ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دانشجویان دانشگاه تربیت‌ مدرس به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» پیوستند

گروهی از دانشجویان دانشگاه تربیت‌ مدرس با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» می‌پیوندند. آن‌ها حکم اعدام را غیرانسانی و ابزاری برای سرکوب و هراس‌افکنی توسط حکومت‌های خودکامه دانسته و گفتند اعدام در جمهوری اسلامی نه با هدف برقراری عدالت، بلکه به‌عنوان ابزاری برای حفظ قدرت و ایجاد رعب در جامعه استفاده می‌شود. آن‌ها با یادآوری این اصل که منشاء قانون باید اراده مردم باشد، خواستار پایان دادن به اعدام و احترام به حق حیات انسان‌ها شدند. دانشجویان همچنین از سایر دانشگاه‌ها خواستند تا با روش‌های خلاقانه، صدای اعتراض خود را علیه اعدام بلند کنند و فضای دانشگاه را به محلی برای بیان آزادانه عقاید تبدیل کنند.

در سه روز ۱۰ زندانی در زندان‌های ایران اعدام شدند

در یک بازه زمانی کوتاه سه روزه، چندین زندانی در زندان‌های مختلف ایران اعدام شدند. در زندان ساوه یک زندانی که به اتهام قتل یک مأمور نیروی انتظامی محکوم شده بود، چهارشنبه ۳ بهمن اعدام شد. در همین روز در زندان قزلحصار کرج سه زندانی به نام‌های امید بشارتلو، جواد جابری و یک فرد ناشناس دیگر به اتهام قتل اعدام شدند. روز دوشنبه یکم بهمن نیز چند اعدام اجرا شد. در زندان برازجان حجت شهریاری به اتهام قتل با انگیزه ناموسی؛ در زندان دستگرد اصفهان سعید دیانی به اتهام جرائم مرتبط با مواد مخدر؛ در زندان وکیل‌آباد مشهد عارف عزیزی و غلامرضا صیدمحمدخانی، هر دو به اتهام قتل، اعدام شدند. یکشنبه ۳۰ دی نیز در زندان گرگان بهرام ولی‌پور و حسین فرهادی به اتهام جرائم مرتبط با مواد مخدر اعدام شدند.

عضو تیم وکلای ⁧پخشان عزیزی: «دیوان عالی کشور اجرای حکم اعدام پخشان عزیزی را موقتاً متوقف کرد»

مازیار طاطائی،‌ وکیل دادگستری اعلام کرد که دیوان عالی کشور با توقف موقت حکم اعدام موکلش پخشان عزیزی، موافقت کرد. به‌گفته طاطائی این تصمیم در پی درخواست اعاده دادرسی و براساس تبصره ماده ۴۷۸ قانون آیین دادرسی کیفری گرفته شد. پخشان عزیزی به اتهام «بغی» (شورش) از طریق عضویت در گروه‌های معارض به اعدام و چهار سال حبس محکوم شده بود. او مرداد ۱۴۰۲ بازداشت و پس از مدتی به زندان اوین منتقل شد. پخشان عزیزی در سال ۱۳۸۸ نیز به دلیل فعالیت‌های سیاسی بازداشت شده بود. او به‌عنوان مددکار در کمپ‌های آوارگان روژاوا فعالیت می‌کرد. خبرگزاری تسنیم هم صبح چهارشنبه ۳ بهمن به نقل از «منابع آگاه در شورای امنیت کشور» از «تعویق حکم پخشان عزیزی» خبر داده بود. این خبر اندکی بعد بدون هیچ توضیحی از خروجی این خبرگزاری برداشته شد. روز چهارشنبه شهرهای کردستان در اعتراض به حکم اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی دست به اعتصاب زدند.

ظریف در اجلاس داووس «بی‌حجابی» زنان در ایران را نتیجه مدارای حکومت و دولت پزشکیان دانست

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهوری ایران در اجلاس اقتصادی داووس سوئیس در پاسخ به پرسشی درباره حقوق زنان در ایران گفت: «زمانی که در خیابان‌های تهران حضور پیدا می‌کنید می‌بینید که برخلاف قانون، برخی حجاب‌های خود را رعایت نکرده‌اند، اما حکومت تصمیم گرفته تا زنان را تحت فشار قرار ندهد و رئیس‌جمهور پزشکیان به وعده خود عمل کرده است.» ظریف به این موضوع اشاره‌ای نکرد که زنان ایران در جنبش زن، زندگی، آزادی از جمله علیه حجاب اجباری به خیابان‌ها آمدند و از آن زمان تاکنون همچنان در راه این خواسته خود مبارزه و تلاش کرده‌ و مانع از اجرای قانون جدید حجاب اجباری شده‌اند. او «حضور چهار زن در کابینه» پزشکیان را هم «مایه افتخار» خود دانست و گفت در این امر نقش داشته است.

