اخبار روز
۲۱ نفر در #عراق به اتهام دست داشتن در عملیات تروریستی اعدام شدند
در عراق، ۲۱ نفر به اتهام جنایتهای تروریستی دوشنبه ۱۶ نوامبر / ۲۶ آبان اعدام شدند. براساس گزارش پلیس عراق، این احکام درباره جرایم یا جنایتهایی که توسط افرادی در نقاط مختلف این کشور صورت گرفته به اجرا در آمده است. اعدام این افراد در زندان ناصریه، واقع در جنوب عراق انجام شد. از زمان اعلام پیروزی نظامی بر شبهنظامیان گروه «دولت اسلامی» (داعش) در سال ۲۰۱۷، مقامهای عراق صدها حکم اعدام و مجازات حبس ابد صادر کردهاند. در قانون کیفری عراق، مجازات اعدام برای تمامی اعضای گروههای تروریستی، صرف نظر از اینکه در صف جهادگران جنگیده باشند یا نه، در نظر گرفته شده است. عراق به دلیل احکام بالای اعدام مورد انتقاد نهادهای بینالمللی و مدافعان حقوق بشر قرار گرفته است. بهگفته سازمان عفو بینالملل، در سال ۲۰۱۹ دستکم ۱۰۰ نفر در عراق اعدام شدهاند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
دو نماینده مجلس مطرح کردند: لزوم ورود به موضوع الکترونیکی شدن #انتخابات و میزان آمادگی برای برگزاری #انتخابات۱۴۰۰ در دوره #کرونا
شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ۲۶ آبان در گفتوگو با خبرگزاری رسمی مجلس (خانه ملت) گفت تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در خردادماه «اگر شیوع کرونا به همین شکل در سطح جامعه استمرار داشته باشد، باید یک تصمیم حاکمیتی در این رابطه اتخاذ شود.» نماینده گیلانغرب در مجلس یازدهم همچنین گفت: «بایستی انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ مقرر برگزار شود و اگر بخواهد خارج از این روند باشد، باید اصلاح قانون صورت بگیرد.» به گفته او «باید دولت و حاکمیت به اقتضائات برگزاری انتخابات در شرایط کرونایی ورود کنند تا مشخص شود که به چه شکلی انتخاباتها در سال ۱۴۰۰ برگزار میشود.» همزمان سید نظامالدین موسوی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: «باید به لحاظ شکلی برگزاری انتخابات به سمت و سویی سوق داده شود که متناسب با شرایط زمانی و پیشرفتهای فنآورانه باشد.» نماینده تهران در مجلس یازدهم همچنین با اشاره به لزوم «ورود جدی مجلس شورای اسلامی به موضوع الکترونیکی شدن انتخابات»، گفت: «باید به یک اطمینان خاطر کافی در زمینه برگزاری انتخابات الکترونیکی رسید، البته فضای حوزه فناوری اطلاعات رشد و پیشرفت بسیار خوبی داشته و میتوان مدلها و روشهای اطمینان بخش و تاثیرگذاری را برای چنین انتخاباتی داشت، اما مستلزم شکلدهی زیرساختهای قانونی بوده و بایستی جنبههای حقوقی متناسب با این موضوع هم مشخص شود که مجلس شورای اسلامی عهدهدار آن است.» بحث الکترونیکی شدن انتخابات در ایران از سال ۱۳۷۱ و دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی مطرح است. در ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، وزارت کشور این شیوه را اجرا کرد اما نتیجه کار شمارش آرا با چند روز تأخیر بود. تاکنون ترجیح شورای نگهبان همواره شمارش دستی و سنتی آرا بوده و اعتمادی نسبت به ساز و کار فنی و عملیاتی برگزاری انتخابات الکترونیکی ندارد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
عضو کمیسیون فرهنگی #مجلس شورای اسلامی: کتب درسی به نحوی تدوین میشود که #دانشآموز مجبور به خرید کُتب کمک آموزشی میشود
جواد نیکبین، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ۲۶ آبان در گفتوگو با خبرگزاری رسمی مجلس (خانه ملت) گفت: «متأسفانه کُتب درسی به نحوی تدوین میشود که دانش آموز مجبور به استفاده از خرید کُتب کمک آموزشی میشود و این مسئله به شائبه تعارض منافع در آموزش و پرورش به ویژه در سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی تالیف کتابهای درسی دامن زده است.» نماینده کاشمر در مجلس یازدهم همچنین با اشاره به اینکه «قطعاً در مسئله برگزاری کنکور و فروش کتب کمک آموزشی مافیای قدرتمندی با گردش مالی بالا وجود دارد که به شدت با حذف کنکور مخالفت میکند» گفت: «این مافیا با طراحی گُنگ کتب درسی در کنار تبلیغات گسترده در تلاش است که کتب کمک آموزشی خود را به فروش برساند.» جواد نیکبین همچنین از تدوین طرح سئوال از محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزش و پرورش خبر داد و گفت: «این طرح سئوال چندین محور دارد که درباره تخلفات گسترده در مدارس غیرانتفاعی، تخلفات اداری در آموزش و پرورش و نفوذ مافیای کنکور در آموزش و پرورش است.»
این مطلب را به اشتراک بگذارید
بیش از ۱۰۰۰ نفر دیگر در جریان اعتراضات علیه #لوکاشنکو در #بلاروس دستگیر شدند
گروه حقوق بشری «ویاسنا» (بهار) در بلاروس اعلام کرد که در جریان تظاهرات روز گذشته، یکشنبه ۱۵ نوامبر / ۲۵ آبان علیه الکساندر لوکاشنکو، حاکم این کشور دستگیریهای زیادی صورت گرفت. «ویاسنا» اسامی حدود ۱۰۴۰ نفر را در وبسایت خود منتشر کرده است. بهگزارش این گروه حقوق بشری بیشتر افراد در مینسک پایتخت بلاروس بازداشت شدند. همچنین بسیاری از بازداشتشدگان پس از بازجویی آزاد شدند. مقامات دولتی هنوز هیچ آماری درباره این دستگیریها منتشر نکردهاند. هزاران نفر بار دیگر در روز یکشنبه در تظاهرات ضددولتی شرکت کرده بودند. نیروهای امنیتی در برخی موارد از گاز اشکآور و نارنجکهای بیحسکننده علیه تظاهرکنندگانی استفاده کردند که اعتراضات خود را بهشکل مسالمتآمیز برگزار میکردند. بهگفته شاهدان عینی، نیروهای امنیتی از گلولههای پلاستیکی نیز استفاده کردهاند. از زمان انتخابات ریاست جمهوری بلاروس در ماه اوت گذشته که در آن لوکاشنکو با بیش از ۸۰ درصد آرا برنده اعلام شد، اعتراضات منظمی هر آخر هفته در این کشور برگزار میشود.