ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نرگس سرداری با تودیع وثیقه از زندان آزاد شد

نرگس سرداری، فعال حقوق کودکان و همسر مهدی اعتمادسعید، بازیگر تئاتر، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. او ۲۵ مرداد در خانه‌اش بازداشت شده بود و سه‌شنبه دوم آبان با قید وثیقه آزاد شد. هرانا نوشت «تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعاتی حاصل نشده است». اعتمادسعید هم که ۱۹ خرداد بازداشت شده بود، ۲۴ مهر با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. اعتمادسعید موسسه پرتآب را اداره می‌کرد که متمرکز فعالیت‌های داوطلبانه، «جمعه‌بازی» را راه انداخته بود. در «جمعه‌بازی»‌های تهران تا حدود سیصد نفر در مکان‌هایی مانند پارک‌ها جمع می‌شدند تا به بازی و سرگرمی مشغول شوند. صفحه اینستاگرامی پرتآب نوشت که ۱۹ خرداد، در فضای چمن پارک لاله تهران، افراد حاضر مشغول سرگرمی بودند که «ماموران پلیس (فرم مشکلی کامل با لیبل یگان امداد)» خواهان پراکنده شدن جمعیت می‌شود. خانواده اعتمادسعید هم همراه بقیه مردم پارک را ترک می‌کنند اما پیش از رسیدن به خانه، او را جلوی همسر و فرزند خردسالشان بازداشت می‌کنند. صفحه اینستاگرام پرتآب اتهام «اولیه» علیه اعتماد سعید را «تشویق به فساد و فحشا» عنوان کرد. هنوز جزییات بیشتری از پرونده او یا سرداری منتشر نشده است و مشخص نیست این دو برای یک اتهام بازداشت شده بودند یا اتهاماتی متفاوت از همدیگر دارند. این زوج که هر دو فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف تهران هستند، دختری خردسال نیز دارند.

نگرانی سازمان ملل از اخراج آوار‌گان از اردوگاه‌های کابل: زنان با خطرات خشونت جنسیتی روبه‌رو خواهند شد

طالبان قصد تخریب تمام کمپ‌های آوارگان داخلی و بازگرداندن ساکنان آن‌ها به محل اصلی‌ زندگی‌شان کرده است. این مسئله نگرانی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و بخش زنان این سازمان را برانگیخته است. به گزارش روزنامه «۸صبح» افغانستان، این دو نهاد با انتشار گزارش مشترکی که روز سه‌شنبه ۲ آبان / ۲۴ اکتبر منتشر شده نوشته‌اند که اخراج آوارگان ساختارهای اجتماعی را که از زنان سرپرست خانواده محافظت می‌کند از بین می‌برد و آن‌ها را بیشتر در معرض «خطر خشونت مبتنی بر جنسیت و ازدواج کودکان» قرار خواهد داد. گزارش با اشاره به این‌که درآمد بیشتر خانواده‌ها کمتر از پنج هزار افغانی است و بیشتر آسیب‌پذیرند، افزوده است که خانواده‌های تحت سرپرستی زنان در موقعیت اقتصادی نامطمئن‌تری نسبت به همتایان مرد خود قرار دارند. به‌گفته سازمان ملل متحد، ۴۰ درصد از زنان سرپرست خانواده در افغانستان کمتر از یک هزار افغانی در ماه درآمد دارند. گزارش مشترک دو نهاد سازمان ملل با اشاره به محدودیت‌های کاری زنان گفته است زنان با موانع بیشتری برای دسترسی به فرصت‌های اقتصادی مواجه‌اند و «اخراج [از کمپ‌ها] شبکه‌های غیررسمی و ساختارهای اجتماعی را که زنان برای کسب اطلاعات به آن‌ها تکیه می‌کنند، می‌شکند. به این معنی که زنان سرپرست خانواده را ممکن است در دسترسی به کمک‌های حیاتی بشردوستانه با مشکل مواجه کند». پیش از این، شهرداری کابل تحت هدایت طالبان، یکی از بزرگ‌ترین کمپ‌های نواحی کابل را که یک‌هزار و ۵۰۰ تا دو هزار خانواده در آن سکونت داشتند تخریب کرد و آوارگان را بیرون راند.

جنگ اوکراین: استخدام زنان برای مأموریت‌های رزمی در روسیه

پورتال اینترنتی مستقل stories نوشت که واحد «ردوت»، زیرمجموعه وزارت دفاع روسیه، تک‌تیراندازهای زن و اپراتورهای زن هواپیماهای بدون سرنشین استخدام می‌کند. تاکنون زنان در ارتش روسیه فقط به‌عنوان پزشک و یا در آشپزخانه استخدام می‌شدند. به این سربازان زن قراردادی نیم‌ساله با حقوق ماهیانه حدود دو هزار و ۲۰۰ یورو پیشنهاد شده است. در صورت آسیب دیدن ۳۰ هزار یورو پاداش می‌گیرند و در صورت مرگ حدود ۵۰ هزار یورو به افراد تحت تکفل بازمانده پرداخت خواهد شد. تبلیغات در این زمینه در Wkontakte، شبکه اجتماعی روسیه نیز منتشر شد. افراد مبتدی در عرض یک ماه آموزش چگونگی استفاده از سلاح را خواهند دید. روسیه ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ به اوکراین حمله کرد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

