ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بررسی مجدد نقش ایران در بمب‌گذاری «آمیا» در آرژانتین

برای پنجمین بار پرونده انفجار در مرکز یهودیان آرژانتین در دوران ریاست جمهوری رفسنجانی گشوده می‌شود. احتمال رشوه‌ دادن از سوی مقامات ایرانی برای لاپوشانی وجود دارد.

دادگاهی در آرژانتین حکمی صادر کرد که بر اساس آن پرونده انفجار در مرکز یهودیان بوئنوس آیرس در سال ۱۹۹۴ می‌بایست مجدداً بررسی شود. در این پرونده کریستینا کیرشنر، رئیس‌جمهور سابق آرژانتین، متهم شده که نقش مقامات بلندپایه ایرانی در این بمب‌گذاری را پنهان کرده است.

کریستینا کیرشنر، رئیس‌جمهور پیشین آرژانتین در مظان اتهام به همدستی با ایران

خبرگزاری فرانسه گزارش داده که کریستینا کیرشنر که در فاصله بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ رئیس جمهوری آرژانتین بود، متهم شده که در ازای دریافت نفت خام و سودهای حاصل از معاملات تجاری مانع از اعلام جرم دادستان نسبت به متهمان حادثه بمب‌گذاری در مرکز یهودیان بوئنوس آیرس شده است.

نخستین بار آلبرتو نیسمن، دادستان پیشین آرژانتین این اتهامات را مطرح کرد. اما به زودی جسد او را در خانه‌اش یافتند و او نتوانست گزارش‌اش را ارائه دهد.

ایران دخالت در این حادثه را همواره را رد کرده است. کیرشنر نیز اتهام تحریف این پرونده در ازای دریافت نفت خام و سودهای کلان تجاری را نپذیرفته است.

انفجار ساختمان «آمیا» در ۱۸ ژوئیه ۱۹۹۴ (۲۷ تیر ۱۳۷۳) رخ داد و در آن ۸۵ نفر کشته و ۳۰۰ نفر مجروح شدند. آرژانتین و اسرائیل در آن زمان ایران را مسئول این انفجار دانستند.

در سال ۲۰۰۶ دادستان کل آرژانتین از پلیس بین‌الملل خواست حکم جلب یک متهم لبنانی (عماد مغنیه) و هشت متهم ایرانی این پرونده را صادر کند. هاشمی رفسنجانی (رئیس‌جمهور وقت ایران، علی‌‌اکبر ولایتی، وزیر خارجه وقت، علی فلاحیان، وزیراطلاعات وقت، محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه، احمد وحیدی، فرمانده وقت نیروی سپاه قدس، هادی سلیمان‌پور، سفیر وقت ایران در بوئنوس‌آیرس، احمدرضا اصغری، دبیر سوم وقت سفارت و محسن ربانی، روحانی و رایزن فرهنگی وقت سفارت ایران متهمان این پرونده شناخته شدند.

بعدتر با تجدیدنظر دادستانی آرژانتین به استثنای دو نفر نخست، مقامات یاد شده در فهرست افراد تحت تعقیب اینترپل باقی‌ ماندند.

در ماه‌های پایانی دولت محمود احمدی‌نژاد و در آستانه گرم شدن انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم، توافقنامه‌ای بین دولت ایران و آرژانتین به تصویب رسید که بر اساس آن، دولت ایران موافقت خود را با تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب درباره رویداد «آمیا» اعلام کرد.

رئیس‌جمهور جدید آرژانتین در نخستین نشست رسانه‌ای خود پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، همان‌طور که در مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود اعلام کرد که می‌خواهد توافق با ایران بر سر پرونده کشتار «آمیا»، مرکز یهودیان آرژانتین را لغو کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اشکان

    بی توجهی مردم ایران (مخصوصا آنهایی که خارج از ایران زندگی میکنند) به این جنایت برای آیندگان ما ننگی تاریخی محسوب خواهد شد. معمولا میگویند : اسراییل با ایران دشمنی دارد پس ایران هم حق دارد دشمنی کند. نکته ای که در نظر نمیگیریم, موضوع " حق و باطل " است. طرفداری از کشور خود در جایی که در موضع باطل قرار دارد, نشان بی اخلاقی است نه وطن دوستی. اسراییل که کاری با ایران نداشت. ایران بود که دشمنی را شروع کرد. نه فقط با "مرگ بر اسراییل" .نه فقط با به رسمیت نشناختن اسراییل( چرا که 30 کشور اسراییل را به رسمیت نمیشناسند و ایران هم میتوانست یکی از آنها باشد!) بلکه با جنایت در آرژانتین. ترور کارمندان سایتهای هسته ای ایران از سوی اسراییل کاری درست بود. به هر حال جواب سلام, سلام است جواب سلاح هم سلاح ! در جریان جنگ ایران و عراق, اسراییل کمکی نبود که به ما نکرده باشد. از "عملیات اپرا " در حمله به اوسیراک تا فروش اسلحه به ایران. اما ایران جواب اسراییل را با جنایت آمیا داد. و برای ما مردم ایران انگار نه انگار. البته جنایت اسراییل علیه مردم فلسطین جای دفاع ندارد. اما این ربطی ندارد به کشوری که نه مرز مشترک با اسراییل دارد نه واقعا به مردم فلسطین اهمیتی میدهد.