ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس دانشگاه تربیت مدیر برای نظام ولایی: اگر ادراک مردم را درست نکنیم، شکست خورده‌ایم

حسینعلی سعدی، رئیس دانشگاه امام صادق که مدیران دولتی جمهوری اسلامی را تربیت می‌کند، گفت که صحبت‌‌های علی خامنه‌ای در مورد «جهاد تبیین» «بسیار دقیق» است و آن‌ها فعالیتشان را بر «مدیریت تصویر و مدیریت ادراک» قرار داده‌اند. علی خامنه‌ای موضوع جهاد تبیین را پس از آغاز قیام ژینا به کار برد و از دستگاه‌های رسانه‌ای و فرهنگی وابسته به نظامش خواست تا راهی برای پذیرش روایت او از شیوه حکمرانی، وضع جهان و «پایبندی به ارزش‌های اسلامی» بیابند. حسنعلی سعدی در جلسه‌ای که که در آن تعدادی از مدیران دانش‌آموخته دانشگاه امام صادق هم حضور داشتند گفت که برای رویارویی با دنیا و تولیدات شبکه‌های مجازی دست و بالشان بسته است: «ما در این رویارویی احساس می‌کنیم با چالش جدی مواجهیم. این نظریه‌ها را شما باید تولید کنید و در این خط مقدم حضور دارید. بعضاً منابعی که در دست ما است، بسیار قوی است؛ اما ما استنشاق نکردیم. آنهایی که با مسائل مواجه‌اند، از مبانی دورند و آنها که با مبانی آشنایی دارند، از مسائل دور هستند.» او گفت که «در این شرایط ما اگر کنش درست نداشته باشیم، تبیین درست نداشته باشیم، شکست خورده‌ایم.»

وزیران اتحادیه میهنی کردستان پس از هفت ماه تحریم به نشست‌های کابینه اقلیم کردستان عراق بازگشتند

اتحادیه میهنی کردستان پس از هفت ماه تحریم نشست‌های هیئت دولت اقلیم کردستان عراق، در جلسه یکشنبه ۲۴ اردیبهشت / ۱۴ مه هیئت دولت شرکت کرد. مسرور بارزانی، نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق از حزب دموکرات در نشست کابینه از بازگشت فراکسیون اتحادیه میهنی کردستان به نشست‌های هیئت دولت ابراز خرسندی کرد. سمیر هورامی، سخنگوی معاون نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق شنبه گذشته در فیس‌بوک نوشت که تیم اتحادیه میهنی به ریاست قباد طالبانی، در نشست روز یکشنبه هیئت دولت اقلیم شرکت می‌کند. اوایل ماه مه و پس از ماه‌ها قطع ارتباط و تنش، مسرور بارزانی با معاون خود قباد طالبانی دیدار و درباره حل مشکلات از طریق گفت‌وگو و همکاری توافق کرد. آن‌ها در این دیدار همچنین اوضاع اقلیم کردستان و منطقه را مورد تبادل‌نظر قرار دادند و بر حفظ آشتی و منافع میهنی و حقوق قانونی شهروندان اقلیم کردستان تأکید کردند. تنش‌ها بین حزب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی کردستان از مدت‌ها پیش به دلیل اختلاف‌های دو طرف از جمله بر سر اداره منطقه سلیمانیه آغاز شد و سپس با ترور هاوکار جاف، افسر شورای امنیت کردستان که از اتحادیه میهنی کردستان جدا و به حزب دموکرات کردستان ملحق شده بود، شدت گرفت. حزب دموکرات اتحادیه میهنی را به دست داشتن در این ترور متهم کرد و اتحادیه این اتهام را رد کرد و خواستار انجام تحقیقات کامل در مورد این حادثه شد اما از حکومت اقلیم کردستان نیز خواست که نام عاملان درگیر در این قتل را منتشر نکند. با این حال دولت اقلیم کردستان و شورای امنیت به رهبری مسرور بارزانی اسامی و اعتراف‌های عاملان این جنایت را منتشر کرد و این مسئله اختلاف‌ها را شدت بخشید.

