ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در چند زندان شمال شرق کشور اعدام‌های دسته‌جمعی صورت گرفته است

هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران پنج‌شنبه یکم مهرماه گزارش داد که طی دو هفته اخیر گزارش‌های متعددی در مورد اعدام‌های دسته‌جمعی در زندان‌های شمال شرق ایران از جمله زندان‌های تایباد، تربت جام و مشهد دریافت کرده است. براساس این گزارش اعدام‌شدگان بیشتر از اتباع خارجی بوده‌اند و اتهامات آن‌ها مربوط به مواد مخدر بوده‌ است. تنها در روز پنج‌شنبه یکم مهر در زندان تربت جام، ۹ زندانی جهت اجرای حکم منتقل شدند که از این تعداد حکم ۸ نفر از آن‌ها اجرا شد. هفته گذشته دست‌کم ۷ نفر در زندان مشهد به‌شکل دسته‌جمعی اعدام شدند. در روزهای اخیر در زندان تایباد نیز دست‌کم ۵ نفر اعدام شدند. هرانا نوشته است اعدام‌های دسته‌جمعی اخیر که قربانیان آن عمدتاً از اتباع خارجی بوده‌اند، تا حد زیادی ناشی از تحولات منطقه، به‌ویژه تحولات اخیر افغانستان بوده است. رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی از این اعدام‌ها چیزی نگفته‌اند.

امیرعباس آزرم‌وند به قید وثیقه آزاد شد

بر اساس اخبار و تصویرهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، عباس آزرم‌وند، روزنامه‌نگار اقتصادی به قید وثیقه از زندان آزاد شد. این روزنامه‌نگار ۱۰ شهریورماه در خانه والدینش، توسط ماموران امنیتی وزارت اطلاعات بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شد. پیشتر ۱۳ شهریور به خانواده او گفته بودند که قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی صادر شده است. منابع نزدیک به خانواده او شنبه ۲۷ شهریور اعلام کرده بودند که «با وجود کامل شدن تمام کارهای وثیقه گذاری برای آزادی امیرعباس آذرم‌وند در دادسرا، به خانواده او اعلام شده که قاضی وثیقه را قبول نمی‌کند». مراجع قضایی هنوز به‌صورت رسمی دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این فعال کارگری را اعلام نکرده‌اند اما برخی از فعالان کارگری اعلام کرده‌اند که او به اتهام «تبلیغ علیه نظام» بازداشت شده است. آذرم‌وند خبرنگار روزنامه «گسترش صنعت» است و در سال‌های گذشته در روزنامه اعتماد و برخی رسانه‌های داخلی دیگر هم مشغول به‌کار بوده است. کمیته حفاظت از خبرنگاران در روزهای پس از بازداشت آزرم‌وند از مقام‌های جمهوری اسلامی ایران خواست تا فورا این خبرنگار را آزاد کرده و با رفع اتهام از او، اجازه دهند که در کمال آزادی کار کند.

شورای امنیت سازمان ملل: دولت آینده افغانستان باید نماینده همه اقشار این کشور باشد

پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان بر سر یک خط مشی مشترک در قبال طالبان توافق کردند. به گفته آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، اعضای شورای امنیت از طالبان خواسته‌اند دولتی تشکیل دهند که نماینده همه اقشار مردم باشد. هر پنج قدرت جهانی خواهان برقراری صلح و ثبات در افغانستان و تشکیل نظامی بدون تبعیض قومیتی و جنسیتی هستند. گوترش تاکید کرد که حقوق زنان و دختران نیز باید رعایت شود و افغانستان تحت هیچ شرایطی نباید پناهگاه تروریسم باشد. در سازمان ملل همزمان بررسی درخواست طالبان برای تعیین سفیر و نماینده دائم در کمیته اعتبارنامه در دست بررسی قرار گرفته است. روز گذشته دفتر گوترش اعلام کرد که امیرخان متقی، وزیر خارجه موقت طالبان، سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر را به عنوان سفیر در سازمان ملل معرفی کرده و خواسته تا او در روز پایانی مجمع عمومی به نمایندگی از افغانستان سخنرانی کند. طالبان در یک ماه گذشته و پس از اشغال کابل، بخشی از اعضای کابینه خود را در دو مرحله اعلام کرده‌اند. تاکنون هیچ زنی در این کابینه جای ندارد و وزرای اصلی به جز یک مورد همه از قوم پشتون هستند. این گروه همچنین از کارمندان زن در بخش‌های مختلف ادارات خواسته تا فعلا بر سر کارشان حاضر نشوند.

