ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دیوارهای مرزی و حس فریبنده امنیت

به گفته سردار اسماعیل احمدیمقدم قرار است دیوار مرزی در شرق ایران کشیده شود. موضوع مجموعه عکس‌های «درگیری» از کای ویدنهوفر دیوارهای مرزی در سراسر جهان است.

سردار اسماعیل احمدی مقدم، سه‌شنبه، ۲۸ آبان ۱۳۹۲ (۱۹ نوامبر) در حاشیه سیزدهمین جلسه شورای امنیت و توسعه پایدار شرق کشور گفت در اکثر نقاط مرزی کشور از دیوار مرزی استفاده خواهد شد. او همچنین گفت اولویت در سال جاری احداث دیوار مرزی در استان سیستان و بلوچستان خواهد بود.

پرسش این است که آیا با احداث دیوار می‌توان امنیت آورد؟ در سراسر جهان دیوارهایی وجود دارد. کای ویدنهوفر، عکاس آلمانی که در برلین پرورش پیدا کرده و با پدیده «دیوار» به خوبی آشنایی دارد، در مجموعه عکس‌هایش به نام «درگیری» از «دیوارهای مرزی» در جهان ما  تصاویری تهیه کرده است.

تصویری که می‌بینید دیواری است که اسرائیل در سال ۲۰۰۳ در مرز این کشور با فلسطین ساخت.

صفحه بعد:

در اروپا هم دیوارهایی وجود دارد. در سال‌های دهه ۱۹۶۰، در ناآرامی‌ها و درگیری‌های ایرلند، در شهر بلفاست دیواری بین محله‌های کاتولیک‌نشین و پروتستان‌نشین کشیده شد. این دیوار هنوز هم بر جای خود باقی است. در آخرین نظرسنجی از ساکنان بلفاست درباره این دیوار، اکثر مردم گفته‌اند دیوار بلفاست به آنها احساس امنیت می‌دهد.

صفحه بعد:

با این همه احساس امنیتی که مردم بلفاست از آن سخن می‌گویند، مورد تردید است. ویدنهوفر، عکاس مجموعه «درگیری» می‌گوید دیوارها به عنوان یک «نشانه» فقط از نظر روحی و روانی مردم را آرام می‌کنند. دیوار بین مکزیک و ایالت متحده آمریکا مثال خوبی است. مهاجران مکزیکی در کمتر از ۳۰ الی ۴۵ ثانیه از این دیوار عبور می‌کنند.

صفحه بعد:

وقتی انسان‌ها می‌توانند با هم به تفاهم برسند که با هم گفت‌و‌گو کنند و در تعامل فرهنگی با یکدیگر قرار گیرند. وظیفه دیوار این است که انسان‌ها را از هم جدا کند. تا پیش از ساخته شدن دیوار بین اسرائیل و فلسطین، بسیاری از فلسطینیان می‌توانستند عبری صحبت کنند. اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها از وضع هم آگاه بودند و با هم معامله و تجارت می‌کردند. پس از ساخته شدن دیوار اما همه این رابطه‌ها از بین رفت.

صفحه بعد:

با این‌حال در سایه درگیری‌ها و جنگ‌های مذهبی در قرن ما دیوارهای تازه‌تری در جهان ساخته می‌شوند. در بغداد دیواری محله‌های سنی‌نشین را از محلات شیعیان جدا می‌کند.

صفحه بعد:

ساده‌ترین راه حل بحران کشیدن دیوار است بین دو منطقه بحران‌زده. اما همین که دیواری به وجود آمد، دشوار می‌توان آن را از بین برد. از سال ۱۹۷۴ تاکنون دیواری قبرس را به دو قسمت تقسیم می‌کند. شمال جزیره به ترکیه و جنوب آن به یونان تعلق دارد.

صفحه بعد:

یکی دیگر از وظایف یک دیوار این است که مشکلات و بحران‌ها بدون آنکه حل شده باشند، ناپدید شوند. در اگسکوه سئوتا که آفریقا را از قاره اروپا جدا می‌کند، دیواری بلند کشیده شده است. پناهجویان آفریقایی پس از آنکه سرانجام به مقصد می‌رسند، به این دیوار برمی‌خورند. آنها چاره‌ای ندارند جز آنکه دوباره به آب بزنند و به همان جایی بازگردند که از آن گریخته‌اند. هر سال بیش از ۱۵۰۰ پناهجو در دریا غرق یا مفقود می‌شوند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.