ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حادثه کاری دو کارگر دیگر، از جمله یک کودک‌ کار را کُشت

در دو حادثه کاری جداگانه در خمینی‌شهر و مشهد دو کارگر جان باختند و یک کارگر نیز مصدوم شد. یکی از کارگران کشته‌شده کودک ۱۷ ساله بود. بر بنیاد گزارش رسانه‌های داخلی ایران، در حادثه نخست که در یک کارگاه تعمیرگاهی در خمینی‌شهر رخ داد، دو کارگر که یکی از آنان کودک ۱۷ ساله بود زیر آوار ماندند. نیروهای امداد و نجات یک کارگر را از زیر آوار زنده بیرون آوردند اما کودک کارگر ۱۷ ساله به دلیل شدت مصدومیت جانش را از دست داد. حادثه دوم هم در یک کارگاه ساختمانی در مشهد رخ داد. خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) جزئیات این حادثه را این‌گونه گزارش کرد: «کارگر حدودا ۴۵ساله در حال جابجا کردن گچ‌های پیش‌ساخته با دستگاه بالابر به طبقات بالا بوده که تعدادی از آن‌ها روی سر این کارگر ریزش کرده و کارگر به طبقات پایین ساختمان سقوط می‌کند و به علت ضربه وارده بر سر جان خود را از دست می‌دهد.». کارگران ساختمانی بالاترین نرخ حوادث مرگبار کاری را دارند. سازمان پزشکی قانونی ایران می‌گوید در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۸ هزار حادثه کاری را ثبت کرده است. وزارت تعاون، کار و رفاهی اجتماعی اما تنها ۱۳ هزار گزارش کاری را تایید و ادعا کرده است کمتر از ۸۰۰ کارگر در طول سال ۱۴۰۰ قربانی حوادث مرگبار کاری شده‌اند.

مسعود وفایی، دبیر بازنشسته فیزیک به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد

بازداشت معلمان و اذیت و آزار فعالان صنفی از سوی نهادهای امنیتی کماکان ادامه دارد. بنا بر گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان، مسعود وفایی، دبیر بازنشسته فیزیک روز چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۱، به دست نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شد. تا لحظه انتشار این خبر از علت بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این معلم اطلاعی در دست نیست. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان در اطلاعیه‌ای که منتشر کرده «ضمن محکوم کردن سرکوب خشونت‌بار اعتراضات مردمی، بازداشت و قتل دانش‌آموزان و فرهنگیان، خواستار آزادی بدون و قید و شرط و سریع مسعود وفایی و سایر دانش‌آموزان و معلمان زندانی است. نیروهای امنیتی از آغاز جنبش سراسری جاری ده‌ها معلم را در شهرهای مختلف بازداشت کرده‌اند. برخی از معلمان به قید وثیقه و به‌صورت موقت از زندان بیرون آمده‌اند، اما شمار بسیاری از آن‌ها هم‌چنان در زندان‌ها حبس هستند. در چنین شرایطی که فعالان صنفی معلمان بازداشت و زیر فشار نهادهای امنیتی هستند حکومت نیز حقوق آن‌ها را نقض می‌کند. پیش‌تر نیز شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان در اعتراض به اخراج، بازداشت و محکومیت فعالان صنفی بیانیه‌ای منتشر کرده بود و خواهان «لغو هر چه سریع‌تر» احکام صادره علیه فعالا صنفی معلمان و «آزادی بی‌قید و شرط» معلمان شده بود.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی سفر خود به هند را لغو کرد؛ علت: ناخشنودی از ویدئویی از اعتراض‌های ایران

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران که قرار بود ماه آینده در کنفرانس رایسینا در هند شرکت کند، پس از انتشار ویدئویی تبلیغاتی در این مراسم که نشان می‌داد زنان کشورش در اعتراض به حکومت اسلامی در حال کوتاه کردن موهای خود هستند، سفر خود را لغو کرد. دولت ایران به برگزارکنندگان این کنفرانس اطلاع داده است که وزیر امور خارجه این کشور نمی‌تواند برای این کنفرانس به هند سفر کند. «گفت‌وگوی رایسینا» کنفرانس برتر هند در زمینه ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک است که به چالش برانگیزترین مسائل پیش روی جامعه جهانی می‌پردازد. هر سال، رهبران سیاسی، تجاری، رسانه و جامعه مدنی در دهلی نو گرد هم می‌آیند تا در مورد وضعیت جهان بحث کنند و فرصت‌های همکاری در طیف گسترده‌ای از موضوعات معاصر را بررسی کنند. ویدیوی تبلیغاتی گفت‌وگوی رایسینا که نسخه ۲۰۲۳ این رویداد را اعلام می کند، نزدیک به یک ماه پیش منتشر شد. در این ویدئو تصویر کوتاهی از زنان ایرانی هست که در اعتراض موهای خود را کوتاه می‌کنند و این تصویر در کنار تصاویری از ابراهیم رئیسی قرار گرفته است. این موضوع خشم سفارت ایران را که در تدارک سفر حسین امیرعبداللهیان به هند بود، برانگیخته است. در گزارشی از ایندین اکسپرس به نقل از منابعی آمده است که سفارت با بنیاد تحقیقات آبزرور (ORF) و وزارت امور خارجه هند (MEA) تماس گرفته و با نمایش رئیسی در کنار معترضان مخالفت کرده است. سفارت ایران همچنین به دنبال حذف این سکانس از ویدیوی تبلیغاتی بوده است.

