ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یکی از کارگران عسلویه: «اخطار ما به پیمانکاران مفتخور؛ صدای اعتراض ما را بشنوید»

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت نامه‌ای از یکی از کارگران شاغل در عسلویه منتشر کرده است با عنوان «گرمای تابستان و جهنم عسلویه اخطار ما به پیمانکاران مفتخور: صدای اعتراض ما را بشنوید». این کارگر پیمانی وضعیت کنونی عسلویه را «جهنم» توصیف کرده و نوشته است: «در این گرما و هوای شرجی که زنده ماندن دشوار است، از ما مانند بردگان زمان فراعنه کار می‌کشند و آخر سر هم حقوقی در کار نیست. زندگی در یک اطاق کوچک با نفرات بالا، غیر بهداشتی و بدون تجهیزات لازم سرمایشی و آب خنک و از طرفی کار در زیر گرمای خورشید سوزان همه را بی‌طاقت کرده است.» این کارگر در ادامه نامه با اشاره به این‌که در روزهایی که گرما شدت می‌گیرد ادارات را تعطیل اعلام می‌کنند می‌گوید اما کارگران باید از ساعت ۵ صبح تا هفت عصر در«گرمای سوزان جان بکنند.» سال گذشته به‌خاطر شدت گرما در مناطق عسلویه، بیش از ۵۰۰ نفر از کارگران در پروژه های مختلف به علت گرمازدگی شدید راهی بیمارستان و درمانگاه‌ها شدند و در این میان چند نفر هم جان خود را از دست دادند. در ادامه این کارگر با اشاره به مرگ یکی از کارگران به نام عبدالرزاق سیمریان در آبادان که بر اثر شدت گرما در مرداد ۱۴۰۱ جان باخت، آورده است: «اینان حتی به قوانین مصوب خود عمل نمی‌کنند. برای مثال در ماده ۷ قانون نحوه جلوگيری از آلودگی هوا به صراحت گفته شده در شرایط اضطراری و به دلیل کیفیت خاص جوی از جمله دمای بالا که سلامت انسان را به خطر می‌اندازد کار باید تعطیل شود.» طی ماه‌ها و سال‌های گذشته کارگران پیمانی نفت و گاز بارها در اعتراض به دستمزد و با خواست کاهش روزهای کاری به بیست روز، بهبود کیفیت غذا و خوابگاه‌ها و حذف شرکت‌های پیمانکاری دست به اعتصاب زده‌اند.

رزمایش مشترک چین و روسیه در دریای ژاپن - چین: هدف ما حفاظت از امنیت مسیرهای آبی استراتژیک است

وزارت دفاع چین اعلام کرد که یک ناو یپ ارتش این کشور یکشنبه ۱۶ ژوئیه / ۲۵ تیر راهی دریای ژاپن شده تا برای برای انجام رزمایشی مشترک به منظور آنچه «حفاظت از امنیت مسیرهای آبی استراتژیک» عنوان شده به نیروی دریایی و هوایی ارتش روسیه بپیوندد. این رزمایش نظامی با نام «تعامل شمالی ۲۰۲۳» که نشان از تقویت همکاری‌های بین چین و روسیه پس از حمله نظامی مسکو به اوکراین دارد، در حالی انجام می‌شود که پکن همچنان خواسته‌های آمریکا برای از سرگرفتن ارتباطات نظامی بین ایالات متحده و چین را بی‌پاسخ گذاشته است. این ناوتیپ چینی که شامل پنج ناو جنگی و چهار ناو حامل هلیکوپتر می‌شود، از بندر شرقی چین حرکت کرده و بر اساس اطلاعیه وزارت دفاع یکشنبه «در منطقه‌ای مشخص‌شده» به نیروهای روسیه خواهد رسید. وزارت دفاع روز شنبه اعلام کرده بود که نیروهای دریایی و هوایی روسیه در رزمایشی دریایی در دریای ژاپن شرکت خواهند کرد. به گزارش رویترز، این بار اولی است که نیروهای روس در چنین رزمایشی شرکت می‌کنند. دو ناو جنگی روس که در این رزمایش شرکت می‌کنند «گرومکی» و «سوورشنی» نام دارند و در اوایل این ماه با نیروی دریایی چین در شانگهای رزمایشی جداگانه برای امور ارتباطاتی و نجات دریایی انجام داده بودند. این ناوها پیش از پهلو گرفتن در بندر شانگهای از مقابل تایوان و ژاپن عبور کرده بودند. این امر تایوان و ژاپن را به نظارت و کنترل بیشتر بر ناوهای روسی برانگیخت. چندین روز پیش از حمله نظامی روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، رئیس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین و رئیس جمهور چین، شی جین‌پینگ همکاری «نامحدود» خود «با هدف مقابله با آمریکا» را اعلام کردند. یکی از زمینه‌های قابل توجه این همکاری، همکاری در مسائل نظامی است. طی دیدار وزیر دفاع چین، لی شانگ‌فو با رئیس نیروی دریایی روسیه، نیکولای یِومِنوف در ماه ژوئیه در پکن، هر دو طرف بر تقویت ارتباطات نظامی تأکید کردند.

بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در چندین شهر بار دیگر نسبت به وضعیت بد معیشتی دست به تجمع اعتراضی زدند

در ادامه سلسله اعتراضات بازنشستگان به وضعیت بد معیشتی و عدم رسیدگی به مطالباتشان، گروهی از بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران در شهرهای شوش، هفت تپه، کرخه، شوتر، روز یکشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۲ بار دیگر به خیابان‌ها آمدند و با سر دادن شعار به وضعیت فعلی خود اعتراض کردند. بازنشستگان تأمین اجتماعی که برای چندمین بار طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر در گرمای طاقت‌فرسا دست به تجمع اعتراضی زدند، با در دست داشتن نوشته‌هایی از جمله «ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه»، شعارهایی از این قبیل سر دادند: «درآمد دولت شده جیب ملت»، «تورم روزانه، حق و حقوق سالانه»، «مدعی عدالت، خجالت خجالت»، «دولت حمایت می‌کند، مجلس خیانت می‌کند»، « تورم اسفبار، حاکم شده بر بازار»، «ننگ ما، ننگ ما، صدا و سیمای ما»، «رزمندگان دیروز، گرسنگان امروز»، «گرانی تورم بلای جان مردم»، «یخچال بازنشسته، خالی‌تر از گذشته»، «بازنشسته می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد»، «خواسته اصلی ما، حقوق طبق تورم»، «حقوق نصفه نیمه، سکوت کنی همینه»، «فقط کف خیابون به دست میاد حقمون» و «اجرای همسان‌سازی بدون حقه بازی». بازنشستگان خواستار اجرای هرچه سریعتر همسان‌سازی، درمان رایگان، حقوق برابر با سبد معیشت و دیگر مطالبات خود هستند.

از وضعیت محمود ریگی‌فرد، بازداشتی بلوچ علی‌رغم گذشت بیش از ۵۰ روز اطلاعی در دست نیست

بنا بر گزارش خبرگزاری «حال‌وش» که به صورت ویژه رویدادهای مربوط به استان سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد، با گذشت ۵۰ روز از بازداشت محمود ریگی‌فرد، شهروند بلوچ کماکان از سرنوشت و وضعیت نگهداری او اطلاعی در دست نیست. هم‌چنین حال‌وش به نقل از منابع خود نوشته است که پیگیری‌های خانواده این بازداشتی بلوچ تاکنون نتیجه‌ای نداشته و هم‌چنین مسئولان دادگاه به وکیل انتخابی خانواده ریگی‌فرد نیز دسترسی به پرونده را نداده‌اند. محمد ریگی‌فرلد ۲۲ ساله و ساکن منطقه جام‌جم زاهدان جمعه پنجم خرداد سال جاری به دست نیروهای امنیتی در محل کارش بازداشت شد.