نخست‌وزیر بریتانیا: باید بزرگ شویم و به دانشمندان گوش بسپاریم، اجلاس اقلیمی سازمان ملل باید یک نقطه عطف برای بشریت باشد

بوریس جانسون، نخست‌وزیر محافظه‌کار بریتانیا در نطق‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل از جهانیان خواست که «بزرگ شوند» و «به حرف دانشمندان گوش بسپارند» و در برابر تغییرات اقلیمی دست به اقدام مؤثر بزنند. جانسون گفت اجلاس اقلیمی سازمان ملل (Cop26) در ماه نوامبر در گلاسکو، اسکاتلند بریتانیا، باید به یک «نقطه عطف برای بشریت» تبدیل شود. بوریس جانسون در خطابه گزنده‌اش گفت: «زمان آن فرارسیده که به هشدارهای دانشمندان گوش بسپاریم و بفهمیم که هستیم و داریم چه کار می‌کنیم. جهان، این کره آبی ارزشمند با پوسته‌ی تخم‌مرغی‌اش و حلقه جوی دور آن، یک جور اسباب‌بازی خراب‌نشدنی، یک جور اتاق بازی بچگانه ساخته‌شده از لاستیک ارتجاعی نیست که بتوانیم خودمان را برای خوش‌گذرانی به طرف آن پرتاب کنیم.» جانسون بشریت را به نوجوان ۱۶ ساله‌ای تشبیه کرد که «فقط آن‌قدری بزرگ شده که خودش را به دردسر جدی بیندازد» و سپس افزود: «ما باور کرده‌ایم که کس دیگری می‌آید و گندی را که زده‌ایم، جمع می‌کند. چرا که این کاری بوده که همیشه آن کس دیگر انجام داده. ما زیست‌بوم‌مان را پی در پی با آشغال آلوده می‌کنیم با این استدلال که تا به حال این کار را کرده‌ایم و قسر در رفته‌ایم... دوستان من، دوران بلوغ دارد به پایان می‌رسد. ما باید در یک جور بزرگسال شدن جمعی گرد هم آییم.» علی‌رغم این لحن گزنده و انتقادی، بوریس جانسون و دولت محافظه‌کارش هدف انتقادهای جدی فعالان محیط زیست بریتانیایی هستند. اجلاس ۲۶ اقلیمی سازمان ملل قرار بود سال گذشته برگزار شود اما به دلیل همه‌گیری کرونا به تعویق افتاد. بسیاری این اجلاس را آخرین شانس واقعی بشر برای مقابله مؤثر با تغییرات اقلیمی می‌دانند. با وجود این، اقتصادهای بزرگ و پیشرو جهان شامل تمام کشورهای عضو گروه ۲۰ از جمله بریتانیا، نتوانسته‌اند به تعهداتشان در زمینه توافق تاریخی پاریس و به تعویق انداختن فاجعه اقلیمی عمل کنند. اکنون که ۴۰ روز به مذاکرات سرنوشت‌ساز اقلیمی که قرار است در اسکاتلند برگزار شود مانده، هیچ‌یک از بزرگترین تولید‌کننده‌های گازهای گلخانه‌ای نتوانسته‌اند به تعهدات خود عمل کرده و راهی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای چنانچه در پاریس وعده داده بودند بیابند. بر اساس پژوهشی جدید اقدامات آمریکا، کشورهای بلوک اتحادیه اروپا، آلمان و ژاپن در رده «ناکافی» ارزیابی شده و بریتانیا که میزبان نشست آتی اقلیمی در گلاسگو است در رابطه با محیط زیست به تعهداتش در حد «تقریباً کافی» عمل کرده است.

