اخبار روز
یک کارگر اداره راه و شهرسازی بر اثر برق گرفتگی در هیرمند جان خود را از دست داد
جمعه ۲۳ آذر ، یک کارگر بلوچ اداره راه و شهرسازی در روستای حسینعلی خان پل سیادک شهرستان هیرمند، بر اثر برخورد دکل جرثقیل با تیر برق فشار قوی دچار برقگرفتگی شد و جان خود را از دست داد. کمپین فعالین بلوچ هویت این کارگر بلوچ را علیرضا (فامیل نامشخص) حدوداً ۳۲ ساله و اهل شهرستان زهک عنوان کرده است. بر مبنای این گزارش، این حادثه زمانی رخ داده که دکل جرثقیل اداره راه و شهرسازی، در حال کار بر روی پل در حال ساخت این روستا با تیر برق فشار قوی برخورد کرده و همزمان، این کارگر که زنجیر بالابر را در دست داشته دچار برقگرفتگی شده و جان باخته است. در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ به علت حوادث ناشی از کار، حدود ۷۳۰ کارگر کشته شدند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
کارگران کارخانه کرپ ناز کرمانشاه در اعتراض به معوقات مزدی دست به اعتراض زدند
شنبه ۲۴ آذر، شماری از کارگران کارخانه کرپ ناز کرمانشاه واقع در جاده هرسین، برای وصول مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان کارخانه دست به اعتراض زدند. یکی از کارگران این مجموعه به خبرگزاری کار ایران وابسته به خانه کارگر گفت که این اعتراض «به حداقل دو معوقات مزدی و بیمهای در نتیجه بیتوجهی کارفرما به پرداخت مطالبات» بوده است. این کارگر همچنین با اشاره به اینکه کارگران امنیت شغلی در کارخانه ندارند، گفت کارگران کارخانه کرپ ناز کرمانشاه فاقد سرویس ایاب و ذهاب، حق غذا هستند و فیش حقوقی به آنها داده نمیشود: «طی چند روز گذشته که کارگران برای وصول مطالباتشان دست به اعتراض صنفی میزدند کارفرما از ورود کارگران معترض به کارخانه جلوگیری میکرد.» بر مبنای این گزارش، ابوطالب ایتوندی، فرماندار شهرستان هرسین برای پیگیری مطالبات کارگران کرپ ناز وعده پیگیری داده، اما نتیجه آن مشخص نیست.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
پرستو احمدی و دو هنرمند همکارش آزاد شدند
پرستو احمدی، خواننده موسیقی پاپ و راک ایرانی، احسان بیرقدار، نوازنده پیانو و سهیل فقیهنصیری، نوازنده گیتار، آزاد شدند. شرق به نقل از میلاد پناهی، وکیل پرستو احمدی نوشته است که حوالی ساعت ۱۲ شب گذشته دو نوازنده مرد این کنسرت که بازداشت شده بودند، آزاد شدند. پرستو احمدی نیز ساعت ۳ بامداد یکشنبه آزاد شده است. پرستو احمدی، خواننده موسیقی پاپ و راک در ایران چهارشنبه ۲۱ آذر، بههمراه گروه موسیقی خود شامل احسان بیرقدار، سهیل فقیه نصیری، امین طاهری و امیر علی پیرنیا در یکی از کاروانسراهای قدیمی ایران برای نخستین بار بدون حجاب اجباری کنسرتی بهشکل زنده از طریق کانال یوتیوب پخش کرد. این سه هنرمند به دلیل مشارکت در ویدیوی اجرای موسیقی که به عنوان «کنسرت فرضی» شناخته شده است، بازداشت شده بودند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
سه بلوچ دیگر را اعدام کردند
سحرگاه ۲۵ آذر سه بلوچ محبوس در زندان مرکزی زاهدان را اعدام کردند. کمپین فعالان بلوچ اتهام این سه زندانی را «جرایم مربوط به مواد مخدر» عنوان کرد و به نقل از منابع خود نوشت یکی از زندانیان به نام ایلیا تردست در حالی اعدام شد که پس از اعتراض، دیوان عالی قضایی با یک درجه تخفیف حکم را صادر کرده بود اما «در عین ناباوری» او را به قرنطینه منتقل کردند. به گفته این رسانه که به صورت ویژه اخبار مربوط به سرکوب بلوچها در ایران را پوشش میدهد، ایلیا تردست در سال ۱۳۹۹ در حالی که سر کار و در حال اسبابکشی بود، بازداشت شد. منبع مطلع نزدیک به ایلیا تردست گفت او را به اتهام «جاساز مواد مخدر» بازداشت کردند. علیرضا گلبچه و یعقوب براهویی مقدم دو زندانی دیگر بودند که سحرگاه ۲۵ آذر به دار آویخته شدند. گلبچه در سال ۱۳۹۹ و براهویی مقدم در سال ۱۴۰۲ با اتهام جرایم مربوط به مواد مخدر بازداشت و به حکم دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شدند.