سخنگوی فراجا از استقرار گشت‌های پلیس در سراسر کشور به منظور برخورد با افرادی که بر «هنجارشکنی» اصرار دارد، خبر داد

سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا چند ماه پس از قتل ژینا (مهسا) امینی به دست پلیس گشت ارشاد که با اعتراض‌های گسترده سراسری در ایران همراه شد، از استقرار گشت‌های خودرویی و پیاده پلیس در سراسر کشور با هدف «انجام مأموریت ها و برخورد با افرادی که بر هنجارشکنی های اجتماعی اصرار دارند»، خبر داد و گفت: «پلیس در پی مطالبات مردمی و خواستگاه گروه‌ها و نهادهای مختلف اجتماعی و همچنین تأکید ریاست جمهور و قوه قضائیه در چارچوب قانون به منظور بسط و گسترش امنیت عمومی و تحکیم بنیان خانواده است.» لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب یکی از طرح‌های حکومت برای تحمیل حجاب اجباری در ایران است. این لایحه پس از تعطیلی گشت ارشاد و در بحبوحه جنبش «زن، زندگی، آزادی» به وسیله قوه قضاییه جمهوری اسلامی تهیه و در ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ به دولت ابراهیم رئیسی ارسال شد. هیأت دولت نیز در ۲۷ اردیبهشت آن را تصویب و به مجلس شورای اسلامی فرستاد. هم‌چنین در ماه‌های اخیر به‌ویژه پس از قیام ژینا دور تازه‌ای از آزار، تحقیر و مجازات مالی برای زنانی که در برابر حجاب تحمیل شده مقاومت می‌کنند، آغاز شده است.

۹۳ هزار هیئت مذهبی در ایران برای مراسم «محرم» حداقل پنج میلیون تومان کمک مالی می‌گیرند

مجید باباخانی، رئيس هیئت‌ها و تشکل‌های مذهبی سازمان تبلیغات اسلامی ایران، شمار تشکل‌های مذهبی که به همان هیئت‌های عزاداری گفته می‌شود را ۹۳ هزار مورد اعلام کرد. او گفت: با احتساب هیئت‌های خانگی این آمار بیشتر می‌شود. به گفته او سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت تصمیم دارند در ماه محرم «برای حمایت از تشکل‌های دینی» ۳۰۰ کیلوگرم برنج، ۱۵۰ کیلوگرم شکر، ۶۰ کیلوگرم گوشت به قیمت ستاد تنظیم بازار در اختیار هر هیئت قرار بدهند. علاوه بر این در استان‌ها نیز سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی به هر هیئت پنج تا شش میلیون تومان کمک نقدی پرداخت خواهند کرد.

حکم شش سال زندان سارا سیاهپور، معلم و فعال صنفی تأیید شد

در ادامه پرونده‌سازی‌های امنیتی و صدور احکام زندان برای معلمان و فعالان صنفی، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان گزارش کرده که حکم بدوی دادگاه تجدید نظر سارا سیاهپور، فعال صنفی معلمان عیناً تأیید و به شعبه یک اجرای احکام زندان اوین ارسال شده است. سارا سیاهپور، معلم و عضو کانون صنفی معلمان ایران (تهران) و فعال صنفی البرز بابت اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس تعزیری و از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری، محکوم شد. این معلم هم‌چنین به دو سال ممنوع الخروجی از کشور، دو سال ممنوعیت عضویت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌جات سیاسی، و فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است. طبق گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان این فعال صنفی معلمان در تمامی مراحل دادگاه خود از دسترسی به وکیل محروم شده است. سارا سیاهپور در شهریور ۱۴۰۱ به‌دست نیروهای اطلاعات «سپاه ثارالله» بازداشت و سپس با قید وثیقه تا مراحل رسیدگی دادگاه به صورت موقت آزاد شد. پیش‌تر اندی فیلمور، سیاستمدار و عضو پارلمان کانادا، کفالت سیاسی سارا سیاهپور را بر عهده گرفته بود. این سیاستمدار دادگاه این معلم را «یک دادگاه ساختگی» خوانده بود.