حماس: موشکمان به اشتباه شلیک شد، آتش بس غزه تا حد زیادی پابرجاست

ارتش اسرائیل یک روز پس از پایان پنج روز درگیری شدید و برقراری آتش‌بس با میانجی‌گری مصر گفت راکتی از نوار غزه به جنوب اسرائیل شلیک شده است. اندکی پس از آن در روز یکشنبه صدای انفجارهایی در شمال غزه شنیده شد. گروه فلسطینی حماس که کنترل مناطق تحت محاصره را در دست دارد، از حمله اسرائیل به یک پاسگاه خبر داد. با این حال، ارتش اسرائیل در ابن‌باره اظهارنظری نکرد. حماس در ایستگاه رادیویی صدای الاقصی اعلام کرد که موشک پرتاب شده از غزه به دلیل «خطای فنی» بوده و مدعی شد که همچنان آتش‌بس را حفظ می‌کند. آژیرها درست قبل از غروب آفتاب در تعدادی از شهرهای جنوبی اسرائیل به صدا درآمدند و ساکنان این مناطق را با وجود آتش‌بسی که در ساعت ۱۰ شب به وقت محلی روز شنبه اجرا شد، به پناهگاه‌ها کشاند. ارتش اسرائیل اعلام کرد که یک موشک پرتاب شده از غزه به یک منطقه باز اصابت کرد. این شلیک موشک پس از آن صورت گرفت که قاهره، که میانجی‌گر آتش‌بس بین اسرائیل و جنبش جهاد اسلامی فلسطین در غزه بود، از همه طرف‌ها خواست به این توافق پایبند باشند. از زمان آغاز بمباران روز سه‌شنبه، دست‌کم ۳۳ فلسطینی، از جمله کودکان، در نوار غزه کشته و ۱۴۷ نفر زخمی شده‌اند. یک اسرائیلی نیز کشته شده است. سازمان ملل اعلام کرد که درگیری‌ها به زیرساخت‌های اصلی در سراسر نوار غزه آسیب رسانده است. عمر شاکر، مدیر بخش فلسطین و اسرائیل در دیده‌بان حقوق بشر، روز شنبه هشدار داد که آتش‌بس در غزه تا زمانی که محاصره و اشغال اسرائیل ادامه داشته باشد، ناپایدار خواهد بود.

رئیس صندوق توسعه ملی: صندوق به صورت ارزی هر سال کوچک می‌شود و به صورت ریالی هر روز بزرگتر

مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعه ملی در همایشی که یکشنبه ۲۴ اردیبهشت برگزار شد گفت: «طبق ماده ۵۲ قانون احکام دائمی بودجه، قرار است ۲ تا ۱۰ درصد از منابع ارزی صندوق به ریال تبدیل شود، وقتی این اتفاق می‌افتد طبیعتا صندوق توسعه ملی به لحاظ ارزی کوچک شده است. در حکمرانی فعلی ما دائما در حال کوچک کردن صندوق هستیم، در حالی که صندوق توسعه ملی به عنوان بازوی پیشرفت کشور دائما باید بزرگ شود.» غضنفری در ادامه افزود: «صندوق به صورت ارزی هر سال کوچک می‌شود و به صورت ریالی هر روز بزرگ‌تر، نکته هم اینجاست که دوستان در حسابداری هایشان و اخذ مالیات از صندوق، به رشد ریالی صندوق دائما اشاره می‌کنند در حالی که صندوق توسعه کاملا صندوقی ارزی است.» هفته گذشته رئیس صندوق توسعه ملی اعلام کرده بود که از ۱۵۰ میلیارد دلار ذخیره صندوق، ۱۰۰ میلیارد دلار توسط دولت‌ها برداشت شده، ۴۰ میلیارد دلار هم به عنوان تسهیلات ارائه شده است و هم‌اکنون ذخایر ارزی ایران فقط حدود ۱۰ میلیارد دلار است. رئیس صندوق توسعه ملی در ادامه سخنانش در همایش ۲۴ اردیبهشت با اشاره به جداسازی بودجه‌ نفتی از بودجه عمومی کشور گفت: «این اتفاق، تقریبا تبدیل به آرزو شده است، اما به هر حال باید به آن برسیم که تمام عواید حاصل از فروش نفت و فراورده‌ها با توجه به نکته‌ای که در ابتدا عرض کردم به صندوق توسعه ملی واریز شود.» در سال‌های گذشته هزینه‌های مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا، پرداخت غرامت هواپیمای اوکراینی، جبران کسری بودجه دولت در سال ۱۴۰۰ و برخی از هزینه‌های نظامی از محل صندوق توسعه ملی انجام شد. غضنفری گفت: «اگرچه دولت سیزدهم بر سر کار است و دست ما فعلا به ایشان می‌رسد، اما صندوق توسعه ملی از تمام دولت‌ها مطالبات جدی دارد، که باید این مطالبات را وصول کند.»

