ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دست‌کم چهار زندانی بلوچ را برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان مرکزی زاهدان منتقل کردند

شنبه ۲۴ آذر، دست‌کم چهار زندانی بلوچ که پیش‌تر به اعدام محکوم شده‌اند، جهت اجرای حکم اعدام به قرنطینه زندان مرکزی زاهدان منتقل شدند. کمپین فعالین بلوچ با انتشار این گزارش، هویت یکی از این چهار زندانی محکوم به اعدام را ایلیا تردست (شاهوزهی) ۲۲ ساله اعلام کرده است. تا این لحظه از هویت سه زندانی دیگر اطلاعی در دست نیست. بر اساس این گزارش ایلیا حدود سه سال پیش تحت جرائم مرتبط با مواد مخدر در زاهدان بازداشت شده بود. مسئولان زندان مرکزی زاهدان اعلام کرده‌اند که حکم اعدام این چهار زندانی یکشنبه ۲۵ آذر ماه اجرا خواهد شد. سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید شمار زندانیان اعدام شده در ارتباط با جرایم مواد مخدر در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال پیشتر، ۲۰۲۲ که ۲۵۶ نفر با اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر اعدام شده بودند، ۸۴ درصد افزایش داشت و ۴۷۱ اعدام با این اتهام به ثبت رسید.

محمد حسن‌پوره، معلم و فعال صنفی معلمان را به بیش از سه سال حبس محکوم کردند

محمد حسن‌پوره، معلم و فعال صنفی معلمان توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی» به سه سال و هفت ماه حبس محکوم شده است که یک‌سوم آن تعزیری و مابقی تعلیقی است. هم‌چنین بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان، این فعال صنفی بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به هشت ماه حبس دیگر محکوم شده است. این شورا نوشته است: «این حکم به دلیل عدم دسترسی به سامانه «سنا»، به صورت شفاهی به آقای حسن‌پوره اطلاع داده شده و تاکنون نسخه کتبی آن به او ابلاغ نشده است.» چهارشنبه ۲۳ آبان، نیروهای امنیتی محمد حسن پوره، فعال صنفی معلمان را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند. این معلم و فعال صنفی که ۲۹ سال سابقه تدریس دارد، نخستین بار در سال ۱۳۸۰ در جریان یک تجمع اعتراضی بازداشت شد. او پس از آن نیز چندین مرتبه تجربه برخوردهای قضایی را داشته است.

پزشکیان به مصر می‌رود و با اردوغان و سیسی دیدار می‌کند

مسعود پزشکیان، این هفته برای شرکت در نشست گروه دی ۸ (هشت کشور مسلمان در حال توسعه) به قاهره سفر خواهد کرد. یک مقام ایرانی ۲۴ آذر ماه به میدل‌ایست نیوز گفت که پزشکیان در حاشیه این نشست با برخی مقام‌های دیگر کشورها دیدارهای دوجانبه‌ای خواهد داشت. این دومین سفر رؤسای جمهور ایران به مصر پس از انقلاب ۵۷ است. پیش از این، محمود احمدی‌نژاد در بهمن ۹۱ و در زمان ریاست‌جمهوری محمد مرسی به مصر سفر کرده بود. همچنین رسانه‌ها خبر داده‌اند که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، پنجشنبه همین هفته به قاهره خواهد رفت. با توجه به تحولات اخیر در سوریه، انتظار می‌رود که رؤسای جمهور ایران، مصر و ترکیه در حاشیه این نشست درباره وضعیت سوریه و خاورمیانه گفت‌وگو و رایزنی کنند.

نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی از جانباختگان خیزش ژینا را باردیگر بازداشت کردند

نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی، از جانباختگان خیزش ژینا، شنبه ۲۴ آذر ماه پس از حضور در ستاد مرکزی اطلاعات خرم‌آباد بازداشت شد. آیدا شاکرمی، دختر این این مادر دادخواه در صحفه ایکس خود نوشت: «امروز مامانمو دوباره گرفتن.» پیش از این هم نسرین شاکرمی، ۲۵ مهر ۱۴۰۳ در خرم‌آباد بازداشت و به بازداشتگاه زندان این شهرستان منتقل شده بود. او ۱۰ آذرماه با تودیع وثیقه پنج میلیارد تومانی از زندان خرم آباد آزاد شد. ۲۷ آبان سال جاری جلسه دادگاه نسرین شاکرمی از بابت اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام، تحریک مردم به جنگ و کشتار، توهین به رهبری و بنیانگذار جمهوری اسلامی»، در دادگاه انقلاب خرم‌آباد برگزار شد. نیکا شاکرمی، دختر نوجوانی بود که در جریان اعتراض‌های سراسری زن، زندگی، آزادی در تهران جان خود را از دست داد. حکومت ایران علت فوت این نوجوان را «صدمات متعدد ناشی از اصابت جسم سخت» عنوان کرد.

رکوردشکنی دوباره دلار در ایران

بی‌ثباتی امنیتی در خاورمیانه و سقوط دولت اسد در کنار افزایش تهدیدها در مورد امکان حمله نظامی اسرائیل به ایران، قیمت دلار آمریکا در معاملات روز شنبه ۲۴ آذر از مرز ۷۵ هزار تومان عبور کرد و رکورد جدیدی ثبت شد. نرخ حواله دلار نیز به ۷۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. دیگر ارزها نیز با افزایش مواجه شدند؛ بهای هر یورو به ۷۸ هزار و ۸۵۰ تومان و پوند بریتانیا به ۹۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسید که بالاترین قیمت تاریخی آنهاست.