هشدار بانک جهانی نسبت به پیامدهای اقتصادی «جدی» جنگ اسرائیل و غزه

به‌گزارش شبکه «فرانس ۲۴»، آجای بانگا، رئیس بانک جهانی سه‌شنبه ۲ آبان / ۲۴ اکتبر در جریان نشست سرمایه‌گذاران در ریاض، پایتخت عربستان سعودی هشدار داد که جنگ اسرائیل و غزه پیامدهای اقتصادی «جدی» خواهد داشت. رئیس بانک جهانی با بیان این‌که «در لحظه بسیار خطرناکی قرار داریم»، گفت: «فکر می‌کنم آن‌چه [اکنون] در اسرائیل و غزه رخ می‌دهد تأثیر جدی بر توسعه اقتصادی [جهان] خواهد داشت.» هفتمین کنفرانس «ابتکار آینده سرمایه‌گذاری» از امروز سه‌شنبه در عربستان سعودی آغاز شد. این کنفرانس سالانه به مدت سه روز برگزار می‌شود.

شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را به خاطر وجود «ابهامات» به مجلس شورای اسلامی برگرداند

لایحه موسوم به «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» که شهریورماه اجرای آن برای مدت سه سال به صورت آزمایشی به تصویب مجلس رسیده بود، پس از عدم تأیید شورای نگهبان به مجلس برگشت. به گفته هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان «پس از برگزاری جلسات کارشناسی این مصوبه، واجد ابهاماتی شناخته شد». به نوشته خبرگزاری حکومتی فارس و به نقل از طحان نظیف شورای نگهبان به‌دلیل «روشن نبودن مرزهای ضوابط مصوبه در برخی موارد،‌ عدم تعریف برخی تعابیر و اصطلاحات تفسیربردار، ابهام در نسبت برخی از احکام مصوبه با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزایش هزینه‌های عمومی یا کاهش درآمدهای عمومی بدون پیش‌بینی طریق تامین یا جبران آن و تفویض تصویب برخی امور تقنینی به غیر از مجلس» این مصوبه را پس فرستاده است. این روند احتمالاً اجرای مصوبه حجاب و عفاف را که انواع آزار، خشونت و سرکوب زنان «بی‌حجاب» را امری قانونی تعریف می‌کند، به تعویق خواهد انداخت.

مجلس ایران در یک مصوبه پنج درصد از منابع بودجه عمومی را به «تقویت قوای دفاعی» اختصاص داد

با تصویب مجلس شورای اسلامی در طول اجرای برنامه هفتم توسعه حداقل پنج درصد از منابع بودجه عمومی ایران در بودجه سالانه به «تقویت بنیه دفاعی» ایران تخصیص پیدا خواهد کرد. بر اساس مصوبه مجلس دولت مکلف است «به‌منظور افزایش توان بازدارندگی، پیش کنشگری و دفاعی کشور در تراز قدرت منطقه ای و تأمین منافع و امنیت ملی، حداقل پنج درصد از منابع بودجه عمومی را به عنوان سهم تقویت بنیه دفاعی در ردیف های خاص تقویت بنیه دفاعی در بودجه سالانه کشور اختصاص دهد». طبق این مصوبه منابع و اعتبارات تقویت بنیه دفاعی باید بر اساس دستور فرمانده کل قوا (رهبر جمهوری اسلامی) به طور کامل تأمین شود و چنانچه به هر دلیلی امکان تأمین نباشد، دولت مکلف است در صورت درخواست ستاد کل نیروهای مسلح، بخشی از سهم تعیین شده را به صورت انواع نفت خام و میعانات گازی تحویل دهد. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی مجازند بخشی از سهمیه نفت خام و میعانات گازی را جهت صادرات فراورده و مشتقات آن در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های تابعه و مرتبط استفاده کنند.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی از افزایش دو درجه‌ای دما در ایران در نیم قرن اخیر خبر داد

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی ایران درباره تبعات گرم‌شدن زمین بر اقلیم ایران گفت: در سال‌های اخیر آثار مخرب تغییرات اقلیمی برای ایران کاملا ملموس بوده است. او در گفت‌وگویی به مناسبت روز جهانی مبارزه با تغییرات اقلیمی با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) افزود: در سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم که میانگین بارش‌های سالانه در ایران کاهش یافته و متوسط دمای هوا افزایش پیدا کرده است. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی ایران گفت: آمارهای سازمان هواشناسی نشان می‌دهد که در ۵۰ سال اخیر، میانگین دمای هوای ایران حدود ۲ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته و به عبارت دیگر، در هر دهه به طور متوسط میانگین دمای هوای ایران ۰,۴ درجه بیشتر شده است. دوم آبان/۲۴ اکتبر روز جهانی مبارزه با تغییرات اقلیمی است.