ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

درخواست #نیروی_انتظامی از وزارت بهداشت برای اولویت دادن به مأموران پلیس در واکسیناسیون #کرونا

فرمانده نیروی انتظامی از سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواست تا واکسن زدن مأموران پلیس علیه کرونا را در اولویت قرار دهد. خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از قول حسین اشتری نوشت: «مأموران پلیس بعد از کادر درمان در خط مقدم مقابله با کرونا قرار داشته و دارند.» به گفته اشتری، مأموران نیروی انتظامی از اولین روزهای ورود کرونا به ایران در «اجرای محدودیت‌های ترافیکی»، «نظارت بر صنوف»، «برخورد با احتکار»، «تأمین نظم و امنیت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی» و... حضور داشته‌اند و وظیفه «تأمین امنیت» نیز بر عهده‌شان بوده است. به گفته اشتری، در جریان همه‌گیری نه تنها ارتباط مأموران نیروی انتظامی با سطح جامعه محدود نشده بلکه در جریان اجرای محدودیت‌ها و افزایش نظارت‌ها، مأموریت‌های بیشتری هم داشته‌اند: «در همین راستا به وزارت بهداشت و وزیر محترم بهداشت اعلام کردیم که مأموران ناجا را نیز در اولویت قرار دهند و ایشان هم پذیرفتند. ما گفتیم کارکنان ما که در معرض خطر و مواجهه با افراد متعدد هستند، جزو این افراد قرار بگیرند که امیدواریم به محض فراهم شدن شرایط، تزریق واکسن به این افراد نیز آغاز شود.» اولویت‌ دریافت واکسن کرونا از جمله مواردی‌ست که در روزهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. نامه درخواستِ قرار گرفتن هنرمندان در اولویت‌ و همین‌طور واکسن زدن شهاب حسینی در آمریکا از جمله موارد جنجالی و خبرساز در این زمینه بودند.

افراد ناشناس سنگ مزار نوید افکاری را تخریب کردند

سعید افکاری، برادر نوید افکاری، کشتی‌گیر ۲۷ ساله و زندانی سیاسی اعدام‌شده در زندان عادل آباد شیراز، با انتشار یک توئیت در حساب کاربری خود در توئیتر از تخریب سنگ مزار برادرش خبر داد. تصاویر منتشرشده در توئیتر سعید افکاری نشان می‌دهد جمله «جهان پهلوان نوید افکاری قهرمان کشور» که به‌ جای سنگ مزار روی یک سطح سیمانی نقش بسته بود، کاملا تخریب شده است. افکاری در این توئیت نوشت: «نوید افکاری از حق حیات محروم است. جسم نوید افکاری از حق سلامت قبل از کشته شدن محروم است. نوید افکاری از حق دفن شدن در شیراز محروم است. نوید افکاری از حق سنگ مزار داشتن محروم است. نوید افکاری از حق نوشته شدن نامش روی مزارش محروم است. آزادگی را تو معنا کردی با گذشتن از تمام حقوقت.» نوید افکاری که همراه برادرش وحید پس از اعتراضات سراسری مرداد ۱۳۹۷ بازداشت شد، سحرگاه ۲۲ شهریور ماه امسال به اتهام قتل یک مأمور امنیتی در شیراز، بدون وجود شواهد و مدارک مستدل در پرونده، اعدام شد. او در روزهای پیش از اعدام بارها از درون زندان اعلام کرد که توسط نهادهای امنیتی برای اخذ اعترافات اجباری به‌ شدت شکنجه شده است. در ماه‌های گذشته اما گزارش‌هایی از آزار و اذیت خانواده و نزدیکان این زندانی سیاسی توسط مأموران امنیتی منتشر شده است. همچنین دو برادر او حبیب و وحید افکاری از شش ماه پیش تاکنون همچنان در انفرادی به‌ سر می‌برند.