نمایندگان ارتش سودان برای مذاکره با شورشیان «واکنش سریع» به جده بازگشتند

در چهارمین ماه جنگ میان دو گروه نظامی در سودان، نمایندگان ارتش این کشور برای گفت‌وگو با نمایندگان گروه شبه نظامی واکنش سریع به جده بازگشتند. خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع دولتی که نامش فاش نشد، از ورود هیئت نیروهای مسلح برای گفت‌وگو با نیروهای «واکنش سریع» به عربستان سعودی خبر داد. نیروهای «واکنش سریع» تا به حال واکنشی به این خبر نشان نداده‌اند. دور تازه گفت‌وگوها با میانجیگری مصر که با هر دو طرف درگیر روابط خوبی دارد، قرار است از سر گرفته شود. درگیری میان ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع از ۱۵ آوریل آغاز شده است و تا به حال دست‌کم موجب مرگ سه هزار نفر و آوارگی بیش از سه میلیون نفر شده است. تلاش دولت‌های منطقه و قدرت‌های بین‌المللی برای پایان دادن به درگیری خونین در سودان تا به حال بی‌نتیجه بوده است. شنبه ۱۵ ژوئیه همزمان با انتشار خبرهایی مبنی بر از سرگیری گفت‌وگوها، شاهدان عینی از تداوم درگیری خبر دادند.

نرخ فرونشست زمین در اصفهان پنج برابر شده است

خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی با استناد به نتایج یک پژوهش در باره فرونشست زمین در ایران، گزارش کرد «میزان افت آب‌های زیرزمینی» در بازه ۲۵ سال اخیر نسبت به دو دهه قبل از آن بیش از پنج برابر افزایش داشته و نرخ فرونشست زمین در برخی شهرها مانند اصفهان پنج برابر بیشتر شده است. فرونشست زمین در استان اصفهان به مناطق مرکزی شهرها نیز رسیده است و به گفته مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان، برخلاف دشت‌های دیگر دارای فرونشست در کشور، فرونشست در دشت اصفهان با محدوده اصلی شهر درگیر شده و به مرکز شهر در حال نفوذ است و همه سازه‌ها و بناهای تاریخی را تحت تاثیر قرار داده است. او گفته است: «از ۳۵ دشت استان که مورد مطالعه قرار گرفته است، ۲۹ دشت از نظر فرونشست در شرایط بحرانی قرار دارد و در صورتی که فکر اساسی برای این موضوع و تغذیه آبخوان‌های دشت اصفهان نشود، در سال ۱۴۱۰ نرخ فرونشست در شمال شهر اصفهان به دو متر و در بخش مرکزی این کلانشهر به نیم متر خواهد رسید.» بر اساس آمار و اطلاعات سازمان زمین‌شناسی در سال ۱۳۹۵ فقط دو درصد از مساحت این استان با فرونشست زمین درگیر بود، در حالی که بر اساس نتایج آخرین مطالعات، اکنون حدود ۱۰ هزار کیلومتر مربع یعنی ۱۰ درصد از مساحت اصفهان، در شرایط خطرناک فرونشست قرار گرفته است.

حادثه کاری جان یک کارگر فولاد گیلان را گرفت

روز شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۲، در پی حادثه‌ای در کارخانه فولاد گیلان دو کارگر کشته و زخمی شدند. بنا بر گزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) دو کارگر شاغل در بخش عمران کارخانه فولاد گیلان حین انجام کار بر اثر ریزش بتن روی سرشان در مخزن شش متری روغن سقوط کرده و دچار حادثه می‌شوند. ایلنا هویت کارگر کشته شده را رحمان قربان‌زاده اعلام کرده و نوشته است: «هر دو کارگر از تکنسین‌های باتجربه بخش عمران کارخانه بودند که حین کار با ریزش ناگهانی بتن روی سرشان از ارتفاع به داخل چاله روغن سقوط کردند و بلافاصله یکی جان خود را از دست داد و دیگری با وضعیت نامناسب جسمی مصدوم شد.» ایلنا هویت کارگر مصدوم شده را اعلام نکرده اما نوشته است که او در جریان این حادثه برای درمان به بیمارستان‌پور سینای رشت انتقال پیدا کرد و هنوز از وضعیت جسمی‌اش اطلاعی در دست نیست. بر پایه این گزارش و به نقل از منابع کارگری، از حدودا ۲۰ روز پیش خط تولید کارخانه فولاد گیلان برای بازسازی متوقف شده بود و کارگران روزانه ۱۲ ساعت کار سنگین بدون تعطیلی انجام می‌دهند. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است. سازمان پزشکی قانونی ایران اخیرا شمار کارگرانی که در سال ۱۴۰۱ در حوادث کاری کشته شدند را ۱۹۰۰ تن اعلام کرد. بر پایه این آمار، روزانه بیش از پنج کارگر جان خود را در اثر حوادث کار از دست داده‌اند.