اخبار روز
علی عباسزاده کارگر بازمانده حادثه معدن «معدنجو» طبس حافظه کوتاه مدت خود را از دست داده است
همسر علی عباسزاده، کارگر معدن معدن جوی طبس که هنگام حادثه مرگبار ۳۱ شهریور در تونل بود، به روزنامه جامجم وابسته به صدا و سیما گفت حافظه کوتاه مدت همسرش مختل شده و به تنهایی از او در خانه مراقبت میکند. او گفت: «مشکل جدی پیدا کرده است و دیگر چیزی یادش نمیماند. تا زمانی که کنارش هستم، مرا میشناسد اما وقتی از جلوی چشمش دور میشوم، همهچیز را فراموش میکند.» روزنامه جام جم نوشت همسر علی عباسزاده نگران بود که بعد از گفتوگو مستمری همسرش را قطع کنند. او با بیان اینکه همسرش مشکلی برای حرکت ندارد، افزود: «اگر دستش را نگیریم و جایی نبریم، ساعتها مینشیند و به دیوار خیره میشود. تا دو روز هم غذا نخورد، احساس گرسنگی نمیکند تا وقتی خودمان به او غذا بدهیم یا برای قضای حاجت به سرویس بهداشتی ببریم. اصلا انگار در دنیای دیگری سیر میکند و توی خودش است.» به گفته او عباسزاده هنگام کار ۹ میلیون و خردهای دستمزد میگرفت.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
اسرائیل مسئول رسانهای حزبالله لبنان را کشت
محمد عفیف سخنگو و مسئول رسانهای حزبالله لبنان در حمله اسرائیل به ساختمانی در بیروت کشته شد. الجزیره گزارش کرد او در حمله به ساختمانی در راس النباء که به حزب بعث سوریه متعلق است، کشته شد. برخی رسانهها گفته بودند علی حجازی، دبیرکل حزب بعث سوریه هم در این حمله هدف قرار گرفت. کشته شدن او اما چند ساعت بعد تکذیب شد. در یک خبر دیگر وزارت بهداشت لبنان گفت حمله به محله راس الانباء یک تن کشته و سه تن زخمی شدند. وزیر بهداشت لبنان در توییتر گفت کار آواربرداری در این محله ادامه دارد. وزارت بهداشت لبنان همچنین شمار کشته شدگان از هفت اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۷ نوامبر ۲۰۲۴ را سه هزار و ۴۵۲ تن اعلام کرد. ۲۲۳ تن از کشته شدگان به دست اسرائیل در این بازه زمانی کودک بودند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
کولبرنیوز: «تعدادی از کولبران در مرز نوسود در محاصره نیروهای نظامی قرار گرفتهاند و دسترسی به آب و غذا ندارند»
کولبرنیوز با منتشر کردن ویدئویی گزارش کرد از روز شنبه ۲۶ آبانماه، دهها کولبر در نوار مرزی نوسود در کمین نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفتهاند. بر مبنای این گزارش این کولبران تا لحظه تنظیم این خبر به آب و غذا دسترسی ندارند. تاکنون جزئیات بیشتری در این رابطه منتشر نشده است. بر اساس گزارش این رسانه که به صورت ویژه اخبار مربوط به کولبران را پوشش میدهد در شش ماه نخست سال ۱۴۰۳ دستکم ۳۶ کولبر کشته و ۱۰۶ کولبر مجروح شدند. سقوط از بلندی، تیراندازی ماموران مرزبانی، انفجار مین یا ضرب و شتم به دست ماموران نظامی از عوامل مرگ یا مصدومیت کولبران گزارش شده است که در میان این عوامل تیراندازی ماموران مرزبانی با ۸۷ درصد بیشترین فراوانی را دارد. به بیان دیگر تیراندازی یا ضرب و شتم به دست ماموران مرزبانی علت جان باختن یا مصدومیت ۱۲۴ کولبر در شش ماه نخست سال بوده است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
دستکم سه زندانی بلوچ دیگر را اعدام کردند
