ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«وزارت مهاجرین» طالبان از بازگشت هزاران پناهجوی افغانستانی از ایران و پاکستان خبر داد

«وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان» طالبان اعلام کرد که حدود هفت هزار پناهجوی افغانستانی داوطلبانه و اجباری از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند. بر اساس بیانیه این وزارت، دو هزار و ۸۲۴ پناهجوی افغان به‌طور اجباری و داوطلبانه از ایران، و ۴۵۸ خانواده، شامل دو هزار و ۵۸۷ نفر از گذرگاه تورخم و ۲۴۶ خانواده، شامل هزار و ۵۱۷ نفر از طریق گذرگاه اسپین‌بولدک از پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند. «وزارت مهاجرین» طالبان افزوده است که مهاجران نیازمند و آسیب‌پذیر به دفتر سازمان بین‌المللی مهاجرت معرفی و کمک‌های مواد غذایی و غیرغذایی دریافت کرده‌اند. این وزارت همچنین گفته است که برای اسکان موقت مهاجران و عودت‌کنندگان از پاکستان در ننگرهار اردوگاه می‌سازد و کار ساخت این اردوگاه نیز آغاز شده است. پاکستان به پناهجویان افغان تا یکم نوامبر مهلت داده که از آن کشور خارج شوند، در غیر این صورت اخراج خواهند شد. این دستور شامل ۱,۷ میلیون پناهجو و مهاجر غیرقانونی افغانستان خواهد شد. مقام‌های جمهوری اسلامی ایران نیز می‌گویند که در پی ساماندهی پناهجویان افغانستانی هستند و افرادی که غیرقانونی وارد ایران شده‌اند، به کشورشان برگردانده می‌شوند.

شش نفر دیگر در شهرهای سیستان و بلوچستان بازداشت شدند

در شهرهای سیستان و بلوچستان بازداشت‌ها ادامه دارد. به‌گزارش شبکه تلگرامی «حال‌وش» که خبرهای این استان را پوشش می‌دهد، روز پنج‌شنبه ۲۷ مهر نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی سعید ریگی، ۲۳ ساله، کارگر ساختمان و ساکن زاهدان را در حالی که عازم محل کار خود بود در منطقه ثارالله خیابان انقلاب زاهدان بازداشت کردند. روز چهارشنبه نیز عبدالله هنزرانی، ۲۴ ساله اهل و ساکن روستای نایگون بازداشت شد. مأموران امنیتی همچنین چهار نفر دیگر به نام‌های محمد بامری، ساکن دلگان، ناصر براهویی، حامد براهویی و احمد (ناصر) براهویی، اهل و ساکن روستای سفیدآبه از توابع شهرستان نیمروز را روز دوشنبه ۲۴ مهرماه بازداشت کردند. سه نفر اخیر نیز کارگر ساختمانی هستند که روز دوشنبه جهت فعالیت کارگری به زاهدان رفته بودند. از دلایل بازداشت، اتهام‌های مطرح‌شده علیه آن‌ها و محل نگهداری‌شان اطلاعی در دست نیست. پیش از این هم حال‌وش از بازداشت یک جوان ۲۳ ساله به نام میلاد گمشادزهی، ساکن ایرانشهر و یک معلم ۴۲ ساله به نام مسعود زبردستی، ساکن فنوج در روز سه‌شنبه ۲۵ مهر خبر داده بود. بازداشت شهروندان بلوچ در سیستان و بلوچستان به امری روزمره در این استان تبدیل شده است.

