ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جعفر ابراهیمی را علی‌رغم بیهوش‌شدن به بیمارستان منتقل نکردند، او در اعتصاب دارو به سر می‌برد

برخلاف گزارش‌های قبلی، جعفر ابراهیمی، معلم محبوس در قزل‌حصار، علی‌رغم وضعیت بد سلامت و بیهوش‌شدن، به بیمارستان رجایی‌شهر کرج منتقل نشده و با وجود داشتن برگه اعزام به بیمارستان، تنها به بهداری زندان انتقال یافته است. عرفان کرم‌ویسی، وکیل جعفر ابراهیمی، پنج‌شنبه‌شب ۲۳ شهریور در توئیتی با خبررسانی درباره انتقال نیافتن این معلم زندانی به بیمارستان، از اعتصاب داروی او تا زمان ثبت آثار ضرب‌و‌شتم او در پزشکی قانونی خبر داد: «جعفر ابراهیمی طی تماسی گفت که دیشب به دلیل وخامت حالش بیهوش شده و علیرغم نامۀ اعزام به بیمارستان رجایی کرج، صرفا به بهداری زندان قزلحصار منتقل شده است. ضمن اینکه ایشان اعلام کرد که تا زمان اعزام به پزشکی قانونی جهت بررسی اثرات ضرب و شتم صورت گرفته، از دریافت دارو خودداری می‌کند.» عصر ۲۲ شهریور کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان در تلگرام از انتقال جعفر ابراهیمی، بازرس کانون صنفی معلمان تهران «در حالت بیهوشی» به بیمارستان خبر داد و به فاصله کوتاهی نوشت در ملاقات کابینی این معلم زندانی با وکیلش آثار ضرب و شتم بر بدن او دیده شده است. سمانه عابدینی، همسر او، پس از چند ساعت نوشت که هیچ بیمارستانی پذیرش او را تأیید نکرده است. عرفان کرم‌ویسی پیش از این نوشته بود که «جان و چشمان جعفر ابراهیمی در خطر جدی قرار دارد». ابراهیمی را ۱۲ شهریور به همراه ۱۲ زندانی دیگر از زندان اوین به قزلحصار تبعید کرده بودند. او در زندان به دیابت مبتلا شده است و پیش از آن نیز از بیماری ضعف سیستم ایمنی رنج می‌برد. خانواده و وکیل ابراهیمی پیشتر گفته بودند که سازمان پزشکی قانونی با مرخصی درمانی او موافقت کرده است اما سازمان زندان‌ها مانع اعزام او به مرخصی و درمانگاه می‌شود. ابراهیمی و دیگر زندانیان تبعید شده از روزی که به زندان قزلحصار تبعید شده اند، در اعتراض به این وضعیت از گرفتن غذای زندان خودداری کرده اند.

اذعان وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی به مسموم‌کردن دانش‌آموزان با گازهای شیمیایی: دلیل آن «بمب‌های بدبو، افشانه‌های مختلف فلفلی و اشک‌آور و موارد متعددی از حشره‌کش‌ها» بود

اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه ۲۳ شهریور در برنامه «بدون توقف» شبکه سه سیما، درباره حمله‌های شیمیایی به صدها مدرسه در ایران و مسموم‌کردن هزاران دختر دانش‌آموز در یکسال گذشته گفت:‌ «استفاده از بمب‌های بدبو، افشانه‌های مختلف فلفلی و اشک‌آور و موارد متعددی از حشره‌کش‌ها دلیل این اتفاقات بود». جمعی از پزشکان در تهران هم پیشتر به‌طور جداگانه گفته بودند که طبق مشاهدات آن‌ها در حمله به مدارس از گازهای ترکیبی استفاده شده است. ارگانوفسفات، گازی که هم در حمله‌های شیمیایی و هم در حشره‌کش‌ها استفاده می‌شود یکی از این گازهاست که در حمله به مدرسه‌های افغانستان نیز از آن استفاده شده است. وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی این حمله‌ها و ناامن‌کردن مدرسه‌های دخترانه را به «دشمن» نسبت داد و افزود:‌ «تجربیات سال گذشته نشان می‌دهد دشمن با استفاده از شبکه‌سازی‌های مختلف به ویژه در فضای مجازی و رسانه‌ها آشوب‌ها را طراحی می‌کند». اذعان وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی به استفاده از گازهای شیمیایی، برخلاف ادعاهای پیشین و هماهنگ بسیاری از مسئولان حکومت ایران است که در ماه‌های گذشته بارها مسئله خودتلقینی دانش‌آموزان به مسموم‌شدن و عامل روانی را مطرح کرده بودند. وزیر اطلاعات تلفین را رد کرد اما بار دیگر ادعای «تمارض» را مطرح کرد. سردار سپاه پاسداران غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی، چهارشنبه ۲۱ تیر در نشست تهدیدات نوین سایبری در مشهد ادعا کرد:‌ «در ماجرای مسمویت‌های اخیر، هیچ حمله شیمیایی یا بیولوژیکی در کار نبوده و شیوه نوینی از جنگ سایبری اتفاق افتاده است. دختران ما احساس فیزیکی مسمومیت می‌کردند در حالی که در آزمایشات پزشکی مشخص شد سمی وجود ندارد و عوامل بیولوژیک دیگری نیز باعث این قضیه نشده است.» جلالی در ادامه پارا فراتر گذاشت و گفت: «این یک فن‌آوری جدید است که می‌تواند در زمینه ایجاد حالت فیزیکی با ابزار روان‌شناختی اثر بگذارد.» کمیته حقیقت‌یاب مجلس شورای اسلامی اما در تیرماه سال جاری در گزارش خود دخالت تندروها برای جلوگیری از رفتن دختران به مدرسه را تأیید کرد و گفت که دست‌کم بخشی از این حملات با انگیزه تهدید حق تحصیل دختران انجام شده است. مهرداد ویس‌کرمی، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی هم در این رابطه گفته بود: «برخی از این افراد عامدانه این کار را کرده بودند و قصدشان تعطیلی مدارس دخترانه بود، اما تعدادی هم فریب‌خورده و وارد بازی این افراد شده بودند.»

نیروهای امنیتی امید نیازی، برادر محسن نیازی از کشته‌شدگان قیام ژینا را ربودند

در ادامه بازداشت خانواده کشته‌شدگان خیزش «ژن، ژیان، ئازادی» و فعالان سیاسی و صنفی در مناطق مختلف ایران کانال دایکانی شورش (مادران انقلاب) از ربوده شدن امید نیازی، برادر محسن نیازی خبر داد. به گفته مادران انقلاب نیروهای امنیتی امید نیازی را در جاده سنندج-دهگلان ربوده‌اند و تا لحظه انتشار این خبر هیچ اطلاعی از وضعیت او در دسترس نیست. نیروهای امنیتی ۲۵ آبان ۱۴۰۱ محسن نیازی را در دهگلان به ضرب گلوله به قتل رساندند. بازداشت امید نیازی در ادامه فشار حکومت برای جلوگیری از برگزاری اعتراض‌های مردمی در سالروز قتل ژینا (مهسا) امینی به دست پلیس گشت ارشاد است که سرآغاز اعتراضات گسترده‌ای علیه ستم بر زنان و آپارتاید جنسیتی در ایران و آغازگر خیزش ژن، ژیان، ئازادی (زن، زندگی، آزادی) شد.

