۴۰ سال کم آبی در ایران
ایران در چهل سال گذشته با بحران آب رو به رو بوده و اکنون تامین آب بیش از ۵۰۰ شهر با مشکل رو به روست. بارندگیهای امسال نیز قادر به تامین نیازهای آبی نیستند.
به گفته رییس مرکز ملی خشکسالی در سازمان هواشناسی کشور، در ۴۰ سال گذشته ایران تنها ۶ سال پر آب داشته است. به گفته عباس رنجبر، ۴ سال از این ۶ سال در فاصله سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۶ بوده و بقیه سالها در طول چهل سال گذشته ایران با کم آبی و یا خشکسالی مواجه بوده است.
او در گفتگو با خبرگزاری مهر تاکید کرد بارشهای امسال نیز قادر نیست به نیاز آبی کشور پاسخ دهد. به گفته رییس مرکز ملی خشکسالی، گرچه امسال در بیشتر نقاط ایران به جز نیمه جنوبی شاهد بارشهای نرمال در ماههای زمستانی دی، بهمن و اسفند خواهیم بود، اما این بارشها قادر نیستند به نیاز آبی کشور پاسخ دهند چون خشکسالی سالهای اخیر باعث شده تا این بارشها نیز نتوانند کمبود آب را جبران کنند. به گفته عباس رنجبر، توسعه کشاورزی و افزایش نیاز آبی در کشور تاثیر خشکسالیها را تشدید کرده است.
۱۳ سال خشکسالی پی در پی
از سوی دیگر معاون شرکت آبفای کشور نیز تاکید کرده است ایران امسال سیزدهمین سال پی در پی خشکسالی را پشت سر میگذارد. به گفته حمیدرضا تشیعی، احتمال آنکه در نیمه دوم سال ۱۳۹۳ تامین آب در ایران بحرانی شود وجود دارد. او نیز در گفتگو با مهر با اشاره به وضعیت بارش کشور گفت اگر حتا بتوان تامین آب تابستان آینده را مدیریت کرد، بحران دقیقا از شش ماهه دوم سال آینده شروع میشود چرا که در سه ماهه اول هیچ بارندگی نخواهیم داشت و ۹۲ درصد آب موجود نیز صرف کشاورزی میشود.
به گفته معاون شرکت بهرهبردای آبفا بیشتر سدهای کشور تنها ۳۰ درصد ذخیره آب دارند و سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰ در کشور ۹ مترمکعب در ثانیه افت تولید آب داشتیم. به گفته او اکنون در بسیاری از حوضههای آبریز کوچک و بزرگ کمبود بارش داریم و تامین آب آشامیدنی با سختی و مشکل مواجه است.
«آب اولویت اصلی دولت باشد»
حمیدرضا تشیعی همچنین از دولت خواست آب را در اولویت کاری خود قرار دهد چرا که امروز ۵۱۷ شهر کشور در معرض تنش آبی قرار دارند و در این بین اصفهان در شرایط بسیار حساسی است. از سوی دیگر نرخ رشد در کلانشهرها به خصوص کلانشهرهایی مانند اصفهان بسیار زیاد است و برای جلوگیری از بحرانیتر شدن اوضاع نیاز به مدیریت تقاضای آب وجود دارد.
«باور کنیم دیگر آب نداریم»
قائم مقام وزیر نیرو نیز در خصوص بحران آب در کشور گفته است باید باور کنیم دیگر آب نداریم و نمیتوانیم آن را سخاوتمندانه مصرف کنیم. ستار محمودی با اشاره به این که دولت مصمم است تا منابع آبی کشور را به تعادل برساند افزود این موضوع در شورای عالی آب در جریان است. او با انتقاد از حفر چاههای غیرقانونی فراوان در ایران گفت، حل این مشکل تنها در اختیار وزارت نیرو نیست. قائم مقام وزارت نیرو با اشاره به شرایط اقلیمی ایران و کمبود شدید آب گفت باید نوع مصرف آب در تمام بخشها اعم از آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی تغییر کند تا بتوان با این بحران مقابله کرد.
نظرها
نظری وجود ندارد.