رضا ولی‌زاده، خبرنگار پیشین رادیو فردا را به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم کردند

دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، رضا ولی‌زاده، روزنامه‌نگار ایرانی-آمریکایی و خبرنگار پیشین رادیو فردا، را به جرم اشتغال در رادیو فردا به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم کرد. محمدحسین آغاسی، وکیل این روزنامه‌نگار زندانی در ایکس (توییتر سابق) نوشت که این روزنامه‌نگار، علاوه بر این، به منع اقامت در استان تهران و استان‌های همجوار آن، منع خروج از کشور، منع عضویت در احزاب و گروه‌های سیاسی-اجتماعی به مدت دو سال نیز محکوم شده است. رضا ولی‌زاده پس از ۱۰ سال فعالیت در رادیوفردا، در نوامبر ۲۰۲۲ از این رسانه استعفا کرده بود. او پس از مدتی اقامت در خارج از کشور، برای دیدار با خانواده‌اش به ایران بازگشت و اول مهرماه ۱۴۰۳ بازداشت شد.

زینب جلالیان، زندانی سیاسی کُرد را از رسیدگی پزشکی و ملاقات با خانواده محروم کرده‌اند

در ادامه فشارهای امنیتی و اذیت و آزار زینب جلالیان، زندانی سیاسی کُرد محکوم به حبس ابد که دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان یزد سپری می‌کند، علی‌رغم شرایط نامناسب جسمی ناشی از بیماری‌های چشمی، کلیوی و گوارشی، کماکان از رسیدگی پزشکی محروم مانده است. هرانا هم‌چنین گزارش کرده که این زندانی سیاسی کُرد را از سه ماه پیش از ملاقات با خانواده خود نیز محروم کرده‌اند. به گفته یک منبع آگاه مسئولان زندان از دادن نتیجه آزمایش و عکس‌برداری که زینب پیشتر انجام داده بود، امتناع می‌کنند و در حال حاضر درمان او قطع شده است. مأموران امنیتی این فعال سیاسی کُرد را ۲۰ اسفند ۱۳۸۶ در جاده کرمانشاه به سمت سنندج بازداشت کردند. او ماه‌ها انفرادی و شکنجه را تحمل کرد. زینب جلالیان تنها زن زندانی سیاسی دارای حکم حبس ابد در ایران است.

پنج فعال صنفی معلمان کردستان با صدور حکم انفصال، اخراج و تبعید مواجه شدند

چهار عضو انجمن صنفی معلمان کردستان ،امید شاه‌محمدی، پرویز احسنی، کاوه محمدزاده و هیوا قریشی توسط هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری به انفصال دائم، اخراج و تبعید محکوم شدند. بر اساس گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، حکم اخراج لیلا سلیمی، دیگر فعال صنفی معلمان کردستان که پیشتر توسط این هیأت صادر شده بود در هیات تجدید نظر تخلفات اداری به ۲ ماه انفصال از خدمت تبدیل شد. بر اساس حکم صادره، امید شاه‌محمدی به «انفصال دائم از خدمات دولتی و دستگاه‌های مشمول این قانون»، هیوا قریشی و کاوه محمدزاده به اخراج از کار و پرویز احسنی به پنج سال تبعید به مدارس قروه محکوم شده‌اند. امید شاه‌محمدی، پرویز احسنی، کاوه محمدزاده و هیوا قریشی ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ به دلیل فعالیت‌های صنفی و شرکت در تحصن صنفی معلمان توسط نیروهای امنیتی در منزل خانواد‌گی‌شان در شهر دیواندره بازداشت شده بودند.

اسلامی: مانع بازرسی‌های بین‌المللی از تاسیسات هسته‌ای نمی‌شویم

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، با اشاره به افزایش ظرفیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران پس از صدور قطع‌نامه شورای حکام، اعلام کرد که نظارت و بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز به تناسب افزایش یافته است. او تأکید کرد که این امر کاملاً طبیعی و مطابق با قوانین و ضوابط آژانس است: «وقتی تعداد واحدهای فعالیت هسته‌ای از سه به پنج افزایش یابد، نظارت نیز باید به همان نسبت گسترش یابد. این یک روند منطقی است و هیچ اتفاق جدیدی محسوب نمی‌شود.» رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد که ایران همچنان در چارچوب پادمان آژانس عمل می‌کند و هیچ مانعی برای دسترسی و نظارت آژانس ایجاد نشده است. وی گفت: «آژانس طبق ضوابط عمل می‌کند و ما نیز در همان چارچوب همکاری می‌کنیم.»

حمزه درویش، زندانی سیاسی-عقیدتی پس از انتقال به سلول انفرادی دست به اعتصاب غذا زد

حمزه درویش، زندانی سنی‌مذهب محبوس در زندان لاکان رشت، به سلول انفرادی منتقل شد. هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر گزارش کرده که این زندانی سیاسی از روز چهارشنبه ۲۱ آذر در اعتراض به انتقال خود دست به اعتصاب غذا زده است. بر مبنای این گزارش این زندانی سیاسی-عقیدتی از دریافت داروهای خود که مربوط به اعصاب بوده، محروم شده است. حمزه درویش ۸ مرداد ۱۴۰۲، در پی گشایش پرونده جدید در دوران حبس، توسط دادگاه انقلاب رشت به ۱۴ سال حبس محکوم شده بود که اواخر مرداد ۱۴۰۳، در پی تسلیم به رای، میزان محکومیت وی به ۱۰ سال و شش ماه حبس تقلیل یافت. حمزه درویش در سال ۱۳۹۵ از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه، به اتهام‌های «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی کشور» به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم‌ شده است.