ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک کودک ۱۰ ساله در قندهار افغانستان خودکشی کرد

یک منبع آگاه از فرماندهی امنیتی طالبان در قندهار به روزنامه «اطلاعات روز» افغانستان گفت بعد از ظهر پنج‌شنبه ۲ شهریور / ۲۴ اوت یک کودک ۱۰ ساله به نام محب‌الله در منطقه‌ شنه‌کاریز ناحیه‌ ششم این شهر خودکشی کرد. به‌گفته این منبع امنیتی، محب‌الله پس از تعطیلی مدرسه برای شنا به یک رودخانه می‌رود و زمانی که به خانه می‌رسد مادرش او را تهدید می‌کند و می‌گوید به پدرش شکایت خواهد کرد که محب‌الله دوباره به رودخانه رفته است. پس از این تهدید، کودک به اتاق دیگر می‌رود و از ترس کتک‌های پدر، خود را حلق‌آویز می‌کند. پیش از این نیز در قندهار نوجوانان به دلایل مختلف دست به خودکشی زده‌اند. به‌گفته سازمان حقوق کودکان، افغانستان در زمینه حقوق کودکان یکی از بدترین کشورهای جهان است و از میان ۱۹۳ کشور رتبه ۱۹۱ را دارد.

دانمارک برای ممنوعیت سوزاندن قرآن در اماکن عمومی قانون وضع می‌کند

دولت دانمارک جمعه ۳ شهریور / ۲۵ اوت لایحه‌ای را برای ممنوعیت سوزاندن قرآن ارائه کرد. پیتر هوملگارد، وزیر دادگستری دانمارک در یک نشست مطبوعاتی گفت این قانون «رفتار نامناسب با اشیاء بااهمیت مذهبی و مهم برای یک جامعه مذهبی را ممنوع خواهد کرد». او تأکید کرد که «بحث به‌ویژه بر سر آتش‌زدن یا لگدمال کردن این اشیاء در اماکن عمومی است». فعالان ضداسلام در دانمارک و سوئد در ماه‌های اخیر چندین نسخه قرآن را سوزانده و یا پاره و لگدمال کرده‌اند. این اقدام‌ها خشم جهان اسلام را برانگیخت و کشورهای مسلمان از دانمارک و سوئد خواستند که چنین اعمالی را ممنوع کنند. دولت‌های سوئد و دانمارک این آتش‌‌زدن‌ها را محکوم کرده‌ و گفته‌ بودند در حال بررسی قوانین جدیدی هستند که می‌توانند این اقدام‌ها را متوقف کنند. منتقدان داخلی می‌گویند هرگونه تصمیمی در این‌باره آزادی بیان را که در قانون اساسی آن‌ها تأمین شده است، تضعیف می‌کند. در این رابطه وزارت دادگستری دانمارک در ۱۲ مرداد / ۳ اوت از تصمیم برای تشدید کنترل مرزهای این کشور خبر داده بودند.

حمله گروه جیش‌العدل به گشت انتظامی سیب و سوران در سیستان و بلوچستان چند کشته و زخمی برجای گذاشت

ستاد انتظامی سیستان و بلوچستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که صبح پنج‌شنبه ۲ شهریور بر اثر تیراندازی افراد مسلح در سیب و سوران یک نظامی کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند. این اطلاعیه فرد کشته‌شده را ستوان ‌دوم علی بیژنی زیبا معرفی کرده است. اطلاعیه افزوده است که نیروی انتظامی در حال گشت‌زنی در حوزه استحفاظی خود بودند که مورد حمله افراد مسلح قرار گرفتند. گروه مسلح جیش‌العدل نیز روز پنج‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای در کانال تلگرام خود مسئولیت این حمله را به‌عهده گرفته است و بازداشت اعضای خود را در روزهای گذشته که رسانه‌های حکومتی ادعا کرده بودند، رد کرد. روز پنج‌شنبه ۲ شهریور سردار دوستعلی جلیلیان، فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان از دستگیری اعضای سه نفره یک تیم از جیش‌العدل در ایرانشهر خبر داد و گفت این تیم قصد «انجام اقدامات ضد امنیتی و عملیات تروریستی در سطح شهرستان و استان» را داشتند. دو روز پیش نیز رضا شجاعی، فرمانده مرزبانی سیستان و بلوچستان از کشته شدن یک سرباز مرزبانی گروهان هنگ مرزی میرجاوه به نام محمد آتش‌زایی خبر داده بود.

حوادث کار: سه کارگر در سرخس و رشت جان خود را از دست داده و پنج کارگر مصدوم شدند

به‌گزارش همشهری آنلاین، روز پنج‌شنبه ۲ شهریور به‌دلیل وقوع حادثه‌ای در پالایشگاه گاز سرخس، دو کارگر جان خود را از دست دادند و پنج نفر دیگر مصدوم شدند. به‌گفته محمد زهدی، سرپرست معاونت امنیتی استانداری خراسان رضوی نشت گاز محصورشده در یکی از شیرهای بخشی از پالایشگاه هاشمی‌نژاد سرخس که در دست تعمیر بوده است، منجر به انفجار شد. همچنین کارگری که هفته گذشته در شهرک صنعتی سپیدرود رشت طی حادثه‌ای مصدوم شده بود، پس از یک هفته بستری شدن در بیمارستان، چهارشنبه شب یکم شهریور جان خود را از دست داد. این کارگر که حدود ۳۳ سال سن داشت، در جریان حادثه‌ای در سر کار پای راست و قسمتی از بدنش در دستگاه مارپیچ گیر کرده و به بیمارستان منتقل شده بود. سازمان پزشکی قانونی ایران مرگ ۱۹۰۰ کارگر بر اثر حوادث کاری را در سال ۱۴۰۱ ثبت کرده است. اما وزارت کار تنها ۷۱۱ مورد مرگ ناشی از کار را تأیید می‌کند. اختلاف بیش از ۱۱۰۰ نفری آمارهای این دو نهاد حکومتی نشان می‌دهد که بخش زیادی از حوادث کاری مرگبار در کارگاه‌های خارج از شمول قانون کار، رخ می‌دهد که کارگران آن نه قرارداد کاری دارند و نه بیمه هستند.

وکلای دادگستری در پنج استان تجمع اعتراضی برگزار کردند

به گزارش وکلاپرس، روز پنج‌شنبه ۲ شهریور گروهی از وکلای دادگستری در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی، یزد، کرمانشاه و آذربایجان غربی تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمعات در اعتراض به مصوبه‌ اخیر مجلس شورای اسلامی صورت گرفت که بر اساس آن صدور مجوز وکالت از کانون‌های وکلا گرفته شده و به زیرمجموعه‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی واگذار خواهد شد. وکلای معترض معتقدند که این مصوبه مغایر با حقوق اساسی ملت و ناقض استقلال کانون وکلاست. آن‌ها در تجمعات خود از شورای نگهبان خواستند که این مصوبه را رد کند.