ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دادگاه دستور آزادی جورج ابراهیم عبدالله را صادر کرد: باید خاک فرانسه را ترک کند

جورج ابراهیم عبدالله، مبارز لبنانی است که طولانی‌ترین حکم زندان در اروپا را می‌گذارند. او که در حال حاضر به اتهام مشارکت در قتل چارل ری، از مقامات ارتش ایالات متحده آمریکا و یعقوب بارسیمانتو، منشی سفارت اسرائیل در فرانسه در سال ۱۹۸۲ حبس ابد را می‌گذارند، روز ششم دسامبر با حکم دادگاهی در فرانسه آزاد می‌شود اما ملزم به ترک خاک فرانسه است. آزادی او همچنین مشروط به این است که «هرگز به این کشور بازنگردد». او پس از دستگیری شهادت داده بود: «اقدامات من به دلیل نقض حقوق بشر در خصوص فلسطینیان است.»

تظاهرات سراسری کردهای ساکن اروپا در کلن: عبدالله اوجالان را آزاد کنید

در پی فراخوان کن-مد (کنفدراسیون جمعیت‌های کرد آلمان) هزاران نفر در کلن آلمان برای آزادی عبدالله اوجالان تظاهرات کردند. مشارکت‌کنندگان در این تظاهرات خواهان پایان فوری اسارت اوجالان هستند که اکنون ۲۶ سال است در جزیره‌ی ایمرالی زندانی است و به انزوا کشیده شده. کردها از سراسر اروپا برای شرکت در این تظاهرات به کلن آمدند و شعارهایی از جمله «مقاومت زندگی است»، «زنده باد رهبر آپو» سر دادند. این تظاهرات در حال برگزاری است و بخشی از کمپین جهانی «آزادی برای عبدالله اوجالان» و حل سیاسی مساله کردستان است.

عادل گریگج، زندانی بلوچ «به لکنت زبان و بیماری‌های قلبی و‌ روحی شدید» دچار شده است

عادل گرگیج، زندانی بلوچ محبوس در زندان اردبیل که از دو سال پیش در زندان به‌سر می‌برد هم‌اکنون در شرایط وخیم روحی و جسمی به‌سر می‌برد. حال‌وش نوشته است که این زندانی بلوچ به لکنت زبان و بیماری‌های قلبی و‌ روحی شدید دچار شده به‌طوری که تحمل زندان برای او غیر ممکن شده است و پیگیری‌های مکرر خانواده و بستگان او از طریق اداره اطلاعات و دادگستری زاهدان تاکنون بی‌نتیجه بوده است. عادل گرگیج، شهروند ۲۲ ساله بلوچ و اهل زاهدان است. نیروهای امنیتی ۱۷ مهر ۱۴۰۱، او را در حالی‌که با خودرو خود از سمت خاش به طرف زاهدان در حرکت بود بازداشت کردند و مدت‌ها تحت شکنجه‌های روحی و جسمی قرار گرفت. عادل گرگیج ۹ خرداد ۱۴۰۲، از بابت اتهامات «محاربه و اغتشاش» از شعبه دو دادگاه انقلاب زاهدان به ۱۰ سال حبس تبعید (نفی بلد) محکوم شد.

لیبی هم حجاب را اجباری کرد: «آزادی فردی این‌جا معنا ندارد»

عماد طرابلسی، وزیر داخلی دولت وحدت ملی لیبی قسم خورده است که اقدامات «اخلاقی» گسترده‌ای انجام دهد. در پی این اقدامات، از روز گذشته ۱۵ نوامبر/۲۵ آبان‌ماه حجاب در لیبی اجباری شد. به این ترتیب، لیبی قدم به مسیری گذاشت که پیش‌تر جمهوری اسلامی ایران و طالبان افغانستان در آن حرکت می‌کردند. این اقدامات «اخلاقی» در غرب لیبی شامل حجاب اجباری، تعاملات اجتماعی و رفت‌وآمد زنان خواهد بود. طرابلسی صراحتا اعلام کرد که «در لیبی آزادی فردی معنا ندارد» و «پلیس اخلاق» تمام تعاملات اجتماعی میان زنان و مردان را زیر نظر خواهد داشت. همچنین او تهدید کرد که زنان و مردانی که به هم محرم نباشند در صورت مشاهده با یکدیگر دستگیر و زندانی خواهند شد. همچنین زنان برای سفر به خارج از کشور به اجازه‌ی یک قیم مرد نیاز خواهند داشت.

