ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمله فیزیکی به محمد نوری‌زاد در زندان اوین

نسرین ستوده، فعال حقوق بشر پنج‌شنبه ۲۷ دی در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که رضا خندان، همسر زندانی‌اش در یک تماس تلفنی گفته است که روز گذشته (چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳) محمد نوری‌زاد، زندانی سیاسی مورد حمله‌ فیزیکی یکی از زندانیان با فلاسک آب جوش قرار گرفته است. رضا خندان افزود، نوری‌زاد «حالش بد بوده و وقتی دیگران خواهان رسیدگی به وضعیت او شده‌اند، یکی از پزشکان گفته است چون حالت تهوع ندارد، احتمال ضربه مغزی منتفی است». با این حال به‌گفته رضا خندان، نوری‌زاد در روز پنج‌شنبه «سه بار حالش به‌هم خورده است». محمد نوری‌زاد به‌تازگی به‌دلیل اعتراض به مافیای مواد مخدر در زندان، با دست و پای در زنجیر به سلول انفرادی منتقل شده و دست به اعتصاب غذا و دارو زده بود. او ۷۳ سال سن دارد و به بیماری‌های قلبی و دیابت مبتلاست.

نتانیاهو تأیید توافق آتش‌بس با حماس توسط کابینه خود را زیر سوال برد

سخنگوی دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل پنج‌شنبه ۲۷ دی / ۱۶ ژانویه در تل‌آویو اعلام کرد که جلسه وزیران کابینه دولت تنها زمانی تشکیل خواهد شد که حماس از ایجاد بحران در «دقیقه نود» دست بردارد. به‌گفته این سخنگو، حماس از برخی عناصر توافق عقب‌نشینی کرده است تا در آخرین لحظات امتیازهای بیشتری از اسرائیل بگیرد. حماس گفته است که به توافق‌های انجام‌شده پایبند خواهد ماند. این آتش‌بس قرار است از ظهر روز یکشنبه آغاز شود. در مرحله نخست، ۳۳ نفر از حدود ۱۰۰ گروگان باقی‌مانده در دست حماس به‌تدریج آزاد خواهند شد و در مقابل، شماری از فلسطینی‌ها از زندان‌های اسرائیل آزاد می‌شوند. همچنین پیش‌بینی شده است که ارتش اسرائیل از مناطق پرجمعیت نوار غزه عقب‌نشینی کند.

نیروهای امنیتی ایوب آرمند را در نقده بازداشت کردند

کُردپا صبح ۲۷ دی گزارش کرد نیروهای امنیتی ایوب آرمند، شهروند کُرد ساکن نقده در استان آذربایجان غربی را بازداشت کردند. یک منبع مطلع به کُردپا گفته نیروهای امنیتی بدون حکم قضایی و با توسل به خشونت ایوب آرمند را بازداشت کردند. آرمند ۳۵ ساله، متاهل و دارای دو فرزند است. هنوز دلیل بازداشت، اتهام و محل نگهداری آرمند نامشخص است. بازداشت او تداوم بازداشت گسترده شهروندان کرد در شهرهای مختلف ایران است.

ابراهیم نبوی، طنزنویس ایرانی در آمریکا به زندگی خود پایان داد

ابراهیم نبوی، روزنامه‌نگار و طنزنویس ایرانی، که به آمریکا مهاجرت کرده بود، به زندگی خود پایان داد. دختران او در اطلاعیه‌ای اعلام کردند که وی «به زندگی خود خاتمه داده است» و دلیل آن را «افسردگی شدید و دلتنگی برای وطن در سال‌های اخیر» عنوان کردند. به گفته آن‌ها، نبوی هرگز نتوانست با اقامت اجباری و زندگی دور از ایران کنار بیاید. نبوی در سال ۱۳۸۲، پس از توقیف زنجیره‌ای روزنامه‌ها و بازداشت شمار زیادی از روزنامه‌نگاران، ایران را ترک کرد و به بلژیک مهاجرت نمود. او در روزنامه‌های اصلاح‌طلب، از جمله روزنامه «جامعه» که خود را نخستین روزنامه جامعه مدنی می‌خواند، طنز می‌نوشت. پیش از آنکه به خاطر طنزهایش در روزنامه‌های اصلاح‌طلب، به ویژه نوشته‌هایش درباره امام جمعه ارومیه، شهرت پیدا کند، یکی از مدیران حوزه هنری وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت کشور بود. نبوی از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۴ که سرکوب گروه‌های سیاسی چپ‌گرا با خشونتی بی‌سابقه جریان داشت، مدیرکل سیاسی وزارت کشور بود. سال‌ها بعد، هنگامی که ایران را ترک کرده بود، در واکنش به کشتار زندانیان سیاسی در سال‌های پس از انقلاب تا ۱۳۶۷، خواستار فراموشی آن دوره شد. او در دوره‌ای که در روزنامه‌های موسوم به «دوم خردادی» مقالاتی به طنز می‌نوشت، بازداشت و محاکمه شد و در نهایت ایران را ترک کرد. در خارج از ایران، نبوی با رسانه‌هایی مانند «روز آنلاین»، رادیو زمانه، صدای آمریکا و گویا همکاری کرد. خانواده او گفته‌اند که وی علاقه زیادی به بازگشت به ایران داشت و هرگز نتوانست با درد غربت کنار بیاید.