انفجار در کشتی باری در دریای عمان: خدمه کشتی سالم هستند

انفجاری در یک کشتی باری متعلق به اسراییل جمعه ۲۶ فوریه در دریای عمان رخ داد. این انفجار که هنوز دلیل و جزییات آن مشخص نشده به گزارش آسوشیتدپرس یادآور نگرانی از امنیت کشتی‌ها در خاورمیانه و خلیج فارس، همزمان با بالاگرفتن تنش‌ها میان آمریکا و ایران است. خدمه کشتی همگی سالم هستند. محل انفجار کشتی دریای عمان گزارش شده. این منطقه سال ۲۰۱۹ شاهد یک رشته انفجارهایی بود که آمریکا عامل آن را ایران می‌دانست. تهران این اتهامات را رد کرده بود. نام کشتی هنوز اعلام نشده و این کشتی را بریتانیایی‌ها در اختیار داشتند. این کشتی اکنون به سوی بندر در حرکت است تا پهلو بگیرد. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین اعلام کرده که از این مساله اطلاع دارد و اوضاع را زیر نظر دارد. ایران هنوز در مورد این انفجار واکنشی نشان نداده است.

رهبران اتحادیه اروپا با صدور گواهی‌نامه (گذرنامه) #واکسیناسیون_کرونا موافقت کردند

رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بر سر صدور گواهی‌نامه (گذرنامه) دیجیتالی واکسیناسیون کرونا توافق کردند. این گواهی‌نامه قرار است هنگام ورود شهروندان به رستوران‌ها، بارها، جشنواره‌ها و هواپیماها کنترل شوند. چنین گواهی‌نامه‌ای با امید به امکان گردشگری دوباره به‌ویژه در کشورهایی مانند اسپانیا، پرتغال، یونان و اتریش صادر می‌شود که زندگی اقتصادی آن‌ها به این صنعت وابسته است. با این حال مخالفت‌هایی با صدور گواهی‌نامه واکسیناسیون کرونا شده است. مخالفان می‌گویند صدور این گواهی‌نامه مغایر حقوق بشر و تبعیض‌آمیز است و بین کسانی که واکسن زده‌اند و بقیه افراد جامعه تبعیض قائل می‌شود. مدافعان آن اما معتقدند که برای کنترل و شکست کامل ویروس کرونا نیاز به آمارهای دقیق دارند و فهرست شهروندانی که واکسن دریافت کرده‌اند می‌تواند در این زمینه کمک کند. در نشست رهبران اروپا برخی از کشورها که مخالف صدور این گواهی‌نامه بودند با آن به‌شکل مشروط موافقت کردند. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان می‌گوید در حال حاضر گواهی‌نامه واکسیناسیون نمی‌تواند نقشی ایفا کند زیرا تاکنون شمار کمی از مردم ایمن شده‌اند. حتی بعدها نیز این گواهی‌نامه به تنهایی برگه‌ای برای تعیین این‌که چه کسی مجاز به سفر است و چه کسی مجاز نیست، نخواهد بود. به‌عنوان مثال در حال حاضر كودكان نمی‌توانند واكسن بزنند ، زیرا هیچ واكسنی برای آن‌ها تصویب نشده. بنابراین، از نظر مرکل، تست کرونا همچنان باید هنگام مسافرت انجام شود.

وزارت بهداشت و «خیز سنگین کرونا» در #خوزستان؛ مقدار ناچیزی واکسن به مرکز بهداشت اهواز رسید

دو روز پس اعلام «خیز سنگین» شیوع ویروس کرونا در خوزستان از سوی وزیر بهداشت، رئیس مرکز بهداشت این استان از تحویل گرفتن تنها «پنج هزار دوز» واکسن کرونا خبر داد. به ‌نوشته خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد علوی روز جمعه هشتم اسفند ماه اعلام کرد: «در صورتی که بیمارستان‌ها لیست کادر داوطلب را تحویل بدهند، واکسیناسیون از روز جمعه انجام می‌شود.» او گفت: «در این نوبت، ادامه واکسیناسیون پرسنل ICU که هنوز واکسن نزده‌اند انجام می‌شود. این واکسیناسیون کرونا اختیاری است و اجباری برای افراد وجود ندارد و تنها افراد داوطلب واکسینه خواهند شد.» اشاره رئیس مرکز بهداشت خوزستان بر ادامه واکسیناسیون «داوطلبانه» کادر درمان در این استان در حالی است که وزارت بهداشت روز چهارشنبه ششم اسفند در گزارشی اعلام کرده بود شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار گرفته‌اند. هم‌زمان فرهاد سلطانی، سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور هم گفته بود تخت‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های اهواز تکمیل شده‌اند و تخت‌های عادی خالی نیز به تعداد انگشت‌شمار وجود دارد. علوی اما در گفته‌های امروز خود از اختصاص یافتن بخشی از واکسن‌های دریافتی به «گروهی از جانبازان» در خوزستان خبر داد. او همچنین گفت: «در این مرحله در خوزستان، سالمندان واکسیناسیون نمی‌شوند و جزو این مرحله قرار ندارند اما در مراحل بعدی واکسیناسیون برای سالمندان نیز انجام خواهد شد.» این گفته‌های رئیس مرکز بهداشت خوزستان در حالی‌ست که سالمندان جزو آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در برابر خطر ابتلا به ویروس کرونا محسوب می‌شوند. بر پایه اعلام رسانه‌های دولتی در ایران، گردش کرونا در استان خوزستان سرعت بیشتری گرفته است. خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران در گزارشی اعلام کرده که وضعیت شیوع کرونا در خوزستان از «وضعیت قرمز» در حال تبدیل شدن به «وضعیت سیاه» است.