شکایت از حسین سلامی، اسماعیل قاآنی و محمود خطیب در فرانسه ثبت شد

خبرگزاری فرانسه از ثبت شکایت علیه حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی و اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه قدس خبر داده است. در این شکایتنامه که به دادستان پاریس تحویل شده است این سه مقام نظامی و امنیتی به «تهدید به مرگ» و «توجیه تروریسم» به دلیل اظهارات تهدیدآمیز علیه معترضانی که در خیزش زن، زندگی، آزادی به خیابان آمدند، متهم شده‌اند. مستند شاکیان اظهارنظر این سه مقام علیه معترضان در ایران و همچنین مدیران نشریه شارلی ابدو در فرانسه است. شش تن از ایرانیان تبعیدی در فرانسه شاکیان این پرونده ثبت‌شده در فرانسه علیه فرمانده سپاه پاسداران، فرمانده سپاه قدس ــ شاخه برون مرزی سپاه پاسداران و وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران هستند. شیرین اردکانی وکیل شاکیان که یک فیلم‌ساز، یک روزنامه‌نگار، یک فعال حقوق بشر و یک فعال حقوق همجنسگرایان را هم شامل می‌شود گفته تهدیدهای این مقام‌ها در واقع «یک فتوای پنهان» علیه فعالان اپوزیسیون در خارج از مرزهای ایران است. به گفته رسانه‌ها این شکایتنامه ۲۲ صفحه‌ای «تهدید مخالفان به مرگ»، «شکار» و «قتل مخالفان در خاک فرانسه» را «سنت دیرینه جمهوری اسلامی در خاک فرانسه» خوانده که حکومت همچنان آن را ادامه می‌دهد.

یارانه نقدی ۴۰۰ هزار نفر قطع شد، یارانه نقدی ۲۴ میلیون نفر تا پایان سال قطع می‌شود

سازمان هدفمندی یارانه‌ها در آستانه واریز یارانه نقدی مهر ماه اعلام کرده است یارانه ۱۰۰ هزار خانوار که حدود ۴۰۰ هزار نفر را شامل می‌شود، از مهر ماه قطع شد. این سازمان این گروه را «غیر نیازمندان به یارانه نقدی» خوانده و گفته که آن‌ها می‌توانند به این موضوع اعتراض کنند. قطع یارانه ثروتمندان از سال ۱۳۹۶ در دستور کار دولت جمهوری اسلامی قرار دارد اما هر بار به دلیل آنچه که نبود نرم‌افزار و اطلاعات جامع عنوان شده این برنامه به تاخیر افتاده است. حالا رسانه‌های داخلی ایران گزارش کرده‌اند تا پایان سال یارانه نقدی دهک‌های هشتم، نهم و دهم قطع خواهد شد. دولت پس از آزادسازی نرخ ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۱ با هدف کنترل اعتراض‌ها مبلغ یارانه نقدی را به ۳۰۰ هزار تومان افزایش داد که در برابر افزایش قیمت مواد غذایی ناچیز است. بر اساس گزارش نهادهای حکومتی حداقل هفت دهک درآمدی نخست ایران برای تامین هزینه معیشت با تنگنا روبه‌رو هستند. دولت جمعیت زیر خطر فقر را در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اعلام کرده است. حسین راغفر، از پژوهشگران اقتصادی در ایران اما گفته بیش از ۴۲ میلیون نفر از جمعیت ساکن در ایران زیر خط فقر قرار دارند.

فراخوان نرگس محمدی برای اعتراض، در آستانه سالگرد ژینا:‌ ۲۵ شهریور، روز ثبت ظلم حکومت استبدادی دینی علیه زنان ایران است

