اخبار روز
گمانهزنی سازمان ملل: تا ژوئن ۲۰۲۵ یک میلیون پناهنده سوری به کشورشان بازمیگردند
سازمان ملل تخمین زد یک میلیون پناهنده سوری در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ به زادگاهشان بازمیگردند. کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان تأکید کرد که این گمانهزنی به «بازگشت اجباری» پناهندگان سوری مربوط نیست. کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان افزوده است که کارکنانش را به مرزهای سوریه فرستاده تا از جریان بازگشت پناهندگان و کسانی که از کشور خارج میشوند مطلع شوند. پس از سقوط اسد در ۱۸ آذر / ۸ دسامبر، چندین کشور بهویژه در اروپا، روند پناهندگی سوریها را به حالت تعلیق درآوردند و برنامه بازگشت یا حتی اخراج آنها را اعلام کردند. میلیونها سوری پس از جنگی که در سال ۲۰۱۱ در کشورشان آغاز شد، مجبور به ترک کشورشان شدند. بیشتر آنها به کشورهای همسایه، از جمله ترکیه و لبنان پناه بردند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
صدور دستور بازداشت رئيس جمهوری پیشین بولیوی به اتهام تجاوز جنسی و باردار کردن یک دختر زیر سن قانونی
دادستانهای بولیوی روز دوشنبه ۱۶ دسامبر/۲۶ آذر خواستار بازداشت اوو مورالس، رئیسجمهوری پیشین این کشور شدند. او برپایه تحقیقاتی در زمینه ادعای بارداری یک زن جوان از مورالس در حالی که تنها ۱۵ سال داشته، به تجاوز جنسی به یک دختر زیر سن متهم است. دستور بازداشت، که همچنان باید به تأیید قاضی برسد، پس از آن صادر شد که مورالس از حضور برای ادای شهادت در این پرونده خودداری کرد. مورالس که به مدت ۱۳ سال تا سال ۲۰۱۹ بر بولیوی حکومت کرد، از زمان مطرح شدن بحث بازداشتش در ماه سپتامبر، در منطقه روستایی چاپاره و در میان حلقهای از حامیان وفادار خود پناه گرفته است. این مرد سیاستمدار ۶۵ ساله متهم است که در سال ۲۰۱۶ از یک دختر نوجوان صاحب فرزند شده است. برقراری هرگونه رابطه جنسی با کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال طبق قوانین بولیوی تجاوز جنسی و جرم محسوب میشود. مورالس تاکنون درباره دستور بازداشت اظهار نظری نکرده اما پیشتر «هرگونه تخلف» را رد کرده و رقیب چپگرای خود، لوئیس آرس، رئیسجمهوری فعلی بولیوی و جانشین منتخبش را به تبانی با دشمنانش برای جلوگیری از شرکت او در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده متهم کرده است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
سوسن حسنزاده، مدرس زبان کردی را در زندان ارومیه از ملاقات با خانواده محروم کردهاند
برمبنای گزارش رسانه «کوردپا»، اداره اطلاعات و مسئولان زندان ارومیه سوسن حسنزاده فعال مدنی و مدرس زبان کُردی اهل بوکان را از ملاقات با خانواده محروم کردهاند. به گفته یک منبع مطلع خانواده سوسن حسنزاده چندین بار تلاش کردهاند که با او در زندان ارومیه ملاقات داشته باشند، اما مسئولان زندان ارومیه و اداره اطلاعات مانع آن شدهاند و به درخواست خانواده این فعال کُرد پاسخی ندادهاند. طبق این گزارش او پس از انتقال به زندان مرکزی ارومیه تنها یکبار با خانواده تماس داشته و در شرایط فعلی خانواده از وضعیت او در زندان بیخبرند. شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو ارومیه پیشتر سوسن حسنزاده را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به سه ماه حبس تعزیری محکوم کرد. او سهشنبه ١٣ آذر سال جاری به بهانه شکایت، به کلانتری ١١ بوکان احضار و پس از حضور در کلانتری، به شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان منتقل شد. مأموران با دستور قاضی اجرای احکام این مدرس زبان کُردی را برای گذراندن دوران محکومیت خود به زندان ارومیه انتقال دادند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
نیروهای امنیتی دستکم ۱۱ شهروند کُرد را با یورش به منازلشان در مهاباد بازداشت کردند