حزب حامی کردها در ترکیه بار دیگر با عبدالله اوجالان دیدار می‌کند

حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها در ترکیه خبر داد که هیئتی را روز چهارشنبه برای بار دوم جهت دیدار با عبدالله اوجالان رهبر زندانی حزب کارگران کردستان اعزام می‌کند. جنگ دولت ترکیه و حزب کارگران کردستان (پ ک ک) از سال ۱۹۸۴ به کشته شدن حدود ۴۰ هزار نفر منجر شده است. اوجالان که از سال ۱۹۹۹ از سوی دولت ترکیه به حبس ابد محکوم شده است نفوذ و تاثیرگذاری مهمی بر جنبش‌ اعتراضی مردم کردستان دارد. هفته گذشته دولت باحچلی، رهبر ملی‌گرای حزب حرکت ملی و متحد اصلی رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه، بعد از دیدار با نمایندگان حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها که سومین حزب بزرگ پارلمان و از احزاب اپوزیسیون است از اوجالان خواست که خلع سلاح «غیرمشروط» حزب کارگران کردستان را اعلام کند. در دسامبر ۲۰۲۴ رهبران حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها در یک اتفاق نادر با اوجالان دیدار کردند. بعد از آن از او نقل شده بود که مایل است از حزب کارگران کردستان بخواهد سلاح‌های خود را زمین بگذارند. رهبران حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها با وجود انتقادها به مواضع ملی‌گرایانه و ضد کرد اردوغان و باحچلی گفته‌اند که به پیدا کردن راه‌حل صلح‌آمیز برای مسئله کردستان پایبند هستند و خواستار ایجاد یک چارچوب قانونی برای یافتن یک نقشه‌ راه شفاف شده‌اند.

فرانسه برای بشار اسد یک حکم جلب دیگر صادر کرد

قضات فرانسوی برای بشار اسد رئیس‌جمهور سرنگون‌شده سوریه به اتهام مشارکت در جنایت‌های جنگی و بالاخص حمله عمدی به اهداف غیرنظامی، حکم جلب صادر کرده است. این حکم جلب که روز یکم بهمن / ۲۰ ژانویه صادر شده بخشی از تحقیقات قضایی در مورد پرونده کشته‌شدن صلاح ابو نبور شهروند سوریه‌ای فرانسوی است که ۷ ژوئن ۲۰۱۷ در پی بمباران خانه‌اش در سوریه کشته شد. این دومین حکم جلبی است که قضات فرانسوی برای بشار اسد صادر می‌کنند. حکم جلب قبلی نوامبر ۲۰۲۳ و به اتهام همدستی در جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی صادر شده بود. حکم قبلی در راستای تحقیقات فرانسه درباره حملات شیمیایی در دوما و غوطه شرقی صادر شد. این حملات در اوت ۲۰۱۳ بیش از ۱۰۰۰ نفر کشته بر جای گذاشت.

ورود بیش از ۲۴۰۰ کامیون امدادرسانی به غزه؛ سازمان ملل می‌گوید مشکل غارت وجود ندارد

نزدیک به ۹۰۰ کامیون امدادرسانی روز سه‌شنبه ۲ بهمن/ ۲۱ ژانویه در سومین روز آتش‌بس میان اسرائیل و حماس وارد غزه شدند. یک مقام ارشد سازمان ملل می‌گوید تا اینجا هیچ مشکل جدیِ نظم و ترتیب وجود نداشته است. مجموع کامیون‌هایی که از آغاز آتش‌بس به غزه وارد شدند به ۲۴۰۰ رسید. در طی ۱۵ ماه جنگ سازمان ملل با مشکلات جدی برای کمک‌رسانی مواجه بود. از یک طرف ارتش اسرائیل خطر امنیتی برای امدادرسانان ایجاد کرده و دسترسی آنها را به داخل غزه و نقاط مختلف آن محدود کرده بود و از طرف دیگر در ماه‌های اخیر مواردی از غارت کامیون‌ها به دست گروه‌های مسلح در غزه گزارش شده بود. سازمان ملل می‌گوید که در روزهای اخیر غارتی رخ نداده است. بر اساس توافق آتش‌بس روزانه دست‌کم باید ۶۰۰ کامیون امدادرسانی وارد غزه شود. نیمی از این کامیون‌ها باید به شمال غزه بروند جایی که در خطر قحطی قریب‌الوقوع است.