وضعیت ناگوار زندان‌ها و اقدام به خودکشی یک #زندانی_سیاسی در زندان تهران بزرگ

سیامک مقیمی، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ و از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ در پی اقدام به خودکشی به بیمارستان منتقل شده است. خبرگزاری هرانا به نقل از یک منبع مطلع گزارش کرده است که به دنبال اقدام به خودکشی این زندانی از طریق بریدن شکم و رگ دست و انتقالش به بیمارستان، مسئولان زندان وسایل او را هم از بند جمع‌آوری و خارج کرده‌اند. از قول این منبع مطلع نقل شده است که سیامک مقیمی تحت تأثیر صحبت‌های میرزا آقایی، رئیس اندرزگاه قرار گرفته است که خطاب به زندانیان اعتراضات سراسری آبان‌ماه گفته است هیچ حقی به آنان تعلق نمی‌گیرد. گفته می‌شود مسئولان زندان با تشکیل شورای انضباطی در زندان و پرونده‌های انضباطی برای زندانیان، آنان را با محرومیت از مرخصی و تعلق نگرفتن حق آزادی مشروط، تهدید می‌کنند که این اقدام، مشکلات روحی و روانی فراوانی براى برخی زندانیان ایجاد کرده است. با وجود ابتلای مقیمی به بیماری اعصاب و روان و بستری بودن طولانی مدت او پیش از بازداشت، مسئولان زندان تهران بزرگ با بی‌توجهی به این موضوع او را در حبس نگه داشته‌اند. سیامک مقیمی بهمن ماه سال ۹۸ در دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد که با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، پنج سال آن قابل اجراست. او در جریان اعتراضات سراسری در شهرستان پرند بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد. اتهامات او «اجتماع و تبانی، فعالیت تبلیغی علیه نظام، توهین به رهبری و توهین به رئیس‌جمهور» اعلام شد و به پرونده‌اش در شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد رسیدگی کردند. مقیمی پیش از این و در تاریخ ۵ بهمن ۹۸ به دنبال مطلع شدن از صدور حکم ۱۰ سال حبس توسط دادگاه انقلاب تهران، دست به خودکشی زده بود. هرانا نوشته است که این زندانی سیاسی تا یک هفته پیش از بازداشت به صورت طولانی مدت برای درمان در آسایشگاه بیماران اعصاب و روان بستری بوده و تحمل حبس در این شرایط وضعیت او را وخیم‌تر کرده است.

جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دوشنبه اول ماه مارس آغاز می‌شود

جلسه ماه مارس شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از روز دوشنبه اول مارس آغاز می‌شود. انتظار می‌رود مسأله برنامه اتمی ایران از جمله مسائلی باشد که کشورهای عضو شورای حکام در مورد آن بحث و گفت‌وگو کنند. به تازگی و در آستانه توقف اجرای پروتکل الحاقی، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران سفر کرد. حاصل سفر گروسی تفاهم‌نامه‌ای به مدت سه ماه و توافق در زمینه ادامه بازرسی‌های آژانس در این دوره زمانی بود. شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنار «مجمع عمومی اعضا» یکی از دو بدنه سیاستگذاری آژانس است. از جمله وظایف شورای حکام علاوه بر توصیه در زمینه برنامه‌ها به مجمع عمومی، تأیید توافق‌های پادمان و انتشار استانداردهای ایمنی آژانس است. شورای حکام ۳۵ عضو دارد و هر سال پنج بار تشکیل جلسه می‌دهد. نشست ماه مارس نخستین جلسه شورا در سال ۲۰۲۱ میلادی است.