ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

لبنان در اولین پیام به دولت جدید سوریه از ایجاد روابط خوب با کشور همسایه استقبال کرد

لبنان روز پنج‌شنبه ۲۶ دسامبر/ ۶ دی در اولین پیام رسمی به دولت جدید سوریه اعلام کرد که از بهترین روابط با این کشور همسایه استقبال می‌کند. وزارت خارجه لبنان در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که عبدالله بوحبیب وزیر خارجه لبنان پیام کشورش را به صورت تلفنی به همتای سوریه‌ای خود اسعد حسن الشیبانی منتقل کرده است. حزب‌الله گروه تحت حمایت ایران در لبنان نقش مهمی در حفظ دولت بشار اسد در سوریه و سرکوب اعتراضات مردمی ایفا کرد. در سال گذشته پس از شدت گرفتن درگیری‌های با اسرائیل، حزب‌الله ناچار شد بخشی از نیروهای خود را از سوریه به لبنان بازگرداند. این امر به تضعیف دولت سوریه و شکستش در برابر تهاجم گروه‌های شورشی کمک کرد. حزب‌الله از سوریه و عراق به عنوان پلی زمینی برای انتقال تسلیحات و تجهیزات نظامی از ایران به لبنان استفاده می‌کرد. در حال حاضر این پل زمینی دیگر در اختیار نیروهای موسوم به «محور مقاومت» نیست. دولت جدید سوریه را عملا احمد الشرع (ابومحمد الجولانی) هدایت می‌کند که سابقا جهادی و نزدیک به القاعده بود، ولی اکنون تلاش می کند با رهبران کشورهای عربی و غربی ارتباط بگیرد و علیه ایران و نیروهای تحت حمایتش اعلام موضع کرده است.

جنگ لفظی حماس و اسرائیل درباره کارشکنی در آتش‌بس؛ کودکان در غزه از سرما جان می‌دهند

اسرائیل و حماس یکدیگر را به کارشکنی در آتش‌بس متهم می‌کنند. جنگ لفظی در حالی ادامه دارد که کودکان در غزه در سرمای زمستان جان خود را از دست می‌دهد. با مرگ یک کودک در یکی از چادرهای برپاشده برای آوارگان تعداد کودکانی که در آغاز فصل سرما در غزه جان خود را از دست دادند به سه تن رسید. حماس در بیانیه‌ای گفته است که اسرائیل «شرایط جدیدی» را به توافق تحمیل کرده است. نتانیاهو پاسخ داده است که مذاکره‌کنندگان حماس «سنگ‌اندازی» می‌کنند و «دروغ» می‌گویند. با وجود اینکه حماس و اسرائیل در روزهای گذشته از پیشرفت «مهم» در مذاکرات آتش‌بس خبر داده بودند، روز چهارشنبه هر دو گروه یکدیگر را به کارشکنی در مذاکرات آتش‌بس (و مذاکرات برای آزاد کردن گروگان‌ها) متهم کردند. حماس در عین حال اعلام کرده است که انعطاف نشان می‌دهد و مذاکرات به صورت جدی ادامه دارد. مذاکرات با میانجیگری قطر، مصر، ایالات متحده این هفته در دوحه برگزار می‌شود. ۹۰ درصد جمعیت ۲/۳ میلیونی غزه آواره شده است و آغاز فصل سرما شرایط دشواری را پیش روی این جمعیت آسیب‌پذیر قرار داده است.

پنج خبرنگار فلسطینی در غزه با آتش اسرائیل کشته شدند

یک کانال تلویزیونی فلسطین می‌گوید که پنج نفر از خبرنگارانش در اردوگاه نصیرات در مرکز نوار غزه به دست اسرائیل کشته شدند. آنها در زمان حمله داخل خودرو بیرون بیمارستان العوده نشسته بودند زیرا همسر باردار یکی از خبرنگاران قرار بود در این بیمارستان وضع حمل کند. کانال «قدس امروز» ویدیویی از یک خودروی مشتعل منتشر کرده است که علامت خبرنگاری بر آن دیده می‌شود. ارتش اسرائیل در این رابطه گفت که به خودروی گروه مسلح جهاد اسلامی که در حمله ۷ اکتبر سال گذشته شرکت کرده بود، حمله کرده است. قدس امروز به لحاظ ایدئولوژیک گروه جهاد اسلامی نزدیک است اما به عنوان یک موسسه مدنی طبق قوانین بین‌المللی باید از حمله و کشتار اسرائیل مصون بماند. با این حال اسرائیل طی یک سال گذشته نشان داده است که نسبت به همه قوانین بین‌المللی و حقوق بشری بی‌اعتنا است. در سال ۲۰۲۴ میلادی که به انتهایش نزدیک می‌شویم بیش از ۱۰۰ خبرنگار در دنیا کشته شدند که بیش از نیمی از آنها در فلسطین بودند.

