ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مژگان ایلانلو، مستندساز پس از چند ساعت بازداشت آزاد شد

ساعاتی پس از بازداشت دوباره مژگان ایلانلو، مستندساز ایرانی، «شبکه شرق» بدون هیچ توضیحی خبر آزادی او را اعلام کرد. پلیس اطلاعات و امنیت تهران ظهر دوشنبه ۲۹ اردیبهشت مژگان ایلانلو را احضار و بازداشت کرد. دلیل بازداشت او اعلام نشد. «پایگاه خبری امتداد» سپس خبر داد که مأموران امینتی او را به زندان اوین منتقل کرده‌اند. مژگان ایلانلو پیش از این نیز در ۲۵ مهرماه سال گذشته پس از اعتراض به قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی و خشونت حجاب اجباری و همچنین انتشار تصاویر بدون روسری از خود بازداشت شده بود. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی او را پس از حدود ۹۰ روز بازداشت «موقت» در بند دو الف زندان اوین، به حکم سنگین ۱۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد.

یونیسف: دو میلیون کودک در نیجر نیاز فوری به کمک‌های بشردوستانه دارند

صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) وضعیت کشور نیجر پس از کودتای نظامی در این کشور را نگران‌کننده توصیف کرد. یونیسف دوشنبه ۳۰ مرداد / ۲۱ اوت اعلام کرد که در حال حاضر بیش از دو میلیون کودک نیجری به کمک‌های بشردوستانه نیاز فوری دارند. به‌گفته این نهاد سازمان ملل، سوءتغذیه کودکان در نیجر حتی پیش از بحران فعلی نیز بسیار بالا بود و در غرب و مرکز آفریقا یکی از بدترین‌ کشورها در این زمینه محسوب می‌شد. یونیسف همچنین افزود، در صورت ادامه افزایش قیمت مواد غذایی و آسیب دیدن خانواده‌ها از رکود اقتصادی، این وضعیت ممکن است بدتر هم بشود. یونیسف از این‌که کانتینرهای حاوی کالاهای ضروری در چندین مکان، از جمله مرز نیجر و بنین مسدود شده‌اند، انتقاد کرد.

هیئت نظامی ایران برای گفت‌وگو درباره همکاری با نیروی زمینی روسیه به مسکو رفت

خبرگزاری دولتی تاس روسیه روز دوشنبه به نقل از وزارت دفاع این کشور گزارش داد که یک هیئت نظامی ایرانی برای گفت‌وگو درباره همکاری بین نیروهای زمینی ایران و روسیه وارد مسکو شده است. روسیه و ایران که هر دو تحت تحریم‌های اقتصادی غرب هستند، از زمان آغاز جنگ اوکراین، روابط نزدیک‌تری را در زمینه‌های نظامی و دیگر زمینه‌ها ایجاد کرده‌اند. غرب ایران را به فروش تعداد زیادی پهپاد انتحاری برای هدف قرار دادن زیرساخت‌ها و مناطق غیرنظامی اوکراین متهم می‌کند، چیزی که تهران آن را رد می‌کند. در ماه‌های گذشته اخباری در مورد تحویل تعدادی هواپیمای سوخو به ایران و تجهیز نیروی هوایی جمهوری اسلامی هم منتشر شد. این قرارداد گویا هنوز به نتیجه نرسیده است. ایران همچنین در تلاش است تا سامانه پدافند اس ۴۰۰ از روسیه تحویل بگیرد. این سامانه هم مانند هواپیماهای سوخو سرنوشت نامشخصی دارند.

