم این موضوع، واکسیناسیون با کندی صورت میگیرد و تمهیدات لارم مانند اجرای قرنطینه و تعطیلی هم انجام نمیشود. با وجود کمبود دارو و تشکیل صفهای طولانی مقابل داروخانهها، ابراهیم رییسی(عضو هیات مرگ) روز گذشته با حضور در داروخانهای در تهران گفت «دارو هست.«