ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس صداوسیمای جمهوری اسلامی می‌گوید به «چهره‌های هنجارشکن» باج نمی‌دهد

در حالی‌که این روزها موضوع بازگشت برخی از چهره‌های تلویزیون و سینما از جمله رضا رشیدپور و محمدرضا گلزار به تلویزیون حکومتی در شبکه‌های اجتماعی مطرح شده است، روابط عمومی صداوسیما در اطلاعیه‌ای بر «استفاده منطقی و اصولی» از سلبریتی‌ها و چهره‌ها تأکید کرد و پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز در اظهارنظری گفت: «هر زمان رسانه ملی تصمیم به استفاده از چهره‌ها بگیرد، امکان فرصت و ظرفیت دیده‌شدن را در اختیار کسانی قرار می‌دهد که هنجارها را رعایت کرده باشند.» جبلی در ادامه این بحث افزود: «به بهانه جذب مخاطب و جذاب‌شدن برنامه‌هایمان به هیچ چهره هنجارشکنی باج نمی‌دهیم که بخواهد ارزش‌های ما را زیر سئوال ببرد.» در پی جنبش سراسری زن، زندگی، آزادی فشار بر جامعه هنری ایران به‌ویژه سینماگران و بازیگران زن افزایش یافته است و گروهی از آن‌ها از ادامه کار ممنوع شده‌اند. مسئولان حکومتی تلاش می‌کنند این گروه از هنرمندان مطرح را از کسانی که به‌گفته آن‌ها چهره هستند اما «هنجارها را رعایت می‌کنند»، جدا کنند.

نخستین کشتی از طریق گذرگاه ایجادشده توسط اوکراین وارد استانبول شد

رویترز جمعه ۲۷ مرداد / ۱۸ اوت به‌نقل از یک شاهد عینی نوشت اولین کشتی که از گذرگاه اوکراین در دریای سیاه استفاده کرد، از تنگه بسفر ترکیه عبور کرد. این کشتی کانتینری به نام جوزف شولت با پرچم هنگ‌کنگ اوایل این هفته بندر اودسا در دریای سیاه اوکراین را ترک کرد. کشتی فوق از ۲۳ فوریه ۲۰۲۲، یک روز پیش از آغاز حمله روسیه به اوکراین، در این بندر بود. رسانه‌های محلی گفته‌اند که این کشتی در بندر امبارلی در جنوب استانبول لنگر می‌اندازد. روسیه پس از آن‌که از توافق غلات با اوکراین خارج شد تهدید کرد که کشتی‌هایی که از دریای سیاه عبور می‌کنند را به‌عنوان حامل محموله‌های نظامی بالقوه تلقی کرده و آن‌ها را بازرسی خواهد کرد. اوکراین هفته گذشته اعلام کرد که در دریای سیاه یک «گذرگاه بشردوستانه» برای حرکت کشتی‌های باری که پس از فسخ توافق غلات در بنادر این کشور گرفتار مانده‌اند، ایجاد خواهد کرد. منابع کشتی‌رانی و شرکت‌های بیمه نگرانی خود را در مورد امنیت این گذرگاه ابراز کرده‌اند.

نیکزاد، نماینده مجلس پوشش اختیاری را مسئله امنیتی کرد: لایحه حجاب برخورد قاطع با کسانی است که با همکاری کشورهای متخاصم عمداً بی‌حجابی را ترویج می‌کنند

علی نیکزاد، نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی جمعه ۲۷ مرداد در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر گفت لایحه عفاف و حجاب را قوه قضائیه تدوین کرد و از طریق دولت به مجلس داد و مجلس در تدوین آن نقشی نداشته است. به‌گفته نیکزار این لایحه در مجلس به ۷۰ ماده تبدیل شد و از جمله تغییرات صورت گرفته در آن این است که «جرایم از سه میلیون شروع می‌شد» اما اکنون مقرر شده «در وهله اول با کسانی که به‌صورت سازمان‌یافته با کشورهای متخاصم و معاند در ارتباط هستند و برای ترویج بی‌حجابی اقدام می‌کنند، برخورد شود». همچنین اگر سلبریتی‌ها اقدامی علیه حجاب انجام دهند با آن‌ها «برخورد» خواهد شد. نیکزار توضیح نداد که منظور از «برخورد» چیست. این نماینده مجلس گفت: «تأکید در لایحه عفاف و حجاب برخورد قاطع با کسانی است که عمداً و با همکاری کشورهای متخاصم اقدامات سازمان یافته برای ترویج بی‌حجابی و بدحجابی در جامعه انجام می‌دهند.»