دادگاه انقلاب ارومیه برای دومین بار نایب عسکری را به اعدام محکوم کرد

نایب عسکری، زندانی سیاسی کُرد در زندان ارومیه برای دومین بار از سوی دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شد. به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، نایب عسکری که در سال ۱۴۰۰ پس از دریافت «امان‌نامه» از اقلیم کردستان عراق به ایران بازگشته بود، بازداشت و به مدت سه ماه در بازداشتگاه امنیتی سپاه پاسداران ارومیه شکنجه و حبس شد. بر پایه این گزارش در زمان بازداشت، به نایب عسکری گفته شد که او در یک محاکمه غیابی به اتهام «محاربه» از طریق عضویت در حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) به اعدام محکوم شده است. در پی اعتراض او به این حکم، دادگاه انقلاب ارومیه پس از برگزاری چهار جلسه بار دیگر نایب عسکری را این بار به اتهام «بغی» به اعدام محکوم کرد. این گزارش می‌گوید صدور حکم اعدام با مرگ یکی از فرماندهان سپاه پاسداران به نام مصطفی سلطانی که در سال ۱۳۹۹ به علت کرونا مُرد، ارتباط دارد. سلطانی در سال ۱۳۹۳ در جریان درگیری سپاه پاسداران با حزب حیات آزاد مجروح شد و در سال ۱۳۹۹ به دلیل ابتلا به کرونا مُرد اما « خانواده این فرمانده سپاه پاسداران با همکاری سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و اداره اطلاعات ارومیه با تنظیم شکایتی علیه نایب عسکری اعلام کردند که او در درگیری منجر به مجروحیت مصطفی سلطانی مشارکت داشته و مرگ این فرمانده سپاه پاسداران در اثر جراحات به جای مانده از این درگیری بوده است.» بر اساس این شکایتنامه یک پرونده دیگر علیه نایب عسکری در دادگاه کیفری ارومیه به اتهام «مشارکت در قتل» در جریان است.

حقوق کارگران قراردادی شهرداری خاش پرداخت نشده است

شهرداری خاش دستمزد ۱۶۰ کارگر را پرداخت نکرده است. خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، به نقل از این کارگران نوشت: از ۱۶۰ کارگر ۶۰ تن با شهرداری قرارداد دارند و ۱۰۰ تن دیگر تحت پیمان شرکت‌های پیمانکاری هستند که از یک ماه و نیم تا چهار ماه دستمزد معوقه طلب دارند. یکی از این کارگران گفت که آخرین دستمزدی که دریافت کرده مربوط به مرداد ماه است و بعد از آن شهرداری هیچ پرداختی به کارگران نداشته است. به گفته کارگران معترض، شهرداری تا به حال از پرداخت مابه تفاوت عیدی پرداخت شده طی سه سال اخیر هم امتناع کرده است. آنها گفتند که عیدی و سنوات‌شان طی سه سال در دوره مدیریت شهردار پیشین به صورت کارمندی پرداخت شده است. کارگران شهرداری در بسیاری از شهرها به دلیل قراردادهای پیمانی در برابر ساعت کار طولانی دستمزد اندکی دریافت می‌کنند که آن هم با تاخیر پرداخت می‌شود.

چهار تن دیگر را در خرم‌آباد، رشت و زاهدان اعدام کردند

سه زندانی دیگر را در زندان‌های خرم‌آباد و زاهدان اعدام کردند. دو تن از زندانیان اعدام شده به نام‌های فتح‌الله رشنو و وحید کاکاوند صبح روز پنجشنبه ۲۷ مهر در زندان پارسیلون خرم‌آباد اعدام شدند. اتهام این دو زندانی «جرایم مرتبط با مواد مخدر» اعلام شده است. یک زندانی دیگر که هویت او «خدابخش»، بدون اعلام نام خانوادگی و ۲۷ ساله اعلام شده است هم در همین روز در زندان مرکزی زاهدان به اتهام «تجاوز به عنف» به دار آویخته شد. به گزارش «حال‌وش» که به صورت ویژه اخبار مربوط به بلوچ‌ها را پوشش می‌دهد‌، این زندانی مرداد ۱۴۰۱ در سراوان بازداشت بازداشت و در دادگاه به اعدام محکوم شده بود. در زندان لاکان رشت نیز یک زندانی که تنها نام خانوادگی او از سوی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران احراز شده بود، به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر در روز ۲۵ مهر اعدام شد. هرانا نام خانوادگی این زندانی اعدام شده را کتابی اعلام کرد. بر اساس گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر از آغاز سال ۲۰۲۳ دستکم ۶۵۹ تن در ایران اعدام شدند که حداقل یک تن از آنان کودک بود.