فعالیت معدن زغال سنگ «زمستان یورت» به دلیل مشکلات مالی در پرداخت مطالبات کارگران متوقف شد

معدن زغال سنگ زمستان یورت غربی از یک ماه پیش تعطیل و در این واحد معدنی حدود ۴۰۰ کارگر بیکار شده‌اند. خبرگزاری ایلنا به نقل از یک منبع کارگری نوشت: معدن زغال سنگ زمستان یورت غربی بعد از حادثه شرکت معدنجوی طبس از سوی مراجع قضایی استان گلستان برای دو هفته‌ به جهت ایمن‌سازی تعطیل شد اما فعالیت آن تا به امروز (شنبه ۲۶ آبان ماه) ازسوی مدیرعامل شرکت شمال شرق به دلیل برخی مشکلات مالی در پرداخت مطالبات کارگران متوقف شده است. به گفته این منبع کارگری، سال‌هاست مجموعه کارگران معادن زغال سنگ زمستان یورت برای دریافت مطالبات صنفی خود و همچنین در اعتراض به سیاستگذاری‌های مدیران در رابطه با واگذاری بخش عمده‌ای از تأمین نیروی انسانی به شرکت‌های پیمانکاری، پیگیری‌هایی را انجام داده‌اند که تاکنون به نتیجه قابل قبولی نرسیده است.

گرامیداشت پنجمین سالگرد قیام آبان توسط اعضای کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در زندان قزلحصار

بر اساس اطلاعاتی که به زمانه رسیده، روز جمعه، ۲۵ آبان ۱۴۰۳، زندانیان سیاسی در زندان قزلحصار مراسمی به مناسبت پنجمین سالگرد قیام آبان برگزار کردند. در این مراسم زندانیان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جان‌باختگان قیام آبان، «بر ادامه مسیر آنان تا تحقق آزادی، دموکراسی و برابری تأکید کردند.» بر اساس گزارش‌های دریافتی در پایان مراسم، زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزلحصار علیه حکومت شعار سر دادند. پیش‌تر این کارزار در آستانه پنجمین سالگرد قیام خونین آبان ۹۸ هشدار داده بود که حکومت ایران از ابتدای آبان به‌طور متوسط روزانه جان پنج نفر را از طریق چوبه دار گرفته است. قیمت سوخت از عوامل تعیین‌کننده قیمت اجناس مصرفی در ایران است و افزایش آن در دوره‌های مختلف اعتراضاتی گسترده را در پی داشته است، از جمله در آبان ۹۸. به گزارش خبرگزاری رویترز، در اعتراضات آبان ۹۸، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ۱۵۰۰ نفر از معترضان را کشتند.

امید شیخ‌کانلو میلان به اتهام «تجاوز به عنف» در ارومیه اعدام شد

حکم یک زندانی به‌نام امید شیخ‌کانلو میلان که با اتهام «تجاوز به عنف» به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی ارومیه (دریا) به اجرا درآمد. سازمان حقوق بشر ایران به نقل از یک منبع مطلع درخصوص اعدام این جوان 22 ساله گفت: «امید شیخ‌کانلو میلان اهل سلماس بود و از سه سال پیش با اتهام تجاوز بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.» هرانا نوشته است که حکم این زندانی در حالی اجرا شد که شاکی خصوصی پرونده که یک بسیجی بوده رضایت خود را اعلام کرده بود، اما قاضی از جنبه عمومی جرم، بر اجرای حکم اعدام پافشاری کرده است. حکومت جمهوری اسلامی ایران طی سال گذشته بیش از ۸۰۰ تن را اعدام کرده و امسال نیز بالغ بر ۶۰۰ نفر در زندان‌های ایران به دار آویخته شده‌اند.

