ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان حقوق بشر ایران در آستانه یک سالگی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» برای حمایت از این کارزار فراخوان داد

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به‌زودی یک ساله می‌شود. سازمان حقوق بشر ایران از مردم و کنشگران مدنی و سیاسی، کارشناسان، اشخاص و نهادهای مدافع حقوق بشر ایرانی و بین‌المللی درخواست کرده است که تا روز سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ در هر جایی که هستند و از هر طریقی که می‌توانند با گرامی‌داشت این کنش جمعی زندانیان سیاسی در ایران، بازتاب صدای آن‌ها باشند. این سازمان گفته است که برنامه‌های خود را به‌زودی در شبکه‌های اجتماعی اعلام خواهد کرد. کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» که بهمن ۱۴۰۲ از زندان‌های ایران شروع شد، نقطه عطفی در جنبش لغو اعدام در ایران محسوب می‌شود، زیرا برای نخستین بار زندانیان با پیشینه‌ها و دیدگاه‌های مختلف هر هفته علیه تمامی اعدام‌ها اعتصاب می‌کنند. این کارزار در حال حاضر پنجاه‌ودومین هفته خود را سپری می‌کند.

سازمان جهانی بهداشت خروج آمریکا از این سازمان را «گل به خودی» ترامپ دانست

تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر خروج این کشور از سازمان جهانی بهداشت با انتقادهای شدیدی روبه‌رو شد. لارنس گوستین، مدیر مرکز حقوق سلامت سازمان جهانی بهداشت این تصمیم را «گل به خودی» آمریکا توصیف کرد و گفت با این تصمیم نفوذ ایالات متحده آمریکا در نظام جهانی سلامت کاهش می‌یابد. یانس لاوترباخ، وزیر بهداشت آلمان هم این اقدام را ضربه‌ای به مبارزه جهانی علیه بحران‌های سلامت خواند و هشدار داد کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، حمایت از کشورهای درگیر بیماری‌های عفونی یا فجایع زیست‌محیطی را دشوارتر می‌کند. چین نیز از تقویت سازمان جهانی بهداشت حمایت کرد و خروج آمریکا را اقدامی اشتباه دانست. این تصمیم در کنار سایر اقدامات ترامپ، مانند خروج از توافق‌نامه اقلیمی پاریس و لغو تحریم‌ها علیه اسرائیل، نشان‌دهنده جهت‌گیری سیاست خارجی و داخلی اوست.

طالبان اعلام کرد دو شهروند آمریکایی را در ازای یک افغانستانی محکوم به حبس ابد آزاد کرده است

دولت طالبان در افغانستان اعلام کرد که در چهارچوب یک معامله تبادل زندانیان با ایالات متحده آمریکا، دو شهروند آمریکایی را در ازای آزادی یک شهروند افغانستان که به حبس ابد در کالیفرنیا محکوم شده است، آزاد کرده است. وزارت خارجه طالبان یک روز پس از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده بدون نام‌بردن از شهروندان آمریکایی، در ایکس/توییتر نوشت: پس از مذاکرات گسترده و سازنده بین امارت اسلامی افغانستان و ایالات متحده آمریکا، توافقی حاصل شد که آزادی یک مجاهد افغان، خان محمد را از زندانی در آمریکا در ازای آزادی شهروندان آمریکایی ممکن ساخت. خان محمد دو دهه پیش در ولایت ننگرهار افغانستان بازداشت و در ایالات متحده به اتهام تروریسم و قاچاق مواد مخدر به حبس ابد محکوم شد. طبق گزارش شبکه سی‌بی‌اس رایان کوربت، که طالبا او را اوت ۲۰۲۲ در جریان یک سفر تجاری بازداشت کرد و ویلیام مک کنتی، که جزئیات بازداشتش نامشخص است، در این مبادله که با میانجیگری قطر انجام شده، از سوی طالبان آزاد شده‌اند.

مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت ارشاد را پس از انتشار تصاویر بدون روسری دخترش برکنار کردند 

سعید اسلام‌‌زاده، مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت ارشاد به‌خاطر تحمیل‌نکردن حجاب اجباری به دخترش و چند تن دیگر از زنان هنرمند از سمت خود برکنار شد. روزنامه شرق روز سه‌شنبه دوم بهمن در گزارشی نوشت که این برکناری چند روز پیش انجام شده و نادره رضایی، معاون‌ هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «تحت فشار» مدیر روابط عمومی را برکنار کرده است. روزنامه همشهری هم نوشت یکی از دلایل برکناری سعید اسلام‌زاده، انتشار تصویری است که او را همراه با دخترش بدون روسری نشان می‌دهد. این تصویر مربوط به شب یلدا و افتتاحیه دوسالانه سرامیک است که او آن برنامه را اجرا کرده و در کنار زنی بدون روسری قرار داشته است. طبق گزارش شرق «لایک کردن یا لایک نکردن پست پرستو احمدی و حضور زنان هنرمند بدون حجاب در مراسم افتتاحیه دوسالانه سرامیک» به عنوان عملکرد مدیر سعید اسلام‌زاده، تحت نظارت قرار گرفته و به برکناری او منجر شده است. سعید اسلام‌زاده ۱۳ آبان سال جاری از سوی نادره رضایی به این سمت منصوب شده بود.