ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فروغ شیخ‌الاسلامی، وکیل دادگستری را به مجموعاً ۱۰ سال حبس محکوم کردند

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران فروغ شیخ‌الاسلامی، وکیل دادگستری را به مجموعاً ۱۰ سال حبس محکوم کرد. به گزارش مرکز مشاوره و آموزش حقوقی «دادبان»، این وکیل اعلام کرده که به دو اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویق به فساد و فحشا» در مجموع به ۱۰ سال حبس محکوم شده که ۹ سال آن قابل اجرا خواهد بود. شیخ‌الاسلامی این حکم را «به شدت ناقض حقوق شهروندی» خوانده است. پس از قیام ژینا، جمهوری اسلامی فشار زیادی بر وکیلان مستقل اعمال کرد، چندین وکیل دادگستری را به زندان انداخت و تلاش کرد تا استقلال کانون وکلا را از بین ببرد.

نوشهر: یک معلم دیگر به نام محراب فرساد مختاری را بازداشت کردند

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خبر از بازداشت یک معلم به نام محراب فرساد مختاری داد. مختاری دبیر آموزش و پرورش شهرستان چالوس است. بر اساس این گزارش، این معلم روز چهارشنبه ۲۹ شهریور در منزلش در نوشهر بازداشت و به ساری منتقل شده است. عزيز قاسم‌زاده، محمود ملاکی، جعفر ابراهیمی، محمود صديقى‌پور، انوش عادلى، مهدى فتحى، هاشم خواستار، رسول بداقی، اسماعيل عبدى، اصغر امیرزادگان، ناهید شیرپیشه، زینب همرنگ و جواد لعل محمدی، معلمان و فعالان صنفی هستند که در حال حاضر با اتهام‌های امنیتی در زندان به سر می‌برند. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خواهان آزادی فوری و بی‌قید و شرط محراب فرساد مختاری و سایر معلمان زندانی و پایان دادن به پرونده‌سازی‌های نیروهای امنیتی علیه فعالان صنفی معلمان شده است.

دو کارگر افغانستانی و یک آتش‌نشان ایرانی در چاه عمیق کشاورزی هشتبندی میراب جان‌شان را از دست دادند

سه تن، دو کارگر حفار افغانستانی و یک آتش‌نشان ایرانی، پس از ورود به چاه عمیق روستای امیرآباد هشتبندی میناب جان‌شان را از دست دادند. به گزارش خبرگزاری حکومتی صداوسیما، ابتدا کارگر شهروند افغانستان ظهر پنجشنبه ۳۰ شهریور هنگام حفاری در چاه جان‌اش را از دست داد. تیم آتش‌نشانی بندرعباس به آنجا اعزام شد و فواد اورنگی، آتش‌نشان، برای خارج کردن پیکر کارگر افغانستانی داخل چاه شد که او هم جان‌اش را از دست داد. نبود ایمنی کار و تجهیزات کافی علت مرگ کارگر و آتش‌نشان شد. پیکر آتش‌نشان را به خاطر استفاده او از تجهیزات و طناب بیرون کشیدند اما پیکر کارگر باقی ماند. آتش‌نشانی هرگونه عملیات در محدوده چاه را تا زمان رسیدن امکانات و تجهیزات ممنوع کرد. اما کارگر افغانستانی دیگر برای بیرون کشیدن پیکر همکارش به داخل چاه رفت و او هم جان‌اش را از دست داد. علت احتمالی مرگ این سه تن گازگرفتگی اعلام شده است. پیکر فواد اورنگی را جمعه ۳۱ شهریور به عنوان «شهید» در بندرعباس تشییع کردند. کارگران افغانستانی در کارهای کم‌دستمزد و خطرناک به کار گماشته می‌شوند و عموماً از بیمه محرومند. شرایط ناایمن کاری در ایران روزانه جان کارگران را می‌گیرد.

ریحانه انصاری‌نژاد، فعال کارگری باید در پنج روز آینده برای اجرای حکم حبس به اجرای احکام مراجعه کند

