در پی تجمع جمعی از پرستاران بیمارستانهای تهران در برابر مجلس شورای اسلامی
وعده معاون وزیر بهداشت برای بهبود وضعیت پرستاران
محمد آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت از اجرای آزمایشی قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری از آذرماه سال جاری در چند بیمارستان خبر داده است.
در پی تجمع جمعی از پرستاران بیمارستانهای تهران در برابر مجلس شورای اسلامی در روز هفتم آبان ماه سال جاری، محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری از آذرماه سال جاری در چند بیمارستان به صورت آزمایشی خبر داده است.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، محمد آقاجانی ضمن اعلام این خبر با اشاره به اینکه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هفت سال پیش در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، اما به دلایل مختلف ازجمله عدم تامین بار مالی، تاکنون اجرایی نشده است توضیح داد: «در 27 مردادماه امسال وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دستور اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری را به صورت آزمایشی در چند بیمارستان صادر کردند که از آن تاریخ به بعد برنامهریزیهای لازم برای اجرای این طرح در حال انجام است.»
به گفته این مقام مسئول، از آنجایی که تاکنون نمونه اجرا شده این قانون در ایران یا سایر کشورها وجود نداشته، ضروری است برای اجرای این قانون مدل اجرایی مناسبی طراحی شود.
آقاجانی گفته است: «بیمارستانهای کشور از نظر نوع و گستردگی خدمات، نوع مراقبتهای خدمات پرستاری و آموزشی یا درمانی بودن بیمارستان، با هم متفاوت هستند بنابراین با توجه به گستردگی خدمات پرستاری و متنوع بودن بخشهای بیمارستانی و تنوع بیمارستانها، ضرورت دارد قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری به صورت آزمایشی در چند بیمارستان اجرا شود.»
جامعه پرستاری کشور در هفتهای که گذشت خواستار اجرای بیقید و شرط قانون تعرفه خدمات پرستاری شدهاند.
در حال حاضر جامعه پرستاری ایران نزدیک به ۲۳۰ هزار عضو دارد. ۱۶۰ دانشکده پرستاری نیز در کشور وجود دارند که از سطح کارشناسی تا دکترا دانشجو تربیت میکنند، اما به دلایل متعدد از تشکیلات منسجم برای نظارت و رسیدگی به امور تخصصی پرستاران برخوردار نیستند.
یک کارشناس حقوق صنفی پرستاران که مایل به ذکر نام خود نبوده در گفتوگو با خبرگزاری کار ایران گفته است وضعیت پرداخت دستمزدها به پرستاران به ویژه در بخش خصوصی روز به روز بدتر میشود و این در حالی است که ساعت کاری پرستاران بخش خصوصی ۴۴ ساعت در هفته است و به دلیل اجرایی شدن طرح نظام سلامت آنهاتقریبا به صورت شبانهروزی کار میکنند.
به گفته این کارشناس، تعرفه پرستاری برای یک کارشناس پرستاری هنوز مطابق با تعرفه کارگری محاسبه میشود.
وی به تبعیض هزار درصدی برخی از تعرفههای پرداختی به پرستاران برای یک عمل جراحی در بخش خصوصی اشاره کرده و گفته است: «در حال حاضر شرایط پرداختیها به شدت غیر منصفانه است. برای یک عمل جراحی با هزینه تمام شده سه میلیون تومان در یک مرکز خصوصی، جراح رقمی معادل ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان دریافت میکنند، پزشک بیهوشی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان و کارشناس پرستاری تنها ۳۰۰۰ تومان دریافتی دارد.»
او با انتقاد از عدم پیگیری جدی وزارت بهداشت پیرامون اجرایی شدن قانون تعرفه خدمات پرستاری گفت: «نظام پزشکی کماکان به پرستاران به عنوان یک نیروی بیجیره و مواجب نگاه میکند.»
تعیین تکلیف قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، عضویت سازمان نظام پرستاری در شورای عالی بیمه و سلامت، صدور پروانه کار پرستاری توسط سازمان نظام پرستاری و ارائه آموزشهای تخصصی توسط سازمان نظام پرستاری مصوباتی است که در پایان دولت دهم تصویب شد و اجرایی شدن آن به دلایل نامعلوم همچنان در حالت تعلیق قرار دارد.
نظرها
hamid rahimi
اجرای تحول سلامت یعین کارانه 500هزار تومانی پرستار و 80 میلیونی پزشک