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در آستانه سالگرد ژینا با انتشار نامه‌ای از زندان اوین تأکید کرد:‌ کشته‌شدن مهسا (ژینا)، جنبش انقلابی «زن، زندگی،آزادی» و سالگرد با شکوهش، تداوم آن را رقم خواهد زد. او ضمن اعلام حمایت از خانواده ژینا امینی روز ۲۵ شهریور، را «روز ثبت ظلم حکومت استبدادی دینی علیه زنان ایران» خواند و نوشت: «این روز در کنار پدر و مادر مهسا و دست در دست هم صدای فریاد اعتراض انقلابی باشیم و همه‌مان با هر امکان و نشان در هر صحن و خیابان، نمایش اعتراض ملی شویم.» نرگس محمدی با اشاره به گوناگونی و گسترش تاکتیک‌های جنبش انقلابی، ابراز امیدواری کرد:«گوناگونی و گسترش تاکتیک‌های جنبش انقلابی، بار حوزه اعتراضی خیابان را بر دوش می کشد تا با تداوم حیات واقعی جنبش در بزنگاه نزدیک، خیابان را به تسخیر مردم دراورد و ایده سترگ گذار از استبداد دینی را محقق کند.» او افزود: «ما ارده کرده ایم تا تحقق دموکراسی، ازادی و برابری از پا ننشینیم. اراده ما مبتنی بر اگاهی ماست و جانبخش شجاعت و شهامتی است که پیروزی را رقم خواهد زد.» نرگس محمدی نوشت:‌ تشدید سرکوب حکومت، نه از سر اوج قدرت که از حضیض ذلت است و زنان به عنوان رادیکالترین نیروی جنبش، ستم فشرده شده ۴۴ ساله حکومت دینی را با قدرتی چند برابر بر سرش کوبیده اند. این فعال حقوق بشر با اشاره ضمنی به نافرمانی مدنی زنان از طریق سرپیچی از حجاب اجباری نوشت: «حکومت گرچه خیابان را با سرکوب خشونت بار از تظاهرات گسترده خلوت کرده اما نتوانسته خیابان را از آن خود کند. با گسترش «قدرت امتناع» زنان، خیابان صحن اعتراض با شکوه مردم و حوزه فلاکت حکومت شده است.»

یک مرد جوان در کرج با گلوله ماموران نیروی انتظامی به قتل رسید

گزارش‌ها از کشته‌شدن یک مرد جوان به ضرب گلوله مأموران نیروی انتظامی در گلشهر کرج خبر می‌دهند. درباره دلیل تیراندازی به سمت او روایت‌های متناقضی منتشر شده است و از هویت او اطلاع دقیقی در دست نیست. برخی گزارش‌ها نام او را حامد باقری، کُرد و اهل کرمانشاه اعلام کرده و گفته‌ اند او با شلیک چهارگلوله به قتل رسیده است.

حمله اسرائیل به انبار مهمات حزب‌الله در سوریه: دو سرباز کشته شدند

رسانه‌های دولتی سوریه به نقل از یک منبع نظامی اعلام کردند که حملات هوایی شامگاه چهارشنبه ۱۳ سپتامبر/۲۲ شهریور اسرائیل به کشته شدن دو سرباز سوری و زخمی شدن شش تن دیگر در سواحل غربی سوریه منجر شد. خبرگزاری رسمی سانا به نقل از این منبع اعلام کرد: «دقیقاً در ساعت ۱۷:۲۲ بعدازظهر امروز، دشمن اسرائیلی از سمت دریای مدیترانه حمله کرد و برخی از سایت‌های پدافند هوایی ما در طرطوس را هدف قرار داد.» در ادامه این بیانیه آمده است: «این تجاوز منجر به کشته شدن دو سرباز و زخمی شدن شش تن دیگر شد». در طول بیش از یک دهه جنگ در سوریه، اسرائیل صدها حمله هوایی را در خاک این کشور انجام داده که عمدتاً نیروهای مورد حمایت ایران از جمله حزب الله لبنان و همچنین مواضع ارتش سوریه را هدف قرار داده است. دیده‌بان حقوق بشر سوریه هم گفت که حملات روز چهارشنبه یک انبار تسلیحات متعلق به گروه حزب الله را هدف قرار داد. این ناظر جنگی مستقر در بریتانیا کشته شدن دو سرباز را تأیید کرد و افزود که یک نیروی نظامی که ملیتش نامعلوم است نیز «در حملاتی که گمان می‌رود در نتیجه شلیک موشکی اسرائیل باشد» کشته شده است. اسرائیل به ندرت در مورد حملات انفرادی که به اهدافی در سوریه انجام می‌دهد اظهار نظر می‌کند، اما بارها گفته است که به ایران اجازه نخواهد داد جای پای خود را در سوریه محکم کند و پایگاه نظامی دائمی بسازد. جنگ داخلی سوریه از زمان شروع آن در سال ۲۰۱۱، به کشته شدن بیش از نیم میلیون نفر منجر شده است. ناآرامی‌ها با سرکوب خشن اعتراضات دموکراسی‌خواهانه به دست رژیم اسد آغاز شد.