آتش‌سوزی‌های کالیفرنیا: «ژنرال شرمن»، بزرگترین درخت جهان با عمری دوهزار و دویست ساله، با تهدید نابودی مواجه است

آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌های طبیعی در کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا اکنون بزرگترین و کهن‌ترین درختان روی سیاره را با خطر نابودی مواجه کرده است. درخت «ژنرال شرمن»، یک درخت سکویا که بزرگترین درخت روی زمین با عمری دو هزار و دویست‌ساله است، یکی از آنهاست. جنگل‌بان‌ها در روزهای اخیر برای محافظت از این درخت و درختان سکویای غول‌سای دیگر، دور بخش پایینی تنه آنها فویل محافظ آلومینیومی در برابر آتش کشیده‌اند. «جنگل غول‌آسا»، مجموعه‌ای از درختان سکویای غول‌آسا در پارک ملی سکویا در کالیفرنیا که درخت ژنرال شرمن نیز جزئی از آنهاست، اکنون در نزدیکی مجموعه حریق‌های موسوم به «کی ان پی» قرار دارد. پنج درخت از میان بزرگترین ۱۰ درخت کره زمین در این پارک قرار دارند. مجموعه حریق‌های کی ان پی تا کنون ۲۳ هزار و ۷۴۳ هکتار را سوزانده‌اند و هنوز کنترل نشده‌اند. به گزارش رادیوی عمومی ملی آمریکا (NPR)، «صفر درصد» این حریق‌ها تا کنون کنترل شده‌اند. اگرچه درختان سکویا برای تولیدمثل و آزادکردن بذرهایشان به آتش‌سوزی‌های طبیعی نیاز دارند، آتش‌سوزی‌های کنونی بر اثر تغییرات اقلیمی و خشکسالی آتش‌سوزی «طبیعی» مورد نیاز آنها نیست. به گفته متخصصان تنه بسیار کلفت این درختان شاید بر اثر آتش‌سوزی آسیب زیادی نبیند اما اگر شاخ و برگ‌های این درختان آتش بگیرد، می‌تواند به مرگ این درختان بینجامد. آتش‌نشان‌ها و جنگل‌بانان کالیفرنیا در روزهای اخیر به دلیل نزدیکتر شدن حریق کی ان پی به جنگل غول‌آسا در وضعیت آماده‌باش قرار دارند. فصل کنونی آتش‌سوزی‌های مراتع و جنگل‌های طبیعی در کالیفرنیا بسیار شدید بوده. بزرگترین حریق در تاریخ این ایالت به سوختن یک میلیون هکتار زمین انجامیده و هزاران حریق مختلف در جای جای ایالت به وقوع پیوسته. از ماه ژوئن تا اوت سال جاری این آتش‌سوزی‌ها دو برابر گاز گلخانه‌ای دی اکسید کربن بیشتری نسبت به مدت مشابه در سال قبل به جو وارد کردند. انتشار گازهای گلخانه‌ای دلیل اصلی گرمایش زمین هستند. ظرف سه ماه، آتش‌سوزی‌های کالفرنیا ۷۵ میلیون متر مکعب دی اکسید کربن در جو آزاد کردند. تا کنون ۲,۳ میلیون هکتار در آتش‌سوزی‌های سال جاری در کالیفرنیا سوخته‌اند که هنوز نسبت به سال گذشته کمتر است اما شدت آتش‌سوزی‌ها و در نتیجه تولید گاز دی اکسید کربن بیشتر بوده است.