ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ده‌ها کارگر در پی آتش‌سوزی معدن متعلق به یک شرکت فولادسازی چندملیتی در قزاقستان کشته و مفقود شدند

ده‌ها کارگر در پی آتش‌سوزی در معدن متعلق به شرکت فولادسازی چندملیتی آرسلور میتال در شهر قراغندی در شمال غربی قزاقستان کشته شدند. به گزارش رویترز، وزارت حوادث اضطراری قزاقستان از کشته شدن دست کم ۳۲ نفر خبر داده و گفته که ۱۴ تن کماکان مفقود هستند. آرسلور میتال تمیرتاو، شعبه محلی شرکت چندملیتی مستقر در لوکزامبورگ، گفته که پس از انفجار گاز متان، ۲۰۶ تن از ۲۵۲ فرد حاضر در معدن را تخلیه کرده است و ۱۸ تن نیز به خدمات درمانی نیاز پیدا کرده اند. پس از این حادثه، قاسم جومارت توقایف، رئیس جمهوری قزاقستان فردا یکشنبه ۲۹ اکتبر را عزای عمومی اعلام کرد و به کابینه‌اش دستور داد که همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک با آرسلور میتال تمیرتاو را پایان دهند.

تهران بیشترین محله‌های «کم‌برخوردار» را دارد ــ خوزستان و سیستان و بلوچستان در رده‌های بعدی‌اند

بیشترین شمار محله‌های «کم‌برخوردار» ــ لفظی حکومتی برای اشاره به محله‌های حاشیه‌نشین، زاغه‌نشین و فرودست ــ در استان تهران قرار دارند. علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) آمار مربوط به محله‌های کم‌برخوردار را چنین اعلام کرد: «استان تهران با ۲۶۰ محله بالاترین رتبه را در این لیست به خود اختصاص داده است بعد از آن استان‌های خوزستان با ۱۰۷ محله، سیستان و بلوچستان با ۱۰۳ محله، اصفهان با ۸۵ محله، مازندران با ۴۵ محله و… قرار دارند. البته ممکن است در یک استان تعداد محلات کم‌برخوردار که دارای یکی از دو ویژگی بافت فرسوده و حاشیه‌نشین هستند، کم باشد اما جمعیتی که در این محلات زندگی می‌کنند زیاد باشد.» به گفته آقامحمدی، در مجموع دو هزار و ۲۰ محله حاشیه‌نشین و دارای بافت فرسوده (زاغه‌نشین) در سرتاسر ایران شناسایی شده و حکومت قصد کمک‌رسانی به ساکنان آنها را دارد. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام وعده داد که شهروندان مهاجر به ویژه افغانستانی‌ها در این محله‌ها دارای «شناسه» خواهند شد. در هفته‌های اخیر، همزمان با موج نژادپرستانه‌ی افغانستان‌ستیزی در ایران، وزارت کشور جمهوری اسلامی هم اخراج شهروندان افغانستانی را شدت بخشیده است. آمار روشنی از جمعیت حاشیه‌نشین و زاغه‌نشین در ایران وجود ندارد. بر اساس آماری که مایک دیویس در پژوهش خود جمع‌آوری کرده است،‌ در ۲۰۰۳ میلادی ۴۴,۲ درصد جمعیت شهرنشین ایران، یعنی ۲۰,۴ میلیون تن در زاغه‌ها زندگی می‌کردند. بر اساس رده‌بندی دیگری از سوی بانک جهانی در ۲۰۰۵،‌ ۳۰,۳ درصد جمعیت شهرنشین ایران در زاغه‌ها زندگی می‌کردند. بنا به آمار رسمی از خود ایران که گاه و بیگاه اعلام می‌شود، دست کم یک سوم جمعیت شهرنشین زاغه‌نشین هستند.