کاروانسرای محل برگزاری «کنسرت فرضی» پرستو احمدی در قم پلمب و مدیرکل میراث فرهنگی این شهر برکنار شد

سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری دولت مسعود پزشکیان درباره اجرای کنسرت بدون حجاب اجباری پرستو احمدی، خواننده موسیقی پاپ و راک در کاروانسرای دیرگچین قم گفت: «مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و مدیر صندوق احیای بناهای تاریخی استان قم را به علت سهل‌انگاری برکنار کردیم. کاروانسرای دیرگچین پلمب و مدیر کاروانسرا به علت تخلف از ضوابط بهره‌برداری به دادگاه استان قم معرفی شد.» پیش از این نیز فرماندهی انتظامی مازندران پرستو احمدی و دو نوازنده گروه او، احسان بیرق‌دار، نوازنده پیانو و سهیل فقیه‌نصیری، نوازنده گیتار الکتریک برای ساعاتی بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفته بودند. پرستو احمدی در آذرماه سال جاریبا پخش اجرای بدون حجاب چند قطعه روی صحنه، در کاروانسرای دیرگچین، موجی از واکنش‌های سیاسی، اجتماعی و هنری را برانگیخت.

روزنامه صباح: ترکیه به حزب حامی کردها اجازه می‌دهد که با عبدالله اوجالان دیدار کند

به گزارش روزنامه صباح، ترکیه تصمیم گرفته است که به حزب هوادار کردها در پارلمان این کشور اجازه دهد با عبدالله اوجالان رهبر حزب کارگران کردستان (پ ک ک) دیدار کند. در صورت صحت خبر، این اولین دیدار یک هیئت سیاسی با اوجالان بعد از یک دهه خواهد بود. روزنامه طرفدار حکومت ترکیه بدون ذکر منبع در وبسایت خود اعلام کرد که حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها قرار است روز پنج‌شنبه یا جمعه به جزیره امرلی برود. اوجالان از سال ۱۹۹۹ در زندانی فوق‌امنیتی در شرایط حبس انفرادی در این جزیره به سر می‌برد. در ماه اکتبر و پیش از انفجار کشنده در یک شرکت دفاعی در نزدیکی آنکارا که دولت ترکیه به جنگجویان کرد نسبت داد، خانواده اوجالان با او دیدار کردند. آخرین دیدار خانواده با او در مارس ۲۰۲۰ رخ داده بود.

نام خیابان بیستون به یحیی سنوار تغییر نمی‌کند؛ یک «معبر مناسب‌تر» پیدا خواهند کرد

پس از انتشار خبر تغییر نام خیابان بیستون به نام «یحیی سنوار» رهبر سیاسی حماس که در غزه در نبرد با نیروهای اسرائیلی کشته شد، سخنگوی شورای شهر تهران گفت که نام خیابان بیستون تغییر نکرده است. علیرضا نادی می‌گوید در جلسه شورای شهر فقط تغییر نام یک چهارم انتهایی خیابان بیستون به یحیی سنوار تصویب شده بود اما اکنون با توجه به نظرات مردم قرار است «معبر مناسب‌تری» برای سنوار پیدا شود. بعد از اعلام خبر تغییر نام خیابان بیستون به یحیی سنوار برخی نسبت به نامگذاری‌ دلبخواهی خیابان‌ها انتقاد کردند. جمهوری اسلامی ایران طی دهه‌ها با نامگذاری و سانسور در تلاش است که آرا و عواطف عمومی را نسبت به برخی مسائل مهم فرهنگی و سیاسی مدیریت و جهت‌دهی کند. اما تلاش حکومت معمولا نتیجه عکس داده و به جنگ ایدئولوژیک مردم و حکومت منجر شده است.