فاجعه زن‌کشی در ایران: مردی در تهران همسرش را با ضربات چاقو به قتل رساند

در ادامه افشای موارد زن‌کشی‌ در ایران، جمعه ۲۵ آبان، یک زن میانسال در تهران توسط همسرش با ضربات چاقو به قتل رسید. خبرگزاری رکنا نوشت که متهم که پس از این اقدام متواری شده و تاکنون بازداشت نشده است. طبق گفته‌های عوامل اورژانس و کارشناسان پزشکی قانونی، این زن ۵۹ ساله‌ بر اثر اصابت ۱۱ ضربه چاقو به نواحی مختلف بدنش به قتل رسیده است. هم‌چنین جمعه ۲۵ آبان یک زن میانسال در تهران توسط پسرش با ضربات چاقو به قتل رسید. زن‌کشی در ایران افزایش یافته است. در سه روز اخیر دو مورد زن‌کشی دیگر در ایران گزارش شد. به‌تازگی روزنامه اعتماد با استناد به آمار رسمی نوشت که طی سه ماهه نخست سه سال اخیر دست‌کم ۸۵ زن و دختر توسط شوهر، پدر، برادر یا سایر مردهای نزدیک خود کشته شده‌اند.

نماینده علی خامنه‌ای در روزنامه کیهان در واکنش به دیدار نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک: «این دیدار ذلت‌بار بود»

حسین شریعتمداری، نماینده علی خامنه‌ای در روزنامه کیهان، در واکنش به دیدار ایلان ماسک با امیرسعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، نوشت: «از آنجا که این ملاقات با مواضع بارها اعلام‌شده رئیس‌جمهور همخوانی ندارد، بعید به نظر می‌رسد که با اطلاع ایشان صورت پذیرفته باشد، اگرچه در این میان، نمی‌توان و نباید نقش برخی مشاوران بداندیش و کج‌اندیش به رئیس‌جمهور را نادیده گرفت». مدیر مسئول روزنامه کیهان در ادامه این ملاقات را «ذلت‌بار و برخاسته از دیپلماسی التماسی» دانست و افزود: «حتی اگر ملاقات نماینده ایران در سازمان ملل متحد با اجازه و اطلاع ریاست محترم جمهوری نیز صورت گرفته باشد، اقدامی غیرقانونی است، چرا که اقدامات و اموری از این دست در فهرست سیاست‌های کلان نظام تعریف شده‌اند و دولت نمی‌تواند به تنهائی درباره اقداماتی از این دست، تصمیم بگیرد». او هم‌چنین خطاب به پزشکیان نوشت که رئیس‌جمهور قول و قرارهای احتمالی در این نشست «مخفیانه و پنهان» را رسماً بی‌اعتبار و کان‌لم‌یکن اعلام کند.

یک کارگر کارخانه بتن‌سازی حین کار جانش را از دست داد

در ادامه حوادث مرگبار حین کار برای کارگران، یک کارگر واحد تولیدکننده بتن مستقر در شهرک گلستان شیراز حین کار با دستگاه «بچینگ سیمان» جان باخت. خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) بدون اشاره به هویت این کارگر نوشت علت این حادثه به‌طور دقیق مشخص نیست، اما همکاران این کارگر حدودا ۴۰ ساله، می‌گویند آمارحوادث کار در واحدهای تولیدی و صنعتی بسیار بالاست و در این خصوص بازرسی‌های لازم از سوی نهادهای مرتبط به‌ویژه اداره کار صورت نمی‌گیرد. به گزارش سازمان پزشکی قانونی در سال ۱۴۰۲ دستکم دو هزار و ۱۱۵ مرگ بر اثر حادثه ناشی از کار ثبت شده است. وزارت کار اما شمار کارگران جان باخته در حوادث کاری را کمتر از ۷۰۰ مورد اعلام کرده است. تفاوت آمار اعلام شده از سوی این دو نهاد نشان می‌دهد کسر بزرگی از حوادث مرگبار در کارگاه‌های خارج از شمول قانون کار رخ می‌دهند.