۷۶ کشته در آتش‌سوزی هتل؛ ترکیه عزای عمومی اعلام کرد

در پی آتش‌سوزی هتل در یک تفریحگاه اسکی در ترکیه دست کم ۷۶ نفر کشته و ۵۱ تن دیگر زخمی شدند. آتش‌سوزی ساعت ۳:۳۰ سحرگاه روز سه‌شنبه در رستورانِ هتل دوازده‌طبقه در منطقه تفریحی کارتالکایا در استان بولو در شمال غرب ترکیه رخ داد. مقامات ترکیه می‌گویند که از ۷۶ کشته فقط ۴۵ نفر شناسایی شده‌اند و تلاش برای شناسایی سایر قربانیان ادامه دارد. حال یکی از زخمی‌ها نیز وخیم گزارش‌شده است در حالی که ۱۷ نفر دیگر از بیمارستان مرخص شده‌اند. بنا بر گزارش‌ها در پی آتش‌سوزی، تعدادی از ۲۳۸ میهمان حاضر در هتل ناچار شدند که از پنجره بپرند یا با استفاده از ملحفه از ساختمان فرار کنند. رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه روز چهارشنبه عزای عمومی اعلام کرده است. اردوغان گفته است که همه قدم‌های لازم برای روشن شدن ابعاد این ماجرا و مسئول شناختن مسببان آن برداشته خواهد شد.

ترامپ سرمایه‌گذاری میلیاردی در عرصه هوش مصنوعی را اعلام کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا از سرمایه‌گذاری حداقل ۵۰۰ میلیارد دلاری برای پیشبرد توسعه هوش مصنوعی خبر داد. این پروژه که «استارگیت» نام دارد، توسط شرکت‌های اوپن‌ای‌آی، اوراکل و سافتبانک حمایت می‌شود. مدیران هر سه شرکت در مراسم اعلام این خبر توسط ترامپ حضور داشتند. بر اساس اعلام ترامپ، این سرمایه‌گذاری‌ها صدها هزار شغل جدید در آمریکا ایجاد خواهد کرد. تنها چند ساعت پس از شروع دوره جدید ریاست‌ جمهوری، ترامپ فرمان جو بایدن، رئیس جمهوری پیشین درباره تنظیم مقررات هوش مصنوعی را لغو کرد. در نتیجه، آمریکا در حال حاضر هیچ دستورالعمل دولتی معتبری برای توسعه مدل‌های هوش مصنوعی ندارد.

۲۲ ایالت آمریکا علیه فرمان ترامپ درباره قانون شهروندی به دادگاه شکایت کردند

۲۲ ایالت آمریکا از طریق قانونی علیه تصمیم دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری این کشور مبنی بر این‌که هر فرد متولد شده در خاک ایالات متحده به‌طور خودکار شهروندی آمریکا را دریافت نمی‌کند، اقدام کردند. این ایالت‌ها به همراه چندین سازمان، شکایت‌هایی علیه این فرمان تنظیم و ارائه کرده‌اند. راب بونتا، دادستان کل کالیفرنیا گفت این فرمان آشکارا مغایر با قانون اساسی است. حق دریافت خودکار شهروندی برای افراد متولد شده در خاک آمریکا، در قانون اساسی این کشور تضمین شده است. با این حال، اگر فرمان ترامپ به قوت خود باقی بماند، ۳۰ روز پس از امضا به‌اجرا درخواهد آمد. ترامپ مدعی شده که ایالات متحده تنها کشوری است که اصل «حق خاک» (اعطای شهروندی بر اساس محل تولد) را اجرا می‌کند. اما این اصل در کشورهای دیگری مانند کانادا و مکزیک نیز اعمال می‌شود.

پاناما در اعتراض به اظهارات ترامپ درباره کانال پاناما، به سازمان ملل شکایت کرد

پاناما در واکنش به تهدیدهای دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا مبنی بر تصاحب کانال پاناما، اعتراض خود را به سازمان ملل متحد تسلیم کرد. دولت پاناما در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، به منشور این سازمان اشاره کرد که تهدید به استفاده از زور علیه تمامیت ارضی یک کشورِ دیگر را ممنوع می‌داند. دولت پاناما همچنین از گوترش درخواست کرد تا این موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد. ترامپ روز دوشنبه، در سخنرانی آغاز کار خود بار دیگر از افزایش حضور چین در کانال پاناما ابراز نگرانی کرد و گفت ایالات متحده آمریکا قصد دارد این آبراه را بازپس گیرد. کانال پاناما که اقیانوس اطلس و آرام را به هم متصل می‌کند، در سال ۱۹۹۹ از سوی آمریکا به پاناما واگذار شد.