معاون پارلمانی ابراهیم رئیسی اعلام کرد لایحه حجاب در دولت در دست بررسی است

سید محمد حسینی، معاون پارلمانی ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم از ارسال لایحه قوه قضائیه به دولت، با موضوع حل برخی مشکلاتی که در حوزه حجاب وجود دارد خبر داد و گفت این لایحه هم‌اکنون در کمیسیون حقوقی قضایی دولت در دست بررسی است. حسینی در ادامه درباره کلیات این لایحه گفت: «نکته کلیدی لایحه این است که برخی موارد که تاکنون به عنوان جرم قلمداد می‌شد به تخلف تبدیل می‌شود و به تبع آن دیگر نیاز نیست در همه موارد پرونده‌ای در قوه قضائیه تشکیل شود، بلکه مجریان با استفاده از اختیاراتی که به آنان داده می‌شود، می‌توانند اقدام لازم را انجام دهند؛ مثلا فرد متخلف را جریمه کنند.» طرح مقابله با بی‌حجابی از ۱۹ فروردین سال جاری به اجرا درآمده، بدون آنکه جمهوری اسلامی بتواند به طور موثر با پوشش اختیاری مقابله کند. جلوگیری از ارائه خدمات عمومی و همچنین گشت‌هایی در ادارات و سازمان‌های دولتی با کمک سپاه پاسداران از دیگر اقدامات حاکمیت برای تحمیل حجاب به زنان ایرانی است. معاون پارلمانی رئیسی در ادامه افزود: «این لایحه به خاطر اهمیت و آثاری که دارد با دقت در دولت در حال بررسی است و رئیس مجلس هم اعلام کرده که بلافاصله پس از وصول به مجلس، مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس هم بر سرعت عمل در تصویب این لایحه تاکید دارند.»

خبرگراری امنیتی تسنیم: درگیری مرزی ایران و مرزبانی طالبان − اعتراض تهران به طالبان اعلام شد

خبرگزاری امنیتی تسنیم از درگیری مرزی در منطقه نیمروز بین طالبان و مرزبانان ایرانی خبر داد. بر اساس این گزارش مرزبانان ایرانی در حال گشت‌زنی در منطقه پاسولی در مرز ایران و افغانستان بودند که ظاهراً با کاروان قاچاقچیان مواد مخدر در حال عبور از خاک افغانستان به سوی ایران، روبرو شدند. قاچاقچیان به سوی سرباز مرزبانی ایران اقدام به تیراندازی کردند. تسنیم در ادامه نوشت در این تبادل آتش هیچ فردی کشته نشد. بر اساس این گزارش فورا جلسه‌ای بین مرزبانی ایران و افغانستان تشکیل شد و مراتب اعتراض ایران به مرزبانی افغانستان اعلام شد. نخستین بار ۱۰ آذر ۱۴۰۰ در مرزهای شرقی مرزبانان ایرانی با طالبان در ورز با ولایت نیمروز درگیر شده بودند. در آن زمان برخی رسانه‌ها خبر از سقوط سه پاسگاه مرزی در ایران خبر دادند و برخی رسانه‌ها و مقامات جمهوری اسلامی نیز این موضوع را رد کردند. در برخی رسانه‌های ایران و در بین مقامات از این موضوع با عنوان «سوءتفاهم مرزی»، حمله «اشرار» و «قاچاق‌چیان» یاد شد. در خاک ایران یک دیوار مرزی به فاصله چند صد متر از مرز افغانستان، با هدف مقابله با ورود قاچاقچیان کشیده شده ‌است، بخش‌هایی از املاک و زمین‌های کشاورزی و تعدادی گور در آن سوی دیوار نزدیک به مرز افغانستان جا مانده و همین موضوع سبب «سوءتفاهم» طالبان و شلیک به سمت کشاورزان ایرانی شده‌ بود. هنوز وزارت خارجه جمهوری اسلامی و وزارت خارجه طالبان درباره درگیری مرزی در روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت اظهار نظر نکرده‌اند.

