ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دو دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی از ورود به دانشگاه منع شدند

بنا بر گزارش شوراهای صنفی دانشجویان کشور ساغر رحیمی‌شاد و زینب کیامفرد، دو دانشجوی کارشناسی رشته روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طباطبایی، که پیش‌تر در کمیته انضباطی دانشگاه به دو ترم منع موقت از تحصیل محکوم شده بودند که یک ترم آن به صورت تعلیقی بود، با حکم مجدد کمیته در تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۴۰۲، حکم تعلیق شده آن‌ها اجرایی شد. با این حکم جدید، این دو دانشجو از ورود به دانشگاه در نیسمال تحصیلی آینده نیز منع شده‌اند. شوراهای دانشجویان کشور در این رابطه نیز نوشته است، کمیته بدوی این دانشجویان «به صورت غیابی» برگزار شده بود. سرکوب سیستماتیک دانشجویان در آخرین هفته و ماه‌های اخیر در اغلب دانشگاه‌ها شدت گرفته ‌است. در ماه‌های اخیر، در پی قیام ژینا و در واکنش به مقاومت دانشجویان در برابر سیاست‌های تحمیل حجاب اجباری بر محیط دانشگاه‌ها، مسئولان انضباطی و آموزشی دانشگاه‌ها موجی از صدور احکام اخراج، تعلیق، ممنوع‌الورودی و حتی بازداشت دانشجویان را به راه انداخته‌اند. در مقابل اما مقاومت و ایستادگی دانشجویان کماکان به شیوه‌های مختلف ادامه دارد.

جانشین سازمان اطلاعات سپاه: با امداد غیبی قیام مهسا را سرکوب کردیم

جانشین اطلاعات سپاه پاسداران گفته در «فتنه ۱۴۰۱» دشمن با هدف براندازی جمهوری اسلامی مساله دین را مدنظر داشت و دین مردم را هدف قرار داد. مهدی سیاری گفته: «فتنه‌گران می‌گویند مساله حجاب می‌تواند نقطه آسیب‌زننده به نظام و نقطه تغییراتی در جامعه باشد. دشمنان برای فتنه ۱۴۰۱ دین مردم را هدف قرار دادند. برای ۱۴۰۲ هم بی‌ثبات‌سازی در داخل کشور و انزوا نظام در خارج از کشور را مدنظر قرار دادند. او گفته اقداماتی که در بهار سال ۱۴۰۲ اتفاق افتاد، باعث شد دقیقا عکس آنچه دشمنان می‌خواستند در کشور رخ دهد: «دشمن می‌خواهد با عملیات روانی نگذارد کشور رنگ آرامش را به خود ببیند. امروز وضعیت آمریکا و اسرائیل از هر لحاظی به هم ریخته است. لذا آن برنامه‌ای که برای ۱۴۰۲ داشتند و هدف‌شان تولید مساله، موج‌سواری و بی‌ثبات‌سازی برای براندازی بود از سر این بود که به جمع بندی رسیدند امکان براندازی این نظام نیست و امسال، بی‌ثبات‌سازی با هدف شکستن اقتدار نظام را مد نظر دارند. سیاری حجاب را یکی از موضوعاتی خوانده که به گفته او «دشمنان» روی آن تمرکز دارند و می‌خواهند به وسیله آن به کشور ضربه بزنند. معاون اطلاعات سپاه پاسداران همچنین گفت فتنه ۱۴۰۱ چیزی شبیه به جنگ احزاب بود و اولین عامل در این فتنه امدادهای غیبی بود که نصیب نظام شد.

یک زندانی دیگر محکوم به اعدام را در زندان مرکزی ارومیه به دار آویختند

در ادامه موج بی‌سابقه شمار اجرای احکام غیرانسانی و بی‌رحمانه اعدام از سوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، شبکه حقوق بشر کردستان از اجرای حکم اعدام یک زندانی دیگر در زندان مرکزی ارومیه خبر داده است. شبکه حقوق بشر کردستان، نام این زندانی اعدامی را حسین دولخانی و اهل شهرستان شوط در استان آذربایجان غربی اعلام کرده و نوشته است که او در سال ۹۶ به اتهام «قتل عمد» خواهرش بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. در هفته‌ها و ماه‌های گذشته آمار صدور حکم و اجرای مجازات غیرانسانی اعدام توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران افزایش چشمگیری داشته است. در همین ارتباط سازمان حقوق بشر ایران، مستقر در نروژ اعلام کرده قوه قضاییه جمهوری اسلامی طی شش‌ماه نخست ۲۰۲۳ دست‌کم ۳۸۷ نفر را در در زندان‌های مختلف ایران اعدام کرده است.

مدیر شرکت پویا پلیمر سنندج چهار کارگر معترض را اخراج کرد

در کنار فشارهای معیشتی بر کارگران، نبود امنیت شغلی کافی برای آن‌ها از دیگر مشکلاتی است که کارگران با آن روبه‌رو هستند. بنا بر گزارش کانال تلگرام کولبرنیوز، روز شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۲، چهار نفر از کارگران شرکت پویا پلیمر سنندج از سوی رحمان رضایی، مدیر داخلی این شرکت از کار خود اخراج شدند. بر بنیاد این گزارش، مدیر این شرکت علت اخراج این کارگران را برهم‌زدن نظم عمومی سالن تولید برای تحریک کارگران برای اعتصاب عنوان کرده است. در این گزارش، اسامی کارگران اخراج شده، رضا محمدی، رزگار صمدی، شیلان عبدی و نوشین قاسمی اعلام شده است. شرکت پویا پلیمر سنندج، سازنده لوله و اتصالات پلیمری با ۹۶ کارگر است که در دو شیفت ۱۲ ساعته و عمدتاً بدون داشتن بیمه تأمین اجتماعی مشغول به کار هستند. کارگران این شرکت از حدود به سه ماه پیش حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده و در واکنش به این وضعیت دست به اعتراض زده بودند.