براساس گزارش رسانه «کوردپا» به نقل از یک منبع مطلع، نیروهای امنیتی بامداد یکشنبه ۲۵ آذر ۱۱ شهروند کُرد به نامهای عثمان (شوانه) جهانیفر، ایوب رسولی، ریبوار رسولی، سیامند سیداحمدی، قادر خرامانفر، کمال مسعودی، جلال صدفی، یوسف قال، آرام مبذولە، رحمان دانا و زانیار سیداحمدی را در مهاباد بدون ارائه حکم قضایی و با یورش و تفتیش محل زندگیشان بازداشت کردهاند. کوردپا روز سهشنبه نوشت سیامند سید احمدی، اهل روستای بیرم از توابع مهاباد پس از چند ساعت بازداشت آزاد شده است اما با گذشت دو روز از زمان بازداشت، تاکنون از دلیل بازداشت و اتهامهای مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست. گفته میشود آنها جهت بازجویی به یکی از بازداشتگاههای امنیتی ارومیه منتقل شدهاند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
کارگران ارکان ثالث پالایش گاز فجر جم برای سومین هفته متوالی دست به تجمع اعتراضی زدند
کارگران ارکان ثالث شرکتهای پیمانکاری شرکت پالایش گاز فجر جم سهشنبه ۲۷ آذر برای سومین هفته متوالی «سهشنبههای اعتراضی» خود را با شعار «دستمزد عادلانه حق مسلم ماست» برگزار کردند. افزایش دستمزد متناسب با گرانی، حذف شرکتهای پیمانکاری، اصلاح و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، همسانسازی حقوق و مزایا، استفاده از خدمات رفاهی پالایشگاهی و توجه به کرامت انسانی، امنیت شغلی، بهرهمندی از طرح اقماری، گاز کارت، مرخصی استحقاقی و حق اضافهکاری منطبق با استانداردهای پالایشگاهی، برای رانندگان و سایر کارگران پشتیبانی شرکت پیمانکاری طرف قرارداد، از جمله خواستههای این کارگران است. پیمانکاری «ارکان ثالث» به این معناست که کارفرمای اصلی با یک پیمانکار قرارداد میبندد و این پیمانکار که حساب مشترک با کارفرما دارد، به موازات پرداخت حقوق به کارگران خود، از همان حساب مشترک هم سود برداشت میکند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
گروسی: برجام دیگر کارایی ندارد، ایران به بمب اتمی نزدیک شده است
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز سهشنبه ۲۷ آذر/ ۱۷ دسامبر گفت که برجام دیگر قابل اجرا نیست و ایران در حال غنیسازی اورانیوم در سطح نزدیک به درجه تسلیحاتی است و بهسرعت به وضعیت یک کشور دارای توانایی هستهای نظامی نزدیک میشود. گروسی در مصاحبهای با خبرگزاری ANSA گفت: «فلسفه برجام میتواند بهعنوان مبنا استفاده شود، اما خود آن توافق دیگر کار نمیکند.» او افزود که ایران اکنون تواناییهای بسیار بیشتری دارد و اورانیوم را در سطح ۶۰ درصد و نزدیک به ۹۰ درصد غنیسازی میکند. گروسی گفت که باید توافق جدیدی به دست آید که واقعیتهای کنونی را در نظر بگیرد. او گفت که ریاستجمهوری پزشکیان فرصتی برای مذاکرات جدید ایجاد کرده است، اما این مذاکرات باید بر اساس مبانی متفاوتی از برجام انجام شود.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
رئیس نیروهای حفاظت هستهای روسیه در انفجار یک بمب در مسکو کشته شد
کمیته تحقیقات روسیه از کشتهشدن ژنرال ایگور کیریلوف، رئیس نیروهای دفاع رادیولوژیکی، شیمیایی و بیولوژیکی روسیه و دستیارش در انفجار یک بمب خبر داد. طبق این گزارش بمب در یک اسکوتر برقی جاسازی شده بود و در نزدیکی یک ساختمان مسکونی، در خیابان ریازانسکی پروسپکت مسکو منفجر شده است. خبرگزاری تاس روسیه به نقل از یک مقام امنیتی نوشت که دستگاه انفجاری دارای «ظرفیتی معادل ۳۰۰ گرم تیانتی» بوده است. برمبنای گزارش رسانه کییف ایندیپندنت، به نقل از سرویس امنیتی اوکراین روز دوشنبه، یک روز پیش از انفجار دادستانهای اوکراینی ایگور کیریلوف را به صورت غیابی به استفاده از تسلیحات شیمیایی ممنوعه در اوکراین متهم کردند. روسیه این اتهامها را رد میکند. سرویس امنیتی اوکراین (SBU) میگوید از فوریه ۲۰۲۲ تاکنون بیش از ۴۸۰۰ مورد استفاده از تسلیحات شیمیایی در میدان نبرد، به ویژه نارنجکهای جنگی K-1، ثبت شده است.