ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فرماندار بندر انزلی، به دلیل توهین به خبرنگاران برکنار شد

محمد پورخوش‌سعادت، فرماندار بندر انزلی، به دستور هادی حق‌شناس، استاندار گیلان، از سمت خود برکنار شد. این اقدام در روز شنبه ۳ آذر پس از آن صورت گرفت که پورخوش‌سعادت در جلسه‌ای مرتبط با تالاب انزلی، خبرنگاران را متهم کرد که به جای پیگیری مطالبات ملی، به دنبال «گاز گرفتن» مدیران محلی هستند: «رسانه‌های ما به جای اینکه مطالبه ملی داشته باشند فقط بلدند استاندار، فرماندار و مدیران محلی را گاز بگیرند». هادی حق‌شناس در واکنش به این اظهارات تأکید کرد که هیچ مقام دولتی اجازه توهین به اصحاب رسانه را ندارد و برخورد با چنین رفتارهایی ضروری است. پس از برکناری پورخوش‌سعادت، بابک شکوهی‌راد، معاون فرمانداری بندر انزلی، به‌عنوان سرپرست این فرمانداری منصوب شد. هادی حق‌شناس در واکنش به این اظهارات تأکید کرد که هیچ مقام دولتی اجازه توهین به اصحاب رسانه را ندارد و برخورد با چنین رفتارهایی ضروری است. پس از برکناری پورخوش‌سعادت، بابک شکوهی‌راد، معاون فرمانداری بندر انزلی، به‌عنوان سرپرست این فرمانداری منصوب شد.

دستیار پزشکیان: تصمیم درباره «مساله بنزین» قطعی است ولی باید «ابعاد اجتماعی» آن را در نظر بگیریم

علی ربیعی، از مدیران سابق وزارت اطلاعات و دستیار اجتماعی مسعود پزشکیان گفت که تصمیم‌گیری برای حل مساله بنزین «لاجرم» باید صورت بگیرد. این چهره امنیتی دولت پزشکیان که در دولت روحانی هم وزیر کار بود شنبه ۳ آذر در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «در تصمیم‌گیری درباره مساله بنزین (که تصمیمی لاجرم است) اگر به ابعاد اجتماعی آن توجه نشود، هرگونه تصمیم‌گیری در این خصوص با موانع جدی روبه‌رو خواهد شد.» در روزهای گذشته، محمد جعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی پزشکیان هم گفته بود: «قیمت بنزین در کشور ما از آب خوردن ارزان تر است...وضعیت بنزین با قیمت فعلی قابل ادامه دادن نیست.» به نظر می‌رسد دولت پزشکیان تصمیم خود را برای افزایش دادن قیمت بنزین گرفته است و فعلا نگرانی آن‌ها منحصر به کنترل و سرکوب اعتراضات احتمالی پس از آن است.

افزایش چشمگیر قیمت دلار، یورو و پوند در بازار ارز ایران

در پی تشدید تنش‌های هسته‌ای میان ایران و غرب و افزایش احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌های هسته‌ای شورای امنیت سازمان ملل در ماه‌های پیش‌رو، قیمت ارزهای خارجی در بازار ایران جهش چشمگیری داشته است. بر اساس گزارش رسانه‌های داخلی در روز شنبه ۳ آذر، قیمت فروش دلار در بازار آزاد به ۷۰ هزار و ۳۵۰ تومان، یورو به ۷۳ هزار و ۳۰۰ تومان و پوند انگلیس به ۸۸ هزار و ۱۵۰ تومان رسیده است. کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مجلس هشدار داده‌اند که قیمت دلار ممکن است به‌زودی به ارقامی بالاتر از ۱۰۰ هزار تومان نیز برسد. هادی قوامی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، به تازگی گفت که در صورت ادامه روند کنونی و «غفلت از مدیریت بازار ارز» دلار می‌تواند مرزهای ۹۵ و حتی ۱۲۵ هزار تومان را رد کند.

ترکیه دو شهردار حامی کردها را برکنار و مقامات دولتی را جایگزین آن‌ها کرد

وزارت کشور ترکیه اعلام کرد روز جمعه ۲۲ نوامبر/ ۲ آذر دو شهردار حامی کردها در شهرهای شرقی تونجلی و اوواجیک به اتهام‌های مرتبط با «تروریسم» از سمت‌های خود برکنار شدند. استاندار محلی جایگزین جودت کوناک، شهردار تونجلی، شد و یک مقام دولتی به جای مصطفی صاری‌گل، شهردار اوواجیک، منصوب شد. کوناک عضو حزب برابری و دموکراسی (DEM) است که ۵۷ کرسی در پارلمان ترکیه دارد و صاری‌گل به حزب اصلی مخالف، جمهوری‌خواه خلق (CHP)، تعلق دارد. اوزگر اوزل، رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق، این اقدام را «سرقت اراده ملی» و «بی‌عدالتی» خواند و اعلام کرد که حزبش علیه این تصمیم خواهد ایستاد. این برکناری‌ها در حالی رخ داده که ترکیه اخیراً شهرداران دیگری را به دلایل مشابه در شهرهای جنوب شرقی جایگزین کرده است. این اقدامات واکنش‌های گسترده‌ای از سوی احزاب مخالف برانگیخته است.

حمایت نخست‌وزیر مجارستان از نتانیاهو در برابر حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، روز جمعه ۲ آذر حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، که توسط دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) صادر شده بود، را محکوم کرد و این تصمیم را «مداخله سیاسی» در یک درگیری جاری دانست. اوربان اعلام کرد در صورت پذیرش دعوت از سوی نتانیاهو برای سفر به مجارستان، این کشور حکم بازداشت را اجرا نخواهد کرد. دیوان کیفری بین‌المللی روز پنجشنبه حکم بازداشت نتانیاهو، یوآو گالانت وزیر دفاع پیشین، و محمد ضیف رهبر نظامی حماس را به اتهام جنایات جنگی مرتبط با درگیری‌های غزه صادر کرد. در حالی که برخی کشورهای اروپایی، از جمله هلند و ایرلند، برای اجرای این حکم اعلام آمادگی کرده‌اند، آلمان همچنان در حال بررسی این موضوع است. دولت آلمان تأکید کرده که حامی دیوان بین‌المللی کیفری است اما به «روابط ویژه» خود با اسرائیل نیز توجه دارد.