ثریا قیطران، شهروند کُرد کماکان در زندان ارومیه در بازداشت و بلاتکلیفی به‌سر می‌برد

بنا بر گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، ثریا قیطران، شهروند ساکن پیرانشهر علی‌رغم گذشت ۱۹ روز از زمان دستگیری هم‌چنان در بند زنان زندان ارومیه در بازداشت و بلاتکلیفی به‌سر می‌برد. بر بنیاد این گزارش، این شهروند بازداشتی تاکنون از دسترسی به وکیل انتخابی محروم مانده است. ثریا قیطران، روستای «کانی ملا» از توابع پیرانشهر، پنجم تیرماه، سال جاری به دست نیروهای امنیتی و بدون ارائه حکم قضایی در منزل پدری خود بازداشت و پس از اتمام مراحل بازجویی از یک بازداشتگاه امنیتی به بند زنان زندان ارومیه منتقل شد. به نوشته کُردپا عبدالرحمن قیطران و صدرالدین قیطران، برادران ثریا نیز در ۲۱ خردادماه ۱۴۰۲، در منزل شخصی بدون ارائه حکم قضایی از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدند. تا این لحظه از اتهامات مطروحه علیه ثریا قیطران اطلاعی در دست نیست.

کوثری: پارسال خیلی‌ها و حتی نمایندگان مجلس ترسیده بودند و می‌گفتند کار نظام تمام است

اسماعیل کوثری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و از فرماندهان سپاه روز جمعه ۲۳ تیرماه در یک سخنرانی گفت که سال گذشته و در جریان قیام مهسا/ژینا بسیاری از مقام‌های جمهوری اسلامی ترسیده بودند و فکر می‌کردند کار نظام تمام است. «پارسال همه رسانه‌ها علیه ما شدند و خیلی‌ها ترسیده بودند و خیال کردند که الان دیگر نظام تمام شد؛ حتی بعضی از نماینده‌ها. من گفتم اتفاقا اینها امتحان برای تک تک ما است که ببینند چه کسی پای کار است. آیا ایستاده‌ایم یا کم آورده‌ایم؛ یا به اموال‌مان می‌چسبیم و دیگر حرکت نمی‌کنیم.»

ریحانه انصاری‌نژاد، کارگر بازنشسته و فعال کارگری را به دادگاه احضار کردند

بنا بر گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبسرانی تهران و حومه، ریحانه انصاری‌نژاد، کارگر بازنشسته و فعال کارگری طی تماس تلفنی برای برگزاری دادگاه به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی احضار شد. قرار است جلسه دادگاه این فعال کارگری روز دوشنبه ۲۶ تیرماه برگزار شود. اتهام ریحانه انصاری‌نژاد «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور از طریق ارتباط با کارگران، معلمان ‌و‌ دانشجویان» اعلام شده است. سندیکای کارگران شرکت واحد در این باره نوشته است: «ریحانه انصاری‌نژاد هیچ جرمی مرتکب نشده است. سندیکای کارگران شرکت واحد برگزاری دادگاه علیه ریحانه انصاری‌نژاد با اتهاماتی بی‌پایه و اساس را مصداق کامل کارگرستیزی دانسته و‌ تداوم اعمال فشار بر او را نقض ابتدایی‌ترین حقوق انسانی این فعال کارگری می‌داند. کلیه اتهامات علیه ریحانه انصاری‌نژاد لغو‌ باید گردد.» ریحانه انصاری‌نژاد، کارگر بازنشسته، اردیبهشت ماه امسال در حالی که همراه با تعدادی از کارگران و معلمان به دیدار خانواده محمد حبیبی، معلم زندانی، رفته بودند دستگیر و پس از از حدود سه ماه بازداشت موقتاً به قید وثیقه آزاد شده بود.

فقدان ایمنی کار جان یک کارگر جوشکار را گرفت

فقدان ایمنی کار جان یک کارگر دیگر را گرفت. بنا بر گزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) یک کارگر جوشکار حین کار در یک ساختمان در حال ساخت دچار برق گرفتگی شد و جان خود را از دست داد. در این گزارش اشاره‌ای به هویت این کارگر نشده است اما این حادثه در روستای ده محسن شهرستان خرم‌آباد رخ داده است. ایلنا نوشته است که این کارگر جوان مشغول جوشکاری اسکلت ساختمان بوده که بر اثر اتصالی سیم‌ها دچار برق گرفتگی شده و فوت کرده است. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است. سازمان پزشکی قانونی ایران اخیرا شمار کارگرانی که در سال ۱۴۰۱ در حوادث کاری کشته شدند را ۱۹۰۰ تن اعلام کرد. بر پایه این آمار، روزانه بیش از پنج کارگر جان خود را در اثر حوادث کار از دست داده‌اند.