خبرگزاری وابسته به قوه قضاییه از صدور کیفرخواست برای زینب موسوی، طنزپرداز خبر داد

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه بدون اشاره به نام زینب موسوی از صدور کیفرخواست برای این طنزپرداز به دلیل «توهین به مقدسات» خبر داده است. میزان در این باره با اشاره به این‌که کیفرخواست زینب موسوی با دو عنوان اتهامی صادر شده نوشت: «با صدور قرار نهایی جلب به دادرسی و کیفرخواست، پرونده این خانم به دلیل تعدد اتهامات، در یک عنوان اتهامی به دادگاه انقلاب تهران و در عنوان اتهامی دیگر به دادگاه کیفری دو استان تهران، ارسال شد.» در روزهای اخیر برخی از رسانه‌های ایران از بازداشت زینب موسوی،‌ کمدینی که در فضای مجازی فعال است، خبر داده بودند. پیش از این نیز خبرگزاری میزان بدون نام بردن از زینب موسوی، او را «یک خانم فعال در فضای مجازی که با تولید محتوا و انتشار ویدئو با عنوان طنز از خود، اقدام به توهین به مقدسات کرده بود» معرفی کرد و از بازداشت او در روز دوشنبه خبر داده بود. در روزهای اخیر از زینب موسوی، ملقب به «امپراتور کوزکو» ویدئویی طنزآمیز با ماسک شخصیت «بتمن» منتشر شد که در آن با تبلیغات حامیان جمهوری اسلامی درباره «شهادت» در غزه شوخی شده بود. اخیراً زینب موسوی در ویدیوئی که مشخص نیست در چه شرایطی ضبط شده، گفته که شاید عبارات مورد استفاده او «برای برخی ناراحت‌کننده بوده باشد». او هم‌چنین می‌گوید از صحبت‌های او «سوء برداشت» شده است.

سه سوخت‌بر بلوچ در میان شعله‌های آتش جان‌ باختند و یک تن دیگر مجروح شد

مرگ سوخت‌بران بلوچ در سایه بی‌توجهی نهادهای دولتی به وضعیت بی‌کاری و نبود کسب و کار مناسب در استان سیستان و بلوچستان کماکان ادامه دارد. بنا بر گزارش «حال‌وش» که به صورت ویژه اخبار و رویدادهای مربوط به بلوچ‌ها در ایران را پوشش می‌دهد، جمعه پنجم آبان ۱۴۰۲، بر اثر واژگونی و آتش‌سوزی یک دستگاه خودرو در محور گوهرکوه به بزمان، یک سوخت‌بر بلوچ در شعله‌های آتش جان خود را از دست داد و یک تن دیگر مجروح شد. حال‌وش هویت سوختبر جان‌باخته را واسی براهویی، ۳۰ ساله و ساکن میرجاوه و هویت سوخت‌بر زخمی‌شده را سعید براهویی ۲۰ ساله و ساکن فهرج اعلام کرده است. در گزارشی دیگر «حال‌وش» خبر داده که شنبه ششم آبان‌، بر اثر تصادف و آتش‌سوزی یک دستگاه خودرو در محدوده نصرت‌آباد در محور زاهدان به بم دو سوختبر دیگر در شعله‌های آتش جان خود را از دست دادند. تاکنون اشاره‌ای به هویت این دو سوخت‌بر نشده است. نبود فرصت‌های مناسب شغلی و ادامه نگاه امنیتی حکومت منجر به پدیده سوختبری در سیستان و بلوچستان و نیز کولبری مشابه آن در مناطق مرزی کردستان شده است. کولبران کُرد و سوخت‌بران بلوچ برای تأمین امرار معاش از سر ناچاری به این شغل کاذب و پر خطر روی آورده‌اند. علاوه بر این در اغلب موارد سوخت‌بران و کولبران با شلیک مستقیم نیروهای نظامی کشته یا زخمی می‌شوند. بر اساس گزارش سالیانه خبرگزاری «حال‌وش» طبق گزارش رسانه های داخلی وابسته به حکومت در سال ۱۴۰۱، دست کم ۱۶۸سوخت‌بر بلوچ تنها در محور ایرانشهر ــ سرباز جان خود را از دست داده‌اند.

حامد سیف، دانشجوی دکترای علوم ارتباطات را از ادامه تحصیل محروم کردند

حامد سیف، دانشجوی دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی از ادامه تحصیل محروم شد. به گزارش کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، محرومیت از تحصیل حامد سیف به واسطه فشارهای حراست دانشگاه علامه طباطبایی صورت گرفته است. حامد سیف در جریان قیام ژینا بازداشت شده بود. پس از به راه افتادن جنبش «زن، زندگی، آزادی» در پی قتل حکومتی ژینا امینی، دانشگاه‌ها به یکی از قلب‌های قیام بدل شدند و حکومت نیز به شدت دانشجویان و استادان مخالف را سرکوب کرد.

