ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انفجار در بندر رجایی: هشدار مقامات به رسانه‌ها و فعالان مجازی برای پرهیز از انتشار اخبار نادرست

پی انفجار در بندر رجایی بندرعباس، شورای اطلاع‌رسانی دولت و سازمان مدیریت بحران اعلام کردند که این حادثه در «یکی از منابع قابل‌اشتعال» رخ داده و اقدامات امدادی و اطلاع‌رسانی سریع آغاز شده است. هر دو نهاد از رسانه‌ها و عموم خواستند از انتشار اخبار نادرست، گمانه‌زنی‌های غلط و بازنشر اطلاعات غیررسمی خودداری کنند، زیرا این اقدامات می‌تواند روند امدادرسانی را مختل و اذهان عمومی را مضطرب کند. سازمان مدیریت بحران تاکید کرد که جزئیات دقیق حادثه، از جمله آمار مصدومان، تنها از طریق این سازمان منتشر خواهد شد و از مقامات ملی و استانی نیز خواست تا از مصاحبه با رسانه‌ها پرهیز کنند. همچنین، دادستانی کل کشور با هشدار به فعالان فضای مجازی و رسانه‌ها، اعلام کرد در صورت انتشار مطالب خلاف واقع، نشر اکاذیب یا اخلال در امنیت روانی جامعه، با آنها برخورد قانونی خواهد شد. خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه گزارش داد که دادستان‌های سراسر کشور موظفند با افراد و رسانه‌هایی که در مورد این انفجار به «تشویش اذهان عمومی» می‌پردازند، به‌صورت سریع و بازدارنده برخورد کنند. قوه قضاییه در سال‌های گذشته نیز در موارد مشابه برای روزنامه‌نگاران و کاربران فضای مجازی پرونده‌سازی کرده است.

مرزبانی خراسان رضوی در سال گذشته ۶۸۹ هزار پناهجوی افغانستانی را به حکومت طالبان تحویل داده است

سردار مجید شجاع، فرمانده مرزبانی خراسان رضوی شنبه ۶ اردیبهشت گفت: «۶۸۹ هزار تبعه خارجی غیرمجاز افغان از طریق مرزهای استان طی سال ۱۴۰۳ به کشورشان بازگردانده شدند.» او افزود: «این تعداد تبعه غیرمجاز از نقاط مختلف کشور جمع‌آوری و از طریق مرز دوغارون به نماینده کشور افغانستان تحویل داده شدند.» مجید شجاع گفت: «اتباع خارجی باید به‌صورت قانونی و از دروازه‌های رسمی وارد کشور ایران شوند.» نادر یاراحمدی، رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور پیش از این گفته بود که در سال گذشته «بیش از یک میلیون نفر از اتباع غیرمجاز» از کشور اخراج شدند. رسانه‌ها و مسئولان جمهوری اسلامی به‌طور معمول افغانستانی‌هایی را که از دست طالبان به ایران پناه برده‌اند «اتباع غیرمجاز» می‌نامند. در یک سال اخیر فشار بر این گروه از پناهجویان در ایران به‌شدت افزایش یافته است.

رئیس اتحادیه رسمی کارگران قراردادی و پیمانی: ۹۶ درصد کارگران قرارداد موقت دارند

فتح الله بیات، رئیس اتحادیه رسمی کارگران قراردادی و پیمانی، شنبه ۶ اردیبهشت گفت: «امروز بیشتر از ۹۶ درصد کارگران کشور با قراردادهای موقت، کوتاه‌مدت و پیمانی کار می‌کنند.» او افزود: «این یعنی بخش عمده‌ای از جمعیت کارگری فاقد امنیت شغلی هستند و هرساله مجبور به تمدید قراردادهایی هستند که آینده شغلی‌شان را نامطمئن و زندگی‌شان را پریشان کرده است.» به‌گفته بیات، «این سبک قرارداد، بیشتر از همه در صنایع بزرگ، ساختمان‌سازی، نفت و گاز، پتروشیمی و خدمات رواج یافت». او با بیان این‌که «رواج قراردادهای موقت، نه تنها یک مشکل صنفی، بلکه معضلی جدی برای جامعه است»، افزود: «برخی پیمانکاران حتی از امضای قرارداد کتبی نیز طفره می‌روند و کارگر باید مدام نگران فسخ یک‌طرفه یا پرداخت نکردن حقوق خود باشد.»

سخنگوی وزارت خارجه ایران می‌گوید برنامه موشکی در مذاکرات با آمریکا «مطرح نبوده و نیست»

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران شنبه ۶ اردیبهشت درباره دور تازه مذاکرات ایران و آمریکا خبرهای منتشرشده مبنی بر این‌که برنامه موشکی جمهوری اسلامی در این مذارکرات مورد اختلاف است، گفت: «موضوع توان دفاعی و موشکی کشور در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا مطرح نبوده و نیست.» پیش از این یک مقام ایرانی آگاه از مذاکرات دو طرف به رویترز گفته بود: «تنها نقطه اختلاف باقی‌مانده در بحث‌های کلی و تفاهم دو طرف، مسئله موشکی است.» چند دیپلمات اروپایی نیز گفته بودند که تلاش کشورهایشان برای مطرح کردن برنامه موشکی ایران در مذاکرات پراکنده ماه‌های اخیر، بارها با مخالفت مقام‌های ایرانی مواجه شده که اصرار داشتند این موضوع قابل مذاکره نیست.