ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

افزایش ۵۰ درصدی فروش برخی مواد مخدر در فصل امتحانات

قائم‌ مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ایران می‌گوید، با آغاز فصل امتحانات دانش‌آموزی، فروش «ریتالین»، «متادون» و «شیشه»، ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

آمارهای متناقضی درباره شمار دانش‌آموزان معتاد وجود دارد که گاه تا ۳۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود. آمار مدیران دولتی اما رقمی بین دو تا سه هزار دانش‌آموز درگیر در مسأله اعتیاد را تائید می‌کند و این شامل دانش‌آموزانی نمی‌شود که به طور تفننی از مواد مخدر استفاده می کنند. با توجه به آمار یادشده، به گفته عایرضا جزینی، قائم‌ مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، با آغاز فصل امتحانات دانش‌آموزی، فروش «ریتالین»، «متادون» و «شیشه»، ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، علی‌رضا جزینی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی، ضمن اعلام این خبر و افزایش استفاده از داروهایی چون ریتالین که برای افراد دارای اضطراب زیاد، فشار عصبی، عصبانیت همراه با بی‌قراری و افسردگی تجویز می‌شود، گفت: «داروخانه‌ها به صورت غیر مجاز این مواد را می‌فروشند و از طرفی عطاری‌ها نیز به فروش غیر مجاز متادون و ریتالین روی آورده‌اند.»

در ایران در تبلیغ‌های مختلف از ریتالین به عنوان تقویت‌کننده حافظه یاد می‌شود. متادون نیز یک داروی مخدر صنعتی است که کمتر از مرفین و هروئین اعتیادآور است و در مهار اعتیاد به هروئین و مواد مخدر از آن استفاده می شود. جزینی برای جلوگیری از فروش بدون نسخه این مواد در عطاری‌ها و داروخانه‌ها، تدوین یک برنامه‌ریزی دقیق را ضروری دانست و گفت: «متأسفانه برخی از استان‌ها و کمیته‌ها فعالیت کارآمدی در امر پیشگیری نداشته‌اند.»

او با اشاره به اینکه مبارزه با مواد مخدر یک حرکت ساختارمند است، بر سیاست‌های کلی تدوین شده در این زمینه در سال ۱۳۸۵ تاکید کرد و گفت که «۱۷وزارتخانه و سازمان» و همچنین «قوه مقننه، اجرائیه و قضائیه در امر مبارزه با مواد مخدر در کشور دخالت دارند»، اما «نگرانی همچنان باقی است».

قائم‌ مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این نکته که این «نگرانی» وجود دارد که «مسئولان کشور، مشکل اعتیاد را خوب بررسی نکنند»، توضیح داد: «وقتی علل ۶۵ درصدی همسرآزاری و ۵۵ درصدی طلاق‌ها به مواد مخدر برمی‌گردد، نگرانی در این زمینه بیشتر می‌شود.»

بر اساس مصوبه هیأت دولت قرار بر این بوده که پنج درصد از بودجه اشتغال، در حوزه به‌کارگیری معتادان هزینه شود. این طرح تاکنون به مرحله اجرا نرسیده است.

علاوه بر این در سال گذشته، ۲۲ میلیارد و۵۰۰ میلیون تومان اعتبار از سوی دولت بابت بیمه معتادان در سال گذشته در نظر گرفته شده بود و در سال جاری ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای این زمینه در نظر گرفته شده است.

به عقیده جزینی، «آنطور که باید و شاید» نیز روی «مشارکت مردم» در اجرای طرح های مربوط به مبارزه با اعتیاد تلاش نشده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۴۷ درصد از زندانیان استان مرکزی به دلیل مواد مخدر وارد زندان شده‌اند گفت: «البته در حوزه مرگ‌ومیر سه درصد در سال ۹۲نسبت به ۹۱کاهش داشته‌ایم، اما در حوزه زنان ۱۵درصد افزایش مرگ و میر معتادان وجود داشته که جای نگرانی است.»

سرپرست اداره پیشگیری، درمان و کاهش آسیب وزارت بهداشت چندی پیش از افزایش اعتیاد میان زنان خبر داده و گفته بود بر اساس آخرین آمارها، حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر معتاد در کشور داریم که از این میان ۹ درصد را زنان معتاد تشکیل می‌دهند.

گزارش پلیس ایران نشان می‌دهد ۷۰۰ هزار مصرف‌کننده تفننی مواد مخدر نیز در ایران وجود دارد که میانگین سنی آنان ۲۱ سال است. به این ترتیب دست‌کم دو میلیون مصرف‌کننده مواد مخدر در ایران زندگی می‌کنند.

در سال ۱۳۹۲، دوهزار و ۹۵۷ نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر در کشور جان خود را از دست دادند. از این تعداد دو هزار و ۷۲۷ نفر مرد و ۲۳۰ نفر زن بودند.

آمار تلفات ناشی از سوءمصرف مواد مخدر طی سال گذشته در حالی ۲ / ۳ درصد کاهش یافته که آمار مرگ زنان بر اثر سوءمصرف مواد مخدر در این مدت با افزایش۱۵/۶ درصدی روبه‌رو بوده است.

بر اساس نتایج یک نظرسنجی مردمی در ستاد مبارزه با مواد مخدر، در سال گذشته، اولین محور نگرانی مردم حوزه مواد مخدر و اعتیاد بوده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.