پیونگ یانگ، آمریکا و کره جنوبی را به اقدام نظامی تهدید کرد

کره شمالی جمعه ۱۷ فوریه/۲۸ بهمن تهدید کرد که اگر کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا رزمایش مشترک خود در شبه‌جزیره کره را انجام دهند، واکنشی جدی و غیرمنتظره خواهد داشت. به گزارش رویترز وزارت خارجه کره شمالی در بیانیه‌ای که توسط شبکه خبری KCNA این کشور منتشر شد، آورده است: «در صورتی که آمریکا و کره جنوبی برنامه از قبل اعلام شده خود برای برگزاری رزمایش نظامی مشترک خود را عملی کنند، با اقدامات متقابل بی‌سابقه و مستمر و قوی مواجه خواهند شد.» پیونگ یانگ در ادامه مجددا اعلام کرد که برگزاری رزمایش‌های مشترک آمریکا و کره جنوبی را به عنوان آماده‌سازی برای تهاجم نظامی به کره شمالی و دستیابی به «برتری نظامی» در درازمدت درک می‌کند. مقامات سئول روز جمعه گفتند، کره شمالی این بیانیه را کمتر از دو ساعت پس از اعلام برگزاری رزمایش مشترک کره جنوبی و ایالات متحده منتشر کرده است. وزارت دفاع کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد، شبیه‌سازی رایانه‌ای در پنتاگون به منظور تمرکز بر اقدامات علیه تهدیدات هسته‌ای کره شمالی و بحث در مورد چگونگی تقویت توانایی ایالات متحده برای استفاده از تمام قابلیت‌های خود، از جمله به کارگیری سلاح‌های هسته‌ای جزو برنامه‌های رزمایش مشترک دو کشور است.

پلیس متروپولیتن: ایران دست‌کم ۱۵ بار برای ربودن یا قتل شهروندان مقیم انگلستان تلاش کرده است

به گزارش خبرگزاری رویترز، مت جاکز، رئیس واحد ضدتروریسم در پلیس متروپولیتن لندن گفت افسران او به طور فزاینده‌ای با تهدیدهای کشورهای متخاصم مانند روسیه، چین و ایران مقابله می‌کنند. به گفته جاکز تمرکز واحد ضدتروریسم در پلیس متروپولیتن لندن از روی تهدیدهای مرتبط با «اسلام‌گرایی افراطی» برداشته شده است. جاکز اعلام کرد تحقیقات مرتبط با تهدیدهای کشورهای خارجی در بریتانیا در دو سال گذشته چهار برابر شده است. رئیس واحد ضدتروریسم در پلیس متروپولیتن لندن گفت جمهوری اسلامی ایران حداقل ۱۵ بار اقدام به ربودن یا حتی تلاش برای کشتن اتباع انگلیسی یا افراد مقیم بریتانیا کرده است. براین اساس تهران فعالیت‌های این افراد را به عنوان یک تهدید ارزیابی و درک کرده بود. سال گذشته، جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، سفیر تهران را به دلیل تهدیدات نیروهای امنیتی ایران نسبت به روزنامه‌نگاران ایرانی مقیم لندن احضار کرد. رویترز می‌نویسد سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.

سازمان ملل برای کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان سوری و ترکیه‌ای یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار درخواست کمک کرد

سازمان ملل تنها دو روز پس از درخواست ۴۰۰ میلیون دلار کمک به زلزله‌زدگان سوری، خواهان بیش از یک میلیارد دلار برای عملیات امدادرسانی در ترکیه شد. مارتین گریفیث، هماهنگ کننده کمک‌های سازمان ملل به زلزله‌زدگان ترکیه و سوریه گفت: مردم درد و رنج غیرقابل توصیفی را متحمل شده‌اند. ما باید در این لحظات تاریک از آن‌ها حمایت کنیم. در زمین‌لرزه ۶ فوریه در ترکیه تاکنون حداقل ۳۶۱۸۷ نفر کشته شده‌اند. در سوریه شمار جانباختگان ۵۸۰۰ نفر اعلام شده است که بیش از چهار هزار نفر از آنان در مناطق شمالی تحت کنترل شورشیان زندگی می‌کردند. سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل به رویترز گفت از زمان وقوع زلزله تاکنون ۱۱۹ کامیون سازمان ملل از گذرگاه‌های مرزی باب الحوا و باب السلام بین ترکیه و سوریه عبور کرده‌اند. کاروانی شامل ۱۵ کامیون حامل کمک‌های قطر به شهر عفرین تحت کنترل شورشیان سوریه رسیده و مواد غذایی، داروهای ضروری و چادرهای مورد نیاز زلزله‌زدگان را با خود آورده است. جاگان چاپاگین، دبیر کل فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر گفت بحران طولانی خواهد شد و برای کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان سوری و ترکیه‌ای دست‌کم بیش از سه برابر کمک‌های درخواستی سازمان ملل مورد نیاز است. بانک اروپایی بازسازی و توسعه (EBRD) در گزارشی که روز پنجشنبه منتشر شد، اعلام کرد: تأثیر بالقوه اقتصادی زلزله در ترکیه ممکن است منجر به از دست رفتن یک درصد از تولید ناخالص ملی این کشور در سال جاری شود.