چنان نماند چنین نیز هم نخواهد ماند

ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتراضات ترکیه: قوی‌ترین حزب مخالف، تجمع بزرگ برگزار می‌کند

به‌رغم ادامه سرکوب‌ها در ترکیه، حزب جمهوری‌خواه خلق که اکرم امام‌اوغلو، شهردار بازداشت‌شده استانبول از رهبران آن است، تجمع بزرگی را تدارک دیده تا علیه بازداشت او اعتراض کند. اوزگور اوزل، رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق، اعلام کرد که شنبه ۹ فروردین / ۲۹ مارس ساعت ۱۲ به‌وقت محلی، در ساحل آسیایی استانبول در اعتراض به بازداشت امام‌اوغلو حرکت اعتراضی برگزار می‌شود. از صبح شنبه، کشتی‌هایی که توسط این حزب در تنگه بسفر تدارک دیده شده‌اند، شروع به انتقال معترضان به محل تجمع کردند. ازگور اوزل در گفت‌وگو با روزنامه «لوموند» گفت در آینده تجمعات منظمی «هر شنبه در یک شهر ترکیه و چهارشنبه‌شب‌ها در استانبول» برگزار خواهد شد. بر اساس آخرین آمار رسمی روز پنج‌شنبه، بیش از دو هزار نفر در اعتراضات ترکیه بازداشت شده‌اند که ۲۶۰ نفر از آن‌ها زندانی هستند. تنها در استانبول تا روز جمعه ۵۱۱ دانشجو بازداشت شده‌اند.

اعتراض بازنشستگان به ادعای افزایش ۵۰ درصدی حقوق

ادعای افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان با واکنش تند جامعه بازنشستگی روبه‌رو شده است. آن‌ها این اعلام را گمراه‌کننده دانسته و گفته‌اند افزایش واقعی بسیار کمتر از این رقم است. معاون فنی صندوق بازنشستگی گفته بود که در سال ۱۴۰۴ با ترکیب ۳۰ درصد همسان‌سازی و ۲۰ درصد افزایش سنواتی، حقوق بازنشستگان ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت و به‌طور میانگین ۴ میلیون تومان به دریافتی‌ها اضافه خواهد شد. گروهی از بازنشستگان در نامه‌ای به حجت‌الله میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی گفتند در بودجه ۱۴۰۴، افزایش حقوق بازنشستگان تنها ۲۰ درصد است و همسان‌سازی حقوق (رساندن دریافتی بازنشستگان به ۹۰ درصد شاغلان مشابه) رابطه‌ای با افزایش سنواتی ندارد و طی سه سال (۴۰ درصد در سال اول، ۳۰ درصد در سال دوم و ۳۰ درصد در سال سوم) اجرا می‌شود. به‌گفته بازنشستگان، حتی با احتساب همسان‌سازی، افزایش نهایی حداکثر ۳۰ درصد خواهد بود، نه ۵۰ درصد. همچنین اختلاف حقوق بازنشستگان با شاغلان هم‌تراز همچنان ۵ تا ۱۰ میلیون تومان باقی می‌ماند.

خشونت شدید مأموران مرزی با کولبران و سوختبران در هیرمند

نیروهای مرزبانی در پایانه میلک هیرمند با شلاق، کابل و لوله به شهروندان کولبر و سوختبر، از جمله زنان و کودکان، حمله کردند. به‌گزارش شبکه حال‌وش که خبرهای مربوط به بلوچ‌ها را منتشر می‌کند، یکی از مأموران به‌ نام آذریان، بیشترین برخوردهای خشونت‌آمیز را داشت. منابع محلی نیز از ضرب‌وشتم کولبران و سوختبران خبر داده‌اند. این افراد، عمدتاً از مناطق محروم سیستان و بلوچستان، برای تأمین حداقل درآمد، مجبور به حمل سوخت در دبه‌های کوچک هستند. کودکان زیر ۱۰ سال، حتی دختران نیز در این کار خطرناک مشارکت دارند. مردم منطقه به‌دلیل محرومیت شدید، نبود شغل و امکانات، مجبور به این کار هستند. کودکان به جای مدرسه، برای حمل سوخت به مرز فرستاده می‌شوند. مأموران به جای حمایت از مردم محروم، با خشونت و تحقیر با آن‌ها رفتار می‌کنند.

تحصن مدافعان حجاب اجباری در مقابل مجلس پایان یافت

گروهی از مدافعان حجاب اجباری که نزدیک مجلس شورای اسلامی تحصن کرده بودند، جمعه شب ۸ فروردین با مداخله نیروهای پلیس به تحصن ۴۸ روزه خود پایان دادند. خبرگزاری فارس نوشت این تجمع با «روش‌های فیزیکی» توسط مأموران پایان یافت و برخی از معترضان از ضرب‌وشتم و انتقال اجباری به حاشیه شهر خبر دادند. مشاور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس این تحصن را «غیرقانونی» خواند و گفت با «صبر مهربانانه» به پایان رسید. حمید رسایی، نماینده جبهه پایداری نیز برخورد با حامیان حجاب را ناشی از «بی‌عقلی یا نفوذ» دانست. پیش از این، جواد نیک‌بین، نماینده کاشمر گفته بود که برخی از معترضان برای حضور در تحصن پول دریافت می‌کنند و خواستار بررسی وزارت اطلاعات شده بود. نیک‌بین تأکید کرده بود که مصوبه شورای عالی امنیت ملی درباره تعلیق قانون عفاف و حجاب لازم‌الاجراست.