سحرگاه یکشنبه ۲۷ آبان، حکم اعدام دستکم سه زندانی بلوچ از بابت اتهامات مرتبط با «مواد مخدر» بدون آخرین ملاقات با خانواده در زندان بیرجند به اجرا درآمد. حالوش هویت یکی از این سه زندانی را پرویز براهویی، اهل زاهدان اعلام کرده است. به هویت دو زندانی دیگر تا این لحظه اشارهای نشده است. بر اساس گزارش سازمان حقوق بشر ایران، اعدام زندانیانی که با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» اعدام شدهاند، در چهار سال گذشته بهطور مستمر و هر ساله، افزایش شدیدی داشته است. سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲ که ۲۵۶ نفر با اتهامهای مرتبط با مواد مخدر اعدام شده بودند، ۸۴ درصد افزایش داشت و ۴۷۱ اعدام با این اتهام به ثبت رسیده است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
رانندگان ناوگان عمومی مسافربری در مقابل استانداری زاهدان در پی مسدود شدن کارتهای سوخت تجمع کردند
یکشنبه ۲۷ آبان، جمعی از رانندگان مینی بوس و اتوبوسها در پی مسدود شدن چهار ماهه کارتهای سوخت مقابل استانداری زاهدان تجمع کردند. در ویدئویی که از این تجمع اعتراضی منتشر شده، رانندگان با در دست داشتن نوشتههایی میگویند که یک ماه است برای رفع مسدودیت کارتهای خود که بدون دلیل مسدود شدهاند اعتراض کرده و پیگیر شدهاند، اما تاکنون پاسخی دریافت نکردهاند و هفته پیش نیز مسئولان قول رسیدگی دادند که هنوز اقدامی انجام ندادهاند. این رانندگان نیز در روزهای گذشته نسبت به مسدود شدن کارتهای سوخت اعتراض کرده بودند و گفته بودند که «بیکار شدهاند»، اما مسئولان پاسخی به خواستههای آنها نداشتهاند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
مصطفی نیلی، وکیل مدافع نرگس محمدی: موکلم پس از عمل جراحی به زندان بازگشت
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر که جهت درمان به بیمارستان اعزام شده بود، پس از عمل جراحی تومور استخوانی، به زندان اوین بازگشت. مصطفی نیلی، وکیل نرگس محمدی با اعلام این خبر نوشت: موکلش اخیراً به دلیل تومور استخوانی در قسمت فوقانی ساق پا، تحت عمل جراحی برداشتن تومور و پیوند استخوانی قرار گرفته و روز شنبه، ۲۶ آبانماه، به زندان بازگردانده شده است. به گفته نیلی پزشک معالج، سه ماه مراقبت در شرایط مطلوب را تجویز و از مقامات قضایی تقاضای مرخصی و توقف اجرای حکم کرده است و منتظر تصمیم آنها هستند. نرگس محمدی که در سال ۲۰۲۳ جایزه نوبل صلح را دریافت کرد، سالهای طولانی را در زندان حبس بوده است. گروهی از فعالان حقوق زنان در ایران پیش از این نسبت به سلامت جسمانی او در زندان هشدار داده و خواهان انتقالش به بیمارستان برای درمان شده بودند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
یک کارگر جوشکار کشته و یک کارگر ساختمانی مصدوم شد
خبرگزاری کار ایران که به خانه کارگر وابسته است گزارش کرد دو کارگر ساختمانی حین انجام کار کشته و مصدوم شدند؛ یک جوشکار و یک کارگر ساختمانی. کارگر جوشکار حین انجام کار در یک ساختمان واقع در منطقه تهران پارس به درون چاه سقوط کرد و جانش را از دست داد. جسد بی جان او را ماموران امداد نجات چند ساعت بعد بیرون کشیدند. در یک حادثه دیگر هم یک کارگر ساختمانی حدودا ۵۵ ساله در گرگان به درون چاه آسانسور سقوط کرد. ماموران امداد و نجات او را که دچار مصدومیت شده بود از چاه بیرون کشیدند و به بیمارستان منتقل کردند. در ایران سال گذشته بیش از دو هزار کارگر جانشان را به دلیل سوانح کاری از دست دادند که نیمی از آنها در بخش ساختمان کار میکردند.