ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی علیه سوریه وضع کرد

اتحادیه اروپا دوشنبه ۴ اردیبهشت / ۲۵ آوریل از تحریم‌های جدید علیه افراد، نهادها و شرکت‌های مرتبط با حکومت سوریه خبر داد. در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است که تحریم‌های جدید شامل برخی مسئولان حکومتی سوریه می‌شود که حقوق بشر را نقض کرده‌اند. بخش دیگری از این تحریم‌ها مربوط به معاملات اقتصادی با روسیه می‌شود و بخشی دیگر علیه مسئولان سوریه‌ای به اتهام قاچاق مواد مخدر اعمال شده است. ۲۴ فرد از جمله وسیم بدیع ‌اسد، پسرعموی بشار اسد، از چهره‌های کلیدی در شبکه منطقه‌ای قاچاق مواد مخدر و فرمانده یک گروه شبه‌نظامی حامی حکومت سوریه؛ سامر کمال‌ اسد، پسرعموی دیگر بشار اسد که در هماهنگی با حزب‌الله لبنان و لشکر چهارم سوریه بر تأسیسات اصلی تولید ماده مخدر آمفتامین یا «کاپتاگون» در لاذقیه سوریه نظارت می‌کند؛ و مضر رفعت ‌اسد پسرعموی دیگر بشار اسد؛ و همچنین ۱۰ نهاد و شرکت وابسته به حکومت سوریه به‌دلیل شرکت در سرکوب مردم در فهرست تحریم‌های جدید قرار گرفتند.

به دلیل پوشش یکی از دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا نیروهای حراست دانشگاه تهران به دانشجویان حمله کردند

به‌گزارش کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، حوالی ساعت ۱۳ دوشنبه ۴ اردیبهشت، درگیری شدیدی میان نیروهای حراست و دانشجویان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در محوطه این دانشکده رخ داد. بنا به این گزارش، درگیری بر سر پوشش آزاد یکی از دانشجویان شکل گرفت و نیروهای حراست ضمن مشاهده کارت دانشجویی این دانشجو، قصد داشتند تا کارت او را ضبط و کیف‌اش را تفتیش کنند اما دانشجویان دیگر حاضر در صحنه در برابر این اقدام مقاومت کردند. حراست موبایل یکی از دانشجویانی که قصد فیلمبرداری از صحنه را داشت ضبط کرد و ضمن توهین او را با لگد و مشت به درون باغچه پرتاب کرد. حراست دانشگاه همچنین یک دانشجوی دیگر را هم به‌شدت مورد ضرب‌وشتم قرار داد و او را تهدید به اخراج کرد. هر دو دانشجو برای ساعتی در اتاق حراست بازداشت شدند و مورد تهدید قرار گرفتند. در پی این رویداد دانشجویان در مقابل ساختمان حراست تجمع کردند و خواستار اعلام کد نیروهای حراست دخیل در این مسئله شدند اما مسئولان حراست به این خواسته پاسخی ندادند. گزارش می‌افزاید، شماری از شاهدان این رویداد به‌نمایندگی از دیگر دانشجویان به‌همراه سیدمحمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران وارد اتاق حراست شدند تا پیگیر شکایت دانشجویان از مأموران حراست شوند اما رئیس دانشگاه و مسئولان حراست مانع از این پیگیری شدند و دانشجویان معترض را تهدید کردند. با این حال دو دانشجوی بازداشت‌شده آزاد و تلفن و کارت دانشجویی‌شان به آن‌ها پس داده شد. دانشجویان در ادامه در همان محل نامه‌ای اعتراضی امضا کردند و خواهان پیگیری شکایت‌شان شدند. دانشجویان گفته‌اند همچنان عقب نخواهند نشست و موضوع را پیگیری خواهند کرد و در برابر سرکوب خواهند ایستاد.