دانشگاه علوم‌پزشکی قم‌: در حادثه آتش‌سوزی مهیب کارگاه تولیدی چسب در شهر قنوات استان قم ۳ نفر از جمله ۲ کودک کشته شدند

به گزارش خبرگزاری ایرنا دانشگاه علوم‌پزشکی قم‌ اعلام کرد: در حادثه آتش‌سوزی مهیب کارگاه تولیدی چسب در شهر قنوات استان قم سه نفر از جمله دو کودک جان خود را از دست دادند. بر اساس این گزارش، آتش‌سوزی در این کارگاه ساعت ۱۷ و ۳۰‌ دقیقه یکشنبه ۲۴ اردیبهشت اتفاق افناد. در جوار محل وقوع حریق مخازن تینر و گازوئیل وجود داشت که به همین دلیل برای جلوگیری از سرایت آتش به این مراکز ۱۰ تیم عملیاتی و ۴۰ آتش‌نشان از شهر قم و قنوات به محل آتش‌سوزی اعزام شدند تا مانع از گسترش آتش‌سوزی شوند. بنابر اعلام اورژانس ۱۱۵ قم، در این حادثه یک کارگر جوان ۱۸ ساله و همچنین دو کودک جان خود را از دست دادند. نیروهای اورژانس با حضور در محل حادثه دو مصدوم دیگر را به مراکز درمانی انتقال دادند.

انتخابات ریاست جمهوری ترکیه به احتمال زیاد به دور دوم کشیده خواهد شد

نتایج انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه هنوز نهایی نشده است، اما تا لحظه انتشار این خبر، ۹۶.۱ درصد صندوق‌ها شمارش شده و به گزارش الجزیره و سی‌ان‌ان ترک، انتخابات ریاست جمهوری ترکیه به احتمال زیاد به دور دوم کشیده خواهد شد. در انتخابات پارلمانی «ائتلاف جمهور» به رهبری رجب طیب اردوغان پیشتاز است و بیش از پنجاه درصد کرسی‌های مجلس را از آن خود کرده است. آراء رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری کنونی که در آغاز شمارش آراء پیشی گرفته بود رو به کاهش و آراء کمال قلیچداراوغلو، نامزد اپوزیسیون در حال افزایش است. با شمارش بیش از ۹۶ درصد صندوق‌ها، اردوغان ۴۹.۴ درصد، قلیچداراوغلو ۴۴.۹ درصد و سینان اوغان ۵.۳ درصد رای به دست آوردند. سینان اوغان، نفر سوم، و نامزد ائتلاف راستگرایان با عنوان «اتحاد اجدادی»، اکنون اهمیت ویژه پیدا کرده است. او می‌تواند با حمایت از اردوغان و یا قلیچداراوغلو در دور دوم انتخابات در ۲۸ ماه مه تعیین‌کننده رییس‌جمهوری بعدی کشور ترکیه باشد. در انتخابات پارلمانی تاکنون «ائتلاف جمهور» به رهبری اردوغان و متشکل از احزاب «عدالت و توسعه»، «حرکت ملی»، «رفاه» و «اتحاد بزرگ»، ۳۲۵ کرسی معادل ۵۰.۱ درصد مجموع کرسی‌ها، «ائتلاف ملت» احزاب اپوزیسیون ۲۱۳ کرسی معادل ۳۴.۸ درصد مجموع کرسی‌ها و «ائتلاف آتا» ۲.۱ درصد از مجموع ۶۰۰ کرسی پارلمان را از آن خود کرده‌اند.