لیتوانی دو گذرگاه مرزی خود با بلاروس را بست

لیتوانی دو گذرگاه از شش گذرگاه مرزی خود با بلاروس را بست. دولت این کشور بالتیک عضو اتحادیه اروپا و ناتو اعلام کرد که دو گذرگاه بازرسی «سومسکاس» و «توِرِسیوس» از امروز جمعه ۲۷ مرداد / ۱۸ اوت تا اطلاع بعدی قابل تردد نیستند. به‌گفته اگنه بیلوتایت، وزیر کشور لیتوانی، قرار است بلوک‌های سیمانی و سیم‌های خاردار در این منطقه نصب و ایجاد شود. سایر گذرگاه‌ها فعلاً باز خواهند بود. لیتوانی نیز مانند لهستان و لتونی، نگران فعالیت‌های ارتش خصوصی واگنر روسیه در بلاروس است. بلاروس متحد نزدیک روسیه است. بخشی از نیروهای مزدور واگنر در چند هفته گذشته در بلاروس اردوگاه ایجاد کرده‌اند. دو کشور مرز مشترکی به طول ۶۸۰ کیلومتر دارند. لیتوانی ۲۰ مرداد / ۱۱ اوت نیز اعلام کرد که نیروها و اقدامات حفاظتی خود را در مرز با بلاروس تقویت می‌کند.

مرگ و مصدومیت دو کارگر در تبریز و رشت

به‌گزارش وب‌سایت کُردپا، روز پنج‌شنبه ۲۶ مرداد یک کارگر به نام مهدی محمودی، اهل روستای داریان و ساکن دوریسان از توابع پاوه در تبریز جان باخت. مهدی محمودی ۱۷ مرداد بر اثر سقوط از ارتفاع در حین کار، به بیمارستان منتقل شده بود و روز گذشته بر اثر جراحات وارده جان خود را از دست داد. خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز گزارش داد که یک کارگر مرد ۳۳ ساله طی حادثه‌ای، پای راست و قسمتی از بدنش در دستگاه مارپیچ یک واحد تولیدی در شهرک صنعتی سپیدرود رشت گیر کرد. گروه‌‌های امدادی پس از خارج‌کردن او از داخل دستگاه، تثبیت شرایط بیمار را با کمک تیم اورژانس انجام دادند و او را به مرکز درمانی منتقل کردند. سازمان پزشکی قانونی ایران مرگ ۱۹۰۰ کارگر بر اثر حوادث کاری را در سال ۱۴۰۱ ثبت کرده است. اما وزارت کار تنها ۷۱۱ مورد مرگ ناشی از کار را تایید می‌کند. اختلاف بیش از ۱۱۰۰ نفری آمارهای این دو نهاد حکومتی نشان می‌دهد که بخش زیادی از حوادث کاری مرگبار در کارگاه‌های خارج از شمول قانون کار، رخ می‌دهد که کارگران آن نه قرارداد کاری دارند و نه بیمه هستند.

شمار بازداشت‌شدگان گیلان به ۱۳ نفر افزایش یافت

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در ادامه بازداشت فعالان زن استان گیلان، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی پنج‌شنبه ۲۶ مرداد در فومن مهسا بصیر توانا، خواهر مهران بصیر توانا، از کشته‌شدگان جنبش سراسری زن، زندگی، آزادی را هم بازداشت کردند. سازمان حقوق بشری هه‌نگاو گفته است که مهسا بصیر توانا هنگام خروج از بیمارستانی که مادرش به‌دلیل سکته مغزی در آن بستری بود بازداشت شده است. بدین ترتیب شمار زنان و فعالان زن بازداشت‌شده در گیلان به ۱۳ نفر افزایش یافت. پیش از این در روز چهارشنبه ۲۵ مرداد مأموران امنیتی گیلان زهرا دادرس، زهره دادرس، متین یزدانی، جلوه جواهری، فروغ سمیع‌نیا، آزاده چاووشیان، نگین رضایی، یاسمین حشدری، شیوا شاه‌سیاه، واحده خوش‌سیرت، هومن طاهری و سارا جهانی را بازداشت کرده بودند. روز پنج‌شنبه روابط عمومی اداره کل اطلاعات گیلان در اطلاعیه‌‌ای بازداشت گروهی زنان و فعالان زن در این استان را به سالگرد جنبش زن، زندگی، آزادی مربوط دانسته و گفته بود آن‌ها در همکاری با «رسانه‌های معاند» قصد ایجاد «اغتشاشات» داشتند.