مرحله دوم ثبت‌نام داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی آغاز شد

وزارت کشور و ستاد انتخابات صبح روز پنج‌شنبه ۲۷ مهرماه، از آغاز دومین مرحله از ثبت‌‌نام داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی خبر دادند. در ماه‌های پیش یک مرحله جدید به نام پیش‌ثبت‌نام هم انجام شده بود. این مدل جدیدی از ثبت‌نام داوطلبان نمایندگی مجلس بر اساس قانون جدید انتخابات است. وزارت کشور می‌گوید تنها کسانی می‌توانند ثبت‌نام قطعی کنند که پیش از این پیش‌ثبت‌نام کرده باشند. به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، متقاضیانی که در مرحله پیش‌ثبت‌نام، نام‌نویسی کرده و کُد رهگیری برایشان ارسال شده بود، مجازند در این مرحله از طریق پنجره واحد وزارت کشور به ثبت‌نام قطعی خود اقدام کنند. این مرحله یک هفته به طول خواهد انجامید و مهلت نام‌نویسی قطعی داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی در ساعت ۱۸ سوم آبان‌ماه امسال پایان خواهد یافت. انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی همزمان با انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، روز ۱۱ اسفندماه امسال برگزار می‌شود.

حمله به پایگاه‌ نیروهای آمریکا و ائتلاف ضدداعش در سوریه

پهپادهای متعلق به شبه‌نظامیان طرفدار ایران به پایگاه التنف ائتلاف بین‌المللی در سوریه در مرزهای عراق و اردن حمله کردند. دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که پایگاه التنف وابسته به نیروهای ائتلاف بین‌المللی در منطقه ۵۵ کیلومتری مرز سوریه، عراق و اردن، بامداد پنج‌شنبه ۲۷ مهر / ۱۹ اکتبر مورد حمله سه پهپاد ایرانی قرار گرفت. این پایگاه عمده نیروهای آمریکایی حاضر در سوریه را در خود جای داده است. این حمله ساعاتی پس از اعلام آماده باش به این پایگاه صورت گرفت. بر اساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه که گروه خبری مخالفان اسد مستقر در لندن است، در این حمله دو پهپاد مهاجم سرنگون شد و سومی پایگاه را هدف قرار داد و خسارت‌های مادی به‌بار آورد، اما هیچ اطلاعاتی در مورد تلفات انسانی گزارش نشده است. گزارش دیگری حاکی از آن است که گردان‌های حزب‌الله عراق وفادار به ایران، سه فروند پهپاد شاهد ۱۰۱ را به سمت پایگاه نظامی آمریکا در التنف پرتاب کردند و همچنین دو موشک «فجر» را به تأسیسات نظامی آمریکا در منطقه نفتی کونوکو نزدیک دیرالزور شلیک کردند. دو مقام آمریکایی دیروز چهارشنبه به رویترز گفتند که ارتش آمریکا بامداد چهارشنبه حمله‌ای که نیروهایش را در عراق هدف قرار داده بود خنثی کرد و دو پهپاد را قبل از رسیدن به هدف رهگیری کرد. به گزارش رویترز، این دو مقام که خواستند نامشان فاش نشود، از افشای این‌که چه کسی مظنون به انجام این حمله بود، خودداری کردند.