آمریکا از شهروندانش خواست لبنان را ترک کنند

ایالات متحده آمریکا از شهروندانش خواست به دلیل غیرقابل پیش‌بینی بودن وضعیت، لبنان را ترک کنند. سفارت آمریکا در بیروت در پیامی در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «وزارت خارجه به شهروندان آمریکایی پیشنهاد می‌کند که همین حالا، تا وقتی پروازهای تجاری در دسترس باقی مانده‌اند، به دلیل وضعیت امنیتی غیرقابل پیش‌بینی لبنان را ترک کنند.» این سفارتخانه هشدار داد که «تضمینی وجود ندارد» آمریکا بتواند در بحران شهروندانش را از بیروت تخلیه کند. با شدت گرفتن جنگ در غزه، نگرانی‌ها از گشوده شدن جبهه دوم جنگ در مرز لبنان و اسرائیل افزایش یافته است.

اسرائیل: امنیت خبرنگاران را تأمین نمی‌کنیم

ارتش اسرائیل اعلام کرد که نمی‌تواند «امنیت خبرنگاران» را تضمین کند. خبررسانی از نوار غزه به‌سختی صورت می‌گیرد. امکانات ارتباطات مانند اینترنت و تلفن قطع شده‌اند و تماس‌های ماهواره‌ای هم با مشکل روبه‌رو هستند. هنوز مشخص نیست که نیروهای زمینی ارتش اسرائیل وارد خاک فلسطین در نوار غزه شده‌اند یا نه. ارتش اسرائیل شامگاه ۲۷ اکتبر اعلام کرد در حال «گسترش» حملات هوایی و وارد شدن به خاک غزه است. یک خبرنگار اسرائیلی در شبکه ایکس یک ویدئو منتشر کرد و به عبری در توضیح آن نوشت که تصاویر را یک خبرنگار از بیمارستان اندونزی‌ها در بیت لحیم در شمال نوار غزه ارسال کرده است و با این توضیح منتشر شده: «حملات بی‌سابقه‌ای در گذر چند ساعت اخیر رخ داده است. حمله‌ها از آسمان، زمین و دریا انجام می‌شود. این حمله‌ها کشته و زخمی‌های بسیاری بر جای گذاشته درحالی که تیم‌های امدادرسانی قادر نیستند تا به محل حملات وارد شوند و خبرنگاران هم در ارسال و دریافت خبر دچار مشکل شده‌اند». ارتش اسرائیل اعلام کرده است که در اولین ساعت‌های ۲۸ اکتبر، حمله گسترده‌تری به نوار غزه انجام خواهد داد. نیروهای ارتش اسرائیل در گذر ۲۴ ساعت اخیر، دو مرتبه وارد خاک نوار غزه شدند اما عملیات زمینی گسترده انجام نداده‌اند. حماس اعلام کرده است که در شمال نوار غزه در حال جنگیدن با نیروهای اسرائیلی است. خبرگزاری تسنیم هم اعلام کرده است که نیروهای زمینی ارتش اسرائیل وارد نوار غزه شده‌اند اما این موضوع را دیگر خبرگزاری‌های بین‌المللی هنوز تایید نکرده‌اند. مارک ریگو، مشاور دولت بنیامین نتانیاهو به فاکس‌نیوز گفت «وقتی عملیات ما در نوار غزه تمام شد، این منطقه به کل متفاوت شده است» و افزود «آنها ضربه‌های نظامی ما را تا آخر شاهد خواهند بود تا وقتی که ماشین نظامی آنها را نابود کنیم و ساختار سیاسی آنها در نوار غزه را محو کنیم. وقتی عملیات ما تمام شود، غزه به کل متفاوت خواهد بود». نیروهای حماس به موشک‌باران اسرائیل ادامه داده‌اند و از جمله اینکه یک موشک آنها به یک ساختمان مسکونی در تل آویو اصابت کرد و چهار مجروح بر جای گذاشت. الجزیره در پخش مستقیم خود شهر غزه را نشان می‌دهد که در خاموشی مطلق است.