روز چهارشنبه ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۲، ابلاغیه‌ای از سوی شعبه یک اجرای احکام دادسرای انقلاب برای ریحانه انصاری‌نژاد فرستاده شده که بر اساس آن او باید برای اجرای حکم مراجعه کند. ریحانه انصاری‌نژاد، فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی با اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به چهار سال حبس تعزیری محکوم و همچنین به منع عضویت در احزاب و گروه‌های سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها و مطبوعات و هم‌چنین منع خروج از کشور به مدت دو سال محکوم شده بود. ریحانه انصاری‌نژاد آخرین بار ۲۲ اردیبهشت ‌ماه ۱۴۰۱ با هجوم ماموران وزرات اطلاعات در ساعت دو بامداد به منزل شخصی‌اش بازداشت شد. ماموران اطلاعات با تفتیش خانه، گوشی تلفن همراه، لپ‌تاپ، لوازم الکترونیکی و برخی کتاب‌های او را نیز ضبط کردند. این فعال کارگری بعد از گذراندن نزدیک به سه ماه در بندهای ۲۰۹ زندان اوین، پانزدهم مرداد ماه ۱۴۰۱ با قرار وثیقه یک و نیم میلیارد تومانی موقتا از این زندان آزاد شده بود.

بحران ادامه‌دار گرد و خاک روزهای اخیر سیستان و بلوچستان، جان چند تن را گرفت و بیش از ۱۳۰۰ تن را روانه بیمارستان‌ها کرد

کارشناس هواشناسی از مرگ چهار تن در بحران گرد و خاک در جریان بادهای ۱۲۰ روزه استان سیستان و بلوچستان خبر داد. به گزارش وب‌سایت «اقتصاد۲۴»، محمد اصغری جمعه ۳۱ شهریور با اعلام این خبر، به ساکنان استان توصیه کرد که از حضور در فضای باز خودداری کنند و هشدار داد که تا دوشنبه آتی کیفیت هوا به همین منوال فاجعه‌آفرین است. از سوی دیگر، مجید محبی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان جمعه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری حکومتی دانشجویان ایران (ایسنا) از مراجعه یک‌هزار و ۳۴۶ تن به مرکزهای درمانی خبر داد: «در پی موج جدید وزش باد در منطقه سیستان از ۲۸ تا ۳۱ شهریور ماه تاکنون در پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز یک هزار و ۳۴۶ نفر از مردم این منطقه‏ راهی بیمارستان و مراکز درمانی شدند که از این تعداد ۹۰ نفر اکنون بستری هستند.» او گفت که سه تن در اثر تصادف رخ‌داده به خاطر کاهش دید حاصل آلودگی شدید هوا جان‌شان را از دست دادند. به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) سرعت باد جمعه در زابل به ۱۰۱ کیلومتر بر ساعت رسید. سوء مدیریت منابع آبی، تغییرات اقلیمی و بی‌توجهی دولت به افزایش تاب‌آوری در برابر پیامدهای تغییرات اقلیمی، مدت‌هاست استان سیستان و بلوچستان را با مشکل جدی ریزگرد روبرو کرده است.

چهار شهروند املش گیلان را به خاطر نشر مطلب در فضای مجازی بازداشت کردند

دو مرد و دو زن ساکن شهرستان املش در استان گیلان به دلیل نشر مطلب در فضای مجازی بازداشت شدند و تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. به گزارش پایگاه خبری پلیس جمهوری اسلامی، شریف رحیمی، فرمانده انتظامی شهرستان املش بدون ذکر دقیق تاریخ بازداشت این چهار شهروند، اتهام آنها را «انتشار مطالب توهین‌آمیز که موجب تشویش اذهان عمومی در خصوص فضای مجازی شده بود» برشمرد. رحیمی افزود که «این افراد در تحقيقات پليس به جرم خود اعتراف و با تشكيل پرونده برای سير مراحل قانونی در اختيار مرجع قضائی قرار گرفتند.» این سرهنگ نیروی انتظامی بازداشت این چهار شهروند را با مبارزه با «جنگ نرم دشمن» مرتبط کرد: «فضای مجازی يکی از ابزارهای جنگ نرم دشمن در تغيير سبک زندگی، فرهنگ، اعتقادات، آداب و رسوم جوامع است که بصيرت و هوشياری، شرط پيروزی در اين راه به حساب می‌آيد.» جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر و به ویژه پس از قیام ژینا بارها فعالان فضای مجازی را بازداشت کرده و محدودیت بر آزادی بیان آنلاین را گسترش داده است.