در ۸ ماه گذشته شیوع مالاریا در ایران چهار برابر شده است

عبدالرضا میراولیایی، کارشناس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال وزارت بهداشت به خبرگزاری ایسنا گفت که «در هشت ماه گذشته با روند افزایشی حدودا چهار برابری بروز مالاریا در کشور مواجه بوده‌ایم اما خوشبختانه هیچ موردی از مرگ و انتقال محلی این بیماری در کشور رخ نداده است.» استان سیستان و بلوچستان به‌ویژه بخش‌های جنوبی، استان هرمزگان و جنوب استان کرمان از بخش‌هایی است که شیوع مالاریا در آن‌ها مشاهده شده است. این مقام وزارت بهداشت گفت که بروز مالاریا در ایران متاثر از کشور پاکستان است: «در مناطقی از سیستان و بلوچستان که با پاکستان مرز مشترک دارند که یکی از عوامل افزایشی شدن روند بیماری می‌تواند افزایش تردد از گذرگاه مرزی غیررسمی باشد. علت دیگر بروز سیل در برخی ایالت‌های پاکستان بود که به دنبال این واقعه آن‌هم در منطقه مستعد، رشد بروز مالاریا دور از انتظار نیست و با افزایش موارد مالاریا در پاکستان سایر نقاط همجوار نیز تحت تاثیر خواهند بود. در واقع اقلیم منطقه،‌ ترددها، بلایایی نظیر سیل، گرمای هوا و... از عوامل خطر افزایش بار بیماری در سال گذشته هستند.»

پس از کشته شدن ۴۰ پناهجو در یک مرکز مهاجرت، هزاران پناهجو در مکزیک دست به راهپیمایی اعتراضی طولانی زدند

در جنوب مکزیک، حدود سه هزار نفر راهپیمایی اعتراضی خود در سراسر این کشور را آغاز کردند. آن‌ها عمدتاً مهاجرانی از کشورهای آمریکای مرکزی هستند و می‌خواهند توجه عمومی را به وضعیت مخاطره‌آمیز خود جلب کنند. آن‌ها خواهان اجرای عدالت پس از مرگ ۴۰ پناهجو در آتش‌سوزی در یک مرکز مهاجرت در اواخر ماه مارس هستند. این گروه در شهر تاپاچولا راهپیمایی خود را آغاز کردند. اولین مقصد، مکزیکوسیتی، پایتخت مکزیک است که تقریباً ۸۸۰ کیلومتر با تاپاچولا فاصله دارد. برخی می‌خواهند این راهپیمایی را تا مرز آمریکا در شمال ادامه دهند. بر اساس گزارش رسانه‌ها، برخی از آن‌ها امیدوارند که از آن‌جا به کشور همسایه بروند. به‌گفته مقام‌های مکزیکی، آتش‌سوزی ۲۷ مارس گذشته توسط پناهجویی آغاز شد که در اعتراض به اخراج احتمالی، تشکی را در سلول مشترک خود با ۶۷ مرد دیگر آتش زد. در مجموع ۱۹ گواتمالایی، هفت سالوادورایی، هفت ونزوئلایی، شش هندوراسی و یک کلمبیایی جان خود را از دست دادند. جسدهای گروهی از آن‌ها با هواپیما به کشورشان بازگردانده شد. در تحقیقات پنج نفر از جمله پناهجوی متهم به ایجاد آتش‌سوزی دستگیر شدند. چهار نفر بازداشت‌شده دیگر مسئولان مؤسسه ملی مهاجرت مکزیک (INM) و یک محافظ امنیتی هستند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران: دانش‌آموزان، خانواده‌هایشان و معلمان کمیته‌های حفاظت از دانش آموزان را در مدارس و محلات سازماندهی کنند