رئیس پلیس اسرائیل معترضان ضد جنگ را با اتوبوس به غزه می‌فرستد

کوبی شبتای، رئیس پلیس اسرائیل گفت در اسرائیل، تظاهرات در حمایت از غزه تحمل نخواهد شد و گروه‌های اسرائیلی ضدجنگ را تهدید کرد که به غزه فرستاده می‌شوند. اظهارات شبتای در ویدئویی منتشر شد که روز سه‌شنبه در حساب کاربری پلیس اسرائیل در شبکه اجتماعی TikTok منتشر شد. رسانه‌های اسرائیلی روز چهارشنبه از یورش پلیس این کشور به تظاهرات ضدجنگ شهروندان اسرائیلی در حیفا خبر دادند و نوشتند که شش نفر در این رابطه دستگیر شده‌اند. رئیس پلیس اسرائیل در ویدئوی جنجالی‌اش خطاب به فعالان ضدجنگ در اسرائیل گفت: «هر کسی که می‌خواهد شهروند اسرائیل باشد، بسیار خوب. هر کسی که بخواهد با غزه همذات‌پنداری کند، هم خوش آمد، الان او را سوار اتوبوس‌هایی می‌کنم که به آن‌جا می‌روند.» در این ویدئوی کوتاه، شبتای همچنین گفت که «تحمل هیچ‌گونه مخالفتی وجود ندارد... هیچ مجوزی برای اعتراض وجود نخواهد داشت». او گفت اسرائیل «در وضعیت جنگی است... ما در شرایطی نیستیم که اجازه دهیم هر کسی بیاید و ما را آزمایش کند.» الی لوی، سخنگوی پلیس اسرائیل روز چهارشنبه به رادیو ارتش گفت که از زمان آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر، ۶۳ نفر در اسرائیل به ظن حمایت یا «تشویق تروریسم» دستگیر شده‌اند. مقام‌های پلیس اسرائیل روز چهارشنبه به سایت خبری وای‌نت گفتند که در حال جست‌وجوی شبکه‌های اجتماعی برای یافتن فلسطینی‌هایی در اسرائیل هستند که از حماس حمایت می‌کنند.

الجزیره: بیش از ۴۰ فلسطینی در حملات صبح پنج‌شنبه اسرائیل کشته شدند

شبکه الجزیره به‌نقل از شاهدان عینی و منابع پزشکی نوشته است که صبح پنج‌شنبه ۲۷ مهر / ۱۹ اکتبر در سیزدهمین روز جنگ حماس و اسرائیل و در ادامه حملات جنگنده‌های اسرائیلی به نوار غزه بیش از ۴۰ فلسطینی کشته شدند. به‌گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا، ۹ نفر از جمله هفت کودک در حمله جت‌های اسرائیلی به خانه‌ای در خان‌یونس در جنوب غزه کشته شدند. به‌گفته شاهدان، بیش از ۳۰ فلسطینی در حملات هوایی اسرائیل به رفح در جنوب نوار غزه کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند. جنگنده‌های اسرائیلی همچنین خانه‌ای را در محله تل‌السلطان در رفح بمباران کردند که گزارش‌هایی از تلفات این حادثه منتشر شده است. الجزیره به‌نقل از شاهدان افزوده است که در حمله هوایی به اردوگاه آوارگان نصیرات در مرکز غزه، یک نوزاد فلسطینی نیز کشته و چندین نفر زخمی شدند. منابع پزشکی فلسطینی اعلام کردند که یک کودک نیز در حمله هوایی اسرائیل به غرب خان‌یونس کشته شد.

سخنگوی فراجا از «دستگیری قاتل» داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر خبر داد