آتش‌سوزی در انبار پلاستیک باتری‌سازی وزارت دفاع

حساب منتسب به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت یکی از انبارهای پلاستیک مربوط به باتری‌سازی وابسته به سازمان توسعه منابع انرژی در محدوده میدان ‌نوبنیاد تهران دچار حریق شد اما هم اکنون آتش توسط آتش‌نشانان مهار شده است. در همین حال جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران خبر از وقوع حریق در یک انبار کالا در محدوده اتوبان صدر داده است. بر اساس این خبر، حوالی ساعت یک بامداد جمعه اول مهر، حریقی در محدوده بزرگراه صدر بعد از میدان نوبنیاد به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شده و آتش‌نشانان پنج ایستگاه به محل حادثه اعزام شده‌اند. ملکی محل حادثه را یک انبار به مساحت حدود دو هزار متر مربع معرفی کرده که بخش‌هایی از آن دچار حریق شده و شعله‌های آتش در حال سرایت به بخش‌های دیگر بوده است. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی گفته عملیات آتش‌نشانان برای اطفای حریق در این انبار ادامه دارد اما این حادثه تاکنون مصدوم و فوتی نداشته و با اقدامات آتش‌نشانان شعله‌های آتش در این انبار مهار شده است. ستاد پشتیبانی نیروهای مسلح اعلام کرد علت حادثه توسط کارشناسان در دست بررسی است. در سال‌های گذشته، حوادث رخ‌داده در مناطق مختلف ایران، از بیمارستان‌ها گرفته تا انبارها، تاسیسات پتروشیمی و مراکز حساس هسته‌ای و موشکی که در بسیاری از موارد به شکل آتش‌سوزی روی داده، این گمان را که این حوادث تصادفی نیستند تقویت کرده است. یکی از دلایل این گمانه‌زنی‌ها شفاف نبودن مقامات و منتشر نشدن جزییات وقوع این حوادث، و پنهان‌کاری‌های رایج بوده است.

جمعی از دانشجویان هنر تهران:‌ آرزوی انفعال و سکوت دانشگاه را به گور خواهند برد

جمعی از دانشجویان هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دانشگاه هنر تهران در بیانیه مشترکی با انتقاد از سرکوب دانشگاه و دانشجویان، از ادامه مبارزه گفتند. این دانشجویان در بیانیه‌ای که پنج‌شنبه شب ۳۰ شهریور در کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور منتشر شد، با اشاره به اخراج گسترده استادان حامی قیام ژینا و وارد کردن «ارزشی‌ها» به عرصه تدریس در دانشگاه نوشتند: « نخستین سالگرد قتل مرحوم مهسا امینی و آغاز دومین سال جنبش و آغاز سال تحصیلی جدید مصادف شده‌است با تصفیه گسترده دانشگاه، که خانه ماست و تعلیق و قطع همکاری و اخراج برخی از شریف‌ترین و عزیزترین استادان‌ و حامیان‌مان و تنها ماندن ما با افرادی که بعضاً، در سالی که رفت، بین ما و صندلی‌های خالی، دومی را برگزیدند. فصل جدید مقاومت در حالی آغاز می‌شود که دژخیمان، گویی ناامید از حسینیه کردن کاخ سفید، با قالب‌زدن مداح به‌جای استاد، می‌خواهند دانشگاه را حسینیه کنند.» دانشجویان در انتهای بیانیه گفتند که به مبارزه ادامه خواهند داد: «با صدای بلند اعلام می‌کنیم که آن‌ها، آرزوی انفعال و سکوت دانشگاه و ما دانشجویان را به گور خواهند برد. دانشگاه خانه ماست. ما در این خانه می‌مانیم».

کنش‌گران ایرانی در گفت‌و‌گو با گاردین:‌ اروپا برای مخالفان جمهوری اسلامی امن نیست

۱۵ کنش‌گر ایرانی در گفت‌و‌گو با روزنامه بریتانیایی «گاردین» گفته‌اند جمهوری اسلامی به ویژه پس از آغاز قیام ژینا، در اروپا کارزارهای آزار و اذیت علیه آنها به راه انداخته است. این کنش‌گران که در کشورهایی همچون فرانسه، آلمان، سوئد، سوئیس و اسپانیا زندگی می‌کنند، گفته‌اند مأموران رژیم در تهران علیه فعالان مخالف در سراسر اروپا توطئه می‌چینند، آنها را می‌پایند، نقشه‌ آدم‌ربایی می‌کشند و تهدید به مرگ می‌کنند. در اغلب موارد، سیستم‌های امنیتی غربی یا پلیس به این فعالان هشدار داده که تهدیدهای واقعی جان آنها را تهدید می‌کند. حمله به کنش‌گران شامل هک‌کردن و حمله‌های سایبری و آزارهای آنلاین نیز می‌شود؛ از جمله فرستادن هزاران تهدید به مرگ ظرف یک هفته. فعالانی که گاردین با آنها صحبت کرده، از تعقیب‌ شدنشان از سوی مردان مشکوک هم خبر داده‌اند. یک سخنگوی دولت جمهوری اسلامی این موارد را تکذیب کرده است.