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران هشدار داد چنانچه حملات شیمیایی به مدارس دخترانه همچنان ادامه یابد «در هفته‌های آتی به همراه معلمان سراسر کشور، در کف خیابان‌ها پاسخ مناسبی به این تفکر غلط و متحجرانه مغزهای پوسیده خواهد داد.» شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران دوشنبه ۴ اردیبهشت با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد «وظیفه‌ی خود می‌داند برای حفظ جان دانش‌آموزان، معلمان و کارکنان شریف و زحمتکش مدارس از همه‌ی امکانات و ظرفیت‌های عملی خود استفاده کند.» شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در ادامه پیشنهاد داد که «دانش‌آموزان، خانواده‌هایشان و معلمان دلسوز، دست در دست هم، آستین بالا زده و کمیته‌های حفاظت از دانش آموزان را در مدارس و محلات سازماندهی کنند.» شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همچنین از سربازان و افسران پلیسی که «دست‌شان به خون مردم آلوده نشده» خواسته است «به‌جای چشم‌پوشی از بازداشت عاملان مسموم‌سازی دختران دانش‌آموز، به وظیفه‌ی قانونی خود در حفاظت از فرزندان و دانش‌آموزان این کشور همت گمارند و به جای اتلاف وقت و توان خود در پیگیری منویات غیرقانونی و ناموجه حاکمان، از حریم مدارس محافظت کنند.» پیش از این شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه دیگری اعلام کرده بود که «حق تحصیل، سلامت و حیات میلیون‌ها دانش‌آموز دختر در بحبوحه حملات شیمیایی که عامدانه مدارس دخترانه را هدف قرار می‌دهند، در خطر است. از آبان ۱۴۰۱، هزاران دانش‌آموز مسموم و در بیمارستان بستری شده‌اند. مقامات در انجام تحقیقات مناسب و پایان دادن به این حملات قصور کرده‌اند و علائم دختران را تحت عناوینی نظیر «استرس»، «هیجان» و یا «جو روانی» رد کرده‌اند.»

روزنامه اعتماد: حجم سبد خوراکی خانوارهای ساکن تهران بین ۳۰ تا ۷۰ درصد کاهش یافته است

روزنامه اعتماد بر اساس یک بررسی میدانی اعلام کرد که حجم سبد خوراکی خانوارهای ساکن تهران بین ۳۰ تا ۷۰ درصد کاهش یافته است. بر اساس این گزارش در مقابل اندک خانوارهایی که سبد خوراکی‌شان کاهش پیدا نکرده، گروه بزرگی هستند که سبد غذایی آنها حتی ۹۵ درصد کوچک شده است. اعتماد می‌نویسد این موضوع را با نگاهی به خط فقر در سال ۱۴۰۱ هم می‌توان به خوبی دید: طبق اعلام وزارت تعاون خط فقر شهروندان ساکن تهران در سال ۱۴۰۱، برای یک خانوار سه و چهار نفره، به ۱۱میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و ۱۴ میلیون تومان و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است. اعتماد در این گزارش یادآوری کرده است که مرکز آمار ایران، نرخ تورم اسفند ۱۴۰۱ را هم منتشر نکرده است. نرخ تورم اسفند باید در اولین روز کاری سال ۱۴۰۲ منتشر می‌شد، اما هنوز نه خبری از انتشار آن و نه خبری از نرخ تورم فروردین ۱۴۰۲ است. برخی کارشناسان دلیل این تأخیر را تغییر نرخ پایه مطرح کردند. اوایل سال جاری مرکز آمار اعلام کرده بود، به دنبال تغییر نرخ پایه است. به یک معنا دولت سیزدهم به دنبال بازی با اعداد و کاهش شاخص تورم است. درحال حاضر نرخ پایه محاسبات تورم، بر مبنای سال ۹۵ است.

عضو اتاق بازرگانی: رقم صادرات فرش ایران «فاجعه» است، از بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به ۵۰ میلیون دلار رسیده‌ است

رضی حاجی آقامیری، عضو اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد ارقام صادرات فرش ایرانی «خجالت‌آور» و در حد «فاجعه» است. حاجی آقامیری گفت: «در سال‌های دهه ۱۳۶۰ میزان صادرات فرش ایران بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بود، اما اکنون این رقم به ۵۰ میلیون دلار کاهش یافته که برای کشوری که به عنوان پایتخت فرش جهان شناخته می‌شود، نزدیک به صفر است.» عضو اتاق بازرگانی ایران همچنین گفت روند نزولی صادرات فرش ایران از زمان ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد آغاز شد و اکنون، در غیاب ایران، «رقبا بازار فرش را تصاحب کردند.» او از کشورهایی مثل هند، پاکستان و ترکیه به‌عنوان کشورهایی که اکنون حضور جدی در بازار فرش جهان دارند، نام برد و گفت: «اخیراً افغانستان هم به جمع این کشورها اضافه شده است.»