سردار سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی (فراجا) پنج‌شنبه ۲۷ مهر در ارتباط با پرونده قتل داریوش مهرجویی، فیلمساز نامدار ایران و وحیده محمدی‌فر، طراح لباس، فیلمنامه‌نویس و دستیار کارگردان، گفت: «دقایقی پیش قاتل اصلی که جزو دستگیرشدگان قبلی پلیس بود پس از انجام اقدامات فنی و تقاطع‌گیری شناسایی و لب به اعتراف گشود.» منتظرالمهدی افزود: «اکنون می‌توان با قاطعیت گفت که قاتل این هنرمند و همسرش دستگیر شده است.» او توضیح بیشتری در این‌باره ارائه نکرد و افزود «بازجویی‌ها کماکان برای شناسایی همدستان و زوایای پنهان این قتل در حال انجام است» و «به‌زودی صحنه جرم بازسازی و اطلاعات تکمیلی ارائه خواهد شد». پیش از این خبرهای متعددی از بازداشت افرادی که گفته می‌شد در این پرونده مظنون هستند منتشر شده بود و حتی یک بار نیز رسانه‌های ایران از بازداشت «قاتل» هنگام خروج از مرز خبر دادند که بعد تکذیب شد. شنبه شب ۲۲ مهر، جسد داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی‌فر در ویلایشان واقع در شهرک زیبادشت منطقه فرخ‌آباد در حوالی کرج یافت شد. آن‌ها با ضربه‌های چاقو به طرز فجیعی به قتل رسیده‌ بودند. روز گذشته (چهارشنبه) مراسم تشییع و بدرقه داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی‌فر در مقابل تالار وحدت با حضور جمع کثیری از هنرمندان و سینماگران برگزار شد. مردم شرکت‌کننده در این مراسم شعارهایی نیز در پشتیبانی از جنبش «زن، زندگی، آزادی» سر دادند.

عاطفه رنگریز در زندان شاهرود در اعتراض به بلاتکلیفی خود و آزار خانواده‌اش، اعتصاب غذا کرد

به گزارش بیدارزنی، عاطفه رنگریز، زندانی سیاسی، از صبح چهارشنبه ۲۶ مهرماه در زندان شاهرود دست به اعتصاب غذای تر زده است. عاطفه رنگریز، پژوهشگر، نویسنده و فعال حقوق زنان، بیش از یک ماه است که به‌صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات سمنان و زندان شاهرود بازداشت است. خانواده او از دلیل بازداشت و اتهام‌های احتمالی بی‌اطلاع‌اند. رنگریز اعتصاب غذای تر را در اعتراض به تداوم بازداشت، پرونده‌سازی‌های امنیتی، ضرب‌وشتم در زندان، و آزار و اذیت خانواده توسط ضابطین قضایی اعلام کرده است. دستگاه قضایی، با وجود سه بار تعیین وثیقه، افزایش مبلغ وثیقه و فراهم کردن آن هر بار از سوی خانواده، با بازداشت موقت عاطفه رنگریز، موافقت نمی‌کند. سوم مهرماه، با وجود تعیین قرار وثیقه یک میلیارد تومانی و تودیع آن از سوی خانواده رنگریز، ضابطین قضایی با آزادی این پژوهشگر و فعال زنان مخالفت کردند. ۲۴ مهر ۱۴۰۲، مادر عاطفه رنگریز به شرق گفت بیش از یک ماه است فرزندش در بازداشت به‌سر می‌برد و نهادهای قضایی مرتبط با زندان شاهرود به آنها گفته‌اند که رنگریز هنوز باید بازجویی شود. در این مدت، عاطفه رنگریز چندبار به اداره اطلاعات سمنان منتقل و پس از گذراندن مراحل بازجویی، به زندان بازگردانده شده است. «اتحادیه آزاد کارگران» ۲۱ مهر ۱۴۰۲ نوشت که فشارهای ناشی از بازجویی منجر به عارضه قلبی در رنگریز شده و مسئولان زندان در شاهرود از اعزام او به بیمارستان جلوگیری کرده‌اند. برای رسیدگی به این وضعیت، مأموران وزارت اطلاعات تنها یک پزشک به اداره اطلاعات سمنان آوردند که او را معاینه کند. نیروهای امنیتی ۱۹ شهریور عاطفه رنگریز را بازداشت و به اداره اطلاعات سمنان منتقل کردند. پس از چند روز بی‌خبری از وضعیت او و گذراندن بازجویی در اداره اطلاعات، عاطفه رنگریز به زندان شاهرود منتقل شد.