پنج نفر در زاهدان و اهواز اعدام شدند

حال وش، کانالی که خبرهای سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد گزارش داد که سحرگاه دوشنبه ۳۰ مرداد چهار زندانی به نام‌های عبدالصمد خادم، یعقوب اجباری، محمد انور براهویی و قنبرزهی (نام کوچک نامشخص است) در زندان زاهدان اعدام شدند. اتهام آن‌ها مربوط به مواد مخدر بود. ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا) نیز خبر داد که در روز دوشنبه ۳۰ مرداد یک زندانی به نام عبدالرضا قلاوند پس از تحمل ۱۰ سال حبس در زندان شیبان اهواز اعدام شد. اتهام او نیز مرتبط با مواد مخدر بود. رسانه‌های داخل ایران و منابع رسمی حکومت اعدام این زندانیان را اعلام نکرده‌اند. روز شنبه ۲۸ مرداد نیز دو زندانی بلوچ در زندان مرکزی زاهدان اعدام شدند. بر اساس گزارش حال‌وش، از ۹ اردیبهشت تا ۲۸ مرداد سال جاری دست‌کم ۸۰ زندانی بلوچ شامل ۷۶ مرد و چهار زن اعدام شده‌اند. بر اساس آمار سازمان حقوق بشر ایران در شش‌ماه نخست ۲۰۲۳ دست‌کم ۳۸۷ نفر در در زندان‌های مختلف ایران اعدام شده‌اند.

مجلس شورای اسلامی لایحه حجاب را به شورای نگهبان فرستاد

حسن نوروزی، نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی دوشنبه ۳۰ مرداد از ارسال لایحه حجاب و عفاف به شورای نگهبان برای بررسی و تصویب خبر داد. لایحه حجاب و عفاف، حاصل جمع تدبیر حکومت ایران برای سرکوب زنان و حق پوشش اختیاری، روز گذشته، یکشنبه ۲۹ مرداد در کمیسیون قضایی تصویب شد. کمیسیون قضایی مجلس لایحه حجاب را با سرعتی کم‌سابقه بررسی کرد و در دو روز اول ۳۹ ماده از ۷۰ ماده آن بررسی و تصویب شد. این ۷۰ ماده حاصل جمع تفکر نمایندگان نظام مردسالار اسلامی به ترتیب در قوه قضاییه، مجریه و مقننه است. نمایندگان مجلس حین افزایش ۱۵ ماده پیشنهادی دولت ابراهیم رئيسی به ۷۰ ماده، پیشنهادهای مختلفی را مطرح و به این لایحه اضافه کرده‌اند. هنوز مشخص نیست آیا این پیشنهادها در کمیسیون قضایی تصویب شده‌اند یا نه. حسن نوروزی درباره جریمه کردن دانش‌آموزان در این لایحه گفت: «چنین ادعایی صحت ندارد و هیچ محدودیتی برای دانش آموزان مانند عدم صدور پاسپورت یا امثال آن در صورت عدم رعایت حجاب و عفاف در مصوبه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نیامده است.»

کارگران شرکتی پتروشیمی چوار ایلام خواهان اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و همسان‌سازی مزایای مزدی شدند

شماری از کارگران شرکتی پتروشیمی چوار ایلام در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) از رسیدگی نکردن مسئولان به مطالبات خود انتقاد کردند. بنا به گزارش ایلنا کارگران گفتند: «دو ماه پیش، مدیرعامل پتروشیمی قول داد ظرف مدت یک ماه طرح طبقه‌بندی اجرا و مزایای مزدی کارگران شرکتی همسان‌‌سازی می‌‌شود اما اکنون دو ماه گذشته و هیچ خبری نیست.» کارگران پتروشیمی چوار ایلام بر این مسئله تأکید کردند که با حقوق ساده‌ حداقلی نمی‌‌توانند زندگی خود را بچرخانند و قرار بود طرح طبقه‌‌بندی برای کارگران مشمول اجرا شود تا دریافتی نیروها براساس مهارت، سابقه و نوع شغل افزایش یابد اما بیش از یک‌ سال است که در انتظار عمل به این قانون هستند. گزارش ایلنا افزوده است: «روابط عمومی این پتروشیمی در مورد حکم شورای تأمین بعد از خودکشی یک کارگر، از تداوم ممنوع‌‌الورودی چند مدیر خبر داد و عنوان کرد که نیروهای حراست جابه‌جا شدند و برخی مدیران نیز از ورود به مجتمع منع شدند.» در یک سال اخیر چهار کارگر پتروشیمی چوار ایلام با حلق‌آویز کردن، شلیک گلوله و خوردن قرص برنج به زندگی خود پایان داده‌اند. در اردیبهشت سال جاری، مدیران پتروشیمی چوار ایلام ۲۰۰ کارگر پیمانی را که به اجرا نشدن طبقه‌بندی مشاغل و دستمزد پایین و وضعیت معیشتی خود معترض بودند ممنوع‌الورود کردند.